Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    AIS kaydı yaparken, KCC den gelen mail ile başvuruyu tercih ettim (ilk secenek). DV vize randevusu muydu doğru olan?

    Ayrıca, eski vizelerimden dolayı kayıtlı oldugum bilgisi çıktığı için başka bir email adresiyle yeni kayıt oluşturdum. PTT adresimi seçtim.
    Hata yapmış olabilirim diye tedirgin oldum. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.


  • @crazycells teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐

    @earth seceneklerden greencard işlemleri için randevu almam için e mail aldım ı secip turkçe den devam edin eger hazır değil uyarısı alırsanız case number 2019eu00021xxx olarak yazınız.


  • @hockeyumpire2 Teşekkür ederim. Malesef kayıt işlemlerini DV’yi seçmeden tamamlamıştım. Randevu tarih ve saatim PTT tercih bilgilerinin yer aldıgı belgede gorunuyor. Ayrıca belgenin basinda “you have succesfully registered your DV appointment” yazıyor. Sanırım iki ayrı seçenekten de kayıt oluşturuluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civilengineer19 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Tamamdir sayin @crazycells ben de o sekilde dusundugumden ve anladigimdan dolayi ikisi icinde talep olusturdum. Kismetse pazartesi ptt ye verecegim. Bu arada is teklifi yapan firma aradi. Mayista bizi bekliyor . Mayis basinda yol gorunuyor bakalim 😊

    Simdiden iyi yolculuklar, bol sanslar 🙂


  • Merhabalar , Bizim mulakatımız 1 Nisan 7:45'te idi. Başları hızlı geçeyim dilerseniz, tıpkı herkes gibiydi. Son gişede numaramız yandı, bizi genç , esmer bir hanımefendi güler yüzle karsıladı.İlk konusmamız konsolos hanımefendinin eşimin pasaporttaki fotoğrafını gösterip , saçlarınız burada size çok yakışmıs , bence böyle kestirin demesi oldu . Bir hareketi ile ortam birden yumusadı. Sonrasında;
    Nereye gitmek istiyorsunuz?
    Orada ne iş yapacaksınız?
    Türkiye'de çalısıyor musunuz ?
    Mali durumunuzu nasıl karsılayacaksınız? Gibi sorular sordu. Burada şunu belirtmeliyim kısaca. Biz 10K doların altında kendi paramız ne kadarsa onu gösterdik. Kendimize ait eve Remax'tan değer raporu almıstık. Cevap olarakta evimizi satıp oyle karsılayacağız dedik. Peki dedi.
    *Benim önceki yazımda detaylarını belirttiğim gibi ilk Abd seyehatimde Turist vizemi yanlıs anlasılmadan dolayı cancel etmişlerdi. Ben yanıma o tutanakları da götürdüm ve teslim ettim. Hanımefendi; Vizeniz iptal olmus ne oldu? diye sordu. Kısaca anlattım. Ben anlatırken o da tutanağı okudu. Böyle şeyler olabiliyor bunun problem olacağını zannetmiyorum ama bir yerden daha kontrol edelim dedi. 1 Dk kadar birşeylere daha baktı o bize ömür gibi geçti ama. Sonra bize döndü ve:
    **Tebrik ederim bir problem görünmüyor . Yeni hayatınızda başarılar dilerim dedi. Bize gülümseyerek bakıyor ve heyecanımızla o da seviniyor gibiydi. 5 sn kadar eşimle birlikte konusmadan bizde ona gülümseyerek baktık 🙂 Sonrasında dayanamayıp başka sormak istediğiniz bir şey var mı? dedi. Çocukluk hayalimdi, siz bugun onun gerçekleşmesine vesile oldunuz. Teşekkür ederim dedim. Ne güzel, size başarılar ve mutluluklar dedi. Sevinerek çıktık.
    2 Nisanda konsolosluktan tekrar aradılar. Biz yurtdısında evlendiğimiz için TR'ye geldiğimizde Noterden Türkçe tercüme ettirip, evraklarımızı işletmiştik. Tercume ile birlikte aslını da almıslardı bizden. Görüşmeye giderken nüfus dairesinden uluslararası geçerliliği olan evlilik evrağı almıstık. (Kırmızı damgalı) Görüşme sırasında sıkıntı olmadı ama ertesi gün telefonda aslını ve ingilizce tercumesini istediler bizden. Tercüman Rusça'dan Türkçe'ye, Türkçe'den İngilizce'ye olması gerektiğini soyledi. Tamam dedik ve 700 tl kadar ücret daha çıktı bizden bu süreçte.(Tecrübe olması için bu detayı verdim.) Sonra Sn. @crazycells 'in eksik evrak gönderme prosedürü sayesinde Ptt ile evrağı gönderdim. 10 Nisan'da onaylı vizelerimizi aldık.
    Arkadaslar herkesin de dediği gibi, sadece sürecin tadını çıkarın, yalan söylemeyin. Yani Turist vizesi mülakatı gibi düşünmeyin bunu. Turist vizesi mülakatında döneceğinize , burada dönmeyeceğinize inandırıyorsunuz 🙂 Herkes için hayırlısını diliyoruz. Allah utandırmasın bizleri.
    Saygılarımla.


  • Tekrar merhabalar, tecrübe etmiş olan arkadaslara kısa bir soru sormak istiyorum. Daha önce B1/B2'nin Boston havalanında cancel edilmiş olması ABD 'ye girişte problem yaratır mı? Çünkü o da pasaportumda duruyor hala. İçimde bir korku var bu yuzden. Bir de kapalı gönderdikleri zarflarımızın köşelerini makasla çapraz şekilde kesmişler. Evraklarımızı ucundan çok az görebiliyoruz. Orada benim teslim ettiğim tutanaklar da var zaten.
    Benim anladığım kadarıyla, ben Abd 'ye hiç girmeden daha havaalanında geri döndüğüm için sistemde olumsuz hiçbir kayıt yok ve bu da makamlarda bir problem teskil etmiyor. Sizlerin düşüncesi nedir?


  • @balcinerb evrak zarfının köşesi herkeste kesik merak etmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @balcinerb Hayirli ugurlu olsun, tebrikler!
    bir problem yasamazsiniz, artik ABD'ye gocmen olma amaciyla giris yapiyorsunuz.


  • @crazycells Çok teşekkürler 🙂


  • arkadaşlar ben 22 Ocak ta Abd ye ilk girişimi yapmıştım yaklaşık12 gün kaldıktan sonra geri türkiye ye döndüm ve green card ım daha abd deki adrese ulaşmamış pasaportuma bir damga basıldı bir daha ki girişimde sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ama önümüzdeki haziran da giriş yaptıktan sonra orda çalışmayı düşünüyorum banka hesabı falan açmayıda bunları ssn yada green card olmadan yapılamaz diye biliyorum gideceğim tarihe kadar green card elime ulaşmassa ne yapmam gerekiyor acaba ?


  • @crazycells çok teşekkür ederim, bu süre zarfında sizin ve buradaki tum dostların çok desteğini gördüm.


  • Merhabalar, iş , ev vs bulabilmek adına birbirimize danışabileceğimiz bir konu başlığımız var mıdır?


  • Merhaba arkadaşlar, benim case number 15 binlerde ds 260 ı temmuz gibi submit ettim fakat geç mi kaldım acaba ? 18 binlerde arkadaşlar vizelerini almış bana henüz mülakat maili gelmedi. Vize sayısının dolmasından endişe etmeye başladım açıkçası. Endişelenmeli miyim ? Kcc ya da konsolosluğa mail atmama gerek var mıdır ? Ya da yapmam gereken yapabileceğim başka birşey var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drstrange current olmama rağmen hala mail gelmemiştir diye mail attığın zaman evrak maili geliyor ardından fa evraklar tamam geldi maili hemen ardından da verilmeye başlayınca 30 nisana kadar haziran mülakat verilecek daha önce bu şekilde ilerledi işlemler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    arkadaşlar ben 22 Ocak ta Abd ye ilk girişimi yapmıştım yaklaşık12 gün kaldıktan sonra geri türkiye ye döndüm ve green card ım daha abd deki adrese ulaşmamış pasaportuma bir damga basıldı bir daha ki girişimde sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ama önümüzdeki haziran da giriş yaptıktan sonra orda çalışmayı düşünüyorum banka hesabı falan açmayıda bunları ssn yada green card olmadan yapılamaz diye biliyorum gideceğim tarihe kadar green card elime ulaşmassa ne yapmam gerekiyor acaba ?

    Bu konunun forumda ayrica basligi var, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @balcinerb DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar, iş , ev vs bulabilmek adına birbirimize danışabileceğimiz bir konu başlığımız var mıdır?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam ya da Amerika Birleşik Devletleri'nde Meslekler basliklarini incelemelisiniz. Bu basligi sadece mulakatla ilgili sorulariniz icin kullanmalisiniz, yonlendirme almak icin degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @drstrange current olmama rağmen hala mail gelmemiştir diye mail attığın zaman evrak maili geliyor ardından fa evraklar tamam geldi maili hemen ardından da verilmeye başlayınca 30 nisana kadar haziran mülakat verilecek daha önce bu şekilde ilerledi işlemler

    Hayir, bu dogru degil sayin @ayvalik10 ; belgelerin istendigi email siz email attiginizda gelmiyor, KCC sizin siranizi geldigini dusundugunde geliyor. Sizin surece bu sekilde etki etmeniz mumkun degil.


  • @crazycells hangi başlık altında sormam gerekiyor acaba ?


  • @crazycells kcc den documents received maili geldi ki nerdeyse bir ay oluyor fakat mülakat için mail gelmedi hala.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum