Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Gerçi hala gelemedim ama,Bu başlığı açma nedenim.Meslek çeşitliligi konusunda bilgi sahibi olalım hem de merakımı giderebilmek.
    Ben Tersanecilikte gemi inşa ve kumlama da ortalama 8,5 yıl çalıştım. Artı elektrik kaynagı alt yapım var. Amerikada bahsettiğim iş hakkında bilgisi olan lar yardımcı olabilirlermi. özellikle texas'da kıyı şeritinde tersane bölgeleri var mı? ücretler vs.
    Ayrıca sosyal hizmetler önlisans mezunuyum, bu orada ne gibi işime yarayabilir.. Bu konusu hakkında bilgisi olup yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
    Dediğim gibi greencard cıkmış biri degilim. Başvuru yapmış birisiyim.
    Bu başlık meslekler konusunda bir çeşitlilik olur diye düşündüm.


  • @southern Belgen varsa gazaltı kaynakçılığı ve Kaynakçılık Almanyada iyi para yapar.
    Tabi önce orada iş bulman lazım. sonra sözleşme imzalaman ve çalışma vizesi alman lazım.
    Ama bence belgen var ise Greencardı Beklerken Almanya üzerine yoğunlaş. 👍


  • @smesut cevabın için tesekkur ederim..
    arastıracagım ama 4 kişilik bir aileyiz çocuklarım küçükler, açıkcası greencard harici bir durum için düzeni bozmak zor gelebilir.


  • @southern Delaware eyaletinde dünyanın her yerine vergisiz yat satıldığı için tershaneler orada olabilir. İş ilanları için bu eyalete bakabilirsin bence. Tabi şuan orada yaşayan arkadaşlar bilgileri varsa paylaşacaklardır.


  • Gemi insaa sektorunde oldugumdan ABD tersaneleri ile alakali biraz arastirma yaptim. San Diego, San Francisco ve Seattle tersanelerin (daha cok tamir tersanelerinin) yogunlastigi yasanilir sehirler olarak goze carpiyor. Bu sehirlerde en az 2 ya da daha fazla sayida firma aktif olarak gemi havuzluyorlar. Norfolk sehri de oldukca yogun havuzlama aktivitesine sahip ancak askeri gemiler agirlikta oldugundan green cardlilara is olanagi dusuk gorunuyor. Askeri tersaneler genellikle US citizenship sarti kosuyorlar. Hawaii ‘de de askeri buyuk bir tersane mevcut bu arada.

    Bunlar disinda daha ufak tersanelerin oldugu onlarca sehir mevcut. Texas ‘ta Houston yakinlarinda benim bulabildigim 3-4 kucuk tamir tersanesi mevcut. Ancak piyasa sartlarindan dolayi bu tersanelerin aktiflikleri soru isareti (petrol fiyatlarinin dip yapmasi ve Houston civarinin oil & gas odakli piyasasi) Ancak ilerleyen donemde islerin duzelmesi kuvvetle muhtemel. Loisana ‘da New Orleans civarlarinda bir kac ufak tamir tersanesi yine goze carpanlardan. Bunlarin disinda Boston, Jacksonville, NYC, Portland yine gemi havuzlanan sehirlerden aklimda kalanlari.

    Ozetle San Diego ve San Francisco ABD ‘de commercial tamirin yogunlukta oldugu sehirler olarak one cikiyor. Sizin de tecrubeniz raspa & boya uzerine oldugu icin goz onunde bulundurabilirsiniz bu sehirleri. Yeni insaa konusunda ve ucretler hakkinda pek bir arastirmam olmadi maalesef. O konuda belki baska tecrubeli bir arkadas bilgi paylasabilir.

    Iyi sanslar.


  • @filth_grinder ilgin ve cevabın için teşekkür ederim. Biraz geç gördüm cevabını kusura bakmayın lütfen.
    Bende houston civarı bir araştırma yapmıştım,genelde sahilden iç kısımlarda atölye şeklinde kapalı kumlama alanları var,bunlarda gördüğüm kadarı ile tarım malzemeleri,silo,çelik vs. bakım raspa boyası yapıyorlar.
    Aslında bu tip işler tersane ortamına bakarsak daha güvenli(iş güvenliği)açısından.
    10 yıl evel tersanede iş kazası geçirmiştim,bu sektörde olduğunuz için tehlikesinin farkındasınızdır. Gemi bacasını raspalar'ken 7mt den halat kopunca sepetle beraber düşmüştüm.
    ama gidebilirsem ^bu son trump ın yaptırımları nasıl olacak bilemiyorum^ ilk etapta bu sektörü düşünüyorum,bu esnada da üniversite denkliğim için çabalıyacağım.
    @filth_grinder sizde 2018 talihlisisiniz gördüğüm kadarı ile ^ne güzel^ usa da bu sektördemi çalışmayı düşünüyorsunuz?
    bu sektörü düşünüyorsanız sizebir kaç soru daha sormak isterim....
    önünüzdeki yaşantınızda başarılar dilerim.


  • @southern merhaba tekrar. Maalesef tersaneler dediginiz gibi agir sanayiinin en riskli kollarindan. Bu tum dunyada gecerli bir durum yalnizca ulkemizde degil. Basiniza gelen kazaya cok uzuldum ve bu tarz kazalara cokca sahit oldum maalesef.

    Ancak kacirmamak gereken bir konu is guvenligi faktorunun Turkiye ve ABD ya da Avrupa ulkelerindeki farklilasmasi. Ben 7-8 yillik bir Turkiye tecrubesinden sonra 3 yildir Fransiz tersanelerinde calisiyorum ve inanin kaza riskleri, calisma sagligi, kirlilik vs. gibi etkenler Turkiye ye gore cok daha dusuk seviyelerde. Bunu uzulerek belirtiyorum ama gercekler bu yonde. Ulkemizde cogu is sektorunde oldugu gibi tersanecilikte de rant pesinde kosan sistemin carklari altinda eziliyor calisanlar. Once para diyor maalesef sistem. Insan cok ama cok geri planda kaliyor.

    Dolayisiyla ABD vizem onaylanirsa sayet evet yine tersanecilik yapacagim nasip olursa orada da. Turkiye ‘ye gore kat kat iyi bir ortamda calisacagimdan simdiden eminim diyebilirim...


  • @filth_grinder Merhaba, tuzla bölgesinde sayıca çok fazla tersanelerinde çalıştım,gerçekten yazdıklarınız çok doğru iş güvenliği çok zayıf,çok sıradan ve göstermelik.Yeterki iş yürüsün.Hiyerarşi şeklinde sıralarsak para Armatörler ve tersane sahipleri çuvallarını dolduruyor,piramitin tabanındaki Çalışanın cüzdanında belli olmuyor bile.
    Gerçekten çok acı,ne kadar zor olsada düzelmesi dileği ile.
    umarım vizeniz onaylanır daha iyi şartlarda mesleğiniz üzre çalışırsınız.
    2019 lottery fifty-fifty çıkma ihtimaline karşı houston taraflarında kapalı kumlama boyama atölyeleri araştırdım.örnek olarakT-Tex industries
    Westfield Sandblasting Inc -
    0_1516039894108_westfield.jpg
    kapalı kumlama kabin
    bu tip yerlere ortak olarak yatırım vizesi alabirim diye düşünüyorum ama doğrumu düşünüyorum 🙂 bu yılki 2019 çekilişindeki umudum trump'ın son hamlesinden sonra bayağı bir kırıldı ama çıkmadık candan umut kesilmezmiş.


  • @southern yatirimci vizesi ayri bir dunya 🙂 green card mevzusundan once ben de ciddi bir sekilde arastiriyordum. 80-100 bin dolar civari bir yatirimdan bahsediliyor minimum tutarlar olarak. O miktar sermaye bulmak biraz sikinti yoksa olmayacak isler degil. Ozellikle raspa & boya, temizlik isleri Avrupa’da cok para getiren firsatlara acik isler. Cok buyuk ihtimalle ABD icin de gecerlidir bu ama gidip arastirip gormeden yatirim yapmak gene de cok riskli.

    Benim de olursa ABD icin gelecek planlarimda bu tarz girisimler var. Ancak yine de piyasayi tanimak ve duzeni oturtmak amaciyla ilk yillarda tersanelerde maasli calismak mantikli olur diye dusunuyorum. Sonrasinda piyasanin nabzina gore is girisimleri mumkun olabilir.


  • @filth_grinder şimdi sizin durumuzda ben oluyorum galiba 🙂 şu anda ciddi bir şekilde bende araştırıyorum yatırım yollarını.
    2019 lottery cıkarsa sorunun büyük bir kısmını çözmüş olurum.
    Sizin yol haritanız ilk yıllar meslek üzerine çalışıp piyasa araştırması yapmak,daha sonra kendi işinizi başlatmak, güzel bir düşünce.
    Ama bir şekilde bende gelmeye çalışacağım,ama greencart ama yatırım.
    Bir önce görüşmeleriniz olumlu sonuçlanıp,gitmeniz dileklerimle.


  • Ben de 5 senedir kumlama boya üzerine çalışıyorum. Daha doğrusu uluslararası projelerde Painting/Coating Inspector olarak çalışıyorum. Amerika bu sektörde lider ve uluslararası belgelendirme firmalarının en baba olanları Amerika'da hatta benim sertifikam da Amerikan bir firmasından Houston merkezli. Tersaneler hakkında pek bilgim yok ama oil&gas sektörüne bakarsanız bu konuyla ilgili özelikle Houston civarında çok iş ilanı olduğunu görebilirsiniz. Benim uzun vadeli planım uzmanlığımla ilgili iş bulup çalışmak.


  • Merhabalar @chemist imzanızdan gördüğüm kadarı ile sizde 2018 talihlisi siniz. Tebrikler...
    Aslın da Türkiye de tersanelerin çalışma ortamları pekte iç açıcı değil,USA da kumlama ve boya mesleğini oil&gas veya bu meslek üzerine üzerine çalışan,yukarı dada örnekler verdiğim gibi yerlerde yapmak daha mantıklı.
    Texsas eyaleti oil&gas sektör durumunda çok verimli diye biliyorum.Bunun getirisi olarak ta platformlar,rafineriler vb. leri bolca kumlama ve boya gerektirir diye düşünüyorum.
    Sertifikanız Usa menşei li olması, ve bu sektörün Amerika da lider konumda olmasından dolayı iş konusunda sıkıntı çekilmiyeceği düşüncesindeyim.
    Yeni yaşantınızda başarılar dilerim.
    2019 talihlisi olursam eğer sizlere daha çok şeyler danışmak isterim...


  • Tesekkur ederim @southern . Umarım düşündüğüm gibi olur. Tersanelerle ilgili az çok bilgi sahibiyim hatta Türkiye'deki lider tersanelerden birini dolaşma şansım oldu dediğiniz gibi çalışanlar çok memnun değildi durumdan. Fakat oil&gas da özellikle tecrübeli ve sertifikalı çalışanlar dünyanın her yerinde çok güzel paralar kazanabiliyorlar. En önemli kısım ingilizce bilmek en azından dökümanları okuyup, sahada işini tartışıp yapabilecek kadar.


  • @southern Slmlar rasba kumlama işiyle ilgılenen arkadaş rıca etsem bana meil yoluyla ulaşirmisiniz [email protected]

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Forumda gemicilik üzerine inanılmaz bilgi ve tecrübeye sahip @redsat2000 var ona sorabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Salim-Patan forum sohbet üzerinden bana mesaj atabilirsin.


  • Tipki ucak trafiklerinin gosterildigi gibi gemi dunya uzerinde gemi trafiklerini gosteren harika bir uygulama. https://www.marinetraffic.com/ . Bilmeyenler icin paylasayim dedim, telefon uygulamasi ucretli ama web uzerinden takip edilebilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum