Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

meyve sebzecilik

Taşındı Diğer Meslekler
17 10 1.3k 6

  • merhaba arkadaşlar 10 yıldan fazla çekirdekten yetişme pazarcıyım şuanda manav şefligi yapıyorum abd de bu durum benim işime yararmı acaba iş bulma acısından çok merak ediyorum tşk.


  • @yasinusa açık alan manavlar var orada iş bulursun ayrıca hallerde çalışırsın yani aç kalmazsın


  • peki nerede bulunmam gerekir acaba


  • Denk gelmedigimden olabilir ama turkiyede ki manavcilik, hal, kalsik pazar olayi yok burada. Daha cok marketlerde yer aliyor sebze meyve turevleri. Bazi ciftlikler musteriye toplatip satiyor urunu, bazi alanlarda ise ciftcinin kendisinin actigi satis noktalari var. 10 yildir manavcilik yapmis olman burada da ayni meslegi yapmak zorunda oldugun anlamina gelmez. Bir cok firsat var.

  • ⭐⭐

    Yasin yarar arkadasım özellikle Yuma arizona tarafında kabzımallık meyve halcilik sektörü çok gelişkin tüm kış sezonu abd ordan sınırdan mal alıyor. Brokerlik, yükleme indirme bindirme işleri belki ilgini çeker


  • benim yasadigim bolgede farm diye geciyor . citflik gibi yerlere millet gidiyor dallarindan meyve sebze topluyor en son cikista tartip parasini oduyor . ama pazar kurulan yer hic gormedim duymadim belki daha buyuk eyaletler de vardir


  • @yekta manavcı olabilirmiyiz mesela newyork meyve tezgahları hal toptancılarda iş çıkarmı bize


  • @yasinusa youtup ta bir arkadaş vardı. Newyork ta yağlıdereli sokak manavı ile muhbbeti vardı. Birde bakkal ile uzun söyleşisi vardı. Bulursam link atayım.


  • Tarımcılıkla uğraşan tanıdığınız varmi? Varsa TR den nasl bi farki var


  • Ben su ana kadar PA ve MA de yasadim ve NJ, CT, NH ve NY eyaletlerinde cok gezdim. Bu eyaletlerde supermarketlerde meyve ve sebze fiyatlari diger urunlere kiyasla cok yuksek. TX da da bulundum 1 ay kadar ama fiyatlari hatirlayamiyorum. Bu yuksek fiyatlarin ana nedeninin labor oldugunu zannediyorum. Sadece urunun yetistirilmesinde degil, tasimada da labor yuksek. Duyduguma gore burada eyaletler arasinda truck driver larin maaslari 60k dan 100k ya dogru gidiyormus.
    Tarimla ugrasanlar icin isgucunun en buyuk maliyet kalemi olacagini dusunuyorum. Onun yerine hayvancilik yapsaniz belki daha iyi para birakir ve daha az insanla ugrasirsiniz. Ancak sunu da belirtmeden gecemeyecegim, meyve ve sebzenin organigini uretirseniz normal uretimden daha iyi kazanci var gibi geliyor bana. Tabi isi bilmemekle birlikte fiyat farkina bakarak yorum yapiyorum. Urun organik olunca konvansiyonel tarimla uretilene gore neredeyse iki kati fiyati oluyor.


  • @hasbelkader Haklısınız organik meyveli ve sebzeyi hormon olmadığını kanitladiginiz zaman arada bayaa fiyat farki oluyor.Tr hakkında konuşuyorum ordada öylemidir bilmiyorum



  • Organic ürün satabilmek için organik üretim sertifikası almak gerekiyor. Ama dediğim gibi işçi konusu sıkıntılı. Hangi sektörde olursa olsun sağlam çalışan eleman bulmak kolay değil burada. Tarım işi labor intensive.


  • Dun Florida, Daytona Beach'de portakal ve greyfurt almak istedik, manav gibi bir yerdi. 10 lbs icin $25 istediler. Biz Delaware'de aynisini farmers marketten $4'e aliyoruz.

  • ⭐⭐

    Washington Dc de rastlamıştım. City Center Dc nin önündeki küçük parka pazar kurulmuştu. Tabi sadece sebze meyve değil, karişik bir pazar. Hamburger, tost tarzı standlar da vardı. Peynir ve benzeri ürünler satan stand da vardı. Ama her gün aynı yerde göremiyordum. Haftanın bir günü rastladım. Çalışma düzenleri ve schedule nasil tam olarak bilmiyorum.

  • ⭐⭐

    Aşağıdaki linkten bazı istatistikler ve soruların cevaplarına bakabilirsiniz. En azindan Amerikada Tarım hakkında resmi bilgilere erişebilirsiniz.
    ⤵️
    USDA

  • ⭐⭐

    ABD'de arazinin yaklaşık yüzde 40'ı tarım arazisidir ve tarım sektörü her yıl yaklaşık 100 milyar dolarlık tahmini net gelir elde etmektedir. Ülkenin tarım alanlarının çoğu sığır otlatma için meralara verilir, bunu mısır, buğday, soya fasulyesi ve pirinç de dahil olmak üzere ekin üretimi için ekin arazisi takip eder. ABD'de satılık çiftlikler Texas, Oklahoma ve Kansas gibi eyaletlerdeki büyük sığır çiftliklerinden California ve Florida'daki meyve ve sebze çiftliklerine, Wisconsin, Vermont ve Pennsylvania'daki süt çiftliklerine kadar her şeyi içerir. Organik olarak sertifikalı gıdaların artan popülaritesi, yumurtalardan elmaya ve marullara kadar her şeyi üreten küçük organik çiftliklerin büyümesiyle sonuçlandı.
    Arazı fiyatları icin;
    ⤵️
    Lands of USA


Benzer Başlıklar

  • Amazon warehouse (depo) işinde çalışmak

    Diğer Meslekler
    33
    26 Oy
    33 İleti
    10k Bakış
    cgokhanC
    Ben zamaninda online olarak (is ilani yeni tarihli olmasina ragmen) cogu yere, is niteligine gore ayri ayri cv olusturup basvuru yapmistim. Hicbir sekilde donus alamadim. Sadece home depot dondu, ardindan gorusmeye gittim. O zaman bir aracim olmadigi icin ise girememistim. Yer bana yurume mesafesindeydi ama farkli lokasyonlarada gidebilecegim soylendigi icin is yatmisti. Bu kisir dongude size tavsiyem: Is yerini onceden ziyaret edin, orada gozunuze kestirdiginiz bir calisan ile muhabbet edip bilgi almaya calisin. Sizin icin duzenlenecek mulakat tarihini mumkunse ertelemeyin, bugun olmaz yarin olur gibisinden. Cunku siradan isler icin cok donanimli calisan aramiyorlar. Is tanimini alip Chatgpt'den muhtemel sorulara calisin. Cv'de mutlaka basvurulacak is ile tecrubeniz olmasada en kotu 1 yillik deneyiminiz varmis gibi yapin. (Tabi elektrik teknisyeni, forklift soforu gibi tecrube ve bilgi gerektirecek islerden bahsetmiyorum) Ornegin kasiyer, reyon vb islerde mutlaka yazin. Bahsettigim gibi online basvurulari sanki cok takip etmiyorlar gibi, kendinize guveniyorsaniz direkt magaza menejeri ile gorusmeyi deneyebilirsiniz. Gununde degilse muhtemelenen online basvuru yapabilirsin diyecektir. Alternatif olarak iskur tarzi lokal kurumlar var, google'dan arastirarak bu yerlere gidip bazi islere basvuru yapabilirsiniz. (gidilen yerin google yorumlarina mutlak bakin) Birkac ise basvuru yapip yanit beklemeyin, is bulana kadar surekli basvuru yapin. Bazen ilanlar magaza bazli oluyor. Cogu kutuphane veya kiliselerde ucretsiz dil kurslari oluyor. Ihtiyaciniz olsada olmasada oralara gidip cevre edinebilirsiniz. Herkes hayalindeki iste calismak ister ama buna ulasana kadar, burada hayatta saglam psikoloji ile kalabilmek icin gelir gelmez herhangi bir ise girmek lazim. Buraya 3-5 kurusla geldigimiz icin her gecen gun bakiye azaldiginda hissedilen stress omurden baya goturuyor. Turkiye'de de issiz kaldigim zamanlar olduydu ama buradaki gibi hissetmemistim. Burada haftanin birkac gunu wallmartta diger gunleri kroger'da calisan kisileri taniyorum. Dolayisiyla ilk etapta size haftalik 40 saat calisma bile vermeyebilirler.
  • Markette Çalışmak

    Diğer Meslekler
    256
    3 Oy
    256 İleti
    20k Bakış
    redsat2000R
    @rocklee, içinde söyledi: Markette Çalışmak Konu içerisinde genellikle Walmart'tan bahsedilmiş. Target marketler nasıl? Walmart gibi başlangıç olarak sigortasız part time mı işe alıyorlar? İllegal durum hariç Sigortasız ve SSN siz hiç bir yerde çalışamazsınız. Target ve Walmart gross market tipi bir yapısı yok. Her tür malzeme bulabileceğiniz perakende zinciri. Market tipi olanlar Whole Food ve Cosco
  • Amazon'da E-Ticaret düşünenler

    Taşındı Diğer Meslekler
    148
    4 Oy
    148 İleti
    12k Bakış
    EcheE
    Herkese Selamlar. Biz de E2 COS yapmak istiyoruz. B2 vizemiz var. Amazon e-ticaret yapmayi dusunuyoruz. FBA modeli ile wholesale yapmak istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır, özellikle tedarikci veya distribütör bulma noktasında araştırmalarımız devam ediyor. Deneyimi olan varsa paylaşırsa, sevinirim.
  • Amerika'da Muhasebecilik / CPA

    Diğer Meslekler
    212
    5 Oy
    212 İleti
    24k Bakış
    M
    Merhaba Florida / Orlando da küçük işletmemin muhasebe işlemlerini yapacak muhasebeci arıyorum. İlgilenenler bana msjla ulaşabilir, teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum