@erco zannetmiyorum. benim oglum universitede okuyor ve fafsa dan yararlaniyor. GC sahibi olarak sizde ABD vatandaslarinin haklarindan her sekilde yararlanabiliyorsunuz, bu devletin verdigi bir hak.
-
@ATS16 Teşekkürler. Şimdi yazdım dediğiniz yerden, örnek talimat dilekçesi ilettiler. Buraya da ekleyeyim belki başka biri de faydalanır.
Bu arada müşteri temsilcisinin ilettiği bazı önemli notları ekleyeyim:
Swift mahiyeti kesinlikle belirtilmelidir Açıklama yazılması zorunlu değil, yazılıyorsa ingilizce yazılmalıdır Açıklama alanına ad soyad, fatura/sözleşme no veya hediye, bağış, hibe, invoice, loan, sermaye, kar, contract, order, ihracat bedeli ifadeleri girilirse otomatik olarak engellenecek ve reddedilecektirdiye özellikle belirtti müşteri temsilcisi.
-
Gecen gun imzalanan baskanlik kararnamesi ile artik sadece ITIN ile bankalarda hesap acmak ve islem yapmak zorlasiyor. SSN sarti getiriliyor.
ITIN numarası kullanan kişiler artık bankalar için “risk göstergesi” olarak değerlendirilebilecek.
SSN’siz banka hesabı açmak, kredi almak, hatta bazı finansal işlemler gelecekte daha zor hale gelebilir.
May 19 / Executive Orders
Restoring Integrity to America's Financial System
Restoring Integrity to America's Financial System
By the authority vested in me as President by the Constitution and the laws of the United States of America, it is hereby ordered: Section 1.
-
@okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
-
-
@oguzk Sorunuzu buradan cevaplamaya calisalim.
Ayrica, heryerde ofisleri bulunan H&R Block gibi yerlerden de bilgi alabilirsiniz veya beyan yapabilirsiniz.
-
@eire Muazzam bir paylaşım. Vergilendirme sistemi tamamen oturdu kafamda sayenizde. Bir kaç kaynakta standart deduction ve effective tax rate olayından bahsetmeyip direkt olarak ham halini vermişler yüzde olarak. O zamanda da vergi oranı korktucu artıyor diğer kesintiler ile birlikte. İçim sayenizde rahattır. 🙂
-
@hDundar son 1.5 yıldır amex gold kart kullanıyorum limitsiz bir şekilde bir kere bile evrak istemediler. Genelde gig workleri bile bir gelir saymazlarken borsadaki kazançları sayarlar mı bilemiyorum
-
-
@gdv25 Giris yapabiliyorum ben. Hem websitesi, hem uygulama uzerinden ve herhargi bir VPN kullanmadan.
-
Bazi konularin iclerinde gectigini gordum. bilgim ve tecrubelerim dogrultusunda birseyler paylasayim istedim.
Gordugum kadariyla herkesin ilk yaptigi sey banka hesabi acip, yaninda getirdigi parayi o hesapta saklamak. Evet dogru yapiyorsunuz. Fakat banka secerken cok aceleci olmamak gerekiyor. Uzerinizde zaten ilk seferde gelirken getirebileceginiz meblag $10binden fazla olmuyor. adres sorununuzu cozene kadar esinizle paylasip uzerinizde tasiyabilirsiniz.
Adres sorununuzu cozdukten sonra, bulundugunuz eyaletteki erisebilirligi olan bankalari bulmaniz lazim. erisebilirlikten kastim, atm. bircok banka (ozellikle bofa,chase) kendi atmleri disindaki atmler kullanildiginda ucret kesiyor. birde kullandiginiz atm firmasinin kestigi ucret ile birlikte $10 a yakin bir meblag cebinizden cikabiliyor. Fakat bazi bankalar, hangi banka atmsini kullanirsaniz kullanin ucret almiyor. isimsiz atm kullansaniz bile. bunlardan bir tanesi PNC. baska alternatif olarak discover,capitalone gibi bankalarda anlasmali atm networku sayesinde ucretsiz hizmet sunuyorlar. internet sayfalarinda detayini gorebilirsiniz. gectigimiz gunlerde bofa nin yaptigi terbiyesizlik sonucu banka arayisina gectigimde dikkatimi ceken discover oldu. anlasmali networku sayesinde para cekimlerinde atm ucreti almiyor, hesabiniza para yatirmak icin bank subesine ihtiyaciniz yok. herhangi bir walmart dan hesabiniza para yatirabiliyorsunuz.
belki hesap acmadan once adres sorununu cozen kisiler bankalarin detaylarini arastirabilir.
baska bir konu ise, bankalar aylik servis ucreti aliyorlar. bunun onune gecmek icin ise, hesabinizda min $5.000 gunluk para bulundurmaniz gerekiyor veya direct deposit(aylik min limiti var) isleminiz olmasi lazim. direct deposit olayi, buyuk sirketlerin calisanlarinin maaslarini yatirmak icin kullandigi bir yontemdir. yani buyuk bir sirkette calisiyorsaniz, direct deposit yapiyorsalar, hesabinizda $5.000 buludurmaniz gerekmiyor. Uber,doordash, grabhub,instacart gibi firmalarin haftalik kazancinizi hesabiniza yatirmasi da direct deposit olarak geciyor. eger her ay bankanin istedigi min meblag direct deposit olarak bu sekilde hesabiniza gecerse, ucret odemiyorsunuz.
Overdraft olayina dikkat edin. banka hesabiniz $0 in altina dustugu durumda, banka sizden ucret aliyor. 1 cent bile dusse bu ucret sabittir. eger hesabinizin $0 in altina dustugunu gorurseniz, ayni gun sonuna kadar hesabi $0 uzerine cekerseniz ucret alinmiyor.
Kredi Karti: istemeyerekten yazsam da, cebinizde en az 1 tane bulundurmaniz gereken kart. ozellikle kredi skoru olusturmak icin ihtiyaciniz var. aslinda ilk defa kredi skoru yapacaklar icin secured credit card en mantikli secenek. cunku kredi skoru bu kartlarda, normal kredi kartina gore daha hizli olusuyor. ama acelem yok, normal kredi karti da aldim derseniz o zaman secured credit card i unutabilirsiniz. Kredi karti seciminde ilk onceligi aslinda faiz oranina verebilirsiniz. fakat bazi durumlarda faiz orani ikinci plana kalabilir.ornegin verdigi hizmetler. cash rewards, otel puani, ucus mili....vs. bu detaylari iyi inceleyerek uygun karti almanizi tavsiye ederim.
Ben sahsen size onerebilecegim kredi karti, Capital one venture kredi karti olacaktir. Bu kart, THY ile anlasmali oldugu icin kazandiginiz milleri birebir miles&smiles a aktarabiliyorsunuz. sadece thy degil diger bircok havayollariyla da anlasmali. her $1 harcamaya 1.25 mil veya kartin seviyesine gore x2 veriyor ki, butun aylik giderleriniz icin kullansaniz yillik rahat $12bin harcarsiniz. eger ucus mili olarak kullanmazsaniz, cash rewards olarak da cekebilirsiniz.Kredi skoru: bankalara vermis oldugunuz guvenin skoru. bu skor ileride ev, araba, sahsi kredi alirken ihtiyaciniza yaracagi icin dikkat etmeniz gereken bir husustur. kredi skorunuz ne kadar yuksek olursa, bankalar size daha dusuk faiz ile kredi vereceklerdir. skoru gelistirme cok kolay degilken, dusurmek bir okadar kolaydir.
Oncelikle, magaza kartlarindan uzak durun. homedepot, bestbuy, kohls..vs. magazalarin kartlarini kesinlikle almayin. kredi notunuza yuksek etkisi var ve en ufak odeme kacirma durumunda puaninizi cok hizli sekilde dusuruyorlar.
1 tane kredi karti alin ve onu kullanin. surekli olarak borcunuzu $0 da tutun veya kredi kullaniminizi %10 un altinda tutun. bu size + puan getirecektir.
taksit ile araba alin.arabaya pesin odeyecek paraniz olsa bile bankadan araba kredisi alin. duzenli oldeme olacagi icin kredi skorunuz yukselecektir.
kredi karti, gelir bilginizi guncel tutun. bu bilgiyi guncel tutmak kredi limitinizin artmasina yardimci olacaktir.
kredi limit arttirim talebi yapmayin.
kredi karti hesabi kapatma yapmayin.
1 yil icinde 1 den fazla kredi karti basvurusu yapmayin.
bunlar size eksi not olarak yansir.ilk actiginiz kredi kartini hicbir zaman kapatmayin. acik dursun. kredi hesap yasi ne kadar uzun olursa o kadar skorunuz artar.
esinize de kredi karti cikarttiysaniz, o hesaba kendinizi authorized yapin. yani ek kart cikartin. boylece onun kredi karti limiti de sizin kredi limitinize eklenmis olacagi icin size + puan getirir. ama erisiminizin oldugu hesap borcu olursa size eksi puan getirecektir.
saglik faturalarini odemeye calisin. collection a duserse, collection agency kredi burolarina rapor edebilir.
Saving hesabi: amerikalilar bu hesabi, ev alma planlari yapmaya basladiklarinda kullaniyorlar. duzenli olarak oraya para aktarip, sonra o parayi pesinat olarak alacaklari eve yatirirlar. ev kredisi veren firmalarda bunu gordugu icin paranin kaynaginin guvenli oldugunu gorurler. bu hesapta, cok kucuk bir oranda mevduat faizi alirsiniz. fakat, yil sonunda vergi beyaninda kazandiginiz faizi gosterip vergisini verirsiniz. acikcasi ilgimi cekmeyen bir hesap turu. herhangi bir alt limit gereksinimi yoktur.
CD - certificate of deposit: bu hesap da ayni saving hesabi gibi calisir. para yatirirsiniz ve banka size mevduat faizi oder. En buyuk farki ise, CD hesaplarini acmak icin min meblag gereksiniminin olmasi. paranizi bu hesaba 1 yil baglayip da yil sonunda 5% almak mantikli geliyorsa dusunebilirsiniz. kullanmayacaginiz bir meblag icin dusunulebilinir.
IRA : bu hesabi acmak icin, herhangi bir banka veya finans kurulusunu kullanabilirsiniz. hesaba her ay sabit bir para yatirirsiniz ve 60 yasina kadar bu para fon ve borsada degerlendirilir. 60 yas oncesi cekerseniz kesinti olur, sonrasinda ise kesinti olmadan erisebilirsiniz. Turkiyedeki bireysel emeklilik sistemi. sisteme yillik sokabileceginiz paranin limiti IRS tarafindan belirleniyor. yani kar topu misali. ilk basta buyuk meblag ile girilirse, para daha hizli buyumeye basliyor.
401K : bu yatirim hesabi, IRA in, sirketler icin olan versiyonudur. Fakat bundaki guzel kisim, sirket de aylik belirli miktarda parayi bu hesaba yatiriyor ve emekliliginiz icin destek oluyor. benefit programi olan sirketlerde bu hesabi mutlaka degerlendirmeye alin. sirketten ciksaniz bile baska bir sirkete gittiginizde o sirketin planina, hesabinizdaki parayi aktarabiliyorsunuz ve buyumeye devam ediyor.
529 plan: bu hesap belli basli eyaletlerde acilabiliniyor ve halk arasindaki adi, egitim yatirim hesabi. cocugunuz veya cocuklariniz icin ayri ayri hesaplar acabilir ve bu hesaba her ay sabit belirlediginiz miktarda para yatirirsiniz. cocuk universite cagina geldiginde bu parayi okul harcamasina kullanabilir. para vergisiz olarak hesapta buyuyor ve sadece egitim icin harcanmasina izin veriliyor. eger cocugunuz universite okumazsa, herhangi bir egitim icinde bu hesaptaki parayi kullanabiliyor. eger cocugunuz egitim icin bu parayi harcamazsa, baska cocugunuz varsa parayi diger cocugunuza akarip onun egitimi icin kullanabiliyorsunuz. eger hesaptaki para egitim icin kullanilmazsa, ucret kesinti sonrasinda cekilebilinir veya belirli meblaga kadar baska yatirim hesaplarina aktarilabilinir.
ETF ve Borsa: kisa veya uzun vadede paraniza para katabileeginiz riski cok yuksek yatirim aracidir. eger borsadan anliyorsaniz ve riske girecek paraniz varsa; Etrade, robinhood, vanguard ..vs. aracilardan hesap acip islem yapabilirsiniz. Fakat belirtmek istedigim bir nokta var. 1 hafta icinde cok fazla islem yapip, islem limitine takilirsaniz, sizden yuksek meblagda para hesaba yatirip pattern day trader hesabi acmaniz istenecektir. aksi taktirde hesabini kapatilabilinir veya dondurulabilinir.
-
-
Cevap: Kredi Skoru / Credit History
SSN olmasan BOA dan kredi kartı vermişlerdi 1.000 $
Ve ödeyemedim kredi notum vardı oda gitti şimdi SSN geldi bu ödenmemiş kredi kartı ve skor durumu olduğu gibi dururmu yoksa silinir mi öğrenmek istedim -
Prizepool kapaniyormus, gelen bilgilendirme maili asagidaki sekilde;
We are letting you know that PrizePool is being acquired. Unfortunately, this means we are winding down the PrizePool app and your PrizePool account will be closed on September 23rd.
The last day for user-initiated withdrawals is on September 19th. Please make sure to withdraw or transfer your funds before that date. Any remaining funds will be pushed back to your linked account after that date. In the meantime, update your direct deposit and autopay information, and check that your physical address and other contact details with us are accurate in case we need to mail you any future correspondence.
Key dates & account closure process will take place as follows:
8/23 — we will no longer accept sign ups for PrizePool. There will be no additional referrals created. Stacked purchases will be disabled.
Initiating deposits (one-time, recurring deposits and Vault) from PrizePool will be disabled. Direct deposits will continue to work until 9/19.
8/29 — All ticket issuance stops, including weekly drawing bonus tickets, savings, debit spend, and shopping cash back. The last savings bonus will be issued. All tickets will be auto-submitted for the last weekly drawing on 8/30.
8/30 — Last Weekly Drawing
Pro-rated Stacked refunds will start being issued
All PrizePool games and rewards will cease
9/19 at 2PM PT — You will no longer be able to withdraw funds from the account nor receive direct deposits into the account
This means you will no longer be able to withdraw funds or conduct electronic fund transfers, including use of your debit card to make purchases and payments, and initiate ACH transfers.
We will work with users whose balances exceed their L1/L2 limits to increase their limits
IMPORTANT: Please update any merchants or direct deposit providers who have your PrizePool account number on file. Any electronic fund transfers into your account will be declined or returned to the sender if they are received after your Account is closed.
9/20 – PrizePool will start pushing remaining funds back to linked accounts.
Any funds that failed to be pushed out will be issued via check within 6-8 weeks. Please ensure your address on file is correct.
Any pending cash back shopping commissions will be credited to the account
9/23 at 2PM PT — Your Account will be closed.
You will no longer be able to login to the PrizePool app
IMPORTANT: Please download any account statements before this date. We will also send out 1099s to individuals who qualify.PrizePool was founded in the midst of the pandemic with a mission to incentivize Americans to save more and build a better financial foundation. Thank you for supporting us on this journey for the past four years.
If you have any questions, you can reach us at [email protected] or via in-app messaging.
Sincerely,
PrizePool -
anladim ama bir sure odersem minimum odemelerini 6 ay kadar mesela yine dikkat ceker miyim acaba tedavi icin baska carem kalmadi korkuyorumda bi sey olur diye. ama duydugum kadariyla boyle yapan o kadar cok kisi var ki nasil yapiyorlar bilmiyorum. hatta 3 kere bunu yapan birini duydum. orada arkadaslarda yap dedi ama dayandim yapmamak icin simdi mecbur kaldim artik. turkiye cok pahali
-
Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
-
Merhaba, payoneer ile ilgili sormak istediğim bir soru vardı umarım bilgilendirici bir yanıt alabilirim. Green Card çıkması durumunda en büyük handikaplardan biri de kredi skoru oluyor bildiğim kadarıyla. Payoneer ile düzenli olarak ödeme aldığım ABD banka hesabım olursa, bunun kredi skoru açısından faydası olur mu?
-
yakın zamanda benim de yaşayacağım bir durum bu. şu anda en iyi çözüm döviz büroları gözüküyor çünkü her şekilde bankalardan daha ucuza satıyorlar doları.
-
Bende baskasinin Adina olan ceki bozdurdum bir Kereligine herhangi bir sorun olurmu
-
@forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
Kredi Skoru / Credit History
-
@knnrn kredi skorunun olmayışı iyi algılanmak şöyle dursun kötü skordan bile daha kötü algılanabiliyor bazen. Adamların kredi geçmişine bakmaları ödeme alacaklarına garanti aramaları demek. Skor yok demek hiçbir geçmişi yok burada demek. Hiç de iyi yaklaşmadılar, bizim karşılaştığımız ev sahipleri en azından. Klasik herkesten alınan miktar depozito artı bir kira bedeli depozito ile ancak bağladık işi. 2 tane gelir belgesi de sunmuştuk zaten ayrıca. Gelirin kiranın 2 katı olması gibi ek şartlar da olabiliyor ama konu kredi skoru çok dağıtmayım

-
@femini92 Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:
@crazycells
2017 Kasım ayı araç kredisi
2017 Aralık ayı secure kart
2018 Ocak ayı faturalı hat
2018 Mayıs ayında da kredi skorum oluştu. Bofa kredi kartı olunca ücretsiz bakılabiliyor skora (amex de öyle diğerlerini bilmiyorum) Banka ilk kredi skorumu 6 ay sonra gösterdi. Direk 719 ile başlamış. 6 aylık bir süre sonunda oluştu skor. Bir yıl sabit bir süre değil. Zaten aynen dediğiniz gibi skor oluştuktan sonra da deste deste her bankadan teklif gelmeye başladı. Benim de çok merak ettiğim konulardandı. Birilerine faydası olur umarım
bir de 500$ limitli kart için bir ay 30$ diğer ay 60 $ borç olunca, kullanımda önceki aya göre artış var diye de skor az birşey düşebiliyor. Bir kaç kere oldu. İki durumda da toplam limitin %30’u aşılmamış olsa da..CreditKarma ile de ücretsiz takip edebilirsiniz. Faturalı hat sahibi olmanın kredi skoruna etkisi yok (ödenmeyip haciz gelmediği sürece tabii)
-
Merhabalar bir konuda net olmasada tahmini bilgilerinizi almak istiyorum. 2008-2009 Yıllarında Usa da yaşadım şimdi green card çıktı o yıllardan ssn ve bank of americada (kapanmıştır ama) hesab da açtırmıştım.Paychecklerım ve ödemelerim harcamalarım hep düzenliydi,acaba kredi skorum oluşmuş mudur ?
-
@aligun Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:
Merhabalar bir konuda net olmasada tahmini bilgilerinizi almak istiyorum. 2008-2009 Yıllarında Usa da yaşadım şimdi green card çıktı o yıllardan ssn ve bank of americada (kapanmıştır ama) hesab da açtırmıştım.Paychecklerım ve ödemelerim harcamalarım hep düzenliydi,acaba kredi skorum oluşmuş mudur ?
Kapali fakat duzenli odeme yapilmis hesaplar kredi gecmisinde yaklasik 10 sene duruyor. Tahminim etkisi olumlu yonde olacaktir. (kaynak)
Ayrica, asagidaki sitede ucretsiz olarak yilda 1 kez kredi gecmisinizi sorgulayabilirsiniz.
-
@aligun Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:
Bank of America'daki hesabiniz kredi karti miydi? Eger degilse etkisi olmaz. Kredi skorunuz zaten ortalama bir degerle basliyor, ama kredi gecmisinizi SSN'in olustugu tarih degil, su an hala aktif olan kredi hesaplarinizin tarihleri belirliyor.
-
@aligun
Hemen duzeltme yapayim. Hizli okumanin kurbani oldum biraz.
Hesap diye belirtilince credit account (kredi karti) olarak farzettim fakat Sayin @crazycells 'in belirttigi gibi normal hesabin elbette etkisi yok. -
Amerika’ya yerleşeli 15 gün kadar olan biri olarak emekleme aşamasında şöyle bir sorum var.
Kredi kartı ile secured kartı nasıl ayırabiliriz?
Gelişimin 3. günüde bofa’dan bir hesap açtırdım. Görevliden secured kart da talep ettim. İşlemin sonunda kredi kartına da başvurabileceğimizi belirtti. Henüz erken olduğunu söylememe rağmen başvuruya beni ikna etti. 500$ limit için cash reward kredi kartı için başvuruda bulunduk.
Bir gün sonra hesabımdaki paradan “C/H ACCOUNTING DEBIT ADJUSTMENT FDES NNF” başlığıyla 500$ çekildi.
Ev tutmak için bankadan belge almaya tekrar gittiğimde görevli kredi kartımın da onaylandığını söyledi. Devamında banka uygulamasında “ bank of america cash rewards platinum plus master card” sekmesinde 500$ limitli bir sekme daha oluştu.
İzleyen haftada verdiğim adrese 2 adet posta geldi.
Birinde we’re sorry - we can’t approve your request for a bank of america cash reward credit card; however, we can offer you a secured credit card that you build your credit. açıklaması ve altında “please send me the bank of america secured credit card” başlıklı bir request form (depositonun kesileceği hesap bilgilerinin istendiği) ve boş bir zarf var. Herhangi bir kart yok.
Diğer postada ise “your new cash reward card is here” başlıklı ve “welcome to your new bank of america cash reward credit card” ile devam eden ve kart özelliklerinin olduğu bir kağıt ve üzerinde cash reward yazan bir mastercard var.( kart numarası ve tarihleri kartın arkasında yazıyor)
Şimdi anlamadığım şu;
Elimdeki kredi kartım mı? Secured kartım mı? Bunu kart üzerinden veya uygulamadan nasıl görebilirim?
Eğer gelen doğrudan kredi kartım ise hesabımdan kesilen 500$‘a ne olacak?
-
@anka BOA'nin cash back ozelligine sahip yeni bir Secured Card'i var. O kart olabilir mi ?. Isterseniz bir websitesinden inceleyin
Iste bu
-
@anka Kredi kartlarinin ve debit kartin konusuldugu bir baslik vardi onu bulabilirseniz sorularinizin cevabi orada. Zaman darligindan basliga bakamayacagim.
-
@freeworld teşekkürler, verdiğiniz linkte credit card başlığı altında check application status diye bir link gördüm. Oraya bilgileri yazınca security card olduğunu gördüm.
Şimdi kesim tarihine %30’luk harcama bırakıp ödemeye devam edeceğim.
-
Merhaba, Amerikaya gittiğimizde pre-paid kredi kartına başvurulsa ne kadar surede çıkar, ilk girişte bankaya yatırılan para miktarına gore banka pre-paid kart çıkartılmasına izin verir mi ?
Bir de egerki izin verilir ise , o kartı Türkiye de kullanıp ödemesi Turkiyeden yapılabilir mi.Tesekkurler
-
@cnpist Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:
Merhaba, Amerikaya gittiğimizde pre-paid kredi kartına başvurulsa ne kadar surede çıkar, ilk girişte bankaya yatırılan para miktarına gore banka pre-paid kart çıkartılmasına izin verir mi ?
Bir de egerki izin verilir ise , o kartı Türkiye de kullanıp ödemesi Turkiyeden yapılabilir mi.Tesekkurler
Bu kartlara "pre-paid" denmiyor, yanlis anlasilmalari onlemek icin "secured credit card" demek daha dogru olur.
Yatirdiginiz para kadar limitli kredi kartiniz hemen cikiyor, bir haftadan kisa surede de adresinize geliyor.
Yurt disinda kullanmak mumkun ama ben sahsen onermem. Travel ozelligi olan kartlar olmadigi icin yurt disi islemlerden ek ucret kesiliyor. Kartta hareket olmasini istiyorsaniz ABD'deki online hizmetler/uyelikler (Amazon Prime, Netflix..) gibi seylerin odemelerini yapmak daha mantikli olur. -
@knnrn tesekkur ederim .
-
Bugün banka hesaplarini actirdik. Iki konudan bahsedecegim. Birincisi secured card. Bu kart icin banka bir kisim paranizi rehin tutuyor. Mesela 600 dolarlik bir secured card icin bu mebla bankada kaliyor ve siz harcadiginiz tutari bankaya tam olarak geri oduyorsunuz. Her nezaman ki normal kredi karti alnaya hak kazanirsaniz bu mebla size iade ediliyor.
Ikinci konu ise credit history. Bankaci ile yaptigimiz muhabbet sonucu historynin nasil olustugu konusunda bir kac ip ucu verdi. Kredi karti harcamalari bir girdi olustuyor ve bunlarin odenmesi sizin harcadiginiz kadar odeyebileceginizi ya da odeyebileceginiz kadar harcadiginizi gosterir. Sabit bir borc , mesela telefon ya da araba gibi, sizin sabit olan bir borcu her turlu gelir degisimine ragmen odeyebileceginizi gosterir. Yani borcunuz sadik oldugunuzu.
Buna ek olarak vergi bildirimleriniz ise sizin gelirinizi gostermekte. Bunlarin ortak degerlendirmesi ise bankadan alacaginiz buyuk borclarin (mortgage gibi) miktarini belirlemekte.
Daha once verilen bilgilere birseyler eklemek istedim Umarim faydali olur. -
Merhabalar,secured card aldiginizda zaman icin de bankanin kendisi kredi limitini yukseltiyor. Aklinizda olsun biz bir sene dolmadan telefonla arayip kartin normal kredi kartina donmesini, kredi limitini yukseltmelerini talep ettik ve kabul ettiler. Diger gune yatirdigimiz parayi hesaba yatirdilar
-
ABD'ye yerleşip, kredi kartı çıkarttıktan hemen sonraki 6 ay içinde kredi skorum oluştu; 750. Anladığım kadarıyla başlangıç için fena olmayan bir skor. Bu skoru yalnızca BofA kredi kartı kullanımı ve araç sigortası yardımıyla yaptım. Yani şuan için adıma kayıtlı başka bir fatura, kredi ödemesi bulunmamakta. Kredi kartımın limiti ise 1000$; bu kartı kullanırken de ay boyunca bana tavsiye edilmiş limit olan 350$'ı aşmamaya özen gösterdim. Ay içerisinde birkaç kez bu limiti aştığım durumlarda ise kredi kartı borcumu, kartın ödeme gününü beklemeden kendim ödedim. Sonuç itibariyle bu skoru elde ettim.
-
@entelman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
ABD'ye yerleşip, kredi kartı çıkarttıktan hemen sonraki 6 ay içinde kredi skorum oluştu; 750. Anladığım kadarıyla başlangıç için fena olmayan bir skor. Bu skoru yalnızca BofA kredi kartı kullanımı ve araç sigortası yardımıyla yaptım. Yani şuan için adıma kayıtlı başka bir fatura, kredi ödemesi bulunmamakta. Kredi kartımın limiti ise 1000$; bu kartı kullanırken de ay boyunca bana tavsiye edilmiş limit olan 350$'ı aşmamaya özen gösterdim. Ay içerisinde birkaç kez bu limiti aştığım durumlarda ise kredi kartı borcumu, kartın ödeme gününü beklemeden kendim ödedim. Sonuç itibariyle bu skoru elde ettim.
Araç sigortasının kredi skoruna etkisi yok. 750 olan sanırım FICO skoru. Puanın yüksek olması yanıltmasın, ben 780 iken başvurduğum bir sürü yerden red almıştım. "Kredi geçmişi" yani ne kadar eskiye dayandığı da puan kadar önemli olabiliyor. Kredi geçmişi 2 yıldan fazla olursa her şey daha da kolaylaşır.
-
@knnrn Evet FICO skoru. Ben kredi skoru ile aynı sanıyordum
Neyse, yeni bir bilgi daha edinmiş oldum. -
@entelman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@knnrn Evet FICO skoru. Ben kredi skoru ile aynı sanıyordum
Neyse, yeni bir bilgi daha edinmiş oldum.Çok farklı skor türleri var. Başvurduğunuz şeye göre bakılan puan değişiyor. FICO genelde en yüksek olanları.
https://www.credit.com/credit-scores/what-types-of-credit-scores-are-there/
-
Secured kredi karti alisimizin hemen hemen 1 yili doldu, yatirdigimiz depozitolari iade etmisler. Bir kac aydir ufak ufak limit arttiriyorlardi ama simdi epey bir arttirmislar, limit artisinin kredi skoruna etkisi oluyor mu?
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k