Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@poncikiler süreç pause aşamasında olduğu için kimse size evet başarılı bir şekilde tamamlarsınız yada tamamlayamazsınız diyemez. Danışmanlık almanıza gerek yok normal şartlarda forumu takip ederek süreci kendiniz rahatlıkla yürütürsünüz boş yere paranızı sizin kadar sürecinizi takip etmeyecek birine heba etmeyin.
    Sürecin baya gerisinde kalmışsınız ds dolduracaksınız incelemeler tamamlancak listeye gireceksiniz bu saatten sonra ankaradan randevu alabilir misiniz bilmek zor.
    Benim düşüncem forumdaki yönergeleri takip ederek ds formunu doldurun ve bekleyin danışmana vs bulaşmayın ama ümidinizide çok yükseltmeyin

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ReLoad Siz HK'dan mülakat alıp Ankara'ya transfer ettiyseniz ve Ankara henüz mülakat vermediyse TR için ustravel kaydını yapamazsınız. Ankara mülakat verdikten sonra da yeni bir e-posta hesabıyla kayıt olursunuz.

Selamlar

92450d5d-aabf-4af8-ba21-0cffdb470a19-image.png

Gelen eposta başlığı üstteki gibi. fakat https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx linkinden kontrol ettiğimde, aşağıdaki gibi.

872192e7-1596-491f-ad43-b910ef718426-image.png

26 Ağustos'a gün ve saat vermişler aslında. Neden böyle olduğunu anlayamadım, sanırım dosya taşımayla alakalı.

• @poncikiler, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

DV2026 talihlisiyim. Case numaram 2026EU27XXX.

Ancak şu ana kadar süreçle ilgili hiçbir işlem yapmadım:

• DS-260 formunu henüz doldurmadım.
    • Herhangi bir konsolosluk için mülakat sürecine yönelik başvuru veya dosya taşıma girişiminde bulunmadım.

Kısacası, kararsız kaldığımız için bugüne kadar hiçbir adım atmadık. Hatta bu foruma da ilk defa yazıyorum.

Tecrübeli arkadaşlara danışmak istiyorum. Eğer Pazartesi günü itibarıyla sürece başlasam, sizce DV2026 sürecini başarıyla tamamlama şansım hâlâ var mı? Bu aşamada nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Bir de danışmanlık hizmeti almayı düşünüyorum. Güvenilir ve gerçekten faydalı danışmanlık veren firmalar var mı, yoksa DS-260 ve diğer işlemleri forumdaki rehberleri takip ederek kendimizin yürütmesi daha mı mantıklı olur?

Şimdiden vakit ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Merhaba, öncelikle bu başlığın 1. mesajında belirtildiği üzere imzanızı profilinizden düzenleyin.
    Sonra forumda arama kısmını kullanıp DS-260 formunu derhal doldurun (bunun için danışman veya herhangi bir şey tutmanıza hiç gerek yok, biraz okumanız yeterli).
    Şans kelimesi bu dönem en çok ihtiyacımız olan şey, siz oltanıza yemi takın, denize salın, balık belki vurur belki vurmaz.
    Mülakat alıp, vize almanız dileğimle.

• @Pickle_Eagle000, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar bir kaç güne mülakata gireceğiz de bir sorum var. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Oğlumun formunu doldururken henüz sınava girmemişti o yüzden işsiz olarak işaretlemişiz ancak şu anda öğrenci ve biz güncellemeyi unutmuşuz formu, daha yeni fark ediyoruz ne yazıkki. Bu bir sorun çıkarır mı? Onun öğrencilik belgesini de götüreceğiz yanımızda. Bu saatten sonra da formu güncelleyemeyiz diye tahmin ediyorum.

Bir de yine onun formunda Amerikada yapmayı düşündüğü mesleği military olarak seçmiştik çünkü düşüncesi buydu. Bu seçim bir sorun yaratır mı? Ya da düşüncesinin o zamandan beri değiştiğini söylersek anlarlar mı?

Merhaba, formu güncellemenize gerek yok. Siz form doldururken geçerli olan koşulları girdiniz. Ondan sonraki değişiklikler (aile yeni biri eklenmesi, pasaport numaras değişikliği, soyadı değişikliği vb gibi çok çok önemli konular hariç) için ds-260 formunu güncellemenize gerek yok. Mülakatta sorulursa veya sorulmasa da söyleyip güncelleme yaptırabilirsiniz.

• @elliot, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar bülten aciklanali 14-15 gun olucak viyana hala mülakat dagitimi yapmadi. Sizce endiselenmeli miyiz? Bu yil daha DV mülakatı vermeme durumları olabilir mi?

Merhaba, endişe veya üzüntü şuan bizlere fayda getirmez, üzülmeyin ve endişelenmeyin, mülakat verilmesi için yapabileceğimiz hiçbir şey yok.
    Dileğim kısa sürede mülakat ve vize almanız.

• @farukozt16, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyamı Hong Kong dan Ankara’ya taşıdım bunu hk dan mülakat almadan yaptım şimdi Ankara’dan mülakat almak hayal gibi bişey oldu yapabileceğim mantıklı bir öneriniz varmı tekrar hk veya bk ya taşıyıp mülakat aldıktan sonramı yapyım bu biraz karmakarışık yapar gibi durumu

Merhaba, bu başlığı takip etseniz mülakat almadan taşıma yapmamanız gerektiğini görebilirdiniz. Burada ben dahil birçok kişi sürecini mesajlarla sundu.
    Taşıma işlemi vatandaşlığınız veya oturum hakkınız o ülkede yoksa artık yapılamaz (kcc bu bilgileri belgeli olarak taşıma talebinde sizden istiyor).
    Bundan sonra Ankara'dan mülakat beklemekten başka yapabileceğiniz birşey yok (maalesef).

• Ankara konsolosluğu geçmiş dönem mülakatları incelemenizi tavsiye ediyorum . Bazı konsolosluklar ısrarla orijinal lise diplomasını görmek istiyor. E devlet belgesi veya liseden alacağınız lise mezuniyetinizi kanıtlar belgeleri sunsanızda sıkıntı yaşatıyorlar çünkü.

@bahadir90s, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar. Ankarada mülakata gireceğim fakat lise diplomamı bulamıyorum. Ne yapabilirim bilgisi olan yazabilir mi? @Serapp @ATS16 @gucarslan @aysegul

• Eğer sürece devam etmek istiyorsanız formu hızlıca doldurun. Ama yine de çok şanslı olmanız gerekiyor. Çünkü süre çok azaldı.
    Ayrıca eğer sürece devam etmeyecekseniz formu doldurmak ileride sizin aleyhinize olabilir. Çünkü Amerika’ya yapacağınız turistik vize başvurularında bu formu doldurarak göçmenlik niyetinizi belli etmiş oluyorsunuz. Bu da greencard süreci olumsuz olursa ilerde turistik vize alma şansınızı büyük ölçüde azaltacaktır.

@poncikiler, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

DV2026 talihlisiyim. Case numaram 2026EU27XXX.

Ancak şu ana kadar süreçle ilgili hiçbir işlem yapmadım:

• DS-260 formunu henüz doldurmadım.
    • Herhangi bir konsolosluk için mülakat sürecine yönelik başvuru veya dosya taşıma girişiminde bulunmadım.

Kısacası, kararsız kaldığımız için bugüne kadar hiçbir adım atmadık. Hatta bu foruma da ilk defa yazıyorum.

Tecrübeli arkadaşlara danışmak istiyorum. Eğer Pazartesi günü itibarıyla sürece başlasam, sizce DV2026 sürecini başarıyla tamamlama şansım hâlâ var mı? Bu aşamada nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Bir de danışmanlık hizmeti almayı düşünüyorum. Güvenilir ve gerçekten faydalı danışmanlık veren firmalar var mı, yoksa DS-260 ve diğer işlemleri forumdaki rehberleri takip ederek kendimizin yürütmesi daha mı mantıklı olur?

Şimdiden vakit ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

• @asrin bu konuda defalarca deneyim paylaşıldı daha önce. Profilinizi HK dan Ankara ya taşımanız gerekli. Eski iletilerde nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bir çok bilgi mevcut. KCC nin konusu değil.

• @tolsad böyle bir bilgi nerede veriliyor? Kaynak paylaşır mısınız lütfen. Şimdiye kadar antikor testi yaptırıp buna göre aşı olan kimseye (biz dahil) böyle bir muamele yapıldığına şahit olmadık. Kaldı ki aşı yaptırmadan giderseniz hastane muayenesi sırasında para vererek aşı yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. O zaman da bunca çabanın zaten bir anlamı kalmıyor

• @cttl böyle bir risk yada ihtimali olan kişilerin randevu planlaması alması ile birlikte hemen sağlık randevu alması lazım. 1 Ağustos u son tarih almak oldukça riskli. 8 haftalık süreç zaten Eylük sonuna denk geliyor ve herşey bitiyor. Ki 8 haftalık bekleme sürecinde orijinal mülakat tarihi kaçırılacağı için yeniden ranrevu almak ta ayrı bir süreç olacak. O nedenle bu ihtimali olan kişilerin ilk mülakat tarihi belli oldu ise zaman kaybetmeden en yakın tarihe sağlığa girmeleri elzem. Sonuçların 3 ay geçerliliği var. Dolayısı ile ikinci randevu tarihi alınca buna göre hastaneden sonuçları almak önemli bir nokta

• @Butcher burada dikkat etmeniz gereken nokta şu; Ankara ile birebir irtibata geçemiyorsunuz. VFS aracılığı ile gönderip alacaksınız.

Viyana da kendiniz götürüp, kendiniz teslim alacaksınız.

(Eski deneyimlerden de okuyabilirsiniz.)

Burada vermeniz gereken karar; hangisi riskli? hangisi garantili?

• @Mirage-0 Ne demek istediğinizi anlamadım, hangi formu nereye göndermişim, kimin önüne geçeçekmişim? Sorunuz bana mı yoksa ben mi yanlış anladım ?

• ⭐⭐⭐⭐

@bahadir90s normal şartlar altında son diplomanızın orjinali ve bir adet fotokopisi gerekli, kesin olarak orjinal belgeyi istiyorlar. Ancak mülakat deneyimlerinde Ankara mülakatlarını bence hemen tarayın lütfen, yanlış hatırlamıyorsam 2026 talihlilerinden 1 arkadaşımız edevlet çıktısıyla birlikte ilçe milli eğitimden de kaşeli imzalı bir yazı mı almıştı sanki, emin değilim ama aklımda böyle birşey kalmış, eğer çaresiz kalırsanız böyle birşey yapabilirsiniz, dediğim gibi mülakat deneyimlerini okuyun mutlaka. İnşallah bulabilir veya çözebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

• @bahadir90s Asıl talihli iseniz son mezun olduğunuz okulun diploması yeterli oluyor. Aslı ve bir adet fotokopisi gerekli. Aslını görüşme sonunda iade ediyorlar. Yine de mezun olduğunuz okulu arayıp isterseniz imzalı kaşeli lise diploması örneği yolluyorlar biz eşim için öyle yaptık üniversite diploması var diye bakmadılar bile..

• Viyana mülakat dağıtmadı son visa bullettin sonrası. KCC ye sorsak mı acaba mülakatımız ne zaman diye? 23K sonrası Viyana da mülakat bekleyenler ne düşünüyorsunuz ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Nebleux dağıtılmamış bir mülakat için kccden alacağınız cevap belli. Mail atıp sorabilirsiniz ama herhangi bir etkisi olmayacak

• Bu ileti silindi!

• @Nebleux Viyana Ağustos için mülakat dağıtmayan tek konsolosluk değil. Ankara ve Varşova da Ağustos ve Temmuz ayı için mülakat dağıtmadı. Bu yıl genel olarak çoğu büyükelçilik, önceki yıllardaki gibi düzenli mülakat dağıtmıyor. En vahim durum ise Afrika'da yaşanıyor ve maalesef bunun için yapabileceğimiz bir şey yok.

Davaya katılanlar olarak tek umudumuz, davanın olumlu sonuçlanması halinde mahkemenin davacıların mülakatlarının ve vizelerinin 30 gün içinde işleme alınmasını talep edebilmesidir. Geçmişte bunun örnekleri yaşandı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nebleux KCC'ye dilediğiniz zaman email gönderip dosyanıza mülakat planlanıp planlanmadığını sorabilirsiniz, bunun hiç bir zararı yok, hatta ben olsam ayda 2 kez atarım, bir bülten yayınlandıktan 1 gün sonra, bir de o ayın sonunda. Çünkü bazı aylar mülakat 2 posta şeklinde dağıtılıyor, benim mülakatı aldığım ay öyle olmuştu mesela, önce bülten akabininde attığım emaile dosyanız mülakata hazır, mülakat planlandığında bilgilendirileceksiniz diye standart bir cevap gelmişti. Sonra ayın sonunda bir posta daha mülakat dağıttılar, ve o zaman Ankara'dan gelecek emaili beklemeden KCCye attığım 2. email ile mülakat tarihimi öğrenmiştim.
    Dolayısıyla ayda 2-3 kez email atıp durumunuzu sormanın hiçbir zararı yok, planlandıysa tarihi ve yeri öğrenirsiniz, planlanmadıysa dosyanız hazır bekliyor şeklinde standart cevap alırsınız ve beklemeye devam edersiniz, hiçbir sorun yok bunda, bol şans.

Benzer Başlıklar

• 642
  • 11427
  • 153
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.3k

| | | |