Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 523.7k 770

• @tolsad böyle bir bilgi nerede veriliyor? Kaynak paylaşır mısınız lütfen. Şimdiye kadar antikor testi yaptırıp buna göre aşı olan kimseye (biz dahil) böyle bir muamele yapıldığına şahit olmadık. Kaldı ki aşı yaptırmadan giderseniz hastane muayenesi sırasında para vererek aşı yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. O zaman da bunca çabanın zaten bir anlamı kalmıyor

• @cttl böyle bir risk yada ihtimali olan kişilerin randevu planlaması alması ile birlikte hemen sağlık randevu alması lazım. 1 Ağustos u son tarih almak oldukça riskli. 8 haftalık süreç zaten Eylük sonuna denk geliyor ve herşey bitiyor. Ki 8 haftalık bekleme sürecinde orijinal mülakat tarihi kaçırılacağı için yeniden ranrevu almak ta ayrı bir süreç olacak. O nedenle bu ihtimali olan kişilerin ilk mülakat tarihi belli oldu ise zaman kaybetmeden en yakın tarihe sağlığa girmeleri elzem. Sonuçların 3 ay geçerliliği var. Dolayısı ile ikinci randevu tarihi alınca buna göre hastaneden sonuçları almak önemli bir nokta

• @Butcher burada dikkat etmeniz gereken nokta şu; Ankara ile birebir irtibata geçemiyorsunuz. VFS aracılığı ile gönderip alacaksınız.

Viyana da kendiniz götürüp, kendiniz teslim alacaksınız.

(Eski deneyimlerden de okuyabilirsiniz.)

Burada vermeniz gereken karar; hangisi riskli? hangisi garantili?

• @Mirage-0 Ne demek istediğinizi anlamadım, hangi formu nereye göndermişim, kimin önüne geçeçekmişim? Sorunuz bana mı yoksa ben mi yanlış anladım ?

• @bahadir90s normal şartlar altında son diplomanızın orjinali ve bir adet fotokopisi gerekli, kesin olarak orjinal belgeyi istiyorlar. Ancak mülakat deneyimlerinde Ankara mülakatlarını bence hemen tarayın lütfen, yanlış hatırlamıyorsam 2026 talihlilerinden 1 arkadaşımız edevlet çıktısıyla birlikte ilçe milli eğitimden de kaşeli imzalı bir yazı mı almıştı sanki, emin değilim ama aklımda böyle birşey kalmış, eğer çaresiz kalırsanız böyle birşey yapabilirsiniz, dediğim gibi mülakat deneyimlerini okuyun mutlaka. İnşallah bulabilir veya çözebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

• @bahadir90s Asıl talihli iseniz son mezun olduğunuz okulun diploması yeterli oluyor. Aslı ve bir adet fotokopisi gerekli. Aslını görüşme sonunda iade ediyorlar. Yine de mezun olduğunuz okulu arayıp isterseniz imzalı kaşeli lise diploması örneği yolluyorlar biz eşim için öyle yaptık üniversite diploması var diye bakmadılar bile..

• Viyana mülakat dağıtmadı son visa bullettin sonrası. KCC ye sorsak mı acaba mülakatımız ne zaman diye? 23K sonrası Viyana da mülakat bekleyenler ne düşünüyorsunuz ?

• @Nebleux dağıtılmamış bir mülakat için kccden alacağınız cevap belli. Mail atıp sorabilirsiniz ama herhangi bir etkisi olmayacak

• Bu ileti silindi!

• @Nebleux Viyana Ağustos için mülakat dağıtmayan tek konsolosluk değil. Ankara ve Varşova da Ağustos ve Temmuz ayı için mülakat dağıtmadı. Bu yıl genel olarak çoğu büyükelçilik, önceki yıllardaki gibi düzenli mülakat dağıtmıyor. En vahim durum ise Afrika'da yaşanıyor ve maalesef bunun için yapabileceğimiz bir şey yok.

Davaya katılanlar olarak tek umudumuz, davanın olumlu sonuçlanması halinde mahkemenin davacıların mülakatlarının ve vizelerinin 30 gün içinde işleme alınmasını talep edebilmesidir. Geçmişte bunun örnekleri yaşandı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nebleux KCC'ye dilediğiniz zaman email gönderip dosyanıza mülakat planlanıp planlanmadığını sorabilirsiniz, bunun hiç bir zararı yok, hatta ben olsam ayda 2 kez atarım, bir bülten yayınlandıktan 1 gün sonra, bir de o ayın sonunda. Çünkü bazı aylar mülakat 2 posta şeklinde dağıtılıyor, benim mülakatı aldığım ay öyle olmuştu mesela, önce bülten akabininde attığım emaile dosyanız mülakata hazır, mülakat planlandığında bilgilendirileceksiniz diye standart bir cevap gelmişti. Sonra ayın sonunda bir posta daha mülakat dağıttılar, ve o zaman Ankara'dan gelecek emaili beklemeden KCCye attığım 2. email ile mülakat tarihimi öğrenmiştim.
    Dolayısıyla ayda 2-3 kez email atıp durumunuzu sormanın hiçbir zararı yok, planlandıysa tarihi ve yeri öğrenirsiniz, planlanmadıysa dosyanız hazır bekliyor şeklinde standart cevap alırsınız ve beklemeye devam edersiniz, hiçbir sorun yok bunda, bol şans.

• Merhabalar, dosyamızı Viyana'ya taşımıştık. Dosya numaramız 339XX. Sizce Ankara'ya almalı mıyız? Bunu için nereye mail göndermeliyim?

• @seraponen
    Merhaba, numaraniz current olmadan bence hicbir sey yapmayin. Ayrica imzanizi da duzenlerseniz daha net anlasilir olur hersey..

• Numaranız current olursa, Viyana’dan randevu alıp , sonrasında Ankara’ya taşımaya çalışmanız daha mantıklı sanki. Çünkü Ankara başka bir konsoloslukta randevusunu almış kişilere daha rahat randevu veriyor gibi.
    Birde son ay o karışıklıkta Viyana’da kalmak daha iyi bir seçenekte olabilir.

@seraponen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, dosyamızı Viyana'ya taşımıştık. Dosya numaramız 339XX. Sizce Ankara'ya almalı mıyız? Bunu için nereye mail göndermeliyim?

• @aysegul teşekkür ederim yanıtınız için şimdi bir mail attım.

• @bahadir90s bangkok ta tüm öğrenim belgelerimi e devletten aldığım çıktılarla verdim.

• dosyamın HK'tan Ankara'ya taşındığına dair KCC'den iki kere mail aldım. dvstate.gov'da hala HK görünüyor. Şuan Ankara'ya mı mail atmalıyım? Yeni mülakat tarihimi nereden öğrenebilriim?

• @aysegul ankara'ya taşıdıktan sonra yeni mülakat tarihini öğrenebilmek adına kcc'ye göndereceğimiz mail örneğini paylaşabilir misin rica etsem Ayşegül hanım?

• Herkese merhaba bu hafta nasıl geçer acaba ? Var mı hareket, mail, ilerleme kaydedenler?

• @HALİT-Ozgur
    Merhaba,

Bebek işletme işlemlerini nasıl yaptınız, benimde yapmam lazım ama bu konuda bir bilgim yok yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k