Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • Mayis ayina geldik ancak hala AOS icin bir gelisme yok, bu asamadan sonra Amerika'ya giderek sureci ilerletmeye calismak ciddi bir zaman ve para kaybi olabilir boyle bir donemde. O yuzden avukat yada danismanlarin laflarina dikkat etmek lazim, sonucta paralarina bakiyorlar. Benim sahsi kanaatim bu sene ve hatta bu yonetim devam ettikce DV ile AOS imkaninin oldukca zor olacagi yonunde.



  • Yabanci forumlarda insanlar ne durumda diye kontrol ettim, herhangi bir gelisme yok. 2025 Eylul'den beri bekleyenler varmis, son donemde kimilerine interview mektuplari gelmis. Bultenden de gordugumuz uzere 20.000'de sabit devam ediyor EU, bu sene ve hatta bu yonetim devam ettikce, AOS isleri zorlasacak gibi. Su anda paraya cevirebilecegimiz bir ayricaligi neden bedava dagitiyoruz diye dusunuyor yonetim. DV yolu ile AOS baslatmak icin de ortalama 3-4 ay sure gerekiyor, bu sene icin o sinira da gelinmek uzere. Sunu da unutmamak lazim, mulakatlar yeniden basladigi takdirde birikmis dosya yuku bir anda USCIS officelerde islem gorecek, bu yogunluk da ne kadar ileriye gidebilir yogun ofisler bilinmez. Belli olmaz, son anda belki bisi olur gibi hayal satanlara dikkat edin arkadaslar, en nihayetinden bu kisilerin derdi sizden alacaklari para.


  • Bulten 20.000 den 23.000 e ilerledi . Bu rakama kadar olan DV yolu ile AOS Dosyalari USCIS e gonderiliyor , parmak izleri aliniyor ve mulakatlar da yapiliyor ( aynen Konsolosluk araciligi ile oldugu gibi ) . Fakat Dunyanin hicbir yerinde olmadigi gibi buradada ONAY lar verilmiyor . Ancak HOLD karari kalkar ise , dunyanin heryerinde oldugu gibi buradada ancak o zaman ilerleme saglanabilecektir . DV yolu AOS icin gerekli sure yaklasik 3-4 ay gibidir , fakat sure ( Eylul sonu ) azaldikca USCIS bu dosyalara oncelik tanir ve mumkun mertebe bunlara oncelik verir . Gecmiste 1 ay gibi kisa surelerde DV yolu AOS dosyalari onaylanmistir . Bu bir garanti olmamakla beraber genel yaklasimi gosterir . Buraya kadar olan kotu haber DV disi yani Evlilik yada Is sponsorlugunda yapilan AOS Dosyalari icin ise bircok Ulkeye uygulanan HOLD nedeni ile , hem Bultende hemde USCIS bacaginda is yukunun bu taraflara ve milletlere kaymasi nedeniyle hiz kazanmistir , buda Iyi haber olan kismidir . Yonetimin yaklasimi nedeniyle su anda her tur ve hemen hemen her islemde surecler daha detayli , daha kontrollu , cok daha az tolerans ile ilerledigi bir gercektir . Ozellikle B1/B2 yolu ile gelip burada AOS basvurusu konusu hangi tur olursa olsun ciddi olarak sorgulanmaktir .


  • @Figen USCIS'ten tek bir kurum ve merkezi idare gibi soz etme sansimiz yok. Her ofis kendi is yukune gore ilerliyor zaten Figen Hanim. Danismanligimi yaptiginiz donemde birebir birlikte yasadik bunu USCIS Brooklyn ofisinde. Defalarca benim ve farkli ofislerle muhattap olan herkesin belirttigi gibi, burada hangi ofisten basvurdugunuz ve oradaki ofisin genel tutumuna bagli. Tek merkezden oncelik verseler ayni anda sureci baslatan iki kisiden birisi 3 ayda, digeri 5 ayda almaz zaten.

    Gecmiste bu bilgiye sahip olmadiginiz icin Brooklyn gibi sacma sapan bir ofisten surece basladim ben. "Yakin zamanda bir danisanim New York'tan hizli ilerledi" diyip, o danisaninizin hangi ofisten basvurdugu bilgisini (surecteki en kiritik bilgiyi) bana vermediginiz gibi. Sanki koca New York eyaletinde butun ofisler ayni ilerliyormus gibi. Bunu "ben bilemem" demeniz de sacma, cunku ucreti karsiliginda bir danismanlik veriyorsunuz, sonra "ben bilemem" diyorsunuz. Ve bu Brooklyn ofisinin sikintili oldugu zaten o yabanci forumda yazan, bu isin icinde olanlar tarafindan bilinen bisi. Oyle o seneye ozgu olmus bisi de degil, Brooklyn USCIS ofisi butun bu DV'leri her sene son aya (Eylul ayina) birakan bir ofis. Kota sikintisi olan bir donemde Brooklyn gibi muthis yogun bir yerden surece basladik, Amerika'nin herhangi bir yerinde baslama sansimiz varken. "Miami'ye geliyim mi yaniniza, daha rahat doldururuz evraklari, daha rahat ilerleriz" diye bile sordum hatta size.

    Hayir hepsini gectim, "Koray bey benim de hatam oldu en azindan paranizi iade edeyim" deme erdemini gosterseydiniz bari, zaten parasinda degiliz. 5 ay bekledim ben Amerika'da yani bu surec 3-4 ay ortalama surer dedigimiz de bile bir suphe var aslinda. Su donemde cok daha sikintili surecler.


  • @koray2000 Bu baslik altinda daha once defalarca ve sayfalarca verdigim bilgileri ve cevap verdigim konulari tekrar tekrar yazmaya gerek duymuyorum . Merak eden ve bilgi edinmek isteyenler zaten geriye donuk okuyabilirler .


  • @Figen Kesinlikle, okuyan herkes icin de faydali olur, hem surecin nasil ilerledigini gorurler, hem de neler yasadigimizi. Yanlis doldurulan formlar konusunda yasanilanlari da okuma sansi bulurlar. Hadi kendimi gectim, onlarca kisiye danismanlik vermissinizdir, veriyorsunuzdur, cogu kisi de bu forumdan geliyor… Son yillarda neler yasandi, ne oldu, bu basliga katkida bulunma gayretinde bulunmuyorsunuz. Arada bir kendinizi hatirlatmak icin bulten paylasiyorsunuz, o kadar. Takdiri forum kullanicilarina birakiyorum.


  • @koray2000 Hala, bunca olaya, habere rağmen, B1/B2 ile gelip DV'den AOS yapan mı var bu yıl? Gerçekten hayret ettim.

    Şahsi görüşümdür; bu yönetim devam ettiği müddetçe artık ne çekiliş yapılır, ne de pause kararı kalkar. Vizesini alıp gelen geldi, onlar şanslı kesim. Gerçi şanslılar mı değiller mi, onu da burada karşılaştıkları hayat gösterecek.


  • @erenotti Insanlar bir umut belki diyip, en azindan denemedik demeyelim gibi yorumlarla bu islere kalkisiyor. En azindan ben kendi adima oyle girdim AOS isine, o donem herkes “ahh keske biz de yapsak”, “AOS yapin, AOS yapin. AOS yapin”, “Mutlaka olur, garanti olsun”, “Gecen sene son anda bile alanlar oldu” vs derken…. Bir umut diyip basliyorsunuz… Ama boyle bir idare varken Amerika’da bu senenin motivasyonunu anlamak guc. Umarim bu pause kalkar, insanlara hizlica kartlari dagitilir ama cok az bir ihtimal veriyorum.


  • https://www.uscis.gov/newsroom/news-releases/us-citizenship-and-immigration-services-will-grant-adjustment-of-status-only-in-extraordinary

    onemli bir degisiklik kapida maalesef. detaylar tam belli olmadigi icin sadece linki ekliyorum ama AOS yolu zorlasiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    AOS Süreci Hakkında Önemli Güncelleme

    USCIS, az önce AOS süreci için oldukça önemli bir güncelleme yayınladı.

    ilgili güncellemeye göre başvuru sahipleri artık "istinayi / olağanüstü durumlar hariç" başvurularini bulundukları ülke konsolosluklarindan yapacak.

    bu sürece göçmen ve göçmen olmayan vize başvuruları dahil edildi.

    https://www.uscis.gov/newsroom/news-releases/us-citizenship-and-immigration-services-will-grant-adjustment-of-status-only-in-extraordinary

    ilgili link


  • @gucarslan Cok ama cok kritik ve onemli bir gelisme bu . Henuz onaylanmamis olsada hemen hemen hicbir gecici vize turu ile AOS mumkun olmayacak .

  • ⭐⭐⭐⭐

    EB-1A I-140 onayini gecen hafta almistik. Simdi I-485 formlari ve saglik muayenesi asamasindayiz. Bu yeni policy bizi nasil etkileyecek yakinda gorecegiz.. Umarim kapsami daha dar bir uygulama olur. Gecmis olsun herkese.



  • @gucarslan ortalık fena karışacak bu tüm işleri çok zorlaştırır aynı zamanda da konsolosluk yükünü çok arttırır görüşündeyim. Greencardlıyım nişanlımı farklı bir vize ile getirip AOS yapmayı planlıyorduk. F2A nasıl olacak artık hiçbir fikrim yok.



  • Maalesef diyecek söz bulamıyorum. Zaten son zamanlarda süreçlerde her adımda gizli bir uğraştırmaya çalışma durumu vardı ama bu son karar da son noktası oldu.

    Yaklaşık 3 yıl önce marriage based AOS serüvenimize başladık. Bu süreçte bir kez expire olan EAD’yi yeniledik, iki kez sağlık raporu aldık. Her ay bülten takip ettik. Bizim için çok uzun ve yıpratıcı bir süreç oldu.

    20 Nisan’da artık bitiş çizgisine vardığımıza inanarak AOS mülakatına girdik. Dosyamız son derece temiz ve mülakat da sıkıntısız geçmesine rağmen mülakat sırasında hemen onay alamadık. Dosyada sorun olmadığını ve sonucu 2-3 hafta içinde alacağımızı belirttiler. 3 hafta geçtikten sonra bizimle mülakat yapan officer telefonla arayarak ek birkaç sorusu daha olduğu için bizi tekrar ofise çağırmak istediğini belirten bir voice mail bıraktı. Maalesef o an telefonu açmak için müsait olmadığımızdan voicemaile düşmüştü. Tekrar arayacağını belirtmişti. Bu tarz bir şey çok nadiren olan bir şey olduğu için ve dosyamıza çok güvendiğimiz için neden tekrar çağırmak istediğini anlayamadık ve çok şaşırdık.

    O günden beri de yaklaşık 2 haftadır tekrar aramasını bekliyoruz. Beklerken bugün de malum haberi aldık maalesef.

    Şu an bu 3 yıllık bekleyişin sonunda ret alıp, sürece sıfırdan Türkiye’den mi başlamamız gerekecek bilmiyoruz. Eğer öyleyse tekrar başlamak ister miyiz onu da bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz maalesef. Bizim durumumuzda olan çok kişi var biliyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun.


  • @lavita biz de sizinle benzer durumdayız. 3 yıldır mücadele veriyoruz. Manen ve madden çokça bunaldığımız ve artık olumlu bir şeyler olsun diye umut ettiğimiz noktada şu an bu haberi okudum ve greencard sürecinde olan eşime henüz söyleyemedim bile… nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. 1 yıl önce EAD ve Advance Parole izni geldi. 1 yıl gecti hâlâ mülakat bekliyoruz. Bundan sonrasında ne olacak artık bilmiyorum ve düşünemiyorum. Greencard cıktıgından beri sürecin her türlü engeline ailece takıldık. Hepsiyle mücadele ettik ama bu artık son aşamaydı. Umarım bu karar en azından mevcut dosyaları etkilemez.


  • Merhaba bu durum amerikada turist veya öğrenci vizesiyle bulunup abd vatandaşıyla evlenenlerin green card başvurularını etkiler mi?


  • @kamile evet bu süreç tüm göçmen olmayan vize türleri için geçerli


Benzer Başlıklar

  • 9 Oy
    12 İleti
    419 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    540 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • Hangi eyalet?

    Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum