Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• selamlar, f2a vizesine yakın zamanda basvuran var mı? ben greencard sahibim ve evlencegim eşim ile beraber gitmek için en yakın hızlı çözüm nedir?

• evlendikten sonra f2a başvurusunda bulunmanız gerekecek, i-130 formu doldurmanız gerekiyor.

bundan birkaç sene öncesine nazaran daha hızlı ilerliyor süreç, şu anda yapılan başvurular çok hızlı onaylanıyor fakat onay sonrası bekleme süreci uzun sürüyor.

şu an mayıs bülteninde 1 ağustos 2024 tarihine kadar olan başvurular uscis'den çıkıp nvc sürecine giriyor. bir tahmin veremem ne kadar sürede sizin başvuru tarihinizi kapsayacak bir tarihe gelir ama benimki kadar uzun süremeyeceğini düşünüyorum.

amerika içindeyseniz ve müstakbel eşinizin abd vizesi varsa belki amerika içinde statü değişikliğine başvurabilirsiniz fakat bu tür şeyleri bir avukat ile konuşsanız daha doğru ve net bilgi alabilirsiniz.

• @huf evet evet bu şekilde bilgilendirme tarzı bir maildi nvc olarak süreç tamamlandı Ankara’dan mülakat ne zaman verilirse planlamanız yapılacak size bununla alakalı mail göndereceğiz gibi. Mailin geldiği tarihe bakınca DQ sonrası 2 ay olur olmaz geldi bu mail.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   mahmutceliker mahmutceliker 

• Merhaba arkadaşlar,

Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz. ( ABD Yolunda evlilik basligi altinda paylasim yaptim, ancak burada da degerli tecrubeleri olan arkadaslari gordugum icin F2A konusunda geri bildirimleri, yonlendirmeleri olur diye dusundugumden paylasiyorum )

Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. F2A surecine mi girmeliyiz? Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.

Ancak özellikle şunları merak ediyorum:

Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
    F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
    “Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
    Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
    Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
    Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?

Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum. Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.

Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

• @Aziz-KILIÇ
    Kendi deneyimimden yola çıkarak kısaca şunları söyleyebilirim:

Sürecin en başında biz de tam olarak sizin gibi düşünüyorduk. Hatta bir avukatın 'önce öğrenci veya turist vizesiyle gelin, daha kolay olur' tavsiyesine uyarak sürece başladık.

​Turist vizesi randevuları kapalı olduğu için öğrenci (F1) vizesine başvurdum; reddedildim. Bir ay sonra tekrar denedim; yine reddedildim. Ardından turist vizesini denedim; o da reddedildi.

Tüm bu retlerden sonra mecburen asıl yapmamız gereken şeye dönüp nikahımızı yapıp F2A sürecine başladık.

Ancak F2A sürecimiz devam ederken ve ben hamileyken, uzaklığa daha fazla dayanamadım. Göçmenlik sürecinde olup üçüncü ülkelerden turist vizesi alabilenleri duyduğum için, bir umut kalkıp Katar’a gittim ve oradan turist vizesi almayı bile denedim (maalesef o da reddedildi).

Sonradan anladık ki, insanlar bu 'önce vizeyle gidip sonra statü değiştirme yöntemini çok fazla suistimal ettiği için konsolosluk asıl niyeti anında anlıyor ve affetmiyor.

Şimdi, önceki bu 4 vize reddinin F2A mülakatında karşımıza çıkıp sorun yaratmamasını umut ediyoruz.

Şimdiki aklım olsa ve sürece sıfırdan başlasaydım, ayrı kalmak ne kadar zor olursa olsun hiç böyle maceralara atılmaz, en başından risksiz ve yasal olan süreci başlatır ve beklerdim. Karar sizin.

• @efsun
    Biz süreci Amerika içinden yürütüyoruz. Vize alırkenki profiliniz de önemli, acaba hangi gerekçe ile ret vermişlerdi. Önce öğrenci vizesinden ret alıp turist vizesine döndüyseniz her yolu deniyorsunuz algısı oluşmuş olabilir belki.

@Aziz-KILIÇ
    Bizim durumumuza gelince, kesinlikle Amerika içinden de bu süreç çok çok zor. Özellikle yeni yönetim ile daha da zorlaştı. Amerika vatandaşlarının eşleri 2-3 ayda green kartlarını çatır çatır alırken, green kartlı eşi olarak yıllarca beklemek insana çok koyuyor. Süreci eşinizle birlikte onun yanında geçirmek tek teselliniz oluyor. Yaklaşık bir ay önce mülakata girdik, hala bir gelişme yok bekliyoruz. Her adımda bir çetrefil çıkıyor maalesef, sabrınızın çok sağlam olması gerekiyor.

Yine de her şeye rağmen yine seçme şansım olsa yine süreci Amerika’dan yürütmeyi seçerdim. Çünkü o esnada hayatımızı düzene koyduk. Ev aldık. Evliliğimiz oturdu. Buradaki yaşama beraber adapte olduk. Uzaktan olsaydı bunların henüz hiçbirini gerçekleştirememiş olacaktık.

Benim herkese tavsiyem konsolosluk sürecine de girecekseniz AOS de yapacaksanız sürece başlamadan önce her adımı hesaplayıp ona göre bir plan çıkarın. Planlı ve programlı başlayın sürece. Yoksa en ufak bir eksiklik ya da hata dosyanızı çok çok gerilere atıp ekstra uğraşmanıza neden olabiliyor.

• Merhaba 17 Haziran vize mülakatım var. Dün, joint sponsor eklememiz gerektiği maili aldık. Bu aşamada sponsor talep ediliyor muydu? Tecrübe eden var mı?

• @beso mülakat tarihi verildikten sonra tekrar belge kontrolü yapiyorlar sanırım, bize de bazı belgeleri yeniden almamız gerektiğine dair mail geldi, hemen yeniledik.

• @huf Evet demek ki evraklar tekrar inceleniyor. Teşekkür ederim 🙏 Sizinde yakında mülakat var şimdiden hayırlı uğurlu olsun

• @huf sağlık muayenesi için covid aşı belgesi nereden alınıyor onu araştırdınız mı?

• @beso e-nabız'da görünüyor, en azından benimkiler görünüyor.

• Selamlar herkese bugun şok edici bir gelisme oldu. Göçmen olmayan vize türleri ile AOS sürecini kapattılar yani artık F2A süreci de amerika icinden turist ogrenci vb vizeleri ile yurutulemeyecek demek oluyor yine konsolosluğa gidilmesi gerekiyor. Süreç hakkında ne düşünüyorsunuz ? Haziran bülteni açıklanmıs ve january 25 olara görünüyor yani 1.5 yıl gibi süre olmuş demek oluyor. Bugun evliligini yapan ve konsolos üzerinden başvuran kişi sizce ne kadar süre sonra ülkeye giris yapabilir. Tecrubeli arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba ?

• @Lifepark-0 bu gercek bir haber mi? luften haber linkini paylasabilir misiniz? tskler.

• @alpha2015tr malesef evet artık ülke içinde yasal statü dahi olsa muhattap konsolos olduğu ve degisikligin konsolos ile yapılması gerektiği söyleniyor.

• Bu cok kotu bir haber, hemde cok... !!!! Yuzlerce belki milyonlarca insani etkileyecek US icinde yasayan ve GC icin hazirlik icinde olan, ogrenci, turist, vs vs .....
    Adamlar resmen artik, Amerika yi unutun, Avrupa ya gidin, Cin gidin, Japonya gidin vs diyorlar galiba.... Gocmenler ulkesi amerika, birden gocmen dusmani bir ulkeye donustu.. iyi mi ?????

• Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi,
    Mulakat soyle gelisti
    Ne zaman tanistiniz?
    Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz?
    Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik.
    Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi.
    Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir.

• Bu ileti silindi!

• Biz bugun Nvc den onay mailini aldık. Mülakat randevusu için beklemedeyiz tekrar. Darısı bekleyenlerin başına 🙏

• f2a consular processing surecini avukat/paralegal ile yurutmeyi ne kadar tavsiye ediyorsunuz, avukatlik ucretleri yaklasik 3bin dolar civarinda. bir eksiklik, hata, kusur olmasin istiyoruz ancak gerekli mi degil mi bilemedik, onerisi tecrubesi olan paylasabilirse cok sevinirim

• @futuredoctor06 biz avukatka çalıştık. Ama avukatın arkasını toplamakta ayrı bir görevimizdi. Sürekli formlarda hatalar yapıyorlar vs. Kendimiz halletsek çok daha sorunsuz olurdu. Size tavsiyem yapay zekadan destek alın.

Benzer Başlıklar

• 17026
  • 8486
  • 226
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |