Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • @historian bende 2021 de basvurdum tahmini kac yilimiz var ?


  • @Can-Akyol bizde 2019da tahmini bizim 1.5 yıl diye düşünüyorum fakat hızlanabiliyor. Sizinde 2.5 yıl diyebiliriz.


  • @Metellica Merhaba, aşağıdaki linkten bakınca F2A için final action date "1FEB2024" görünüyor siz nerden baktınız acaba? https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2026/visa-bulletin-for-april-2026.html


  • @CubaTR siz nisan bültenine bakmışsınız, Mayıs bülteni yayınlandı, genelde her ayın ikinci salı günü yayınlanmış oluyor.


  • @historian tesekkur ederim bilgi icin.


  • esimin dosyasinda da dun guncelleme oldu ve 26 Mayis'a randevu tarihi verildi. I130 2024 Ocak ayinda onaylanmisti, randevu sadece I485 icin gorunuyor.


  • @Sinan-Dayi Tebrikler Sinan bey. Mülakatın da güzel geçmesini temenni ederim.


  • @sokcu Your Priority Date is the date USCIS received your I-130 (shown on your I-797 notice). USCIS usually doesn’t send a separate PD letter.

    For spouses and children of green card holders (F2A category), your case will stay in “received/pending” status until your priority date becomes current in the Visa Bulletin.

    Nothing is missing — you just need to wait for the category to move.


  • 3 şubatta dq maili gelmişti, yaklaşık 3 ay geçti, bugün randevu oluşturmuşlar. 24 haziran 2022'de başlayan sürecin sonucunu 9 haziran'da göreceğiz.


  • @huf çok sevindim adınıza en az kendime mülakat maili gelmiş kadar da mutluluk duydum 2022’den beri bekleyen bir eş, bir anne olarak tez zamanda aileniz için o güzel “vizemizi aldık” haberinizi de duyurmanızı temenni ederim. Darısı bizlerin başına


  • @EDK-0 aramızda 1 ay gibi bir süre var yakındır size de gelecek bu uzun bekleyişler bitecek.

  • ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

  • @Sinan-Dayi öncelikle tebrik ederim umarım mülakatı güzel geçer. Bizim I130 kasım 2023 te kabul edildi fakat hala onayımız gelmedi. Siz onayı nasıl aldınız süreci nasıl yürüttünüz bilgi verebilir misiniz?


  • @elifkocabay tesekkurler, biz sureci abd icinde yuruttuk. Acikcasi I130 icin ekstra bir sey yapmadik, 2024 Ocak ayinda onayladilar. Surec abd icinde ve disinda farkli ilerliyor anladigim kadariyla. Umarim siz de en kisa surede mulakat talebi alir vizenize kavusursunuz.


  • @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @elifkocabay tesekkurler, biz sureci abd icinde yuruttuk. Acikcasi I130 icin ekstra bir sey yapmadik, 2024 Ocak ayinda onayladilar. Surec abd icinde ve disinda farkli ilerliyor anladigim kadariyla. Umarim siz de en kisa surede mulakat talebi alir vizenize kavusursunuz.

    @Sinan-Dayi rica etsem surecinizdeki timeline paylasabilir misiniz? Bizde GC sahibiyiz ve kizimiz icin Houston, TX icinden basvuracagiz. Yaklasik ne kadar bir sure gerekli kizimizin GC sahibi oluncaya kadar. Tskler....


  • @alpha2015tr imzada guncelledim


  • @alpha2015tr
    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

    bu siteden i-130 formu kabul edildikten sonra final action date kısmından priorty date'inizi takip edebilirsiniz.

    kızınızın yaşı ve medeni durumuna göre kategorisinde fark olacaktır ben hem detay hem de mevcut final action tarihlerini yazayım.

    21 yaş altı evlenmemiş çocuklar f2a, (1 ağustos 2024)
    21 yaş üstü evlenmemiş çocuklar f2b (22 mayıs 2017)
    evli çocuklar f3 kategorisinde (15 şubat 2012)

    kategoriler arasında ciddi bir tarih farkı bulunmakta ne yazık ki,

    @elifkocabay sizin durumunuzda aslında şu sıralar uscis onayı gelmesi gerekir zira final action tarihi belirttiğiniz tarihin ötesinde şu anda.

    https://egov.uscis.gov/ bu siteden receipt numberınızı girerek mevcut uscis durumunu kontrol edebilirsiniz.(i-130 başvuru numarası ioe ile başlayan)


  • @huf / @Sinan-Dayi

    paylasimlariniz ve cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. :folded_hands:

    Benim kizim 17 yasinda lise grade-11 ogrenicisi ve haliyle bekar birisi :) Aslinda biz Canada dan geliyoruz. Kizimin hem Canada hemde TR pasaportu var.
    Su an amerika da turist vizesiyle yanimizda bulunuyor. Canada ve USA arasinda anlasmali her ulke icin otomatik turist B-2 vizesi var max 6 aylik.
    Simdi biz henuz online yada mektup olarak bir basvuru yapmadik. Ogrendigime gore turist olarak gelenlerin 90 gun kuralina uyarak, herhangi bir gocmenlik basvurusunu
    bu sureyi doldurduktan sonra yapmasi gerekiyor.

    Bu konuda yorumunuz nedir?

    Ayrica kizim yukardaki bilgilere gore F2A grubuna dusmesi gerekiyor.

    Tesekkurler & Saygilar


  • @alpha2015tr green card sahibinin cocuguyla ilgili surece hakim olmamakla beraber anladigim kadariyla kiziniza I130 basvurusu yapabiliyorsunuz ve 21 yasinin altinda oldugu icin bu da F2A kapsamina giriyor. Ancak I130 ona herhangi bir statu kazandirmiyor, bunun icin I485 doldurmaniz gerekiyor. Su anda date of filling F2A icin current oldugundan I485 ve I130 formlarini beraber doldurabilirsiniz. Surec cok uzun ama I485 alindi belgesi ABD icinde yasal olarak kalmasini saglayacaktir. Bunun disinda ABD disina cikmak icin Advanced Parole basvurusu da yapmaniz gerekiyor.
    90 gun suresi aile birlesimi icin bekleniyor ama cocuk icin boyle bir kural var mi emin degilim. Burada kilit nokta 21 yasindan once basvurmaniz vunku 21 yas sonrasi F2B ye donuyor dosya ve bekleme suresi cok daha uzun.


  • @huf mülakat maili öncesine içerisinde 60 gün içinde mülakat planlanacağına dair mail gelmiş miydi size bu mail geldikten ne kadar sonra mülakat tarihi olan mail geldi acaba az önce bi mail gelmiş tarih yoktu planlama yapılacağı ile ilgili bilgiler vardı


  • @EDK-0 herhangi bir şey söylememişlerdi ama tam 2 ay geçip mülakat gelmeyince nvc otomatik mail attı, her şey yolunda ama Ankara henüz bir tarih ayarlamadı diye o mailden iki hafta sonra Ankara mülakat tarihi ayarlayinca onun bildirimi geldi.


Benzer Başlıklar

  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    945 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum