F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@beso mülakat tarihi verildikten sonra tekrar belge kontrolü yapiyorlar sanırım, bize de bazı belgeleri yeniden almamız gerektiğine dair mail geldi, hemen yeniledik.
-
@huf Evet demek ki evraklar tekrar inceleniyor. Teşekkür ederim 🙏 Sizinde yakında mülakat var şimdiden hayırlı uğurlu olsun
-
@huf sağlık muayenesi için covid aşı belgesi nereden alınıyor onu araştırdınız mı?
-
@beso e-nabız'da görünüyor, en azından benimkiler görünüyor.
-
Selamlar herkese bugun şok edici bir gelisme oldu. Göçmen olmayan vize türleri ile AOS sürecini kapattılar yani artık F2A süreci de amerika icinden turist ogrenci vb vizeleri ile yurutulemeyecek demek oluyor yine konsolosluğa gidilmesi gerekiyor. Süreç hakkında ne düşünüyorsunuz ? Haziran bülteni açıklanmıs ve january 25 olara görünüyor yani 1.5 yıl gibi süre olmuş demek oluyor. Bugun evliligini yapan ve konsolos üzerinden başvuran kişi sizce ne kadar süre sonra ülkeye giris yapabilir. Tecrubeli arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba ?
-
@Lifepark-0 bu gercek bir haber mi? luften haber linkini paylasabilir misiniz? tskler.
-
@alpha2015tr malesef evet artık ülke içinde yasal statü dahi olsa muhattap konsolos olduğu ve degisikligin konsolos ile yapılması gerektiği söyleniyor.
-
Bu cok kotu bir haber, hemde cok... !!!! Yuzlerce belki milyonlarca insani etkileyecek US icinde yasayan ve GC icin hazirlik icinde olan, ogrenci, turist, vs vs .....
Adamlar resmen artik, Amerika yi unutun, Avrupa ya gidin, Cin gidin, Japonya gidin vs diyorlar galiba.... Gocmenler ulkesi amerika, birden gocmen dusmani bir ulkeye donustu.. iyi mi ????? -
Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi,
Mulakat soyle gelisti
Ne zaman tanistiniz?
Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz?
Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik.
Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi.
Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. -
Bu ileti silindi! -
Biz bugun Nvc den onay mailini aldık. Mülakat randevusu için beklemedeyiz tekrar. Darısı bekleyenlerin başına 🙏
-
f2a consular processing surecini avukat/paralegal ile yurutmeyi ne kadar tavsiye ediyorsunuz, avukatlik ucretleri yaklasik 3bin dolar civarinda. bir eksiklik, hata, kusur olmasin istiyoruz ancak gerekli mi degil mi bilemedik, onerisi tecrubesi olan paylasabilirse cok sevinirim
-
@futuredoctor06 biz avukatka çalıştık. Ama avukatın arkasını toplamakta ayrı bir görevimizdi. Sürekli formlarda hatalar yapıyorlar vs. Kendimiz halletsek çok daha sorunsuz olurdu. Size tavsiyem yapay zekadan destek alın.
-
@futuredoctor06 biz de kafamız rahat etsin diye avukatla girdik bu yola, avukatımdan çok memnun olduğum söylenemez, tabii ki avukat var nasılsa dememek gerekiyor her şeyi teker teker kontrol ettik, eksik ya da yanlış doldurulmuş formlar bizim de başımıza geldi. ama yine olsa yine avukatla girerdim bu yola.
-
@huf çok şükür mülakat tarihimizi verdiler. 17 Temmuz. hayırlısıyla süreçlerimizi tamamladığımızı da görelim inşallah 🙏🏻
-
@EDK-0 aramızda 1 ay gibi bir süre vardı, 1 ay sonrasına vermişler mülakatı, her şey yolunda ve güzel gidiyor, bu süreç en güzel şekilde bitecek.
-
@huf evet öyleydi, demek ki kronolojik sıralama ile ilerletiyorlar süreci. Bugün pasaport yenilemesi yaptırdım mevcut pasaportumun bitiş süresi eylül 2026 olduğundan güncel pasaportum gelir gelmez sağlık muayene randevusu alacağım. muayene sürecindeki deneyimizi paylaşırsanız tamamladığınızda çok sevinirim :folded_hands_light_skin_tone:
-
@EDK-0 bugün muayeneden geçtim, sabah 6:10 treni ile İstanbul'dan Ankara'ya gittim metro ile iki durak sonra Kızılay ve oradan da kuğulu park'a giden otobüse bindim toplamda 25 dakika falan sürdü. Orada düzen laboratuvar yazan binaya girdim 4. Kata çıktım, bankodaki hanımefendi pasaportumu istedi ve fotoğrafımı çekti, ardından üst kata yönlendirdi, orada lab ücreti 2167 TL ve kan aldılar ve 3. Kata yönlendirdiler orada da röntgen işlemi oldu ve tekrar 4. Kata doktor ungan'a gittim, 3 dakika süren muayene sonrasında oraya da 400 dolar karşılığı TL ödedim kredi kartıyla ve işim bitti. F2a sürecindekilere kapalı sarı zarf vermiyorlarmış mail olarka hem bize hem de konsolosluğa gönderiyorlarmış.
-
@huf öncelikle çok teşekkür ediyorum verdiğiniz her bilgilendirme çok önemli ve çok faydalı oldu. Anladığım kadarıyla aynı gün muayene bitti ve sonuçları kapalı zarf içinde vermeyecekleri için tekrar sizi çağırmadılar, doğru mu ? Bende hem İstanbul’dan 6 yaş çocukla gideceğim hem de çalıştığımdan izni ne kadar almam gerektiğini belirlemem için bu bilgi çok değerli. Planlamayı yaparken buna göre randevu gününü alacağım.
-
Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum