Merhaba ismim Demir San Diego da yaşıyorum. Eşim üzerinden green card başvuru yaptım ancak başvurum sponsor bulamadığım için red edildi.
Eşimin Green card ı var ancak 2022 yılında Türkiyede yaşadığımız için gelir gösteremiyoruz. 2023 yılı için gelirlerini sunduk ama kabul etmediler. Nasıl ilerlemeliyiz?
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
selamlar, f2a vizesine yakın zamanda basvuran var mı? ben greencard sahibim ve evlencegim eşim ile beraber gitmek için en yakın hızlı çözüm nedir?
-
evlendikten sonra f2a başvurusunda bulunmanız gerekecek, i-130 formu doldurmanız gerekiyor.
bundan birkaç sene öncesine nazaran daha hızlı ilerliyor süreç, şu anda yapılan başvurular çok hızlı onaylanıyor fakat onay sonrası bekleme süreci uzun sürüyor.
şu an mayıs bülteninde 1 ağustos 2024 tarihine kadar olan başvurular uscis'den çıkıp nvc sürecine giriyor. bir tahmin veremem ne kadar sürede sizin başvuru tarihinizi kapsayacak bir tarihe gelir ama benimki kadar uzun süremeyeceğini düşünüyorum.
amerika içindeyseniz ve müstakbel eşinizin abd vizesi varsa belki amerika içinde statü değişikliğine başvurabilirsiniz fakat bu tür şeyleri bir avukat ile konuşsanız daha doğru ve net bilgi alabilirsiniz.
-
@huf evet evet bu şekilde bilgilendirme tarzı bir maildi nvc olarak süreç tamamlandı Ankara’dan mülakat ne zaman verilirse planlamanız yapılacak size bununla alakalı mail göndereceğiz gibi. Mailin geldiği tarihe bakınca DQ sonrası 2 ay olur olmaz geldi bu mail.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
mahmutceliker
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz. ( ABD Yolunda evlilik basligi altinda paylasim yaptim, ancak burada da degerli tecrubeleri olan arkadaslari gordugum icin F2A konusunda geri bildirimleri, yonlendirmeleri olur diye dusundugumden paylasiyorum )
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. F2A surecine mi girmeliyiz? Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum. Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum

-
@Aziz-KILIÇ
Kendi deneyimimden yola çıkarak kısaca şunları söyleyebilirim:Sürecin en başında biz de tam olarak sizin gibi düşünüyorduk. Hatta bir avukatın 'önce öğrenci veya turist vizesiyle gelin, daha kolay olur' tavsiyesine uyarak sürece başladık.
Turist vizesi randevuları kapalı olduğu için öğrenci (F1) vizesine başvurdum; reddedildim. Bir ay sonra tekrar denedim; yine reddedildim. Ardından turist vizesini denedim; o da reddedildi.
Tüm bu retlerden sonra mecburen asıl yapmamız gereken şeye dönüp nikahımızı yapıp F2A sürecine başladık.
Ancak F2A sürecimiz devam ederken ve ben hamileyken, uzaklığa daha fazla dayanamadım. Göçmenlik sürecinde olup üçüncü ülkelerden turist vizesi alabilenleri duyduğum için, bir umut kalkıp Katar’a gittim ve oradan turist vizesi almayı bile denedim (maalesef o da reddedildi).
Sonradan anladık ki, insanlar bu 'önce vizeyle gidip sonra statü değiştirme yöntemini çok fazla suistimal ettiği için konsolosluk asıl niyeti anında anlıyor ve affetmiyor.
Şimdi, önceki bu 4 vize reddinin F2A mülakatında karşımıza çıkıp sorun yaratmamasını umut ediyoruz.
Şimdiki aklım olsa ve sürece sıfırdan başlasaydım, ayrı kalmak ne kadar zor olursa olsun hiç böyle maceralara atılmaz, en başından risksiz ve yasal olan süreci başlatır ve beklerdim. Karar sizin.
-
@efsun
Biz süreci Amerika içinden yürütüyoruz. Vize alırkenki profiliniz de önemli, acaba hangi gerekçe ile ret vermişlerdi. Önce öğrenci vizesinden ret alıp turist vizesine döndüyseniz her yolu deniyorsunuz algısı oluşmuş olabilir belki.@Aziz-KILIÇ
Bizim durumumuza gelince, kesinlikle Amerika içinden de bu süreç çok çok zor. Özellikle yeni yönetim ile daha da zorlaştı. Amerika vatandaşlarının eşleri 2-3 ayda green kartlarını çatır çatır alırken, green kartlı eşi olarak yıllarca beklemek insana çok koyuyor. Süreci eşinizle birlikte onun yanında geçirmek tek teselliniz oluyor. Yaklaşık bir ay önce mülakata girdik, hala bir gelişme yok bekliyoruz. Her adımda bir çetrefil çıkıyor maalesef, sabrınızın çok sağlam olması gerekiyor.Yine de her şeye rağmen yine seçme şansım olsa yine süreci Amerika’dan yürütmeyi seçerdim. Çünkü o esnada hayatımızı düzene koyduk. Ev aldık. Evliliğimiz oturdu. Buradaki yaşama beraber adapte olduk. Uzaktan olsaydı bunların henüz hiçbirini gerçekleştirememiş olacaktık.
Benim herkese tavsiyem konsolosluk sürecine de girecekseniz AOS de yapacaksanız sürece başlamadan önce her adımı hesaplayıp ona göre bir plan çıkarın. Planlı ve programlı başlayın sürece. Yoksa en ufak bir eksiklik ya da hata dosyanızı çok çok gerilere atıp ekstra uğraşmanıza neden olabiliyor.
-
Merhaba 17 Haziran vize mülakatım var. Dün, joint sponsor eklememiz gerektiği maili aldık. Bu aşamada sponsor talep ediliyor muydu? Tecrübe eden var mı?
-
@beso mülakat tarihi verildikten sonra tekrar belge kontrolü yapiyorlar sanırım, bize de bazı belgeleri yeniden almamız gerektiğine dair mail geldi, hemen yeniledik.
-
@huf Evet demek ki evraklar tekrar inceleniyor. Teşekkür ederim
Sizinde yakında mülakat var şimdiden hayırlı uğurlu olsun -
@huf sağlık muayenesi için covid aşı belgesi nereden alınıyor onu araştırdınız mı?
-
@beso e-nabız'da görünüyor, en azından benimkiler görünüyor.
-
Selamlar herkese bugun şok edici bir gelisme oldu. Göçmen olmayan vize türleri ile AOS sürecini kapattılar yani artık F2A süreci de amerika icinden turist ogrenci vb vizeleri ile yurutulemeyecek demek oluyor yine konsolosluğa gidilmesi gerekiyor. Süreç hakkında ne düşünüyorsunuz ? Haziran bülteni açıklanmıs ve january 25 olara görünüyor yani 1.5 yıl gibi süre olmuş demek oluyor. Bugun evliligini yapan ve konsolos üzerinden başvuran kişi sizce ne kadar süre sonra ülkeye giris yapabilir. Tecrubeli arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba ?
-
@Lifepark-0 bu gercek bir haber mi? luften haber linkini paylasabilir misiniz? tskler.
-
@alpha2015tr malesef evet artık ülke içinde yasal statü dahi olsa muhattap konsolos olduğu ve degisikligin konsolos ile yapılması gerektiği söyleniyor.
-
Bu cok kotu bir haber, hemde cok... !!!! Yuzlerce belki milyonlarca insani etkileyecek US icinde yasayan ve GC icin hazirlik icinde olan, ogrenci, turist, vs vs .....
Adamlar resmen artik, Amerika yi unutun, Avrupa ya gidin, Cin gidin, Japonya gidin vs diyorlar galiba.... Gocmenler ulkesi amerika, birden gocmen dusmani bir ulkeye donustu.. iyi mi ????? -
Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi,
Mulakat soyle gelisti
Ne zaman tanistiniz?
Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz?
Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik.
Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi.
Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. -
Bu ileti silindi! -
Biz bugun Nvc den onay mailini aldık. Mülakat randevusu için beklemedeyiz tekrar. Darısı bekleyenlerin başına

-
f2a consular processing surecini avukat/paralegal ile yurutmeyi ne kadar tavsiye ediyorsunuz, avukatlik ucretleri yaklasik 3bin dolar civarinda. bir eksiklik, hata, kusur olmasin istiyoruz ancak gerekli mi degil mi bilemedik, onerisi tecrubesi olan paylasabilirse cok sevinirim
-
@futuredoctor06 biz avukatka çalıştık. Ama avukatın arkasını toplamakta ayrı bir görevimizdi. Sürekli formlarda hatalar yapıyorlar vs. Kendimiz halletsek çok daha sorunsuz olurdu. Size tavsiyem yapay zekadan destek alın.
Benzer Başlıklar
122
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum