@Figen USCIS'ten tek bir kurum ve merkezi idare gibi soz etme sansimiz yok. Her ofis kendi is yukune gore ilerliyor zaten Figen Hanim. Danismanligimi yaptiginiz donemde birebir birlikte yasadik bunu USCIS Brooklyn ofisinde. Defalarca benim ve farkli ofislerle muhattap olan herkesin belirttigi gibi, burada hangi ofisten basvurdugunuz ve oradaki ofisin genel tutumuna bagli. Tek merkezden oncelik verseler ayni anda sureci baslatan iki kisiden birisi 3 ayda, digeri 5 ayda almaz zaten.
Gecmiste bu bilgiye sahip olmadiginiz icin Brooklyn gibi sacma sapan bir ofisten surece basladim ben. "Yakin zamanda bir danisanim New York'tan hizli ilerledi" diyip, o danisaninizin hangi ofisten basvurdugu bilgisini (surecteki en kiritik bilgiyi) bana vermediginiz gibi. Sanki koca New York eyaletinde butun ofisler ayni ilerliyormus gibi. Bunu "ben bilemem" demeniz de sacma, cunku ucreti karsiliginda bir danismanlik veriyorsunuz, sonra "ben bilemem" diyorsunuz. Ve bu Brooklyn ofisinin sikintili oldugu zaten o yabanci forumda yazan, bu isin icinde olanlar tarafindan bilinen bisi. Oyle o seneye ozgu olmus bisi de degil, Brooklyn USCIS ofisi butun bu DV'leri her sene son aya (Eylul ayina) birakan bir ofis. Kota sikintisi olan bir donemde Brooklyn gibi muthis yogun bir yerden surece basladik, Amerika'nin herhangi bir yerinde baslama sansimiz varken. "Miami'ye geliyim mi yaniniza, daha rahat doldururuz evraklari, daha rahat ilerleriz" diye bile sordum hatta size.
Hayir hepsini gectim, "Koray bey benim de hatam oldu en azindan paranizi iade edeyim" deme erdemini gosterseydiniz bari, zaten parasinda degiliz. 5 ay bekledim ben Amerika'da yani bu surec 3-4 ay ortalama surer dedigimiz de bile bir suphe var aslinda. Su donemde cok daha sikintili surecler.