Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar ben 2024 kasim ayinda k1 vizesi ile Houston'a geldim. Nisan ayında biyometrik isini hal ettik.15 temmuzda interview icin gittim 5 dk sürdü mülakat sorun görmüyorum evreklarda 2 haftaya cevap alırsınız dediler. 4 ay oldu hala bir ilerleme görünmüyor sadece sistemde 21 ay olan surecim 9 aya dustu aynı gün.. aradik mail attik süreç devam ediyor cevabını aldık sadece acaba benzer durum yasayan oldu mu? Normal de olumlu bir mulakatta bir hafta icinde greencard alanlar var ayrıca olumsuz olsa direkt yüzümüze söyler ya da ek evrak isterlerdi diye düşünüyoruz

• Herkesin bildigi gibi Diversity Visa yani Greencard cekilisi suresiz olarak durduruldu, muhtemelen mevcut yonetim devam ettigi surece boyle kalacak. Bu durum AOS yapacak arkadaslari da etkileyebilir. Hali hazirda askiya alinmis bir surecin basvuru sonrasinda mulakati nasil ilerler muallak. Yani simdi basvurup, 3-4 ay sonra mulakat alsaniz, mulakatta da kusura bakmayin askiya alindi artik cekilisle kart veremiyoruz diyebilirler mi? Ya da sistem kotayi direkt kapatir mi? Bilinmeyen cok sey var, arastirmanizi bu yonde detayli yapmanizi siddetle tavsiye ediyorum. 2026’da secilen herkesin en kisa surede sureci tamamlayip, kartlarina kavusmasini canıgonulden diliyorum.

• USCIS'in paylaştığı policy memorandum'dan anladigimiz uzere bekleyen AOS başvurularının durdurulup, tekrar gözden geçirilmesine karar verilmiş. Mevcut yonetimin gocmenlere bakis acisi hepimizin malumu, es keza bu yola girecekseniz ya da bu yonde bir tavsiye alirsaniz buyuk bir risk almis olacaksiniz. Hali hazirda surec icinde olanlarin belki de geri donmesi gerekebilir. Bilgi notunu buraya ekliyorum.

https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdf

• K koray2000 bu başlıktan bahsetti

• Aralik 2025 basinda mulakata girdigi halde, USCIS tarafinda durumlari hala guncellenmeyen kisiler olmus AOS yapan. Simdilik belirsizlik devam ediyor, eger bu asamada mulakata girerseniz, mulakatinizi yapan officera sistemden (IVAMSWEB) hemen visa hakkinizi girmesini rica edin, tabii girebilirse cunku sisteme yeni girisleri engellemis olabilirler son gelen memo ile. Bunun disinda simdilik AOS tamamen durmus gibi gozukuyor. Basvuru yapsaniz LockBox kabul eder mi etmez mi o bile belli degil.

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Selamlar temmuzda başvurumuzu yaptık biometric ağustosta oldu şu an son durumlar nedir acaba kaç ay daha bekleriz tahmini californiadayım yoğun bir bölge olduğu için süreç ekstra yavaş mı ilerler bilgisi olan var mıdır

• DV kazanıp da AoS yaptıranların akıbeti de bildiğim kadarıyla vize mülakatlarına girenlerinkiyle aynı oldu şimdiye kadar, değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

DV kazanıp da AoS yaptıranların akıbeti de bildiğim kadarıyla vize mülakatlarına girenlerinkiyle aynı oldu şimdiye kadar, değil mi?

Evet güncel durumda 19.12.25 tarihinden bu yana diversity visa kategorisinde olup ABD içerisinde AOS sürecini takip eden talihlilerin süreci de hold pozisyonunda.

Hold and Review of Pending USCIS Adjustment of Status Applications Filed by Aliens Under the Diversity Immigrant Visa Program

• Her iki basvuruda da Hold durumu varken AOS ten mi basvurmak mantikli yoksa konsolosluklardan mi ds-260 formunu doldurup

• @Semra-Inan Durumunuza gore degisir ancak AOS yaptiginiz takdirde Amerika icindeki belli kurumlara ben bu memlekete goc etmek istiyorum beyanini yapmis oluyorsunuz, hayat boyu karsiniza cikabilecek bir durum eger Greencard alamazsaniz, konsolosluktan yaptiginizda bu durum soz konusu olmuyor. AOS yaparken kullandiginiz vize haliyle muhim burada. Eger hali hazirda Amerika icinde kalmanizi saglayan ve uzun vadede orada olmaniza imkan veren bir vize varsa AOS icin belki bir sans verilebilir, turist vizesi ile AOS yapacaksaniz, hele ki bu zamanda ciddi bir macera olur. Tabii ayni soruyu bir danismana sorsaniz yapalim falan diyecektir para icin.

• @cre3d Mevcut yonetim butun AOS basvurularini durdurdu, tekrar acmalarini bekleyeceksiniz. Ne zaman acilacagi ne yazik ki belli degil.

• AOS BAŞVURULARINDA SON DURUM NEDİR?DURDURULDU MU?

• @özlem-GÜZEL, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

AOS BAŞVURULARINDA SON DURUM NEDİR?DURDURULDU MU?

EVET! https://yesilkartforum.com/forum/post/529122

• Merhabalar herkese. Kendi sürecimle ilgili güncelleme geçmek isterim. Kategorim family based F2A. Sanıyorum geçtiğimiz Ekim’den bu yana current idik. O zamandan beri dosyamızda bir gelişme bekledik ama beklediğimiz gelişme ancak Şubat ayında geldi.

Şubat ayında USCIS’ten bir mektup aldık. Dosyamla ilgili karar verebilmek için tekrar bir sağlık raporu göndermemi belirtiyorlardı. Daha önce USCIS’e göndermiş olduğum raporumu 31 Ekim 2023’ten önce gönderdiğim ve bu tarihten önce gönderilen raporların yenilenmesi gerektiği için sağlık raporumu yenileyip tekrar göndermemi istediler. Maalesef daha önceki sağlık raporunu da RFE istedikleri için o tarihte göndermiştik. Keşke daha sonra gönderme opsiyonumuz olsaydı tekrar uğraşmazdık.

Bu nedenle sağlık raporu için civil surgeon’dan tekrar randevu aldık. Bu sefer yanımda önceki aşı kayıtlarımı ve yakın tarihli kan tahlili sonuçlarımı götürdüm. Ek olarak tekrar bir tüberküloz kan tahlili, polio ve grip aşısı istendi sadece. Bu istenenleri temin ettikten sonra raporu aldım ve 27 Şubat tarihinde hızlıca avukatımıza yolladık. Onlar da raporu USCIS’e iletti, rapor 6 Mart tarihinde ellerine ulaştı.

Bugün yani 16 Mart’ta USCIS dosyamın statüsünü güncelledi ve “Interview scheduled” olarak revize etti. 20 Nisan tarihinde USCIS lokal ofisinde mülakatım var. Açıkçası mülakat atandığını ilk gördüğümde şaşırdım, çünkü dosyamız son derece sağlamdı ve Emma’ya her bağlandığımda mülakatın waive edildiğini söylüyordu. Ülkedeki güncel son durumlar nedeniyle böyle olduğunu düşünüyorum.

Artık son düzlükteyiz, mülakata da girip çıkarak bu süreci en güzel şekilde noktalamak istiyoruz. Çünkü çok yıpratıcı ve zorlu bir süreçti. Umarım dileyen herkes beklediği haberlere en kısa zamanda ulaşır.

• AOS DEVAM EDİYOR OZAMAN?

• @özlem-GÜZEL AOS tek bir kategoride olmuyor. Benim kategorim family based, DV değil. Her kategori kendi durumunu kategorisine göre takip etmeli.

• Merhaba, konsolosluktan alacagimiz birth certificate formul A, edevlet ile ayni mi oluyor?
    Ve tercumeye gerek oluyor mu?
    2026da durumlar neler tam emin degilim.
    Tesekkurler vaktiniz icin.

Benzer Başlıklar

• CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    182
    3
    61 Oy
    182 İleti
    22k Bakış
    T
    NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k