Merhabalar herkese. Kendi sürecimle ilgili güncelleme geçmek isterim. Kategorim family based F2A. Sanıyorum geçtiğimiz Ekim’den bu yana current idik. O zamandan beri dosyamızda bir gelişme bekledik ama beklediğimiz gelişme ancak Şubat ayında geldi.
Şubat ayında USCIS’ten bir mektup aldık. Dosyamla ilgili karar verebilmek için tekrar bir sağlık raporu göndermemi belirtiyorlardı. Daha önce USCIS’e göndermiş olduğum raporumu 31 Ekim 2023’ten önce gönderdiğim ve bu tarihten önce gönderilen raporların yenilenmesi gerektiği için sağlık raporumu yenileyip tekrar göndermemi istediler. Maalesef daha önceki sağlık raporunu da RFE istedikleri için o tarihte göndermiştik. Keşke daha sonra gönderme opsiyonumuz olsaydı tekrar uğraşmazdık.
Bu nedenle sağlık raporu için civil surgeon’dan tekrar randevu aldık. Bu sefer yanımda önceki aşı kayıtlarımı ve yakın tarihli kan tahlili sonuçlarımı götürdüm. Ek olarak tekrar bir tüberküloz kan tahlili, polio ve grip aşısı istendi sadece. Bu istenenleri temin ettikten sonra raporu aldım ve 27 Şubat tarihinde hızlıca avukatımıza yolladık. Onlar da raporu USCIS’e iletti, rapor 6 Mart tarihinde ellerine ulaştı.
Bugün yani 16 Mart’ta USCIS dosyamın statüsünü güncelledi ve “Interview scheduled” olarak revize etti. 20 Nisan tarihinde USCIS lokal ofisinde mülakatım var. Açıkçası mülakat atandığını ilk gördüğümde şaşırdım, çünkü dosyamız son derece sağlamdı ve Emma’ya her bağlandığımda mülakatın waive edildiğini söylüyordu. Ülkedeki güncel son durumlar nedeniyle böyle olduğunu düşünüyorum.
Artık son düzlükteyiz, mülakata da girip çıkarak bu süreci en güzel şekilde noktalamak istiyoruz. Çünkü çok yıpratıcı ve zorlu bir süreçti. Umarım dileyen herkes beklediği haberlere en kısa zamanda ulaşır.