@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
Selamlar Türk konsolosluğundan belge almak 55 dolardı en son sorduğumda ben Amerikaya gelirken Apostilli formül a belgesi almıştım onu koydum etrafımda sadede formül a belgesi koyup yeni onay alanlar var hepimiz hakkında hayırlısı olsun @Batuhan-Catalkaya
-
@dolunaysudex tesekkurler, konsolosluk da sanırım apostil yapabilir.
ben en iyisi konsolosluğu deneyeyim e-devlet yerine.
umarim bir kaç ay icinde güzel haber alırsın. -
-
Employment based icin Final Action Dates tablosuna donulmus tekrardan.
-
aos için gelişmemi var?
-
@özlem-GÜZEL DV yolu ile AOS icin bir gelisme yok maalesef .
-
Eşim için AOS-F2A sürecini baslatalı 1 yıl oldu. Sadece mülakatımız kaldı 1 yıldır bir gelişme olmuyor. Bizden 1-2 ay önce basvuranlar kısa sürede mülakat almıştı. 1 yıl içerisinde herhangi bir olumsuz dönüş, ek belge ya da joint sponsor talebi de olmadı. En son haziran 2025 te calısma izni ve yurtdışı çıkış izni gelmişti, sonrasında bir hareket yok. Normal mi acaba?
-
@bernat Mülakatı I130 için mi I485 için mi bekliyorsunuz? Referans için benim timelineıma bakabilirsiniz. Biz Ağustos 2023’te başvurmuştuk, 1 Kasım 2023’te mülakatsız bir şekilde I130 onayını aldık. Sizin biraz uzun sürmüş, belki bu dönem kaynaklı olabilir. Yurtdışı kaynaklarda bu dönemde onay durumları nasıl oradan kontrol edebildiniz mi?
-
Mayis ayina geldik ancak hala AOS icin bir gelisme yok, bu asamadan sonra Amerika'ya giderek sureci ilerletmeye calismak ciddi bir zaman ve para kaybi olabilir boyle bir donemde. O yuzden avukat yada danismanlarin laflarina dikkat etmek lazim, sonucta paralarina bakiyorlar. Benim sahsi kanaatim bu sene ve hatta bu yonetim devam ettikce DV ile AOS imkaninin oldukca zor olacagi yonunde.
-
-
Yabanci forumlarda insanlar ne durumda diye kontrol ettim, herhangi bir gelisme yok. 2025 Eylul'den beri bekleyenler varmis, son donemde kimilerine interview mektuplari gelmis. Bultenden de gordugumuz uzere 20.000'de sabit devam ediyor EU, bu sene ve hatta bu yonetim devam ettikce, AOS isleri zorlasacak gibi. Su anda paraya cevirebilecegimiz bir ayricaligi neden bedava dagitiyoruz diye dusunuyor yonetim. DV yolu ile AOS baslatmak icin de ortalama 3-4 ay sure gerekiyor, bu sene icin o sinira da gelinmek uzere. Sunu da unutmamak lazim, mulakatlar yeniden basladigi takdirde birikmis dosya yuku bir anda USCIS officelerde islem gorecek, bu yogunluk da ne kadar ileriye gidebilir yogun ofisler bilinmez. Belli olmaz, son anda belki bisi olur gibi hayal satanlara dikkat edin arkadaslar, en nihayetinden bu kisilerin derdi sizden alacaklari para.
-
Bulten 20.000 den 23.000 e ilerledi . Bu rakama kadar olan DV yolu ile AOS Dosyalari USCIS e gonderiliyor , parmak izleri aliniyor ve mulakatlar da yapiliyor ( aynen Konsolosluk araciligi ile oldugu gibi ) . Fakat Dunyanin hicbir yerinde olmadigi gibi buradada ONAY lar verilmiyor . Ancak HOLD karari kalkar ise , dunyanin heryerinde oldugu gibi buradada ancak o zaman ilerleme saglanabilecektir . DV yolu AOS icin gerekli sure yaklasik 3-4 ay gibidir , fakat sure ( Eylul sonu ) azaldikca USCIS bu dosyalara oncelik tanir ve mumkun mertebe bunlara oncelik verir . Gecmiste 1 ay gibi kisa surelerde DV yolu AOS dosyalari onaylanmistir . Bu bir garanti olmamakla beraber genel yaklasimi gosterir . Buraya kadar olan kotu haber DV disi yani Evlilik yada Is sponsorlugunda yapilan AOS Dosyalari icin ise bircok Ulkeye uygulanan HOLD nedeni ile , hem Bultende hemde USCIS bacaginda is yukunun bu taraflara ve milletlere kaymasi nedeniyle hiz kazanmistir , buda Iyi haber olan kismidir . Yonetimin yaklasimi nedeniyle su anda her tur ve hemen hemen her islemde surecler daha detayli , daha kontrollu , cok daha az tolerans ile ilerledigi bir gercektir . Ozellikle B1/B2 yolu ile gelip burada AOS basvurusu konusu hangi tur olursa olsun ciddi olarak sorgulanmaktir .
-
@Figen USCIS'ten tek bir kurum ve merkezi idare gibi soz etme sansimiz yok. Her ofis kendi is yukune gore ilerliyor zaten Figen Hanim. Danismanligimi yaptiginiz donemde birebir birlikte yasadik bunu USCIS Brooklyn ofisinde. Defalarca benim ve farkli ofislerle muhattap olan herkesin belirttigi gibi, burada hangi ofisten basvurdugunuz ve oradaki ofisin genel tutumuna bagli. Tek merkezden oncelik verseler ayni anda sureci baslatan iki kisiden birisi 3 ayda, digeri 5 ayda almaz zaten.
Gecmiste bu bilgiye sahip olmadiginiz icin Brooklyn gibi sacma sapan bir ofisten surece basladim ben. "Yakin zamanda bir danisanim New York'tan hizli ilerledi" diyip, o danisaninizin hangi ofisten basvurdugu bilgisini (surecteki en kiritik bilgiyi) bana vermediginiz gibi. Sanki koca New York eyaletinde butun ofisler ayni ilerliyormus gibi. Bunu "ben bilemem" demeniz de sacma, cunku ucreti karsiliginda bir danismanlik veriyorsunuz, sonra "ben bilemem" diyorsunuz. Ve bu Brooklyn ofisinin sikintili oldugu zaten o yabanci forumda yazan, bu isin icinde olanlar tarafindan bilinen bisi. Oyle o seneye ozgu olmus bisi de degil, Brooklyn USCIS ofisi butun bu DV'leri her sene son aya (Eylul ayina) birakan bir ofis. Kota sikintisi olan bir donemde Brooklyn gibi muthis yogun bir yerden surece basladik, Amerika'nin herhangi bir yerinde baslama sansimiz varken. "Miami'ye geliyim mi yaniniza, daha rahat doldururuz evraklari, daha rahat ilerleriz" diye bile sordum hatta size.
Hayir hepsini gectim, "Koray bey benim de hatam oldu en azindan paranizi iade edeyim" deme erdemini gosterseydiniz bari, zaten parasinda degiliz. 5 ay bekledim ben Amerika'da yani bu surec 3-4 ay ortalama surer dedigimiz de bile bir suphe var aslinda. Su donemde cok daha sikintili surecler.
-
@koray2000 Bu baslik altinda daha once defalarca ve sayfalarca verdigim bilgileri ve cevap verdigim konulari tekrar tekrar yazmaya gerek duymuyorum . Merak eden ve bilgi edinmek isteyenler zaten geriye donuk okuyabilirler .
-
@Figen Kesinlikle, okuyan herkes icin de faydali olur, hem surecin nasil ilerledigini gorurler, hem de neler yasadigimizi. Yanlis doldurulan formlar konusunda yasanilanlari da okuma sansi bulurlar. Hadi kendimi gectim, onlarca kisiye danismanlik vermissinizdir, veriyorsunuzdur, cogu kisi de bu forumdan geliyor… Son yillarda neler yasandi, ne oldu, bu basliga katkida bulunma gayretinde bulunmuyorsunuz. Arada bir kendinizi hatirlatmak icin bulten paylasiyorsunuz, o kadar. Takdiri forum kullanicilarina birakiyorum.
-
@koray2000 Hala, bunca olaya, habere rağmen, B1/B2 ile gelip DV'den AOS yapan mı var bu yıl? Gerçekten hayret ettim.
Şahsi görüşümdür; bu yönetim devam ettiği müddetçe artık ne çekiliş yapılır, ne de pause kararı kalkar. Vizesini alıp gelen geldi, onlar şanslı kesim. Gerçi şanslılar mı değiller mi, onu da burada karşılaştıkları hayat gösterecek.
-
@erenotti Insanlar bir umut belki diyip, en azindan denemedik demeyelim gibi yorumlarla bu islere kalkisiyor. En azindan ben kendi adima oyle girdim AOS isine, o donem herkes “ahh keske biz de yapsak”, “AOS yapin, AOS yapin. AOS yapin”, “Mutlaka olur, garanti olsun”, “Gecen sene son anda bile alanlar oldu” vs derken…. Bir umut diyip basliyorsunuz… Ama boyle bir idare varken Amerika’da bu senenin motivasyonunu anlamak guc. Umarim bu pause kalkar, insanlara hizlica kartlari dagitilir ama cok az bir ihtimal veriyorum.
-
onemli bir degisiklik kapida maalesef. detaylar tam belli olmadigi icin sadece linki ekliyorum ama AOS yolu zorlasiyor.
-
AOS Süreci Hakkında Önemli Güncelleme
USCIS, az önce AOS süreci için oldukça önemli bir güncelleme yayınladı.
ilgili güncellemeye göre başvuru sahipleri artık "istinayi / olağanüstü durumlar hariç" başvurularini bulundukları ülke konsolosluklarindan yapacak.
bu sürece göçmen ve göçmen olmayan vize başvuruları dahil edildi.
-
@gucarslan Cok ama cok kritik ve onemli bir gelisme bu . Henuz onaylanmamis olsada hemen hemen hicbir gecici vize turu ile AOS mumkun olmayacak .
Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k