Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar ben internetten altın satın aldım bunların faturasını göstersem para konusunda artısı olur mu buna bakıyorlar mı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@maskrein faturayı duzenleyenin imza sirkülerini alamayacağınız için konsolosluğa fatura ya da fiş ile gitmeyin.

• @gucarslan teşekkür ederim

• @Serapp Daha onceden pasaport surem bıttıgı ıcın eklememıstım sonrasında gecerlı pasaport cıkardım ıletıde mulakat gunu de ıbraz edebilirsiniz diye yazılmıs yıne de dosyamı actırmalımıyım

• @falsepoet Merhaba, sizden sesli alınan evrakların tercümelerini verdiğinizi belirtmişsiniz. Bize gelen mailde evraklar tğrkçe ise çeviri gerekli değildir gibi bir yazı bulunuyordu. Bu konuda emin olamadık. İlk sorum:

1. Eşim ameliyat geçirdi ve epikrizi türkçe mesela. Bunun çevirisi noter onaylı gerekli midir ?
    2. e-devletten alacağımız adli sicil kaydı, nüfus kayıt belgeleri, askerlik çıktısı, sabıka kaydı notere tercüme ettirilmeli mi ?
    3. Ben université mezunuyum ve diplomam türkçe. Bunun noter onaylı çevirisine ihtiyaç var mı?

• @kemal85 bu askerlikten muaf durumunuzu unganlara soyleyip onlar mi saglik dosyaniza koydu yoksa siz hastaliginizin hastaneden aldiniz raporlari ceviri yaptirip mi gostermek istediniz? Unganlara soylediniz mi gecirdiginiz rahatsizliginizi?

• @elbruz geçmiş olsun. Mülakatı ertelediniz mi. Nasıl yaptınız. Mülakata girip sağlık raporu sonra verilemiyor nu acaba. Hatta kendimiz götürsem sağlık raporunu olmuyor mu

• @onur12 bizimde pasaport değişimi oldu. Dosyayı açtırmadık. Mülakatta yeni pasaportları verdik. Eski pasaportları sormadılar. Bizde unuttuk pasaport değişimini söylemeyi. Velhasıl sorun olmadı. Sisteme yeni pasaport bilgisini giriyorlar .

• ⭐⭐⭐⭐

@onur12, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Daha onceden pasaport surem bıttıgı ıcın eklememıstım sonrasında gecerlı pasaport cıkardım ıletıde mulakat gunu de ıbraz edebilirsiniz diye yazılmıs yıne de dosyamı actırmalımıyım

Konsolosluktan bu şekilde teyit aldıysanız zaten o zaman önceki soruyu sormamış olmanız gerekirdi!
    Ben size risk almamak adına mülakat öncesi formun güncel olması için bu başlığın 3.iletisini işaret etmiştim.

Ancak konsolosluk mülakat günü ibraz edebilirsiniz dediyse sorun olmaz diye düşünüyorum. Şimdiden mülakatınızda başarılar dilerim.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onur12, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Daha onceden pasaport surem bıttıgı ıcın eklememıstım sonrasında gecerlı pasaport cıkardım ıletıde mulakat gunu de ıbraz edebilirsiniz diye yazılmıs yıne de dosyamı actırmalımıyım

Konsolosluktan bu şekilde teyit aldıysanız zaten o zaman önceki soruyu sormamış olmanız gerekirdi!
    Ben size risk almamak adına mülakat öncesi formun güncel olması için bu başlığın 3.iletisini işaret etmiştim.

Ancak konsolosluk mülakat günü ibraz edebilirsiniz dediyse sorun olmaz diye düşünüyorum. Şimdiden mülakatınızda başarılar dilerim.

Aslında 3. İleti de ki yazıyı kast etmiştim yanlış mı anladım okuduğumu tekrar bakacagim

• @joseph-universe ama ben hiç eklemedim pasaportumu simdi pasaportum var acaba dosya actirmadan konsoloslukdan düzeltilir mi

• @Sibel-Apaydın şöyle ki; hastane bana konsolosluk ile iletişime geçerek verdiği (sonuçların çıkacağı) tarih sonrası için yeniden mülakat talep edin dedi. Ben de konsolosluğa bu konuda mail attım. Cevabı aşağıda belirttim.

Sağlık sürecimde: 3. gün örnek verdikten sonra Göğüs Hastalıkları Uzmanı ile ranrevu ayarladılar. Doktor verdiğim ilk 2 örneğin temiz olduğunu, 3. örnekte bir tespit olduğunu ama bunun da "non-tuberclosis" olarak sınıflandırıldığını, kültür sonuçlarını bekleyeceğimizi ama ondan da birşey çıkacağını düşünmediğini belirtti. (Benim teste kalma sebebim; çocukken geçirdiğim ağır bir zatürre sebebi ile ciğerlerimde kalan yara izi ve 22 sene sigara içmem sebebi ile hava keseleri oluşumu kaynaklı) Bunun yanında Bangkok a indiğimizden itibaren ciddi bir sıcakla boğuşuyoruz. Dışarısı nefes alamayacak derecede sıcak iken, sıcaktan kaçıp girdiğimiz kapalı yerler dondurucu derecede soğuk olduğu için ben daha sağlık kontrolüne gitmeden hasta oldum. Muayeneye gittiğimde ağır bronşit tanısı koydu doktor, ciğerlerim çok kötü yanıyordu. O haldeyken 3 gün üst üste örnek vermek işkence gibiydi.

Aslında mülakat günü görüşmeye hastanenin verdiği evrak ile gidip görüşmeyi gerçekleştirdikten sonra AP sürecinde sağlık raporumun çıkması ile götürüp teslime etme fikrim vardı ancak farklı bir süreçten kaynaklı yarın KCC ye mail atıp, hastanenin belirttiği tarih sonrası için yeniden randevu talep edeceğim.

Konsolosluk tarafından gelen cevap aşağıdaki gibi;

Dear Applicant,

Thank you for your email.

Your case's interview date was provided by KCC. If you are not able to go to the interview on your scheduled date, you can reschedule the appointment after the original interview date from the KCC has passed.

Please follow the instructions below to re-schedule your appointment after the date of your original interview has passed:

Log in to https://www.ustraveldocs.com/th/.
    If you scheduled an appointment in the past, you should use the same email address and password as before.

If this is your first time visiting the website, please create a login.

Click the New Application/Schedule Appointment tab on the left Select Immigrant Visa, then All Immigrant Visas, then your visa class.

Complete your personal information and passport details Add dependents, if any Answer the questions as “Yes” or “No” to continue Specify your document delivery information and update your case ID Schedule your appointment from the open slots visible in the appointment calendar.

NOTE: If there are no available appointments, that means all appointments are filled. We frequently open additional appointments. Please continue to check the website for available appointments

Once your appointment is successfully scheduled, click on Printable Version, and print two (2) copies of the Appointment Confirmation page. You will need both copies:

· One copy is to show the hospital for your medical examination (if you have not completed your medical examination or if your medical examination is expired and you must get a new one).

· One copy is for the Greeter when you arrive at the Embassy on the day of your visa interview.

• @elbruz çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm. Ama ben sizin için iyi sonuçlanacağına eminiz. Ki şanslıyız daha Eylüle çok var. Anladığım kadarıyla siz Bangkok ta mülakata girecekmişsiniz. Ben Ankraada gireceğim. Sürecinizde bol şans diliyorum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@onur12

Aslında 3. İleti de ki yazıyı kast etmiştim yanlış mı anladım okuduğumu tekrar bakacagim

İletide "eğer formu "Other Travel Document" seçeneği ile doldurduysanız, mülakat tarihi aldıktan sonra ankara konsolosluğu'na mail atıp formunuzu açtırma talebinde bulunun ve ilgili alandaki bilgiyi, yeni pasaport numaranızla değiştirin." diyor.
    Siz yanlış anlamışsınız o halde formunuzu açtırmanız gerekiyor.

• @ceyceycey, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@falsepoet Merhaba, sizden sesli alınan evrakların tercümelerini verdiğinizi belirtmişsiniz. Bize gelen mailde evraklar tğrkçe ise çeviri gerekli değildir gibi bir yazı bulunuyordu. Bu konuda emin olamadık. İlk sorum:

1. Eşim ameliyat geçirdi ve epikrizi türkçe mesela. Bunun çevirisi noter onaylı gerekli midir ?
    2. e-devletten alacağımız adli sicil kaydı, nüfus kayıt belgeleri, askerlik çıktısı, sabıka kaydı notere tercüme ettirilmeli mi ?
    3. Ben université mezunuyum ve diplomam türkçe. Bunun noter onaylı çevirisine ihtiyaç var mı?

Benim deneyiminde tercümeleri verdiğimi belirtmedim başka birinin deneyimi ile benimkini karıştırmış olabilirsiniz?

• @onur12 hocam mail attınız ve size dönüş yapmadılarsa yapacağınız bir şey yok. Attığınız maili çıktı alın ve mülakat sırasında söyleyin. Sorun olacağını düşünmüyorum. Konsoloslukta gerçekten her konuda yardımcı oluyorlar. Zaten pasaportunuzu alıp sisteme giriş yapıyorlar.

• @ceyceycey bizde epkirizleri e nabız dan alıp unganlara sunduk. Çeviri yaptırmanıza gerek yok. E devletten aldığınız tüm belgelerin türkçe olması yeterli.

• @sinemmurat39 navigator ile mail atmayı denediniz mi ?

• Merhaba, görüşme sonrasında pasaportumuz konsoloslukta mı kalıyor ? Belirli bir süresi var mı ? Teşekkür ederim.

• @Dogukan-Oge, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, görüşme sonrasında pasaportumuz konsoloslukta mı kalıyor ? Belirli bir süresi var mı ? Teşekkür ederim.

Pause sebebi ile pasaport lari tekrar bize veriyorlar pause açıldığı zaman e mail atacağız onlarda bize ustraveldocs ile tekrar yollayacagiz vize basılması için sürec şu an bu şekilde inşallah sizin girdiğiniz zaman pause kalkarda pasaport larinizi alıp vizeyi basarlar.Bize de bayram olur

Benzer Başlıklar

• 73
  • 7344
  • 153
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |