Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması

• Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 1 ay önce randevuya gidip ailemle beraber green cardımızı aldık. Green Cardı F4 türüyle aldık (kardeş dayanaklı) başvuru sahibi annem ve ben 17 yaşındayım. Annemin Amerikada kalma gibi bir şansı yok. 1 hafta önce ülkeye giriş yaptık SSN gibi şeyleri de aldık. Sorum şu ki Annem 6 ay kalma koşulunu yerine getirmese bile benim amerikada yaşamama rağmen benim de green cardım iptal olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Deniz-Akın-Tural, içinde söyledi: Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması

Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 1 ay önce randevuya gidip ailemle beraber green cardımızı aldık. Green Cardı F4 türüyle aldık (kardeş dayanaklı) başvuru sahibi annem ve ben 17 yaşındayım. Annemin Amerikada kalma gibi bir şansı yok. 1 hafta önce ülkeye giriş yaptık SSN gibi şeyleri de aldık. Sorum şu ki Annem 6 ay kalma koşulunu yerine getirmese bile benim amerikada yaşamama rağmen benim de green cardım iptal olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Hayir, bir problem olmaz.

Ailece ABD'ye giris cikis yaptiktan sonra herkesin sureci birbirinden bagimsiz olarak ilerliyor. Onemli olan herkes ayri bir Green Card'inin olmasi.

Elinizdeki gocmen vizenin Green Card'a donusmesi icin vize suresi bitmeden ABD'ye giris yapmaniz gerekli. Sonrasinda anneniz veya babaniz TR'e geri donme karari alsa bile sizin gocmenlik/vatandaslik sureciniz bundan etkilenmez.

• @Deniz-Akın-Tural Bilmiyorum aklıma gelen tek şey "belli bir yaş sonrası insanlara sorun etmiyorlar" 57-67 arası kişiden bahsediyorum.
    Örneğim şu, eşimin babası kayınpederim 10 yıl önce green card aldı. 10 yıldır 6 ayda bir giriş yapıyor. Maksimum kaldığı süre 3 ay. Genelde 1 ay kalıp dönüyor.
    Kapıda 1 kere dahi sorup babayiğit sen ne yapıyorsun dememişler. Her seferinde de sorunsuz geçti ve karşıladık burdan. (Son 4 senesine ben bizzat şahidim.)
    Şuan kartının bitişine 1 ay falan kaldı. En son 2 hafta önce sorunsuz girdi. Eşim kartının yenilenmesi için başvurusunu da sorunsuz yaptı.
    Bu süreçte eşim ve onunla beraber greencard alanlar vatandaş oldu.
    Öylece bir değişik örnek olsun..

Edit: Konuyu hortlatmış oldum kusura bakmayın ana sayfada çıktı birden 🙂 Tarihine bakmamıştım.

• ⭐⭐⭐⭐

@cesurcaner
    Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉

• Herkese merhabalar ben green card mi aldım 2 kere girmiş çıkış yaptım Amerika’ya şuan Amerikan çıkalı 10 ay oldu bir türlü duzen tutturamadım şuan sormak istediğim şey green card mı korumak için girmiş çıkış yaptığımda ne kadar kalmam gerekiyor Amerika’da

• @bklc, içinde söyledi: Ailece Green Card aldıktan sonra bazı aile bireylerinin ABD'de yaşamaması

Herkese merhabalar ben green card mi aldım 2 kere girmiş çıkış yaptım Amerika’ya şuan Amerikan çıkalı 10 ay oldu bir türlü duzen tutturamadım şuan sormak istediğim şey green card mı korumak için girmiş çıkış yaptığımda ne kadar kalmam gerekiyor Amerika’da

Amerika içini bilemiyorum çünkü GC’nin amacı ABD içinde sürekli kalmanız, ABD dışında 10 ay çok uzun süre kalmışınız. 12 ay dolmadan ABD’ye giriş yapmanızı şiddetle öneririm. Normalde de 6 aydan uzun ABD dışında kalmamalısınız.

• Merhaba, oğlum benim icin green card basvurusunda bulundu 2025 kasımda ve 2026 şubat ayında posta ile iptalini istedik ( bazı özel nedenlerden dolayı) GC basvurunuz elimize ulaştı mailinden başka bir yol katetmedik,yaptiğimiz iptal basvurusun iptali ne kadar sürede olur ? 2. Sorum ise , diyelimki iptal bir sekilde ellerine ulaşmadı ve sistem ilerledi, green card basvurusu devam etti bende turkiyeden islemleri yaptım ve green card için onay verildi, gittim amerikaya ve iki ay sonra döndüm bu durumdan sonra green kartın vizeye çevrilmesini talep edebilirmiyim boyle bir durum varmı veya green kartı iptal edip sonrasında vize alabilirmiyim ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ayse74ayse 2025 Oğlunuz vatandaş mı yoksa oğlunuz green kart sahibi mi hangi yolla başvuru yaptı. Çekilişe mi katıldınız. Yoksa hangi vize başvurusundan ilerledi. O karışık bir yazı yazdınız. Eğer çekilişe katıldıysanız zaten mayıs 2026 tarihinde kazandığınızı öğrenmeden iptal olmaz ki. Ayrıca DS260 formunu oğlunuz doldurmadıysa zaten ilk adımı atmadan sizin için işlem yapılmaz.

• @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 17026
  • 965
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |