Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar, 8 Ocak saat 9:00'daki mülakatımız için tekrar Ankara'ya doğru yola koyulduk. 7 Ocak gecesi Best Otel'de kaldık. Sabah evraklarımızı alıp 8:45 gibi konsolosluk önünde idik. Ankara düşündüğümüzden de soğuk idi ve sabah iki çocuk ile beraber kuyruğun en arkasında sıraya girdik. Epey bir beklemeden sonra sıramız geldi ve içeri girdik. 211 numara ile son sırayı aldık sanırım. Çünkü bizden sonra başka kimse yoktu. Yerimize oturduk ve 200'lü gişeleri takip ettik. Gişenin birisinden ayrılan insanlar sürekli asık suratlı, motivasyonları düşük, kafaları karışık bir şekilde tekrar yerlerine oturuyordu. Bu gişenin evrakları alan bayanın gişesi olduğunu farakettik. Psikolojik olarak kendimizi hazırladıktan sonra evrak teslimi için numaramız yandı. Evrakları tek tek istiyor, fazla evrak vermenizi istemiyor. Bizim vukuatlı nufüs kayıt örneklerinde verilen bir kağıt vardı, onu da vermiştik. O kağıdı bize gösterip bundan sonra istemediğim bir evrakı vermeyin dedi, ilk fırçamızı yemiş olduk. Daha sonra eşim Almanya doğumlu olduğu için Almanya'dan aldığımız doğum sertifikasını istedi. Onun dışında genel olarak verdiğmiz evrakları sıralarsak.
    -Eşim ve benim için nüfus müdürlüğünden alınmış nüfus kayıt örneği ve her aile ferdi için fotokopileri. -Evlilik cüzdanı ve iki adet fotokopisi,
    -E-devlet'den alınmış arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    -Diploma (orjinali ve fotokopisi, eşim doktora öğrencisi ve DS-260'da belirttiğimiz için öğrenci belgesi de almıştık, onu istemedi.)
    -Banka hesap kağıdı (TEB'den konsolosluğa vereceğimizi söyleyerek istemiştik, onlarda hazır bir format varmış ve ingilizce olarak şu şahsın bankamızda 21000$ parası vardır şeklinde bir evrağı imza sirküleri ile beraber vermişlerdi. Onun dışında biz eşimle beraber son bir yıllık maaş hareketlerimizi gösteren kağıtları da aldık ama istemedi. Eğer konsolos parayı yeterli bulmazsa başka gösterecek birşeyiniz varmı dedi. Bizde ev ve araba var dedik. Tapu ve ruhsat fotokopilerini istedi, ben araba ruhsatının fotokopisini verdim, evinkini heyecandan vermemişim.)
    -Sağlık Raporları
    -2'şer adet 5x5 fotoğraf
    Evrakları hazırlarken bize de kağıt sesinden rahatsız olduğunu ve evraklara dokunmayın şeklinde uyarı yaptı. Daha sonra iki kişi beklemeyin, biriniz gitsin dedi. Eşim kaldı ve eşime "yarn" ın türkçesi ne demiş. Eşim de iplik demiş. Eşim tekstil mühendisi bu arada, bunu neden sorduğunu çözemedik. Neyse işin en zor kısmı evrakların teslim süreciymiş:) Daha sonra 4 kişi için nakit olarak 1320 dolar ödedik. Artık mülakat için sıramızı beklemeye başladık. Mülakattan dönenler güler yüzlü bir şekilde birer birer ayrılırken sıra bize geldi. Çocuklar ile beraber sarışın bayanın karşısında idik. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Bize Amerika'da nereye gideceğimizi, tanıdık kimse olup olmadığını sordu. Eşim soruları cevaplarken kendisi bilgisayara birşeyler giriyordu. Indiana'ya gideceğmizi, orda arkadaşımız olduğunu ve yaşam şartları açısından uygun olduğunu söyledik. Güzel dedi ve tebrikler, vizenizi onaylıyorum dedi. O sözü duyunca boğazım düğümlendi, birkaç saniye ne diyeceğimi bilemedim, sonra teşekkür edip ayrıldık. Akşam eve dönünce CEAC Visa Status'den vize durumunu kontrol ettim ve Administrative Processing yazıyordu. Eyvah AP'ye kaldık dedim. Sonra dün öğlen kontrol ettiğimizde Issued yazıyordu ve derin bir oh çektik. Bu durum sanırım rutin olan birşey. Dün öğleden sonra postaneden gönderimiz ile ilgili mesaj aldık. Bugün de gönderinin ulaştığına dair mesaj geldi ve pasaportlarımızı vize basılı olarak aldık.
    Son olarak şunu söylemek istiyorum. Biz GC kazandığımızı öğrenince şimdi ne yapacağız diye interneti karıştırdık. Bir sürü danışmanlık firması sayfalarında sürecin çok zor olduğunu, en ufak bir hatada hakkınızı kaybedeceğinizi söylüyordu. Bu süreçte eski platformda @crazycells 'i tandık. Her soruya bıkıp usanmadan cevap veriyordu. Bizde kafamızdaki soruları sorduk ve her seferinde cevap verdi, şimdi de burdayız.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. İyiki varsın.
    Bundan sonra mülakata girecek arkadaşlara kolaylıklar diliyorum ve umarım herkes vizesini kolay ve rahat bir şekilde alır.


  • @tottenham haylrlı olsun yolunuz açık olsun


  • herkese merhaba, 8 ocak sabah 9 da randevum vardı. arkadaslar randevu saatınden 15dk once gıtsenız bıle olur cunku dıger vıze ıcın gelenlerden dolayı asırı kalabalık oluyor. sıranın sonunda olsanız bıle ıcerde bızım bolum ayrı.. sogukta yıpratmayın kendınızı... 3 aşama var. ilk kez numara yandıgında türk gorevlıye belgeleri teslim ediyoruz. mümkünse sadece; 1-diploma aslı ve foto 2- vukuatlı nufus kayıt 3- arsıvlı sabıka kaydı 4-pasaport 5-iki adet 5*5 fotograf 6-mali destekleyici belgeler ve evlıler ıcın evlılık cuzdanını gorevlıye verın.. ds260 formunun cıktısını, dvlottery sayfasının cıktısını ve csc kaydının fotokopısını kadına vermenıze gerek yok almıyor zaten... fazla ses yapmayın mumkunsebu belgeleri hazırlamıs sekılde yanına gıdın kı sızı moral olarak düşürmesin... ıkıncı kez numaranız hemen yanınca 7 nolu gısede ucretı oduyorsunuz.. son asamada ıse meshur sarısın bayanla kısa mulakat:) bana ünivden ne zaman mezun oldugumu, hıc evlenıp evlenmedıgımı sordu. daha sonra burada ne iş yaptıgımı ve oraya gidince nerede ne iş yapacagımı sordu... ve tebrıkler vizeniz onaylandı dedıkten sonra tebrıkler yazan kagıdı verdi... ve bugun de 10 ocak postaneden cok sukur pasaporta basılmıs sekılde vızelerımızı aldık...
    mülakatla ilgili şunu soylemek ıstıyorum... eğer meslekle ilgili belgeleriniz varsa yada yaptıgınız işle ilgili ruhsatınız falan varsa yani iş yeriniz varsa isyeri acma ruhsatı falan. Bunun gibi elinizi güçlendirecek belgeleri, evrakları mulakatta sarısın bayana camdan uzatın baksın.. ben oyle yaptım.. sorulara net ve kısa cevaplar vermek daha saglıklı oluyor dıye dusunuyorum en azından oyle gozlemledım.. gözünüz korkmasın sabıka kaydı yoksa sıkıntı çıkmıyor...tabı ısım soyısım benzerligi yada belirli ülkelere daha once giris cıkıs yapılması ve daha oncekı amerika vize basvurusunda red almıs olmak AP'ye bırakabılır. bunun dısında sıkıntı olacak ve kendınızı sıkacak bır durum yok.rahat olun...
    Allah hepimize yardımcı olsun umarım herkes vizesini alabilir..
    @crazycells sana sonsuz tesekkur ederim... bu işin Pir'isin.. her soruma sıkılmadan usanmadan cevap verdin Allah senden razı olsun
    son olarak benımle aynı gün 207 numaralı Antalyalı genc cıft sızı merak ettim. ins vizenizi almıssınızdır.. size ücret odeme gisesinde numaranızın yandıgını soyleyen bendım:).. ozelden yazarsanız sevınırım:)..saygılar


  • @tottenham hayırlı olsun. İnanın her güzel haberde biz almış gibi seviniyorum.Yeni hayatınızda mutluluklardilerim. Paylaşımınız için çok teşekkürler.


  • @mehmett tebrikler 🙂


  • Ohh ne güzel bu aralar hep mutlu haberleri alıyoruz. Yolunuz bahtınız açık olsun arkadaşlar gittiğinizde tecrübelerinizi burada paylaşmayı unutmayın.


  • @mehmett @tottenham yolunuz açık olsun. Darısı başımıza inşallah


  • @mehmett Bizim 5 Ocaktaydı görüşme birebir tam dediklerinizi yaşadık. Ne bir eksik ne bir fazla 🙂 Görüşmeye gidecek olanlar sadece bu yazıyı okusunlar yeter bence.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmett tesekkur ederim, bundan sonraki surecte tum ailenize bol sanslar 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tottenham cok tesekkurler, bundan sonrasi icin bol sans dilerim 🙂


  • @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @422525 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Değerli arkadaşlar, postane kaydı yaparken dosya numarası istiyor. Hangi numarayı girmemiz gerekiyor.

    dosya numarasi = case no

    2018EU000... ile baslayan numaranizi yazmalisiniz.

    İlginize teşekkür ederim. Dosya no olarak Case noyu yazdım. sıfırları koymadan da denedim. "RAndevu için hazır değil" ibaresi çıkıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @422525 O zaman çok acele etmişsiniz demektir. Bir hafta kadar bekleyip ondan sonra deneyin. Sistem o kadar hızlı güncellenmiyor.


  • @edelweiss hayırlı olmasını dilerim,her şey gönlünce olsun...


  • @hesen salam. Fb da adresin ne yazda o adla tapim sizi.


  • @crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim 😊, son bir soru soracağım, bizim randevu tarihi 01 Şubat, no 2018eu1###, değilim mülakat a nisan 1 gibi hazır oluruz, 1 Şubat tan sonra hemen mı , tekrar başvuralim yoksa 2 ay sonra mı?


  • Arkadaşlar merhaba öncelikle vizesini alan tüm arkadaşlara hayırlı olsun Allah yollarını bahtlarını açık etsin . Tecrübeli arkadaşlara bir sorum var. Sağlık muaynesinde Unganlar çocuğunuzun aşı karnesinin ingilizce tercümesini mi istiyorlar ?


  • @greenleo Türkçe ise gerek yok


  • Merhaba herkese, 9 ocaktaki mülakatımız sonrası bugün ptt’den pasaportlarımızı teslim aldık. Sağlık kontrolü 26 aralıkta yapıldığından vize geçerliliği de 26 haziran gözüküyor yani tam 6 ay var. Biz 21 haziranda amerikaya uçmayı düşünmüştük 22 sinde orda olunca vizenin geçerliliğine 4 gün kalıyor o tarihten sonra greencard elimize ulaşmamış olursa bi sorun yaşarmıyız? Bilgilendirirseniz çok sevinirim

  • ⭐⭐

    @ed48 hayırlı olsun. İlk giriş ten sonra pasaporta basılan mühür size 1 sene geçerli giriş çıkış hakkı veriyor. O bir sene içinde o mühüre istinaden green card olmadan tekrar girebiliyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vikki77 yok o kadar erken basvuru yapmayin. Mart ortasinda konsoloslukla irtibata gecip mulakat tarihi alin. Cunku siz secemiyorsunuz maalesef tarihi, konsolosluk size kendi zamanlarina gore uygun bir gun tayin ediyor. Eger konsolosluktaki mulakati 1 Subat'ta isterseniz Mart'ta mulakat tarihi vermeleri olasi, o durumda hem bir daha mulakatinizi erteletmeniz gerekecek, hem de konsoloslugun vaktini harcamis olacaksiniz.

    Eger 1 Nisan'dan sonra mulakat icin hazir olacaginiza eminseniz bence en garantisi Mart ortasinda konsoloslukla iletisime gecmek. Bu erteletme islemleri AIS uzerinden yapacaksiniz. Yani postahane kaydini yaptiginiz CSC sitesinden...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum