ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak
-
@Deniz-C-0, içinde söyledi: ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak
Merhabalar,
Vatandaslik basvurusunda bulunurken esimin soyadini almamayi dusunuyorum. amerikada evlenip, sonra TC pasaportumu yenileyip yesil pasaporta oyle basvurmustuk.
Bu denenle su andaki belgelerimdeki durum soyle:
Social Security: Kendi soyadim
Amerika evlilik sertifikasi: kendi soyadim
TC pasaport: kendi soyadim ve esimin soyadi
Yesil kart: kendi ve esimin soyadiEger sadece kendi soyadimla vatandas olursam ne gibi sorunlarla karsilasabilirim? amerika ve turkiyeye giris cikislarda, ucak bileti almakta ya da herhangi baska bir islemde? Simdiden onerileriniz icin cok tesekkurler.
Hayır zorlanacağınız hiçbir konu yok. ABD yasalarına göre varolan hakkınızı kullanıyorsunuz zaten Türkiye’ye girerken vatandaş bölümünden eski süresi geçmiş pasaportunuzu kullanarakta girebilirsiniz cünkü çift vatandaş olacaksınız.
-
Cok cok tesekkurler. Sorun cikmayacagina sevindim, simdi gonul rahatligiyla basvuruma devam edebilirim.
-
Merhabalar. Green card çekilişine katıldım yalnız soyadımı farklı yazdım. Şimdi çekiliş bana çıkarsa çekilişten sonra soyadımı değiştirirsem sorun olur mu ? Yada çekiliş sonuçları daha gelmeden mi gidip soyadımı değiştireyim
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar, ben Amerika'da evlendim ve soyadimi degistirmedim. Turk Konsoloslugu'na gidip evlilik tescili yaptirdim, esimin soyadi kendi soyadima eklendi. Green cardimi evlenmeden birkac yil once almistim, o yuzden uzerinde sadece kizlik soyadim yaziyor. Konsoloslukta pasaportu guncellemek icin uymam gereken belli bir sure var mi diye sordugumda hayir cevabi verildi fakat sistemde soyadim guncellendigi icin Turkiye'de giris cikista sorun yasamak istemiyorum. Pasaportumu suan iki soyadiyla guncellersem Amerika'ya giris cikista sorun yasar miyim? Tesekkur ederim.
-
Merhaba arkadaşlar, ben abd vatandaşı oldum. İsim değişikliği yaptım.SSN ve DMV evraklarımı birkaç gün önce isim değişikliği sertifikamı gösterdim 2 hafta içinde ssn ve ehliyet gelicek. Sorum şu bu süreçte bankada isimim updated etmek istiyorum ve yaşadığım bölgede bankam yok 3 saat uzaklıkta. Sadece isim değişikliği yaptığıma dair sertifikamı göstersem yeterli olur mu . SSN için başvuruda bulunduğumda bana gececi bir evrak verdiler bununla işlerini hallet dedi. Ama riske atmak istemiyorum. Banka Müşteri hizmetlerinin verdiği bilgileride çok karışık geldi. Bilginiz var mı😊
-
@Buse-0 ben de vatandaslik alirken isim degisikligi yapmistim. hemen her kurumda abd pasaport ve mahkeme karari belgenizi sunmaniz halinde gerekli isim degisikligini yapacaklardir.
-
@tuchi Merhaba. Ben de evlilik sonrası greencard da kendi soyadım ve eşimin soyadını birlikte kullanmayı düşünüyorum da bu middle name olayı kafamı karıştırdı. Middle name olarak yazarsam Türkiye'de sorun olur mu? Siz herhangi bir sorun yaşadınız mı? Yoksa bizdeki gibi iki ayrı soyadı şeklinde mi yazmalıyım? Bu şekilde yaparsam da ABD'de soyadım eşimle birebir aynı olmayacak ve soyadımı değiştirmedeki amacım biraz oydu açıkcası. Sizi de benzer durumu tecrübe etmiş olarak görünce sormak istedim. Teşekkürler.
-
Türk kimliğindeki soyad ile amerika pasaportundaki soyadımın farklı olması sorun olur mu?
Merhaba öncelikle, açıkçası buna benzer bir konuda bir başlık var mıydı bilmiyorum ben göremeyince yeni bir başlık açmaya karar verdim. Eşim ve ben Amerika vatandaşıyız. Ve yakın zamanda türkiyede evlendik. Benim soyadım da değişti. Evliliğimiz Amerika da geçerli görünmediği için Amerika da da ayrıca nikah yapmaya karar verdik. Ancak bir takım sebeplerden bunu hemen gerçekleştiremedik ve benim yakın zamanda Türkiye ye gidip gelmem gerekiyor . Haliyle türk kimliğimde eşimin soyadı, Amerika pasaportumda kızlık soyadım yazıyor. Biletimi de pasaportta olduğu gibi kızlık soyadımla alırsam , türkiye ye girişimde kimliğimden dolayı bir sıkıntı çıkar mı yoksa evlilik cüzdanımı gösterirsem aynı zamanda sorunsuz giriş yapar mıyım sizce?
-
Merhaba, ben de hem buradakilere belki yardimim olur diye hem de kendi sorumu sormak icin buradayim. Amerika vatandasi oldum ve hem isim hem de soyisim degisikligi yaptim. Vatandasliktan 1 ay once evlenmistim ancak evlilik esnasinda her hangi bir isim degisikligi talep etmedim. Tum degisklikleri kolay olsun diye vatandaslik sirasinda yaptim. Turkce ismimi middle name yaptim ve esimin soyadini aldim. Turk konsoloslugunda ise evlendigim icin sadece soyadimi degistiler. Ismim ayni kaldi. Yeni pasaportumda eski ismim ve yeni soyismim var. Amerikan pasaportumda ise yeni isim, eski ismim ve yeni soyismim var yani su sekilde ornekle aciklayayim:
Eski adim: Ipek yilmaz
Yeni Amerikan Pasaportum: Irine Ipek Baker
Yeni Turk Pasaportum: Ipek BakerBu sekilde Turkiye'ye girerken Turk, Amerika'ya girerken Amerikan pasaportumu kullanacagim. Benim sorum "Petition for Alien Relative" ile ilgili:
Annem icin greencard ve petition sureclerini baslatiyorum. Nufus kayit ornegim ile Amerikan ismimin uyusmamasi sorun cikarir mi?Amerikan ismim: Irine Ipek Baker
Turk ismim: Ipek Baker -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar,
Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum