Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @erncndr teşekkürler

• @patrisi teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• @erncndr merhaba oncelikle hayirli olsun, biz de 2 yasinda bebek ve 1 kediyle yolculuk yapacagiz, ilgili baslik altina yolculugunuz nasil gecti evcil hayvaninizla ilgili prosedurleri detayli sekilde paylasabilirseniz cok sevinirim

• Merhaba dostlar rahatsız ettim vizenin basildigi sayfada pasaport numarasının altında açıklama olarak “annotation 212 g 2 b” yazıyor bu nedir anlayamadım

• @ahmetZ o da aynı şekilde hepimizde yazıyor. aşılarla ilgili muafiyetle ilgili bir belirtmeymiş sanırım. herhangi bir sorun yaratmıyor içiniz rahat olsun.

• @gigi25 sagol teşekkürler

• @erncndr ne yazikki halen biometric sonucunu bekliyoruz kafayi yiyerek. Rabbim buyuktur ne diyelim.

• @gokcesak harika🎊

• @erncndr yeni hayatınızda mutluluklar umarım herşey hayal ettiğinizden bile güzel olur🙏🎊

• Arkadaşlar bu akşam yola cıkıyorum 26sinda sağlık raporu sonra mart ilk haftası görüşmeye gideceğim. Bi süre yazamayabilirim ancak geri döndüğümde sizlerle tecrübelerimi paylasırım. Umarım herşey cok güzel olacak artık!

• @bamboo merhabalar , bu yaz esim kedimizi San Francisco'ya goturdu. Girişte cok bir bakan yok , kedinizin kuduz asisi , paraziti tamsa yeterli oluyor. Biz veterinerden sagliklidir yazisi almistik ama bakmadılar. Kedinizin pasaportu olsun - icinde cip numarası ve kuduz asisi , parazit asilari bilgileri tam olsun. Pasaportun on yüzüne biz kedinin otururken bir fotografini çekip a4 kagidina o bölüme sigacak boyutta küçültüp cikti almistik ve pasaporta yapistirdik. Sadece uçağa binmeden 1-2 gun once turkiyeden tarim orman bakanligindan seyahat edebilir yazisi almanız gerekiyor. 2000 kusur tl gibi bir ücreti var. herhangi bir belediyenin tarim orman bakanligi kısmına gidip yaziyi alabilirsiniz. Sabahtan gitmenizi öneririm, biraz uyusuklar. Oradaki veteriner cipine ve numarasına bakıyor ve yaziyi veriyor. Amerikaya girişte de hayvan kabul yeri gibi bir kisim varmis cok üstünkörü bakmislar belgelere. Bizim kedimiz cok sakin , uçakta uyutucu bir jel vermemize gerek kalmadi , ama veterinerlerde uyuması icin bir jel satıyorlar onu da 500-600 tl gibi bir ücrete almistik ama yemedi, duruyor acikcasi. Ucagin icine sadece soft case kafes aliyorlar. ucak firmalarının belirlediği bir olcu var , trendyoldan bulup almistim ben. bu sekilde giris yapiliyor. baska bir eyalete gidecekseniz , o eyaletin kendi sitesinde hayvan kabulünde istedikleri şeyleri belirtiyorlar , ama farklı bir sey isteyeceklerini dusunmuyorum , siz yine de bir kontrol edersiniz. California bu kadar istiyor. biz THY ile uçtuk. diger ucak firmaları ile yine de kontrol etmenizi öneririm.

• @bamboo https://yesilkartforum.com/forum/post/518948
    Merhabalar burada paylaşmıştım tüm süreci okuyabilirsiniz fayda sağlayacaktır

• @erncndr cok tesekkurler

• @ecemustafa detayli bilgi icin cok tesekkur ederim

• Herkese selam
    24 subat 13:50 de IST dan Los angeles a ucusum vardi. Sorunsuz sekilde ucaga binip cok sukur sorunsuz indim. Indigim gibi pasaport kontrolde siraya girdim. 18 i pasaportum geldiginde green card ucretini direk odemistim ben. Burda sira bana geldiginde polis direk fotografimi cekti ve tatli tali konusmaya basladik. Vizemi gorup "aa sen gocmensin" dedi. Evet esim burda yasiyor 2 senedir vizemi bekliyorum falan diye gereksiz aciklama yaptim ve sohbet baya tatli sekilde ilerledi 😂 kac dil konusuyorsun, adresini teyitlermisib dedi, birisini arayip tk9 ucusuyla gelen yolcu diye bilgi verdi sonra vizeme muhur basti. Bunun kullanimi acikladi. Kartin gelene kadar bir sene bununla seyahat edebilirsin dedi. Ben tabi insanlardan duydugum "kartin gelmeden cikma ulkeye bu vizeyle seni almazlar" lafini merak edip aordum. Hayir kesinlikle boyle bir sey yok 1 sene boyunca bu vizeyle girip cikmak senin hakkin dedi. Cok sevimli birine denk geldim yaklasik 5 dk sonra direk ulkeye girdim bavulumu alip ciktim. Sorguya falan alinma bekleme givi birsey olmadi.
    Ssn ve kartim gelince tekrar bilgi verecegim.

Darisi bekleyen herkesin basina

• @gigi25, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

15 Şubat akşamında giriş yapmıştım bugün Social Security Number geldi. Tam bir hafta sürdü 🤗 (California’dayım)

Selamm bende los angelestayim. SSN icn basvuru yapmak gerekiyor mu nasil bi yol izlemem lazim? Bende dun LA e geldim. Herhnagi birsey yapmam gerekiyor mu yoksa sadece eve kagit gelmesinimi bekleyecegim?

• @seda-2 SSN için eğer DS-260 formunu doldururken SSN İstediğinizi belirttiyseniz SSN'inizin otomatik olarak oluşturulup girşinizden sonraki 2 hafta içerisinde adresinize gelmesi gerekiyor. Aksi durumlarda SSA sitesine giderek bir randevu alabilir gidip hem sözlü olarak SSN numaranızı öğrenebilir ve SSN kartı için başvuru yapabilirsiniz.

Ve bana kalırsa SSA'de randevunuzu alın SSA şuanda en erken randevu aralığı 30 gün ila 45 gün arasında yani randevu arasanızda 30-45 günün altında yok Randevunuzu alıp hazırda tutun olduki 2 hafta sonra SSN gelmedi randevunuz olmuş olur hazırda zaman kazanırsınız zaten gelirse randevunuzu iptal edersiniz.

Ama normal şartlarda DS-260 formunda SSN istediğinizi belirttiyseniz 2 hafta içinde adresinize gelmeli.

• @seda-2 selam hoş geldin ssn otomatik gelmeme ihtimali var SSA ofisine randevu alıp gitmeni tavsiye ederim. Bu arada bende Los Angelesta yaşıyorum güzel ama pahalı bir yer

• @seda-2 hoşgeldiniz. Benim SSN 12 günde gelmişti. İstediğiniz belirttiyseniz 2 hafta bekleyin muhtemelen gelir. Girişinizde 10 gün sonra gelmezse de her ihtimale karşı randevu alın. Bazı ofislerin yoğunluğu çok daha az oluyor. 2-3 gün sonrasına randevu bulabiliyorsunuz.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 3116
  • 9
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |