DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhabalar yeni bültenin güzelliklerle gelmesini temenni ederim. Mülakat tarihimi öğrendikten sonra pasaport bilgilerini girmek için Dosyamı açtırmam gerekir değil mi?
-
Oğlumun Bulgaristan vatandaşlığı yok hiç birimizde yok ama eşim orada okuyup çalıştığı için oturum izni ile evlendikten sonra orada yaşadık. Oğlum Sofya’da doğdu. Doğum belgesi verdiler. Mülakatta bu doğum belgesini biz sunmadık Türkiye’deki formül A olanı verdik. Konsolos doğum belgesinin İngilizce çevirisini istedi. Bulgar kanunlarına göre çocuk babadan bir isim almak zorunda oğlumda eşimin ismini aldı. Atlas cihan cesur olarak doğum belgesi. Ama Türk olduğumuz için kimlik ve pasaportu atlas cesur sadece. Bunu sorun yaparlar mı evrakları kargo yapacağım. Bir açıklama metni yazıp noterden onaylatmayı planlıyorum. Nüfus müdürlüğüne gittim durumu anlattım isim denklik istedim ama vatandaş olmadığınız için Bulgaristan’da çıkmaz böyle belge dediler sadece çocuk orada doğmuş bir bağı yok dediler
-
@Aslan-3 şuan kim olduğunu hatırlayamadım ancak talihlilerimizden biri veya birkaçı numarası aktif olduktan sonra, TC vatandaşı olduğunu ve burada oturumu olduğunu belirterek dosyasını Ankaraya geri taşıyıp Ankara'dan mülakatını almıştı, yani öyle hatırlıyorum arayıp bulmak lazım, vakit bulabilirsem size linki gönderirim.
-
@iibrahimd Pasaport bilginiz hiç mi yoktu yoksa sadece değişti mi?
-
@meral ne mutlu, bundan sonrası da kolaylıkla geçsin inşallah, mülakatınıza az kalmış, bol şans.
Bu arada bülten de güzel bir sayıyla Nisan ayına geldi, bunun daha da anlamlı olması için inşallah pause da yakın zamanda kalkar, bekleyen herkes vizelerine kavuşur

-
Yeni bulten hayirli olsun. Umarim pause kalkar ve herkes vizesine kavusur
-
@aysegul Ayşegül hanım aynı şekilde ben de çok faydalandım yön göstermenizden ,gerçekten çok yardımcı oldu çok teşekkürler

-
10 yıllık USA turistik vizem var ve daha yaklaşık 6 sene süresi var, daha önce 2 defa turistik amaç ile USA'ya sorunsuz giriş çıkış yaptım . Greencard görüşmesine girince, turist vizesinin iptal durumunun kuralı nasıl oluyor? (Viyana'da gireceğim) Yani diyelim,
1- Görüşmeye girdim, şu andaki gibi süreç aynen devam etti, bana pause durumunu söylediler. Bununla birlikte kesin turist vizem de iptal olur mu? Yoksa kişiye özel tutum mu olur?
2- Şu andaki belirsizlik durumundan dolayı, turist vizemi riske atmak istemedim ve hiç görüşmeye katılmadım? İlerde USA ya turist olarak girerken, sınırda otomatik vizem iptal edilir ve geri mi gönderilirim yoksa orada da kişiye özel uygulama mı olur?
-
Arkadaşlar Merhaba mülakat günü için sizlere hatırlatma yapmak isterim. (ANKARA) özelinde yazıyorum. Mülakat günü vizeye yapcağınız ödeme için mutlaka yanınızda dolar nakit bulundurun kart ile ödeme yapabilme şansınız var ama bankada sorun oluyor genelde. Ben garanti olsun diye nakit götürmüştüm ama kredi kartı ile denemeyi de tercih ettim ve olmadı nakit verdim işin sonunda. birkaç mülakata giricek kişide aynı şekilde karttan çekim yapmaya çalıştılar. Ama banka sorun yaşattığı için apar topar konsolosluktan çıkıp dövizci arayan bir kaç kişi gördüm. Ne olur olmaz siz garantiye alıp nakit götürün.
-
Teşekkür ederim
-
Arkadaşlar merhaba Mülakat mailini hangi adrese atıyoruz?
-
18 Şubatta bir çoğumuz mülakata girdi. Bize verilen sarı kağıtta hiç bir kutucuk işaretlenmedi. Sadece pause durumundan dolayı vize basamıyoruz. Pause kalktıktan sonra bize mail atın denildi. Sizlere böyle bir şey söylenildi mi?
-
@ozyurta Merhabalar, turist vizesi konusunda kendi durumumu aktarmak isterim. 2022 yılındaki ilk DV basvurumuz sonrasi amerikaya turist vizesi ile giris yaptık. Giris esnasinda bu konu ile ilgili herhangi bir sorgulama yasamadik. Daha önceki girislerimizden hic farklı degildi. 2023 yılında ise ( son seyahatimizden önce )oglumun vizesini yeniledik bu yenileme esnasinda DS160 daki ilgili gocmenlik sorusuna evet seklinde yanit verdik , DV basvurusu yapıldı seklinde ve sorunsuz yenilendi. Ama tabi bunlarin hepsi bir onceki yönetime ait surecte oldu. Yeni dönemde bircok surpriz kararla karsılasiliyor. Forumdaki turist vizesi bölümünü inceleyebilirsiniz. Ama bende sahsen mevcut surecte pause devam ederken turist vizelerinin iptalini art niyetli buluyorum. Olurda mülakat alirsak istenmedigi takdirde vizemi ortaya cıkarmam bu durumda . ( Vize eski pasaportumda ).Gerci iptal eden her sekilde eder

-
@ozyurta DS260 formunu gönderdiğiniz anda göçmen niyetiniz kesinleştirdiniz. Mülakata katıldığınızda göçmen vizenizi almazsanız bile turist vizeniz büyük ihtimalle iptal edilecektir. Mülakata katılmazsanız ve ilerde turist vize ile seyahat edersiniz girişiniz CBP memuru takdirindedir, sizi secondary inspection’a alabilir veya tamamen girişinize izin vermeyebilir.
-
@bketcrsur Yurtdışında doğan biri, doğum belgesini oradan alması gerek. Formül A'ya bakmaz, sormazlar bile. Ayrıca, yurtdışından alacağınız Birth Certificate'i İngilizce değilse İngilizceye çevirtmeniz gerekiyor.
-
-
@aysegul Pasaport bilgim hiç yoktu Aysegul hanım
-
@Arthur-Morgan yanıt için teşekkür ederim. Acaba konsolosluğa mı yazacağız diye sorguladım. Şimdi netleşti. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

-
Bu ileti silindi! -
@iibrahimd biz de pasaport bilgisi eklememiştik ds260 formuna. Mülakat tarihi belli olduktan sonra Viyana konsolosluğuna mail atıp dosyamızı açtırdık ve pasaport bilgilerimizi güncelledik.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.