IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Yuri-Spaky cok tesekkurler Tum detaylar icin🙏 simdi bahsettiginiz yerden de tekrar okudum. Orjinal veya qr kodlu diyor dediginiz gibi, Qr dedigi zaten e devlet oluyor, orjinal dedigi ne acaba? Yani nufus mudurlugunden alinan belge de orjinal olarak geciyorsa o zaman notere gerek yok oluyor. Ben Oglum icin Tum belgeleri kurumlardan aldim.
-
@Mahmut-Can-Yapıcı tesekkur ederim, evet kafam karisti e develtten alanlar genelde sanirim noter onaysiz goturdu ama kurumdan alinca da ayni sekilde minislem giruyor acaba cunku Qr kod yok nufustan alinanlarda
-
@peaceful Four Points Flex by Sheraton öneririm, daha önce farklı şehirlerde olanlarında konakladım 5 yıldızlı otel gibiydi her şey tavsiye ederim ankarada da farklı olacağını sanmıyorum biz de orada konaklayacağız.
-
@zeynep1212 Benim anladığım gerek yok. Yalnız edevletten almak çok kolay. Hemen şimdi edevletten alamıyorsanız sanıyorum ulaşım veya başka bir sorun var diye düşünüyorum.
Kurumdan alınanlarda da kurumun resmi kaşesi ve imzalar olur.
Amerikan konsolosluğunun web sitesinde dokümanı çok güzel açıklamışlar.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.htmlBirth death Burıal Certificates butonunun altındakilerden bir kısmını çevirdim:
Belge Adı: Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Veren Kurum: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ofisleri, https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi ve yurt dışındaki Türk Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları.
Özel Mühür(ler) / Renk / Biçim: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ofisleri tarafından verilen belgelerde, belgenin sağ alt köşesinde kırmızı renkte Türkiye Cumhuriyeti mührü bulunur. Belge, bir hazırlayıcı ve bir onaylayıcı tarafından imzalanmıştır. Belge, A4 boyutunda kağıda yatay formatta basılmış bir tablodur ve ilk satırda belge sahibinin adı, soyadı, baba adı, anne adı, doğum yeri ve tarihi ile medeni durumu yer alır. Sonraki satırlarda ise belge sahibinin aile üyeleri ve biyografik bilgileri aynı sırayla sonraki sütunlarda listelenir. Eğer belge https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden alınmışsa, kırmızı mühür ve imzalar yerine sayfanın altında bir QR kodu bulunur. Yurt dışındaki Türk Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları tarafından verilen belgelerde ise sağ alt köşede mavi bir mühür bulunur ve hazırlayıcı ve onaylayıcı olarak Konsolosluk görevlilerinin adları ve imzaları yer alır.
Onaylı Kopyalar Mevcut mu: Orijinal veya QR kodlu belge mevcut olduğundan, onaylı kopyalara gerek yoktur.
Orijinal veya QR olduğu için gerek yoktur diyor.
Ama son karar size ait. Biz notere gitmedik.
-
Merhaba iyi akşamlar, Unganlarda kredi kartı veya banka kartı geçiyor mu yoksa sadece nakit mi?
-
@Merve-Khan Geçenki konuşmalar kart,dolar geçtiğini söylemişlerdi.
-
@Mahmut-Can-Yapıcı teşekkür ederim
-
@peaceful Sağlık muayenesine gittiğimizde Occidental’da konakladık unganlara bir dakikalık bir yürüme mesafesinde, vize görüşmesi için gittiğimizde Holiday Inn çukurambarda konakladık büyükelçiliğe yakın mesafede otel olarak her ikisinden de çok memnun kaldık.
-
@Merve-Khan ister nakit ister kartla ödeme yapabilirsiniz ama para üstü vs uğraşmak istemezseniz kart kullanmak daha avantajlı
-
@Turhan-0 evet fazladan çıkarsa tahmin ettiğimizden üstünü nasıl verecez gibi bir şey geldi aklıma kredi kartı varsa daha iyi olur, teşekkür ederim cevap için 🙂
-
@mrs-rock E-devletten alınıp yüklenen belgeler Türkçe olabilir bu şekilde yüklersenizde onaylanır
-
@gokcesak Merhaba Bunu ben bilmiyordum da siz denediniz mi yoksa tahmin üzerinden mi bir cevap özellikle merak ettiğim için sormak istedim çünkü eğer her E-devlet belgesi için ayrı ayrı çeviri kasmamıza gerek yoksa mükemmel bir detay benim içinde eğer bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim ^^
-
IR-1 vizesine başvurmayı planlıyorum. Forumu bir süredir takip ediyorum ve paylaşılanların çoğunu okudum. Ancak süreç bana biraz karmaşık göründü. Sizce bu süreci bir avukat ya da danışmanla yürütmek daha doğru olur mu?
Sizler bu başvuruyu kendi başınıza mı gerçekleştirdiniz, yoksa destek aldığınız bir avukat ya da danışman oldu mu?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
-
@Refiks merhaba burasi Tunali Hilmi uzerinden mi yoksa arka Yani ana yol tarafinda bulvar uzerinden mi? Orada kitir var hatirliyorum ama kitirin oradan gidilebiyor mu? Park yeri bakiyorum haritadan tam netlestirmek adina soruyoruk . Con tesekkurler simdiden 🙏
-
@zeynep1212 tunalı hilmi caddesi değil, tam arkası Atatürk bulvarı üzerinden giriş… aslında önden de giriş var ama o çok kafa karıştırıcı siz kuğulu parkın arka tarafına geçin fotoğraftaki cafeyi göreceksiniz zaten. Kıtırın tam arkası
-

-
@Refiks tamam cok tesekkurler
-
@Ekto-Oktan NVC aşamasına geçildiğinde E-devletten alınan barkodlu orijinal belgeler kabul ediliyor. İngilizce ve Türkçe dışında bir dil seçeneği ile yüklüyorsanız tercüme ettirilmesi gerekiyor. Ben NVC aşamasında vukuatlı nüfus kayıt örneğimi ve adli sicil kaydımı (arşivli) türkçe yükledik ve DQ olduk. Yine burada bazı arkadaşlarla özelden konuşmalarımız oldu ve tercüme yaptırmışlardı. Ama konsolosluk memuruda direkt olarak orijinal belgeleri alıp tercümelere gerek yok demişti. Konsolosluğun kendi sitesinde yapılan açıklamada da bu şekilde yazıyor. Burada okuduğum yazılarda arkadaşlar bir kafa karışıklığı içerisinde kimisi gidip tercüme yaptırıyor kimisi noterden apostil ettiriyor ve boşuna masraf oluyor. Türkçe e-devletten alınan barkodlu belgeler kabul arkadaşlar kimse gidip extra masraflara girmesin.
-
@ceen benim ınquiry göndereli 6 gün oldu henüz…
Ben 0312 294 00 00 aradım ustraveldocdaki numarayı aradığım da çalışan bu numarayı vermişti, şimdi sizin verdiğinizi arayacağım…
pasaportu 21 gün sonra ulaşan birisini gördüm bende 20 gün bekleyeceğim bir gelişme olmazsa eşim ABD’de senator ile görüşecek. 😪 -
Pasaportum bugün basılmış, ya biz 2 yıldır ne yaşıyoruz ya! Milletin sakalında beyaz çıkar bende kahverengiler çıkmaya başladı. Neyse bitti gitti diyorum artık. 🧿
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum