Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• IR-1 vizesine başvurmayı planlıyorum. Forumu bir süredir takip ediyorum ve paylaşılanların çoğunu okudum. Ancak süreç bana biraz karmaşık göründü. Sizce bu süreci bir avukat ya da danışmanla yürütmek daha doğru olur mu?

Sizler bu başvuruyu kendi başınıza mı gerçekleştirdiniz, yoksa destek aldığınız bir avukat ya da danışman oldu mu?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• @Refiks merhaba burasi Tunali Hilmi uzerinden mi yoksa arka Yani ana yol tarafinda bulvar uzerinden mi? Orada kitir var hatirliyorum ama kitirin oradan gidilebiyor mu? Park yeri bakiyorum haritadan tam netlestirmek adina soruyoruk . Con tesekkurler simdiden 🙏

• @zeynep1212 tunalı hilmi caddesi değil, tam arkası Atatürk bulvarı üzerinden giriş… aslında önden de giriş var ama o çok kafa karıştırıcı siz kuğulu parkın arka tarafına geçin fotoğraftaki cafeyi göreceksiniz zaten. Kıtırın tam arkası

• image.jpeg

image.jpeg

• @Refiks tamam cok tesekkurler

• @Ekto-Oktan NVC aşamasına geçildiğinde E-devletten alınan barkodlu orijinal belgeler kabul ediliyor. İngilizce ve Türkçe dışında bir dil seçeneği ile yüklüyorsanız tercüme ettirilmesi gerekiyor. Ben NVC aşamasında vukuatlı nüfus kayıt örneğimi ve adli sicil kaydımı (arşivli) türkçe yükledik ve DQ olduk. Yine burada bazı arkadaşlarla özelden konuşmalarımız oldu ve tercüme yaptırmışlardı. Ama konsolosluk memuruda direkt olarak orijinal belgeleri alıp tercümelere gerek yok demişti. Konsolosluğun kendi sitesinde yapılan açıklamada da bu şekilde yazıyor. Burada okuduğum yazılarda arkadaşlar bir kafa karışıklığı içerisinde kimisi gidip tercüme yaptırıyor kimisi noterden apostil ettiriyor ve boşuna masraf oluyor. Türkçe e-devletten alınan barkodlu belgeler kabul arkadaşlar kimse gidip extra masraflara girmesin.

• @ceen benim ınquiry göndereli 6 gün oldu henüz…
    Ben 0312 294 00 00 aradım ustraveldocdaki numarayı aradığım da çalışan bu numarayı vermişti, şimdi sizin verdiğinizi arayacağım…
    pasaportu 21 gün sonra ulaşan birisini gördüm bende 20 gün bekleyeceğim bir gelişme olmazsa eşim ABD’de senator ile görüşecek. 😪

• Pasaportum bugün basılmış, ya biz 2 yıldır ne yaşıyoruz ya! Milletin sakalında beyaz çıkar bende kahverengiler çıkmaya başladı. Neyse bitti gitti diyorum artık. 🧿

• @Refiks Hayırlı uğurlu olsun 🙂 Çok sevindim senin adına ve söylediklerine katılıyorum :))

• @Refiks hayırlısı olsun artık stres sıkıntı bitti yeni hayatında başarılar dilerim 🙂

• @mrs-rock Durumlarımız benzer. 30 yıllık eşimle 10 yıl Türkiye de yaşadık. Ondan önce ABD deydik. 2 tane oğlumuz var ikisi de ABD vatandaşı. Türkiye de değiller. Ben ABD ye döndüm. Eşim de 2 ay sonra geliverir, eş vizesi çabuk verirler diye düşündük ama maalesef 2 yıl geçti, mahvolduk. Ama artık az kaldı diye seviniyoruz.

Kendi tecrübelerim ve araştırmalarıma dayanarak cevaplayabilirim. Kesin şu doğrudur diyemem.
    Dün eski bir konsolosluk belgesi okudum. Konsolosluk, resmi devlet kurumunun mühhürlerine ve edevletten alınan QR kodlarına çevirmenin veya noterin mühründen çok daha fazla güveniyor. Resmi devlet kurumları mühürlerini tanıyorlar ve onu görmek istiyorlar, çevirmenin mührünü değil. Onu ancak doğum belgesini Fransızca Paristen aldıysanız İngilizceye çevirmenizi istiyorlar o kadar. Ya da hüküm giydiyseniz mahkeme kayıtlarını da o durumda İngilizceye çevirmenizi istiyorlar. Ama onda bile orijinal belgeyi de sunmanız şartıyla kabul ediyorlar. Sadece çeviriyi sunduysanız onu da kabul etmiyorlar.

Bu doğrultuda siz sisteme çeviriyle beraber orijinali de yükleseydiniz sorun olmayacaktı. Çeviriyi umursamayacaklar ama orijinali var diye kabul edeceklerdi.

Şimdi kısaca ben ne yaptım onu yazayım.
    Edevletten aldığım vukuatlı nüfus belgesini aynen pdf olarak yükledim, onaylandı.
    Bordo renkli eski evlilik cüzdanının bütün sayfalarının fotograflarını çektik ve tek bir pdf dosyası haline getirip 4 MB dan az ebada getirdik. Onu öylece yükledik. Hemen kabul edildi.
    Yalnız normal evlilik cüzdanının bir sayfasında çeviri bölümü var. Bir çok dile çevirmişler. O sayfayı da mutlaka fotograflayın. Bir de evlilik cüzdanını Belediyeden almıştınız değil mi? Öyleyse sorun olmaz. Yani ben kendi tecrübeme göre konuşuyorum. Bizim randevudan sonra ayrıca tekrar deneyimlerimizi tekrar değerlendireceğiz biz de. Kolay gelsin.

• Arkadaşlarım merhaba, eşimle 2023 yılında evlendik ve sürece girdik. Bu süreçte eşim uzaktan çalıştığı için benimle türkiyede yaşadı. Dün mülakata girdiğimde benden eşimle abd de yaşayacağımız yeri sordu. Eşimin ailesinin evinde yaşayacağımızı söylediğimden onlardan bunu teyit eder mail istedi. Pasaportumu aldı benden. Ailesi ve eşim ayrı ayrı o evde kalacağımıza dair mailler gönderdik hemen. Eşim abd vatandaşı ve benimle tr de yaşadığına ve oturumu olduğuna dair bilgilendirme de yaptık. Bize cevaben eşinizin abd de oturum kanıtlaması lazım dediler. Bizde kalacaklar Mailini göndersin yeterli demişlerdi ama şuan başka kanıt istiyorlar galiba anlamadık. neyi kanıtlamamız gerekiyor orada yaşamıyor zaten. Başına gelen varsa yardım edebilir mi? En son tekrar durumumuzu, aile evinde kalacağımızı, eşimin tr oturum kartını ve noter onaylı türkiyede yaşadığımıza dair belgeleri mail attık. Cevap gelmedi henüz

• @Merve-Khan Geçiyor. 3 taksite böldürdük oradan biliyorum. Doktor bölmedi ama bankadan böldürdük.

• @Ekto-Oktan merhabalar, evet bizi biraz heyecanlandirdi ama yine de en kotu senaryoyu dusunuyoruz hemen gaza gelmeyelim diye 🙂

• @Refiks Güzel haberler duymak bizleri de mutlu ediyor. 🙂

• @Yuri-Spaky çok teşekkür ederim yanıtlarınız gerçekten bilgilendirici ve detaylı söylemeden geçemedim 😇

• @Refiks harika 🎊

• hepinize teşekkür ederim, darısı bekleyenlerin başına! ❤

• @tncbzyk avukata hiç gerek yok! buradaki insaların %90ı sürecini kendi başına halletti... sana şu an karışık geliyor ama al kahveni sakin kafayla adım adım her şeyi oku ve not et.. bizlerin yazdıklarını not al... her şeyin ama her şeyin cevabını göreceksin... hatta avukatla çalışıp burada yanlış yaptıklarını fark edip evraklarını düzelten insanları bile göreceksin :)) avukatlar 4binle 7bin dolar arasında ücret istiyor o parayı Amerika da kendine yatırım yaparsın!
    sana tüyo, adım adım git daha en başında mülakat nasıl oluyor diye düşünüp kafanı karıştırma! önce USCIS sürecine bak evraklarını hazırla gönder, orası bitip onay maili aldığın da NVC evraklarına gir onlarıda hazırla gönder zaten sonra DQ olmuş olacaksın yani tüm evrakların tamam Ankaradan mülakat tarihi vermelerini bekleyeceksin onu beklerken de bir kaç evrak alman gerekcek hepsi çok basit ve çoğu e devletten... eşin ve sen birlikte çok rahat yaparsınız.
    sponsor evraklarında önemli onlarında istenen evrakları belli zaten.

• Arkadaşlar herkese merhaba, bugün benim mülakatım vardı. olumlu geçti demek isterdim ama malesef değildi. sizlere bir kaç sorum olacak.

Öncelikle eşim tax return yüklemesine rağmen yüklenmedi dediler ama yanımda bir kopya vardı onu verdim. (İlk belgeleri alan kişi sizin sponsorunuz yok bile, dedi ama sonra asıl bilgiyi diğer vezneden alırsınız, dedi.) Neyse joint sponsor istediler ki aslında eşimin annesi I-864 doldurmuştu. Bu ara bizim sözde bir avukatımız var ve o bunu yüklemeye gerek yok dedi ve için yüklemedi. şimdi onu yüklemeyi planlıyoruz. buraya kadar sanırım aslında biraz da durum açıklaması.

Mülakatta ayrıca eşimin nerede yaşadığını sordular bende burada beraber yaşıyoruz dedim ve bam! Mikrofonu kapattı, gidip sarı kağıdı aldı ve doldurdu. Joint sponsor ve proof of domicile için. Öncelikle biz eşimin ailesi ile yaşamayı planlıyoruz. Ben bunu söyledim ama bana rent lease ya da utilities olmalı, plan olmalı dedi. Ben de eşim Amerika'da bir üniversiteye bağlı online ders veriyor, driver's license, bank statements vs. neyse ama sözümü kesip proof of domicile dedi ve yolladı.

Proof of domicile eşimin faturaları almasıyla ya da eşimin annesi benim için letter yazması yeterli olur mu? ev annesine ait

Benzer Başlıklar

• 41
  • 1589
  • 22
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |