IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Dostlar 5 gun once Ungan Family practice gittim 9:05 randevuya girdim sağlık için 4 kata randevu mailini gösterdim pasaportu verdim aşı kartımı istedim aşı kartım yok sadece korona aşısımin ciktisini verdim korona zorunluluğu yok dedi ve bunu getirmene gerek yok dedi ve fotomu çekti bir üst kata 5. Kata çıktım 2010 tl nakit ödedim vezneye kan verdim sonra 3 katta rontgen çektim sonra 4 kata gittim Vezne saat 11 de gel doktor muayene edecek dedi 11 de geldim vezneye 19000tl ödedim odaya geç soyun dedi önlük verdi önlüğü taktım uzandım falan sırtımı dinledi kadın doktor iğne yaptı iki kola yaptığı iğnenin ağrısı 5 gündür geçmedi ve sorular sordu cinsel yolla bulaşan hastalık geçirdin mi ruhsal hastalığın mı var mı sonra uyusturucu kullandin mi sanki torbacıyız sonra ingilizce biliyor musun mesleğin ne işte abuk subuk sorular sordu sonra karin Amerikan vatandaşımı orda mi dogdu sonra çıktım odadan vezneye gittim pasaportumu aldı işlem bitti dedi ve mail olarak size göndereceğiniz ve konsolosluğa ileteceğiz dedi toplam 21000 tl tutuyor pasaport ve mülakat mailini yaninizda olsun nakit ödeme tl dolar ile ödeme yapabilirsiniz farketmiyor
-
@zeynep1212 Evet orjinali ve çevirisi var yedek olarak fotokobi ve PFD yaptırdım
az daha kaymakamlıktan aposile kadar götürecektim işi 
-
@erncndr sormaya çalışacağım ancak söz vermiyim ben kan verince tansiyonum düşüyor çünkü, yine öyle olursa katiyen aklıma gelmez ama gelirse soracağım:)
-
@Refiks sıkıntı yok hocam sizin süreciniz tam tıkır sorunsuz hallolsun da gerisi önemli değil, aklınıza gelirse diye sorayım dedim ben sadece:)
-
@ahmetZ kart geçmiyor mu hocam nakit mi olmalı illa ödeme?
-
@erncndr Kart ile ödeme yapabilirsiniz
-
@gigi25 çok teşekkürler ve tebrik ederim

-
@karemkuzey yaptırabildiğimiz herseyi yaptırıyoruz

-
Bu ileti silindi! -
Daha önce birileri unganların girişini bulmakta zorlandığını söylemişti, fotoğrafları paylaşıyorum.

-
@ceen Randevu kısmına çok takılmayın o büyükelçilikteki mülakatınızla alakası olmayan bir yer, hepimizde aynı görünüyor yani. Henüz deneyimlemedim ama tahminime göre eğer Ankara'daki VFS ofisinden pasaportunuzu elden almak isterseniz öncesinde bir randevu almanız gerek. Buradaki randevu kısmı o işe yarıyor olabilir. Yani bu kısımlar mülakatınızdan sonra düşünmeniz gereken kısımlar diyebilirim

-
Arkadaşlar vizelerimiz onaylandı ayrıntıları 1-2 saate yazayım atlamayayım

-
10:00da ki sağlık randevum için 09:20de oradaydım 09:35te adımla seslendiler, çok kalabalıktı benim dışımda 2 türk 2 rus 1 arap aile geri geri kalan herkes iranlıydı, kendimi iranda gibi hissettim, yüksek sesle konuşmaları çocuklarının şımarıklıkları telefonda yüksek sesle sürekli reels izlemeleri çok rahatsız ediciydi neyseki sekreter de rahatsız oldu ve tam hayal ettiğim gibi uyardı!!!
Daha sonra pasaportu teslim ettim…
Mülakat maili ve ds260 istemediler, websayfasında yazıyordu dedim, bazen sistemde karışıklık olabiliyor o zaman lazım oluyor dediler…
Önce kan aldılar bunun için 2.051 tl ödedim, sonra röntgen çektiler, ardından 1 saat sonra geri gelmemi istediler geldiğim de doktor hanımın odasına alındım burada 4 aşı oldum 19.000 tl ödedim… ardından saat 3e kadar yakınlarda olun bir sorun çıkarsa arayacağız dediler…
Çalışanlar gayet güler yüzlü hemen hemen hepsiyle kanka oldum diyebilirim, özellikle kan alan arkadaş ve doktor hanımla çok sohbet ettik çok güldük, girişteki sekterdeki arkadaşlar biraz gerginler ama nasıl olmasınlar? Yazımın başında anlattığım insan profillerinden bezmişler… -
@erncndr kardeşim hakkını helal et soramadım ve unuttum… ortamdaki insanlardan çok rahatsız oldum ve çok kuruldum öyle olunca kafa gitti… [email protected] buraya mail atarak sorabilirsin ekran sürekli açık ve kontrol ediyorlar, bence buradan sorunu hemen cevaplayacaklardır.
-
@umutmuftahi TEBRİKLER

-
@umutmuftahi tebrikler

benim de bugün pasaportum geldi. 15 ocak perşembe mülakata girmiştim, 20 ocak salı günü pasaport bana ulaştı.
-
@umutmuftahi tebrikler

-
Evett… Yazdıklarımı okurken lütfen her dosyanın farklı olduğunu unutmasın.Önce özet eşim abd vatandaşı 4.5 yıllık evliyiz 3 yaşında çocuğumuz var.Eşim 2018 den beri tax formlarını doldurup beyan veriyor.
Saat 7.30 da içeri girdik , çocuk olduğu için bir süre sonra öne geçtik ve girdik içeri.Sıra
Numaramız 305(ilk numara 300 dü) ti.Dedim ki çocuk var bekletmezler
ama öyle olmadı 4 saat bekledik yani inanamadım.
11.40 felan çıktık dışarı.
Mülakat : ben bir türlü ulaşamadığım tax return transcriptlerine pazar akşam ulaştım .Elimde hem tax return hemde account transcript vardı ve mülakatın başında bunlar eksik dedim ve verdim.bende kalabilirmi dedi tabiki dedim
Kaç yıllık evlisiniz
Evlendikten sonra hep birlikte mi oturdunuz
Eşiniz hiç amerikada çalıştımı
Siz hiç amerikaya gittiniz mi
Yurtdışında yaşadınız mı
İlk evliliğiniz mi ikimiz içinde ayrı ayrı sordu
Sponsorun ismimi söyleyip kim nerden tanıyorsunuz dedi
Sponsorun çocuğu varmı
Sponsorda kalacaksınız ( hayır dedim ) nerede diye sordu
Askerlik yaptınız mı
Böyle yazınca uzun gibi geliyor ama aslında 5 dakika felan sürdü başka hiç bir evrak istemedi resim kanıt resmi evrak felan…
İlk girişte oğlumun vukuatlı nufüs kayıt örneğini verdim nufüs müdürlüğünden alınmış apostilli.Ben edevletten aldığım nufüs kayıt örneği , evlilik cüzdanı, adli sicil kaydı(ingilizcesi) , askerlik belgesi verdim tercüme apostil vs yok benim belgelerde.Ustraveldocs çıktısınıda istediler ilk aşamada.
Aklıma gelen şimdilik bu kadar sorularınız olursa yazabilirsiniz.2 yıllık bir sürecin sonu yorucuydu ama pozitif sonuç oldu
-
@umutmuftahi Tebrik ederim ve yeni kıtada başarılar dilerim

-
Hello everyone, want to let you all know that I arrived USA
yesterday. It was so smooth experience. Thank God 

️
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum