Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

Bu konu takip ettiğim konulardan biri bence gitmeden önce neydin ne oldun orada deneyimleri merak ediyorum

• Tc de ki is hayatima reklamci olarak baslamistim bir sure devam edip sonra guvenlik gorevlisi olup 6 yil kadar universite,plaza ve muzelerde calismaya basladim Guvenlik sefligine terfi ettigim gun USA vizem elime ulasti.Sonra herseyi geride birakip USA yerlestim burada once part time bazi bilinen magazalarda calistim kisa bir sureligine ve suan son 6 yildir profesyonel olarak akilli telefonlar,elekronik arabalar,MRI,Xray vb.gibi teknolojik aletler icin bilgisayar chipleri ureten dunyaca unlu bir firmada fulltime jenerator unitleri uretimi icin assembly operatorlugu yapiyorum..

• Türkiye'de öğrenciydim. İşletme mezunu oldum. Aynı zamanda Youtube gelirim için "şirket"im vardı. Bu kanun gereği bir durumdu, yoksa çok ufak bir gelirden bahsediyorum.

ABD'de Houston'da 3D yazıcılar için elektronik kartlar üreten bir şirketim var. Tasarım ve eticaret kısmını yapıp üretimi Çin'de yaptırıyordum ama yavaş yavaş üretimi de kendim yapmaya başlıyorum artık. Özel 3D/elektronik tasarım ve Youtube işleri de ufak ufak devam ediyor aynı zamanda.

• Makina muhendisiyim , Turkiyede CNC makinalar satis servis uzerine calistim , Amerikada Ayni sektorde devam ediyorum.

• @FreeWoRLD size bir sorum olacakti, Turkiye de Ben de lojistik ve satinalma alanlarinda 11 yil calistim. Burada MBA yapiyorum bitmek uzere birkac is basvurusu yaptim hic donus olmadi. Amerika da calisma hayatim olamadigi icin diye dusunuyorum, burada konustuklarim ismini degistir buraya ait bir isim yap ve sanki burada bir yerde calisiyorsun gibi goster baska türlü mulakata giremezsin diyorlar. Kafam cok karisik ofis isleri icin nasil ilerlemelim

• ⭐⭐⭐⭐

@bologna, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

@FreeWoRLD size bir sorum olacakti, Turkiye de Ben de lojistik ve satinalma alanlarinda 11 yil calistim. Burada MBA yapiyorum bitmek uzere birkac is basvurusu yaptim hic donus olmadi. Amerika da calisma hayatim olamadigi icin diye dusunuyorum, burada konustuklarim ismini degistir buraya ait bir isim yap ve sanki burada bir yerde calisiyorsun gibi goster baska türlü mulakata giremezsin diyorlar. Kafam cok karisik ofis isleri icin nasil ilerlemelim

1-ATS friendly resume hazırlamak
    2-Resume’de ABD adresi ve telefon numarasına yer vermek
    3-LinkedIn’de premium üyelik yapmak
    4-Başvuru yapacağınız her bir pozisyon için ayrı resume ve cover letter hazırlamak. İş ilanında istenilen özelliklere atıfta bulunmak ve anahtar kelimelere resume’de & cover letter’da yer vermek
    5-Tavsiye edilen Amerika’da kolay telaffuz edilen, sıklıkla kullanılan isim önerisi mantıklı, resume’de yasal isminiz önemli değil. İşe kabul edilirseniz yasal isminiz talep edilecek sizden
    6-Başvurduğunuz şirketteki o birimde çalışan kişilere LinkedIn’den ulaşmak, yönlendirmelerini istemek (şansınız var ise cevap verirlerse)
    7-Hala hazırda network’ünüzdeki kişilerden ortak bağlantıları aracılığıyla ABD’deki o şirkete/işe alım yapan kişiye refere edilmek

Bu çabalar mülakat alabilmek için şansınızı artırabilecektir. Bol şans 🍀

• TR'de yazılım, burda da yazılım ama sektör giderek daralıyor. AI ile bambaşka yere gidiyor.

• ⭐⭐⭐

@bologna @ATS16 arkadasin da dedigi gibi ATS uyumlu resume konusu onemli (nick uyumu da olmus 🙂 ). Bence bu konu en onemlisi.

Neredeyse her basvuruya ozel resume yapmaniz lazim (ki resume o is ilanina match etsin). Internette is ilanina gore sizin resumenin ne kadar uydugunu kontrol eden ucretsiz bazi siteler var. Muhtemelen guncel LLM ler de yardimci olacaktir bu konuda.

Bu ATS konusuna odaklanmanizi tavsiye ederim, cunku bir cok firma resume yi oncelikle ATS (Applicant Tracking System - bilgisayar destekli resume inceleme/filtreleme) sisteminden geciriyor. Orayi gecemezseniz genellikle sizin resumeniz gercek bir insan tarafindan okumuyor bile. Fakat tavsiyem internette reklami donen ve ucretli resume hazirlayan websitelerine kesinlikle itibar etmemeniz.

Zaten biliyorsunuzdur ama baska okuyanlar icin not duseyim. Turkiye'de ki resume kulturu ile buradaki bir hayli farkli. Turkiye de resume uzerine yas, medeni durum gibi seyler yazilir, fotograf konulur. Bunlarin hic biri uygun degil burada. Ayrica resumenin gercekten kisa ve oz olmasi gerekiyor.

• Chatgbt kullanarak buraya uyumlu resume olusturdum hatta bir sayfayi gecmesin dendigi icin birkac deneyimi cikarmak zorunda kaldim, fotograf yok ancak calistigim sirket isimleri ve konumlari var o halde konumlari cikarayim, ATS konusuna hic dikkat etmedim onu da deneyecegim. Internship programlara basvuruyorum heralde o pozisyonlar icin de gecmise bakip red veriyorlar. Ayrica green card holder ifadesini de kullaniyorum bazilari bu ifade olsun derken bazilari da sizi yabanci, sistem disi biri gostereigi icin kaldir diyorlar

• Selamlar, ben Tr'de yazilimciydim. Amerika'da da bir sure remote yazilim uzerine calistim ama hic full time is bulamadim 😕 Hep contracted calisabildim, gecici ve benefit'leri olmayan islerdi. Boyle olunca AI'in da gelecekte yazilim isini yok edebilecegi veya farkli biseye evrilebilecegi endisesiyle farkli seyler aramaya basladim. Arada part time store isleri de denedim. Hem 3-5 harcligim ciksin hem de farkli aksanlar duyayim diye. Esim ve yakin cevrem cok temiz konusuyolardi, farkli milletlerin aksanlarini da duymak faydali oldu acikcasi. Sonunda real estate broker oldum 🙂 Bi deneyeyim ne kaybederim ki diye girdim, iyi ki de girmisim sevdim guzel gidiyo 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

Üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’de turizm sektöründe, konaklama ve otelcilik alanında; uluslararası zincir ve yerli marka otellerin satış ve pazarlama departmanlarında farklı kademelerde 19 yıl görev yaptım.

Amerika’ya göç ettikten sonra da konaklama ve otelcilik sektöründe, bir zincir markanın otelinde Satış & Pazarlama biriminde çalışmaya devam ediyorum. Göç sonrasında sektör değiştirmeyi tercih etmedim; otelciliği ve satışı sevdiğim için burada guclu olduğum alanda ilerlemek istedim.

Göç sürecimden önce uzaktan ABD’de iş arama sürecine başladım ve online mülakatlara katıldım. Amerika’ya yerleştikten sonra yaklaşık 8. ayımda ve aktif iş arayışımın 4. ayında, halen çalışmakta olduğum otelden iş teklif mektubu aldım. Bu pozisyona, aynı iş yerinde çalışan Türk bir arkadaşımın referansı ile başladım. İlk olarak Yiyecek & İçecek biriminde yönetici pozisyonunda göreve başladım; işe başladıktan sonra ikinci ayda açılan bir fırsat doğrultusunda aynı otelin Satış & Pazarlama birimine yönetici olarak promote aldim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |