Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mustafawashington, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Ryback hayır eşim orada değildi benimle çalışmak zorunda olduğu için buradaydi

Bu duruma supheyle bakabilirler diye dusunuyorum. Forumda Muslu hukuk burosu sorularinizi yanitliyor bolumu var. Oraya bir konu basligi acip durumunuzu yazarsaniz, onlarda bir cevap verebilirler size.

• @Felix-0, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar biz ailece (4 kişi) 2025 Ocak ayında ilk girişimizi yaptık ve green cardlarımızı aldık. Daha sonra 6 ay dolmadan Temmuz başında sadece ben herhangi bir sorun yaşamadan 1 haftalığına giriş/çıkış yaptım.

Şimdi biz Haziran 2026’da ailece tekrar gidip re entry başvurusu yapmak istiyoruz. Fakat o tarihte eşim ve çocuklar 17 ay, ben ise 11 ay ABD dışında kalmış olacağız. Açıkçası o süreleri aşağı çekmek için Aralık 2025’te gitmeyi düşündük ama maliyeti çok yüksek geldi. Dolayısıyla sorgulama falan zaten olacak ama green cardın iptali gibi daha radikal bir duruma dönmeyecekse Aralık 2025 yerine Temmuz 2026’da gitmeyi düşünüyoruz.

Ne önerirsiniz kadam çok karışık, buna benzer tecrübe duyan varsa fikrinizi almak isterim.

Alıntıladığım iletide belirttiğim durumumu benzer durumda olan kişilere fikir vermesi adına güncellemek istedim.

ABD’ye ilk girişimizden yaklaşık 11 ay sonra ikinci girişimizi JFK havaalanından ailece yaptık. Girişte pasaport memuru neden hala taşınmadığımızı sordu. Ben de çocuklarımın okulu devam ediyor bitince taşınmayı düşünüyoruz dedim ama pek umursamadı, ABD de de çocuklarının gidebileceği okullarımız var dedi. Ayrıntılı olarak önceki girişlerimi ve nihai olarak ne zaman taşınacağımızı sordu ben de Haziran 2026 dedim ve bu şekilde girişimizi yapmış olduk. 2026 Haziranda tekrar gideceğiz ama belli ki o zaman daha zor olacak girişimiz.

• @Felix-0 zor hocam bu devirde green kartı yurtdışından idare etmek zor tabi şuan çekilişler de askıya alındı göçmenlik sisteminde hiç görülmemiş şeyler yaşanıyor trump birçok kişinin aldığı vatandaşlığı iptal için yargıdan onay bekliyor falan

• Merhaba ATS Hocam, anlaşılan thy uçuşlarında problem olmuyor, peki aktarmalı uçuşlarda problem olur mu acaba?
    Pasaporttaki not çok açık ve net I551 yerine geçtiği ile ilgili olan. Ama mesela atıyorum airfrance veya başka bir firmanın aktarma yapılan yerde problem çıkarma olasılığı var mı sizce? Transit vize olarak değil de uçağa almama gibi bir sorun olur mu merak ediyorum. Mümkün olduğunca THY'yi kullanmıyorum çünkü.

@ATS16, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@atibaba, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

arkadaşlar merhaba, biz eşim ile beraber 1 ekim 2025 tarihinde ülkeye ilk girişimizi yaptık greencardlarımızı bekledik fakat hala gelmedi. Bu sebeple türkiyeye dönüp pasaporttaki vize ile 3-4 ay kadar sonra temelli dönüş yapmak istiyoruz. greencardlarımızın fiziksel olarak elimizde olmadan ülkeye giriş yapanlar oldu mu? teşekkürler

@atibaba

Ülkeye ilk giriş esnasında vize üzerine/yanina basılan mühür (I-551, asıl talihli için üzerinde DV1, beneficiary applicant es için DV2 yazıyor) ile sizin için 30.09.2026 tarihine kadar göçmen vizeniz ile ülkeye tekrar giriş yapabilirsiniz. Bir sonraki girişte CBP memuru permanent resident (green card) kartlarınızı sorarsa (sorma ihtimali az) henüz elinize ulaşmadığını beyan edebilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş yapacaksınızdir.

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba ATS Hocam, anlaşılan thy uçuşlarında problem olmuyor, peki aktarmalı uçuşlarda problem olur mu acaba?
    Pasaporttaki not çok açık ve net I551 yerine geçtiği ile ilgili olan. Ama mesela atıyorum airfrance veya başka bir firmanın aktarma yapılan yerde problem çıkarma olasılığı var mı sizce? Transit vize olarak değil de uçağa almama gibi bir sorun olur mu merak ediyorum. Mümkün olduğunca THY'yi kullanmıyorum çünkü.

@ATS16, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@atibaba, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

arkadaşlar merhaba, biz eşim ile beraber 1 ekim 2025 tarihinde ülkeye ilk girişimizi yaptık greencardlarımızı bekledik fakat hala gelmedi. Bu sebeple türkiyeye dönüp pasaporttaki vize ile 3-4 ay kadar sonra temelli dönüş yapmak istiyoruz. greencardlarımızın fiziksel olarak elimizde olmadan ülkeye giriş yapanlar oldu mu? teşekkürler

@atibaba

Ülkeye ilk giriş esnasında vize üzerine/yanina basılan mühür (I-551, asıl talihli için üzerinde DV1, beneficiary applicant es için DV2 yazıyor) ile sizin için 30.09.2026 tarihine kadar göçmen vizeniz ile ülkeye tekrar giriş yapabilirsiniz. Bir sonraki girişte CBP memuru permanent resident (green card) kartlarınızı sorarsa (sorma ihtimali az) henüz elinize ulaşmadığını beyan edebilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş yapacaksınızdir.

Tabii ki tavsiye edilen en kisa surede permanent resident kartiniza kavusarak seyahatlarinizi kart ile gerceklestirmeniz ancak kart ulasmadiysa mecburen pasaporttaki ilk giris tarihi itibariyle 1 yil gecerli olacak vize ile seyahat edilebilir. Yer gorevlileri ayni veya benzer durumlarla defalarca karsilasiyor, boarding'de gorevli olan personel "custom border" gorevlileri ile benzer egitimleri de aliyor. Olasi bir karisikligi engellemek adina endise de tasiyorsaniz USCIS'in asagidaki bilgilendirmesinin ciktisini yaninizda bulundurmaniz faydanıza olabilir.

• merhaba, 8 ekimde giriş yaptım. greencard henüz basım aşamasına geçmedi. tr ye gidip 1 ay kalıp döneceğim. ilk girişte basılan damgayla, 2. girişte de yine sorunsuz girebiliyorum di mi… bunun için ekstra uscıstan randevu alıp damga bastırmıyoruz?

• ⭐⭐⭐⭐

@aykut1907 https://yesilkartforum.com/forum/post/527228 tam bu duruma bir örnek yer alıyor linkte, ikinci girişini geçenlerde pasaportuyla sorunsuz yapmış bir dönemdaşınız 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• merhaba 2024 kazananıyım ve 2 ay amerikada new york da yaşadım. ailevi nedenlerle dönmek zorunda kaldım. Fakat greencardımı ve ssn numaram bu süreçte elime ulaştı. Bank of amerika da hesabım var ve captial one da kredi kartımda var . Ehliyet başvurusunda da bulunmuştum. Girişte sorun yaşar mıyım? Annemin ameliyatı için türkiyeye dönmüştüm. Şuan amerikaya geri dönmeye hazırım . ama 1 yıl ve uzun süre dışarda kalınca sorun olabileceğine dair şeyler okudum. Nasıl bir yol izlemeliyim

• @thehawk01 Yazdiklarinizdan 1 seneden fazla ulke disinda oldugunuz anlasiliyor, sorun yasama ihtimaliniz yuksek, green card kurallarina gore 1 seneden fazla yurtdisindan kalmak icin re-entry permit e basvurulmasi isteniyor, siz annenizin ameliyati ile ilgili belgeri yaniniza alarak girmeye calisin iyi bir memura denk gelirseniz bi azarla gecme durumu olabilir zaten green card alali cok uzun sure olmamis. en kotu senaryo giriste GC nizden vazgecmeniz icin izmalatmaya kalkacaklari kagit olur onuda imzalamayin bol sans.

• @patron3535 evet 14 aydır amerika dışındayım. kağıdı imzalamadığımda en kötü senaryo beni mahkemeye sevk eder ama içeri alırlar sanırım . 11 saat uçup eli boş dönmek istemem

• @thehawk01 Evet içeri alacaklarını düşünüyorum zaten burada yaşama gibi bir hedefimiz varsa hertürlü riske girip denemeniz gerekiyor şuan göçmenlik işleri karışık keşke 1 sene dolmadan bir girdi çıktı yapsaydınız olan olmuş artık biran önce gelin bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐

@thehawk01, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@patron3535 evet 14 aydır amerika dışındayım. kağıdı imzalamadığımda en kötü senaryo beni mahkemeye sevk eder ama içeri alırlar sanırım . 11 saat uçup eli boş dönmek istemem

LPR (Lawul Permanent Residence) statusunde olup uzun bir aradan sonra ABD’ye giris yaparken herhangi bir port of entry’de gozaltina alinirsaniz veya secondary inspection icin farkli bir alana alinirsaniz; olasiliklar ve yapmaniz gerekenleri onceden okumaniz & arastirmaniz iyi olacaktir. Belki de sorgusuz veya az bir soru ile ulkeye girisinize izin verilecek ama hazirlikli olmakta fayda var.

Know Your Rights: What to Do if You Are Detained at a U.S. Port of Entry (for Lawful Permanent Residents) Updated for 2025: Heightened Enforcement at Ports of Entry

What to Do if You Are Detained at a U.S. Port of Entry (For Lawful Permanent Residents)

Border Search of Electronic Devices at Ports of Entry

Electronic Device Searches at U.S. Ports of Entry: What You Need to Know

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar,
    2023 talihlisi olarak 1.girişi Şubat 2023'te yaptık 1 hafta kaldık
    2.girişi Şubat 2024'te yapıp 45 gün kaldık.
    3.girişi Şubat 2025'te yapıp 5 gün kaldık ve son girişimizi de bu sene 29 Ocak'ta yapıp 4 gün kaldık. ABD dışındaki kalış süresi 1 yılı hiç geçmedi. Aslında baya tedirgindik ama çok şükür sorun olmadı, iyi bir memura denk geldik. Ayrıca 2 yaşındaki çocuk ile yolculuk yapmanın da etkisi vardır. Size tavsiyem CBP memuru ile konuşurken hep orada yaşıyormuş, sanki kendi ülkenize dönüyormuş gibi konuşun. Onlar sormadıkça detaylı veya kısa da olsa cevap vermeyin. Bana niye bu kadar uzun süre dışarda kaldın diye sorunca: "I was taking care of my mom" dedim. O da safe olmak istiyorsan bir daha bu kadar dışarda kalma dedi. Hemen taşınamayan kişilerin mümkün olduğunca orada bir hayatımızın olduğunu göstermemiz gerekiyor. Benim çok olmasa da: "NJ ehliyetim, NJ adresim, üzerime kayıtlı arabam, banka hesabım, oradan yüksek lisansım ve LinkedIn'de 150'den fazla iş başvurum var. Buna ek olarak adınıza herhangi bir ev faturası, kredi kartı kullanımı, vergi beyanı, kira kontratı/ödemesi ve varsa imkan ev almak sorunsuz giriş yapmanızı sağlar. Kendi adıma burada iyi bir işim olduğu ve ABD'ye iş bularak (malesef bu ara iş piyasası çok durgun) gitmek istediğim için hemen gidemedim ancak bu özellikle Trump sonrası dönemde riski giderek artırıyor ama göçmenlik hakimine gönderileni de duymadım eğer 1 yılı aşmadıysa. Sonuç olarak ne olursa olsun ABD dışında 1 yıl kalmamanızı tavsiye edip herkese ABD'de gönlüne göre bir hayat kurmasını diliyorum.

• Merhaba , iş yeri üzerinden sponsorlukla 2023 yılında green card aldım .10 yıl geçerliliği var. Yaklaşık 16 aydır Türkiyedeyim. Bebeğim 5 aylık. Onla giriş yapıp ona green card almak istiyorum. Bugün bir avukat görüşmesi yaptım. Benim giriş ihtimalimin çok düşük olduğundan , removal process veya ülkeye geri gönderme olacağından bahsetti. Yakın zamanda böyle bir tecrübe yaşayan var mı ? Teşekkür ederim .

• @Lily93 Umarım sizin durumunuzu yaşamış biri burdan cevap verir. 16 ay dan dolayı avukat bu şekilde cevap vermesi normal tabi doğum sizin için bir excuse olabilir. Madem işiniz var sigortanızda vardır burada doğum yapmanız en doğrusu olurdu green card süreçleri sancılı maalesef. Şuan tek yapabileceğiniz ülkeye girmeyi denemek gibi duruyor

• @patron3535 cevabınız için çok teşekkür ederim . en kötü senaryo ne olabilir ? Bebekle giriş yapacağım için korkuyorum .

• @Lily93 en kötü senaryoda arka oda sorgusu ve green kartınızdan vazgeçmeniz için imzalatılmaya çalışılan form olur diye düşünüyorum kapıdan almama geri gönderme çok düşük bir ihtimal de olsa var. Sizi ABD ye bağlayan vergi ödemeleri vs tapular kiralar vs neyiniz varsa destekleyici yanınıza alın doğumu ailemin yanında yapmak istedim dersiniz bu yüzden kolaylık sağlarlar diye düşünüyorum tabi demokrat bir eyaletten giriş yapmak daha mantıklı duruyor yani north east NY NJ MA

• Trump öncesi olsa çok daha rahat olurdu çünkü sadece eğitim ücretini bahane edip 4 yıl hatta başka sebepler uydurup daha uzun yıllar sonra geri dönenler oldu. Ancak sizin elinizde de kuvvetli bir koz var : "Doğum yapmanız". Ama bunu CBP memurunun duymak istediği gibi söylemelisiniz. Örneğin: "ABD’ye dönmeyi planlıyordum ancak hamilelik sırasında ciddi tıbbi komplikasyonlar yaşadım ve doktorlar seyahate izin vermedi. Doğumdan sonra bebeğin sağlık durumu ve bakım ihtiyacı nedeniyle hemen seyahat edemedim. Durum stabil hale gelince döndüm" deyip tabi bunun için doktorunuzdan bir yazı alıp, noter onaylı apostilli ingilizceye tercüme ettirip mutlaka yanınızda bulundurun. Yani keyfi şekilde doğumu Türkiye'de yapmak istedim, ABD'de sigortam yoktu, vs gibi sebepler değil de durumun kontrolünüz dışında olduğunu belirtin. Bence de yapacakları en kötü şey sizi göçmenlik hakimine göndermeleri. Sizin yerinizde olsam vakit kaybetmeden doktor raporu ve sizi ABD'ye bağlayan diğer destekleyici belgeler ile birlikte JFK'den giriş yapardım. Inşallah sorunsuz şekilde giriş yapacağınıza inanıyorum.

(Bebeğin annesi olduğunu ispatlayan belgeyi unutmayın. Bize tercümeli, noter onaylı, apostilli Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği yeterli oldu.)

• @ruby cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Doktordan rapor almaya calışacagım. Umarım sorunsuz giriş yaparız. Mahkemeye sevk etmeleri durumda bebeğin statüsü ne oluyor bilginiz var mı acaba ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |