@Felix-0, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Arkadaşlar biz ailece (4 kişi) 2025 Ocak ayında ilk girişimizi yaptık ve green cardlarımızı aldık. Daha sonra 6 ay dolmadan Temmuz başında sadece ben herhangi bir sorun yaşamadan 1 haftalığına giriş/çıkış yaptım.
Şimdi biz Haziran 2026’da ailece tekrar gidip re entry başvurusu yapmak istiyoruz. Fakat o tarihte eşim ve çocuklar 17 ay, ben ise 11 ay ABD dışında kalmış olacağız. Açıkçası o süreleri aşağı çekmek için Aralık 2025’te gitmeyi düşündük ama maliyeti çok yüksek geldi. Dolayısıyla sorgulama falan zaten olacak ama green cardın iptali gibi daha radikal bir duruma dönmeyecekse Aralık 2025 yerine Temmuz 2026’da gitmeyi düşünüyoruz.
Ne önerirsiniz kadam çok karışık, buna benzer tecrübe duyan varsa fikrinizi almak isterim.
Alıntıladığım iletide belirttiğim durumumu benzer durumda olan kişilere fikir vermesi adına güncellemek istedim.
ABD’ye ilk girişimizden yaklaşık 11 ay sonra ikinci girişimizi JFK havaalanından ailece yaptık. Girişte pasaport memuru neden hala taşınmadığımızı sordu. Ben de çocuklarımın okulu devam ediyor bitince taşınmayı düşünüyoruz dedim ama pek umursamadı, ABD de de çocuklarının gidebileceği okullarımız var dedi. Ayrıntılı olarak önceki girişlerimi ve nihai olarak ne zaman taşınacağımızı sordu ben de Haziran 2026 dedim ve bu şekilde girişimizi yapmış olduk. 2026 Haziranda tekrar gideceğiz ama belli ki o zaman daha zor olacak girişimiz.