@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
Serap hanım selamlar,
Avrupaya en yakın saha ofisi ocak 2026 tarihi itibariyle Türkiye’de. Almanya’da ya da herhangi bir avrupa ülkesinde saha ofisi şu an bulunmuyor.
Paylaştığınız bilgi muhtemelen geçerliliğini yitirdi.@Serapp, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
@emr19 Sizi Türkiye'de sanmıştım. Almanya Frankfurt'da da USCIS ofisi var. İsterseniz onu da bir araştırın.
https://www.uscis.gov/archive/germany-uscis-frankfurt-field-office -
Merhaba, bende de card being produced aşamasına geçti. Dolayısıyla tam 1 ay bile olmadan bu aşamaya geçmiş oldu.
-
Selamlar, 3 kasım'da giriş yapmıştık(miami). 17 ocak itibariyle "Card Is Being Produced" aşamasına geçti. yani yaklaşık 80 gün sürdü. umarım bu hafta sağ salim gelir.
-
@Serapp Cogu ofis kapatılmıs. Frankfurtta buna dahil maalesef
-
@apexcruel merhaba daha önce de burada cevaplamıştım sanırım, birkaç defa online görüşmeden sonra fiziki olarak ofisten randevu alabildik ve gittiğimizde evrakların kendilerine hiç ulaşmadığını söylediler. Bir hafta sonra evrakları toparlayıp tekrar gittik ve hemen kartlar başıma geçti üç hafta içinde adresimize geldi. Yani kartların elimize gelmesi 8-9 ayı bulmuş oldu
-
Ödeme yapalı ve giriş yapalı benim de 90 günü geçti. Statü hala “Immigrant Visa Fee payment received” gözükmekte. Canlı yardıma bağlanmaya çalışıyorum. Çalışma saatlerimiz sabah 8 akşam 8 uyarısı çıkıyor, halbuki örneğin şu an saat 6:30. Anlamadım nasıl bağlanacağım bu sisteme
-
@sencansinaygun sorunuzun cevabını bağlanabilen arkadaşlar verecektir umarım.
Benim başka bir sorum olacak imzanıza istinaden. İkinci girişinizi yaptınız mı acaba? Evetse deneyiminiz nasıldı?
-
Hocam tam gününde denemişsiniz. Dün abd'de resmi tatildi, martin luther king günü. Yani o yüzden o uyarıyı aldınız.. Bugün tekrar deneyin.
@sencansinaygun, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
Ödeme yapalı ve giriş yapalı benim de 90 günü geçti. Statü hala “Immigrant Visa Fee payment received” gözükmekte. Canlı yardıma bağlanmaya çalışıyorum. Çalışma saatlerimiz sabah 8 akşam 8 uyarısı çıkıyor, halbuki örneğin şu an saat 6:30. Anlamadım nasıl bağlanacağım bu sisteme
-
ABD'ye girişiniz üzerinden 90 gün geçmesine rağmen kartınızla ilgili bir gelişme olmadıysa veya kart basılıp postaya verildikten sonra belirtilen tarihe kadar elinize ulaşmadıysa, I-90 formu doldurmanız gerekiyor. Bu formda kilonuzdan göz renginize kadar tüm kişisel bilgilerinizi tekrar alıyorlar. İşlem sonunda size yeni bir receipt numarası veriliyor; bu numara üzerinden parmak izi randevusu gibi tüm güncellemeleri takip edebiliyorsunuz, dolayısıyla detayları kaçırma ihtimaliniz kalmıyor. Burada çok önemli bir not eklemek isterim: I-90 formunda Green
Card veriliş tarihi sorulur. Kartın elinize hiç ulaşmamış olmasının bir önemi yoktur; o kısma
ABD'ye ilk giriş yaptığınız tarihi yazmanız gerekmektedir.Bu arada, ilk kartın ulaşmaması nedeniyle yapılan yeni kart taleplerinde herhangi bir ücret istenmiyor. Bazı forumlarda ücret istendiğine dair yazılar
okumuştum ancak böyle bir durum söz konusu değil. Ek olarak, USCIS sitesinde I-90 formu için ortalama işlem süresi 9 ay görünmesine rağmen, benim sürecimde parmak izi verdikten sadece bir hafta
sonra kart basım aşamasına geçildi.Arkadaşlar, şunu net olarak belirtmek isterim: Eğer CBP memuru giriş esnasında adresinizi sistemde
güncellemezse, siz bu değişikliği USCIS üzerinden yapsanız dahi bu işlemin SSA için hiçbir anlamı yoktur. ABD'de USCIS ve SSA tamamen ayrı kurumlardır; hatta Green Card basımını yapan birim bile USCIS'ten ayrı bir kurumdur. Bu nedenle USCIS'te yaptığınız adres değişikliği bazen işlem sırasına takılabiliyor ve bu tarz karışıklıklar yaşanabiliyor. SSN kartı için USCIS'e verdiğiniz adresin bir geçerliliği yoktur. Eğer CBP memuru adresi değiştirmemişse, ilk işiniz doğrudan bir SSA ofisine gidip yeni kart talep etmek olmalıdır. USCIS ve SSA birbirlerinden tamamen farklı kurumlardır. -
@apexcruel merhaba, evet giriş yaptık. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Tek problem kart basım sürecinin hiç başlamaması. Şu anlık her şey yolunda gidiyor, gelmeden önce ev tutmuştum zaten. Ev yerleştirme sürecindeyim. Tek sıkıntım alışveriş yaparken oldu, Amazon’da kimlik doğrulamaya takıldım, kendi kartımla alışveriş yapamıyorum
bu sebeple almam gereken şeyler gecikti. -
@rasitcenngiz formu bir göz inceledim ve gerçekten boy, kilo, göz ve saç rengi alanları var
lafın gelişi yazdığınızı düşünmüştüm -
@sencansinaygun kartınız da kısa sürede çözülür umarım, bizi de süreciniz ile ilgilendirebilirseniz çok seviniriz. Vize ile ikinci girişi merak eden arkadaşlar vardı, onlar da postunuzdan faydalanacaktır.
-
Merhabalar,
26 Aralık tarihinde Chicago'dan ilk girişimizi yaptık. 18 Ocak tarihinde ailemizdeki herkes için kart basım aşamasına geldi ancak sadece Mart ayında 14 yaşı bitecek olan çocuğumun "ödemesi alındı" olarak görünüyor. Daha önce bu formda bir yerde 14 yaşına gelince parmak izi verilmesi gerektiği ile ilgili bir ileti okumuştum. Bilerek mi bekletiyorlar acaba (90 gün onun doğum tarihi içinde kalıyor) ya da herhangi bir sorun mu var diye anlamak için canlı yardıma bağlandım. Bana doğum tarihinin onların sayfasında farklı göründüğünü söylediler ve bir link verdiler ancak, o link sığınma talebi için typo düzeltme linkiydi. Bu arada doğum tarihini biz yanlış bir rakam olarak girmiştik ilk çekiliş başvurusunda ve sonrasında Mülakat esnasında düzelttirmiştik. Basılı vizesinde doğum tarihi doğru. Hepimiz için SSN ler de geldi ancak şimdi biz ne yapmalıyız emin olamadık. Ailedeki herkesin basım aşamasına gelip bir kişinin "ödeme alındı" olarak kalması normal midir? Bu doğum tarihi hatasını nasıl düzeltebiliriz? Basılmaması bu hata kaynaklı mıdır yoksa 14. yaş gününün dolmasını mı bekliyorlar acaba? Daha önce benzer bir durum yaşayan ya da bilgisi olan birileri vardır belki diye son çare buraya yazıyorum. Açıkçası başka da ne yapabilirim bilmiyorum, çünkü biz döndük. Eşim ikinci girişini tekrar sorunsuz yaptı ve şu an orda. Bir ofise gidip hatayı düzelttirebilir mi? Herkese teşekkür ederim. -
@rasitcenngiz Hocam benim abd ye gireli neredeyse 100 günden fazla olucak ssn 10 günde geldi gc hala gelmedi uscis canlı desteğe bağlanıyorum şöyle bi link atıyor verdiği linke tıklıyorum vaka sorgulama gönderiyorum receipt numberımı kabul etmiyor. Your case will process until USCISmakes a decision on the case. USCISwill notify you if additional information ifneeded. There's no updates at thistime. I will not have access to confirm ifyour case is assigned or reviewed byany officer. You can get an idea of howlong it will take to process your casefrom the processing time tableavailable on our website ategov.uscis.gov/processing-times. Enterthe Form, Form Category, and FieldOffice or Service Center, from the dropdowns. You will be given a processingtime frame. You can then enter yourreceipt date and Service Item the "GetInquiry Date" box. If the messageindicates "You can send us questionsabout your case by submitting aService Request online" you cansubmit a "Case outside normalprocessing time" e-request ategov.uscis.gov/e-request/Intro.do.
-
arkadaşlar ilk girişimden itibaren 28 gün oldu ofise gideceğimi söylemiştim şimdi yazma fırsatım oldu sosyal güvenlik ofisi aşırı kalabalıktı birkaç farklı ofise gitmiştim durum hepsinde aynı neyse 2 saat gibi bir süre sıra bekledikten sonra sıram geldiğinde İngilizcede bilmediğim için bana refakat eden arkadaşımla beraber officer’ın yanına gittik. Translate’ten hazırladığım metni telefonumdan göstermek istedim daha önce okumuşlardı bu sefer hiç bakmadı bile arkadaşıma direkt olarak bir numara verdi bu numarayı arayıp size bir sosyal güvenlik numarası verip verilmediğini öğrenebilirsiniz dedi kestirdi attı o gün çoğu kişi ilgilenmediklerini söyleyerek sitem ediyordu zaten.açıklama yapmaya fırsatım olmadı Forum’dan da bildiğim üzere telefondan sosyal güvenlik ofisine ulaşmak çok zor ama yine de çıkar çıkmaz hemen denedim bir şekilde bağlandım telefondaki hanımefendi bana bir sosyal güvenlik numarası atanmadığını söyledi en yakın tarihli randevuların bana en yakın merkezlerde mart ayından başladığını söyledi baya bi gerildim açıkçası çünkü zaten 1 aydır bekliyorum 2 ay daha sadece randevu için beklemek baya kötü hissettim randevu seçtik hala açıklıyorum gelmesi gerekliydi süreç nasıl ilerlemiş falan diye soruyorum yani hiç mi bi gelişme olmamış direkt başvurum mu yokmuş ortada onu sordum en son bi anda dedi ki aa sizin numaranız var numara atanmış dedi nasıl yani dedim neden gelmiyor onu sordum adresinize gelmiş siz teslim almamış olarak gözüküyorsunuz dedi bu çok zor çünkü her gün tüm günüm bunu beklemekle geçiyordu zaten , sonrasında kendisi de söyledi bazen hata olabiliyor muhtemelen bizim hatamız dedi randevu verdi 6 şubata yine de çok kötü hissediyorum çok uzun sürdü çünkü ve ardından yarın şubeyi kontrol edin dedi orada zarfınızı bulamazsanız 6 şubatta randevu için gelmeniz gerekecek dedi kısacası hiç güzel olmayan bir sürece daha girmiş oldum yeni gelişme olursa bildiririm
düzenleme:green card hala ödeme alındı olarak gözüküyor ve ssn adresime hiç gitmemiş kargolamamışlar ama numara verilmiş bu nasıl oluyor anlamadım ayrıca telefondan numarayı da söylemiyorlar ofisten istedim orda da vermediler önce teyit edin numaradan dedi kadın enteresan yönlendirmeler yaşanıyor şuan için
-
Merhaba hocam, 100 gün geçmiş diyorsunuz. Bence artık o karttan ümidinizi kesin; çünkü 90 gün içinde ulaşmayan kartlar için doğrudan yeni bir talep oluşturulması isteniyor. Bu durumda yapmanız gereken en doğru şey, I-90 formu doldurarak yeni kart talebinde bulunmaktır.
I-90 formunu doldurduktan sonra size yeni bir receipt number verilecek; artık dosyanızın takibini bu numara üzerinden yapacaksınız. Formu doldurmanızı takiben, yaklaşık bir buçuk hafta içinde size ileri bir tarih için parmak izi randevusu veriyorlar. Parmak izinizi verdikten sonra ise kartın basım aşamasına geçmesini beklemeye başlıyorsunuz. Bu kurumlarla iletişim kurup uğraşmaya değmez, maalesef pek yardımcı olmuyorlar. En kısa zamanda formu doldurup göndermenizi öneririm.
-
Hocam, ofise gittiğinizde randevunuz olmadığı için yüksek ihtimalle yeni kart talebinizi oluşturmayacaklardır. Bu yüzden siz öncelikle sadece numaranızı almaya çalışın. Kartın şu an sizin için olmazsa olmaz bir önemi yok; bu kartlar nihayetinde üzerinde fotoğraf bulunmayan birer kağıt parçasıdır. Bugüne kadar doğrulama için fiziki SSN kartı isteyen bir kurum görmedim, kurumlar genellikle sadece numaranızı ezbere bilmenizi istiyorlar.
Stres yapmanıza hiç gerek yok, sizin için asıl önemli olan numaranın kendisidir. Numaranızı almaya bakın, daha sonra ileri bir tarihte oluşturduğunuz randevu günü gidip kart talebinizi de oluşturursunuz. Ayrıca SSA sitesinden çevrenizdeki tüm posta kodlarını taratarak farklı ofislere bakabilir, böylece daha yakın bir tarihe, hatta ertesi güne bile randevu bulabilirsiniz.
-
@rasitcenngiz evet hocam çok haklısınız cevabınız için teşekkür ederim yarın tekrardan ofise gidip ısrarla numaramı öğrenmeye çalışacağım biraz başlarından savıyorlar ama yarına öğrenmeyi planlıyorum sonrasında dediğiniz gibi numarayı bilmek en önemli olanı banka hesabı vs için acilen gerekli aynı zamanda state id çıkaracağım ilk sorulan soru ssn numaranız nedir oluyor. gelişme oldukça bildireceğim umarım faydam dokunur
-
merhabalar, green card icin produced asamasindan mailed olma asamasina gecmesi ne kadar suruyor ortalama bir bilginiz var mi acaba? arama yaparak baktigimda cogu kisinin birkac gun icinde mailed olarak update'lendigini gordum, benimkisi 10 gundur produced asamasinda oldugu icin sormak istedim. tesekkurler
-
@ucangeyik bizim de 10 gün oldu tam, 1-2 arkadaşıma da sordum onların da aynı günlerden beri hala produced, geçmişi taradım genelde 3-5 gün içinde mailed olmuş hep, ama bizimki dönemsel bir durumdur diye dua ederek bekliyorum biometric gelmesin diye, bizden başkaları da var çünkü hep 10 gündür produced olarak bekleyen

Edit: Bu arada sabırsızlığım greencardın birkaç gün veya birkaç hafta gecikmesi değil, yani sabredin vs tavsiyeleri için guardımı alayım

biometric gelmeyeceğinden emin olmak istediğim için mailed güncellemesini görmek istiyorum, bunu da belirteyim de
️
Benzer Başlıklar
152
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k