Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
@UfukD deneyimi paylaştığıniz için teşekkür eder mülakata pause kararının iptal edildiği şeklinde bir haber alıp vizenizin basilip formu bayram yerine cevirmenizi temenni ederim.Bol şans Allah yardımcınız olsun
-
@falsepoet Rica ederim umarım mülakata girecek olan arkadaşlara faydalı olur, vize mülakatı sonrasında da ekleme yapacağım. Umarım dediğiniz gibi bir karar çıkarda buralar bayram yeri olur ve kimse hayal kırıklığına uğramaz. Ama yinede bu süreçte kendimizi yıpratmamak için tecrübeli arkadaşların paylaştığı bilgileri akılda tutmak gerekiyor süreç çok uzayabilir hatta iptal olabilir herşeye hazırlıklı olmak gerek.
-
Merhabalar arkadaslar,
Biz vizemizi Aralik 17'de ve onayli vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizida Aralik 26'da aldik. Evet biraz gec geldi ama geldi. Bizde herkes gibi cok benzer bir surecten gectik, ancak buraya daha cok yolunda gitmeyen yerlerde nasil ilerledik onu paylasmak istiyorum.
Ilk olarak dikkatimizi ceken sey, Green Card kazandigimizi Mayis'ta ogrendikten 1 ay sonra yani Haziran ilk haftasi DS260 formlarini doldurabilmistik ve gec kaldigmizi dusunup cok uzulduk. Baska bir ulkeye de dosya tasimayi hic aklimizdan gecirmedik, yani mulakatimiz Ankara'da gelmeseydi, kendimizi hayirlisi buymus deyip gececektik. Ancak, sans o ki, bize mulakatimizin Aralik 17'de olacagini soyleten bir mail aldik o da Ekim ayinin ortasi gibiydi. (Kimseye DS260 formunu gec doldurmayi tavsiye etmiyorum, mumkun mertebe erken doldursun yeni talihliler ancak garip bir detaydi ondan paylastim.)
Biz pasaport numaralarimizi asagidaki uzun rakam-sayi seridinden okudugumuz icin (ki pasaportun sag ust kosesinde pasaport no diye bisey varmis biz onu gormedik tabi heyecandan) dosyamizi tekrar acmak durumunda kaldik. Burda belirtecegim iki sey var, ilki bize belirilen web sitesinden sorununuzun ne olduguna dair ilerleyip sizi bir basliga yonlendiriypr, burda yanlis basligi secerek mail atarsaniz Ankaradan donus olmuyor. Dogru olan Ankara'ya M33 – UNLOCK CASE – YOUR FULL NAME baslikli bir mail atmaniz olacak. Bize ikinci dogru mail basligiyla birkac gun icinde donus oldu ve dosyamizi actiklarini soylediler. Ikincisi ise, dosyamniz acildiktan ve degisikliklerimizi kaydettikten sonra bizde confirmation number degismedi.
Sonrasinda, doktor randevusu aldik bir hafta sonrada mulakata gittik. Cocuklu ailelere oncelik veriyorlardi. Gayet sicak karsilandik ve burda diger arkadaslarin deneyiminde belirttigi benzer sorularla karsilastik, hic Amerika'ya gittiniz mi? Nereye gideceksiniz? Gittiginiz yerde tanidiginiz var mi? Ingilizce biliyor musunuz? Biz Ingilizce pek bilmedigimizi ve bildigimiz bir kac kelimeyide heyecandan unuttugumuzu soyledik. Cok dogal karsiladilar ve sorun etmediler, vizemiz onaylandi.
Bu surecten sonra pasaportlarimizin kargoya verildigini belirten bir email ve takip numarasi aldik UPS'den ve yaklasik 10 gun kadar bir sure icinde vizelerimizin basili oldugu pasaportlarimizi Istanbul'daki UPS subesinden aldik.
Simdilik bu kadar, tek arda kalan sey USCIS ucretini odemek ve Amerika'ya girisimiz kaldi.
Umarim yardimci olmustur arkadaslar. Ben burada bize bu surecte yardimci olan herkese ve bu sitede destegi olan herkese tesekkur ederim. Burada bircok sorumuza yanit aldik.
Herkese bol sans diliyoruz. Sevgiler.
-
Mülakat Yeri: Ankara
Mülakattan biraz önce çıktım herşey olumlu, evrakı tam olan, bir eksiği olmayan herkese en son 221g belgesi verildi ve süreci takip etmemiz gerektiği bilgisi iletildi. Herhangi bir gelişme olursa tekrar mail ile iletişime geçileceği bildirildi. Mülakat sürecini daha sonra detaylıca paylaşacağım herkese başarılar diliyorum. -
Tebrikler,Her şeyin sorunsuz ilerleyip bu kara Bulut'un ortadan kalkarak herkesin vizesine kavuşması dileğiyle
-
ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİM
öncelikle herkesin bildiği gibi sıra olup içeriye alındık ben 330 dolarlık ödemeyi karttan yapmayı planlıyordum ama ordaki görevli ziraatten kabul etmediğini bazen ve kartın da şahsa ait olması gerektiğini söyledi (annemindi kart) bunun üzerine bana bir kart verdiler saat 10 a kadar gelmem gerektiği bir kart sonrasında ziraate gidip paramızı dolar yaptırıp geldik mülakata giriş sağladık belgeleri teslim ettim.
1- NEREYE GİTMEK İSTİYORSUN AMERİKADA?
2-TANIDIĞIN BİRİSİ VAR MI?
3-ÖĞRENCİLİĞİNİ BİTİRCEK MİSİN?bana sorulan sorular buydu cevapladım ardından 221g kağıdını verdi süreci özetledi herhangi bir değişiklikde haber edeceğiz dedi.
Ben ardından görevliye tekrar mülakata gircek miyiz diye sordum o da hayır pasaportun yeterli olcak dedi. -
@UfukD hayırlı olsun inşallah vize işini de halledersiniz.
-
13 ocak ankara mülakat deneyimlerimi anlatayım mülakatım 7.30 daydı 8.00 gibi içeri aldılar belge teslimi yaptık sağlık muayenesi olmamıştım neden olmadığımı sordu bende askeri personel olduğum için iznimin kısıtlı olduğunu bu yüzden alamadığımı söyledim içeri sorması gerektiğini söyleyip gitti geldiğinde tamam deyip evrakları almaya devam etti evrak teslimi bitince cok beklemeden 20 numaralı bankoda numaram yandı kolunda sargı bandaj olan genç bir beyefendi vardı formda okuduğum diğer yorumların aksine memur robot gibiydi güler yüzlü felanda değildi neyse yemin edip görüşmeye başladık ingilizce bilip bilmediğimi amerikada nereye gideceğimi orada ne iş yapacağımı sordu herkese sorulan klasik sorular dışında bir şey sormadı sorular bittikten sonra sonucu söylemek içintercümanı çağırdı tercüman amerikadaki yasalar gereği vizenizi onaylayamıyoruz dedi bunun bir ap süreci mi olduğunu söyledim o ne dedi askıya alınma durumu mu diye düzelttim hayır deyip aynı şeyi tekrar etti tekrar sordum peki bu nihai bir sonuç mu dediğimde bugün için evet ilerisi için hayır dedi kafamı allak bullak etti sarı sonuç kağıdını verdi üzerinde hiçbir kutucuk işaretli veya yazı yazmıyordu sadece adım ve bilgilerim vardı neden ret verdiği anlamadım sağlık muayenesi hariç bütün belgelerim tam zaten belgelerle alakalı bir durum olsa bunu söyler diye tahmin ediyorum bu arada vizesi sonuçlanan ilk kişilerden biriydim
-
@UfukD ,Geçmiş olsun , bizde kısmetse 18 Şubat da gireceğiz . Umarım hepimiz vizemizi alırız.
-
Merhabalar ben 9 ekimde mülakata girdim, Cibuti vatandaşiyim ülkemdedeki Amerikan büyükelçiliğInde mülakatım olmustu Türkiye de okuduğum için diplomalarım Türk diplomasiydi AP sürecine girdim büyük ihtimal diplomalarımı inceliyorlardı neyse 2 aralıkta email attılar pasaportunu getir diye goturdum sonra 2 hafta geçti ne email geldi ne de telefon sonra aradilar Pasport’un hazır gel al diye Hafta içinin sonu günü olduğu için yetişmedim hafta sonu geçti ve tak o Portekiz olayı oldu haftanın ilk günü Pasport’u almaya gittiğimde hazır Olmadigini ve bana bir daha email atacaklarını söylediler . Sonra ben beklemedim 3,4 gün sonra tekrar gittim ve bana dosyamı verdi ve Pasport’un üzerine vize baskılıydı ama üzerine mühür bastılar “cancelled without prejudice” oradaki görevli bana hiçbir açıklama yapmadı böyle oldu benim dururum , kendimi çok kötü hissettim umarım kimsenin başına gelmez .
Dv20026:
DS-260:15/05/25
Mülakat:09/10/25
Vize onayı :**
Abd giriş :** -
Biraz gecikmeli yazıyorum kusura bakmayın arkadaşlar

Mülakat Yeri: Ankara
Bekar
Sabah mülakat yerine (Çukurambar aşağıda not olarak bilgi ekledim) sağolsun arabam olmadığından sabah @Bugra0666 ile beraber geçtik saat 07:00 gibi ulaştık, saat 07:30’a yaklaşırken mülakat saatine göre seslenmeye başladı görevli: Kişi yoğunluğuna göre 07:30 – 07:35 şeklinde 5 dk aralıklı mülakat saati olanları çağırarak sıralama yapıldı. Güvenlik süreçleri sürecin en uzun kısmı, Sağlık raporu alıp almadığınızı da burada soruyorlar, içeri girmemiz ortalama 13.01.2026 için tahmini 15-20 dk sürmüştür. Zaten ilk giriş sonrası her şey gayet hızlı ilerliyor.
İçeri giriş sonrasında görevli göçmenlik için gelenleri sıra vererek hemen danışmanın yanındaki bekleme alanına yönlendiriyor. Sıra numaranız yandığında Kolonun yanındaki vezneden pasaportla kayıt yapılıp 330$ tutarında ödeme yapılıyor. ARKADAŞLAR LÜTFEN KREDİ KARTINIZ YURTDIŞINA AÇIK OLSA BİLE YANINIZDA NAKİT PARA BULUNDURUN. Çünkü ben ödeme yapamadım.
Sağ olsun Cafer İşleyen Bey (galiba oğlu forumda kayıtlı) benim yerime nakit olarak ödeme yaptı buradan tekrar teşekkür ederim
. Tutarı kart ile ödemek istediğinizde eğer kart sizin adınıza kayıtlı değilse görevli ödeme almıyor bilginiz olsun. Sizin adınıza kayıtlı bir kart olmak zorunda bilgisi iletiyor.
Ancak ödeme yapamazsanız da hiçbir şey bitmiş değil, görevli belirli bir saate kadar geri dönmek şartıyla size kart verip çıkış yapmanıza yardımcı oluyor.
Ödeme yapılan gişeden işlemler tamamlandıktan sonra sıranızı ekrandan takip edin bilgisi veriliyor. Ekranlardan sıranın gelmesini bekliyorsunuz. Sıranız geldiğinde işlemleri yaptığınız kolonun diğer tarafından evrak teslimi yapılıyor.
Benden;
1- Son mezun olduğum diploma ve fotokopisi,
2- Askerlik durum belgesi
3- Arşivli sicil kaydı
4- Nüfus kayıt örneği
5- Sağlık Raporu
6- Banka Varlık Dökümü (ben sadece bakiyenin yazdığı üst yazı ve imza sirküsü verdim ayrıca hesap dökümü vermedim)
7- Pasaport
Yukarıdaki belgeler alındı. Sonra buradan tekrar bir önceki ödeme yapılan yerin karşısındaki bekleme alanında bekliyorsunuz. Ödeme yaptığınız veznenin yanında mülakat için ayrılmış olan 3 vezne bulunuyor sıranız geldiğinde buradan mülakat sürecinizi tamamlıyorsunuz.
Sıram gelene kadar 3 görevliyi de izledim gayet yardımcı oluyorlar güler yüzlüler. En azından 13.01.2026 tarihi için birlikte girdiğimiz @Bugra0666 , Cafer İşleyen ve benden önce giren tanımadığım birkaç kişi içinde süreç bu şekilde ilerledi.
Sıram geldiğinde mülakatı hiç Türkçe ister misiniz diye sormadılar görevli direkt İngilizce giriş yaptı zaten Türkçe de biliyorlar
Belgeleri tek tek sisteme kaydedip.
1- Şu anda çalışıyor musunuz?
2-Mevcut mesleğiniz nedir?
3- Amerikada hangi mesleği yapacaksınız?
4- Denklik süreçleri tamamlanana kadar ne gibi işler yapacaksınız?
Bu soruları 5-10 dk sürüyor yanıtladıktan sonra Pause sürecini paylaşıp eğer süreç için olumlu bir gelişme olursa mail ile iletişime geçileceğini iletti. Ardından Olumlu bir süreç olacağını belirtmiyorum sadece eğer süreç olumlu olursa diye tekrar etti ve herkese verildiği gibi 221g belgesi verilerek süreçlerimiz tamamlanmış oldu.Her şey çok kolay ve hızlı ilerliyor stres yapmanıza hiç gerek yok saat 10 olmadan çıkmıştık.
!!!ÖNEMLİ!!!
Benim Gibi Ankara’ya yabancı olanlara not: Mülakat adresi Çukurambar’da ben Ankara’ya yabancı olduğumdan daha eskiden bir yerlerden belki de Forumdaki eski deneyimleri okurken aklımda kalmış olabilir adres olarak Kuğulu Park’a yakın diye düşünüyordum ama değilmiş. Yeni Amerika konsolosluğu Çukurambar’da ve sabah kaldığınız yere göre değişmekle birlikte 10-20 dk sürebiliyor. Arabası olmayanlar için metro bulunuyor Kızılaydan Aşti durağına gidip ordan yürüme mesafesi ortalama 15dk ama bence işinizi şansa bırakmayın taksi ile geçin derim
Herkese vize mülakatlarında başarılar diliyorum

-
@UfukD imza, kaşe, mühür. 🫡🫡
-
Selamlar herkese, öncelikle @UfukD abi sürecin teferruatına değindiği için ben çok ayrıntıya girmeyeceğim, ona da yazısından dolayı teşekkürler. Sadece dikkat ettiğim birkaç husus var onlara dikkat çekmek istiyorum. Daha önceki mülakat deneyimlerinden okuduğumuza göre gayet kısa bir süreç olması gerekiyordu ancak 20 kişilik bir öğrenci vizesi grubuyla karşılaştık hem bu nedenle hem de mülakat sürelerinin uzaması nedeniyle 2 saat kadar toplam konsoloslukta kaldık. Hiçbirimizin mülakatı 3-5 dakika sürmedi. 10 dakika kadar sürdü. Özellikle sağlık konusunda benimkine şimdi dikkat etmenizi istiyorum. Çünkü benim doğuştan sağ böbreğim yok, buna bağlı hipertansiyonum var, ayrıca kilo problemim de var. Sağlık sorunu veya kilo problemi olanların içi ferah olsun çünkü "pause" durumu olmasaydı şuan vizem basılıyor olacaktı. Her neyse, 13 ocaktaki mülakatımız için zaten daha önceden forum üzerinden tanışmış olduğumuz kişiler ile 4 kişi bekar, 1 aile şeklinde sabah 7 sularında konsoloslukta olduk. 5 türktük ancak bir veya iki tane de iranlı aile giriyordu. (Greencard mı emin değilim ancak gördüğüm bizimle aynı prosedürler işleniyordu.) Saat 8'e doğru içeri alınmaya başladık. Ankaranın ayazına alışkın olmayanlar için dondurucu soğuk oluyor, lütfen ona göre giyinin. Güvenlik sürecinden geçtikten sonra mülakatın yapılacağı binaya gittik ve burda ücret ödememizi gerçekleştirmek için sırada beklerken ufuk abi benim önümdeydi, kartla ödeme yapmak istedi, veznedeki görevli deniyor ancak ödeme alınamıyor. BU NEDENLE KESİNLİKLE 330 DOLAR KADAR YANINIZDA NAKİT GETİRİYORSUNUZ! Zaten o ana kadar aksilikler devam ediyor. Veznedeki para sayma makinesi bozuluyor, takılıyor, 10 dakika onu bekliyoruz. Yani anlıyacağınız o dakikalar biraz sancılı geçiyor. Neyse bir şekilde hallettik sonra nakit 330 dolarımı ödedim ve sıra numaramı aldım. Ardından bu numara ile belge teslimine geçtim. Benden istenen ve teslim ettiğim belgelerim; üniversite diplomalarımın aslı ve aslı gibidir fotokopileri, vukuatlı nüfus kayıt örneğim, pasaportum, 2 adet 5x5 fotoğrafım, ingilizce arşivli adli sicil kaydım, askerlik durum belgem, sağlık raporum ve dolar hesabımın 6 aylık dökümü. Formül a belgesinin gerek olmadığını söylediler. Bu belgeleri verirken güzel, sıralı bir dosya hazırlayıp gidin. Veznedeki görevli istedikçe çıkarır verirsiniz. Belgeleri teslim ettikten sonra mülakat için beklemeye koyulduk. Önümüzde 3 kişilik bir aile olan cafer abigil girdi. Onların mülakatını dinlerken beni en sondaki vezne mülakat için çağırdı. Hanımefendi güler yüzlü bir şekilde karşıladı. Ben de gayet sakin ve güleryüzlüydüm, sağlığımla ilgili sorulara kadar...🥲 Her neyse direkt mülakata ingilizce girdi. Ben de hiç bozuntuya vermedim ingilizce konuşmaya başladık. Ancak ingilizcemin iyi olmadığını belirttim, gayet iyisin diyerek bana gaz verdi.
Mülakatımın yüzde 80i ingilizce tamamlandı. 10 dakikaya yakın sürdü. İlk sorduğu soru diplomalarımla ilgiliydi. Derecelerimin ne olduğunu sordu, ben de önlisans derecesi olduğunu söyledim. Daha sonra amerikadaki planlarımı sordu. Ben de sağlık mezunu olduğumu, denklik süreçlerimi tamamlayıp sağlıkçı olmak istediğimi belirttim. Onaylar bir yüz ifadesi vardı. Mevcut mesleğimi sordu öğrenci olduğumu söyledim. Daha sonra banka hesap dökümümü ve imza sürküsünü inceledi. (Bunların hepsini görebiliyorsunuz, sadece arada camekan var.) Sağlık raporuma gelince uzun uzadıya baktı. Zarfın içindeki raporu birazcık görme şansım oldu. İki sayfalık bir rapordu, üstte aşılarım yazıyordu. Altta doktorun raporlaması vardı. Onu okuduktan sonra kalktı ve yüksek ihtimal böbreğimle ilgili arkada birilerine bir şey sordu. Çünkü döndüğünde bana yine ingilizce bir şekilde tek böbrekliliğimin çalışmama engel olup olmadığını sordu. Ben de halihazırda kontrol altında olduğumu ve daha önce birçok kez staj yapıp, çalıştığımı ifade ettim. Tamam dedi ve bilgisayara bir şeyler yazmaya devam etti. Hastalığım için ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu. Ben ilk başta yanlış anladım ve hayır dedim. Daha sonra evet ilaç kullanıyorum dedim. Anladım sorun yok dedi. Ama kadın türkçe anlıyor ama konuşamıyor. Ben ingilizce az konuşabiliyorum ama anlamam iyi. Saçma sapan bir durumun ortasındayız. İkimiz de gülüyoruz habire
ama bir şekilde anlaşıyoruz. Gösterdiğim adresin kimin olduğunu sordu. Arkadaşımın ablasının dedim. Daha sonra son notlarını alıp. Mülakat boyunca gayet mutlu olan kadın üzgün bir şekilde ap kağıdını (meşhur sarı kağıt) alıp: "Son süreçlerden haberin vardır. Haberleri takip et. Süreçte değişiklik olursa iletişime geçebilirsin. Ancak lütfen ondan önce bize bilgi için mail yollayıp durma. Biz sana dönüş yaparız." dedi. Teşekkür ettim. O da bol şans diledi ve kağıdımı alıp vezneden ayrıldım. Bu arada diplomalarımın aslını ve pasaportumu da geri vermişti. İngilizce, arapça, farsça ve türkçe girebiliyorsunuz. En iyi diliniz hangisiyse onla girin derim.
Umarım hata etmemişimdir çünkü hatalı kelimeler kullandım (him yerine her falan gibi basit hatalar). İngilizcem çok iyi olmamasına rağmen o an gerçekten özgüvenle kuramayacağım cümleler kurabildim. Kendime halen şaşıyorum. Ancak süreci bu şekilde tamamlamış oldum. Anlıyacağınız herkes çok nazik ve yardımsever, yalan beyanda bulunmayın ve sakin olun. Gerekli hazırlığı yapıp konsolosluğa giderseniz hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİĞİM NOKTALAR ŞUNLAR:
1- Sürecin ne olacağı belirsiz olduğu için konsolosluktaki herkesin kafası karışık, ne yapacaklarını onlar da bilmiyorlar.
2- Dosyaları daha önceki mülakatlara göre daha fazla inceliyorlar, daha uzun sürüyor ve daha çok soru soruluyor.
3- Kamu yükü adı altında yapılan açıklama, sağlık problemi olan kişiler için eğer çalışabilcek durumdaysa sorun edilmiyor. Edilseydi bana direkt red vermeleri gerekiyordu. Sağlıkçıya talep olduğu için ben anestezi ve radyoloji mezunu olduğumdan da yırtmış olabilirim bilmiyorum.Söyleyeceklerim bu kadar. Ayrıntı vermicem dedim ama uzadı, söylemem gerekenleri söylediğimi düşünüyorum kusura bakmayın. Buradan veya özelden istediklerinizi sorabilirsiniz, yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Unutmuş olduğum bir yer varsa ekleme yapıcam. Umarım herkes kısa zamanda hayallerine kavuşur.

-
@mesut57 Başınız sağ olsun. Merhume annenize Allah’tan rahmet, sizlere ve ailenize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.
-
20.01.2026 BANGKOK MÜLAKAT DENEYİMİ
Arkadaşlar hepinize tekrardan selamlar, saat burada şu an ben bu satırları yazarken 21:40.
Bu sabah 06:30 da olan mülakatımın nasıl geçtiğini aktaracağım sizlere.Öncesinde evet ben sağlık muayenesine girdim onun nasıl geçtiğini daha sonra editlerim isteyen olursa ama burda sadede gelip mülakattan bahsedeceğim.
Öncelikle mülakat tarihini aldığımdan beri mülakatın saat 06:30’da olmasına çok takılmıştım o saatte konsolosluk bile açılmıyordur diye düşünüyordum keza googledan baktığımda öyle gösteriyordu.
Gelelim “duraklatılma kararı” çıktığından beri çok fazla heyecanım da kalmamıştı. O sebeple normalde erken gitmemiz önerilirken ben 06:20’da vize işlemlerinin yapılacağı binaya vardım. Önümde çoktan bir sıra vardı 25 kişilik, farklı milletlerden oluşan ama çoğunluğu Thai olan bir grup. Anladığım kadarıyla birçoğu evlilik vizesi için oradaydı. Sıranın başında evrakları kontrol edecek bir görevli vardı ama henüz başlamamıştı çünkü konsolosluk memurları ve çalışanları hala giriş yapmaya devam ediyordu. Onları beklerken zaman geçti sanırım bizi 7:05 den sonra almaya başladılar. İlk görevli sadece ds formunuza ve pasaporta bakıyor. Sonrasında içeri yönlendiriliyorsunuz eşyalarınızı(telefonunuzu) bir kutuya bırakıp diğer eşyalarınız (çantanız, evraklar vs.) ile x-raydan geçip tekrardan bir sıraya yöneliyorsunuz.
Bu sırayı kontrol eden görevli benden pasaportumu ve ds formumu göstermemi istedi önce, iki tane fotoğraf istedi fotoğrafların arkasına ismimi yazdım. Sonrasında ise hazırlamanız gereken evrakları hazırladınız mı diye soru sordu, evet dedim. Dosyadan hızlıca gösterdim okay içeri geçip ödeme noktasına yönelip sonra sıraya geçin dedi.
İçeri geçtim bir kaç adım attıktan sonra sağımdaki kısa koridorun en sağ köşesinde kalan ödeme noktasına yönelip 330 dolar ödemeyi yapıp geri sıraya geçtim. Önceden sanırım göçmen vizeleri farklı bir yerde yapılıyormuş ama bugün orası kapalıydı tüm vize türlerinin mülakatı aynı salon içerisindeydi.
İçeride 10’dan fazla vezne var bir kısmı mülakat bir kısmı evrak teslimi için. Ben sırada beklerken (uzun bir zaman geçmişti) bir görevli gelip vize türlerini kontrol etti ve benim DV olduğumu görünce bana benimle gelebilirsiniz diyip sıranın önüne geçirip bir tane evrak teslimi veznesinin önüne götürdü. Orda pasaportumu ve ds formumu teslim ettim sırasıyla benden evrakları alırken bir takım sorular sordu.
İlk önce sicil kaydımı, sonrasında formül a’yı, askerlik ile ilgili belge ve en son lise diplomamı istedi.
Evrakları isterken,
-Daha önce suç işlediniz mi?
-Anne adı soyadı, baba adı soy adı, hiç isim değiştiriniz mi?
Gibi sorular sordu. Sonra en son sağlık raporu aldınız mı? Dedi.
Onu da teslim ettim aldı, evrakları iki tane dosyaya yerleştirip mülakat için sıraya devam etmem gerektiğini söyledi.Mülakat için sıra en nihayetinde bana geldiğinde, vize memuruyla aynı anda öksürünce
-Bangkok’un hava kalitesi muhteşem! Diye bir cümle kurdum şakasına.
-Evet sanki ormanda dolaşıyormuşuz gibi. Diye cevap verdi gülerek.
Öncesinde elimi kaldırarak yemin ettim sonrasında hem evraklarıma bakıp hem de bilgisayarını kontrol ederken,
-Demek Türkiye’de yaşıyorsun ha?
-Evet. Diye cevapladım.
-Peki neden Tayland? Diye tekrar bi soru yöneltti.
-Her zaman Taylanda gelmeyi çok istiyordum, bir de Ankara konsolosluğunun geçen seneki performansını göz önünde bulundurunca… Dedim.
-Haha, that’s fair! Dedi orda ikimiz de güldük.
Sonrasında daha önce hiç suça karışıp karışmadığımı, ne iş yaptığımı sordu hızlıca cevapladıktan sonra en son şöyle dedi.
-Şimdi eminim son durumlardan haberin vardır, maalesef duraklatılmadan dolayı vizeni basamıyoruz sana pasaportunu geri vereceğim eğer ki bu durum ortadan kalırsa gelirsin ya da yollarsın pasaportunu vizeni basarız dedi. Ap kağıdı, evraklarımın orijinalini ve pasaportumu geri uzattı, teşekkür ettim ve sonrasında “Good Luck to you!” dedi ve oradan ayrıldım.Telefonumu açtığımda saat 10:23 ü gösteriyordu o yüzden siz siz olun benim gibi yapmayın erkenden gidip sırada ilk olun:)
Şu an çok yorgun bir şekilde bangkok’da keşfettiğim çok güzel bir local barda size bunları yazıyorum eminim çok düzgün ve eksiksiz bir yazı olmadı ama en azından soran arkadaşlara ufak bir cevap olmuştur. Türkiyeye varınca tekrardan düzenlerim.
Çok üzgün değilim aksine Bangkoka geldiğim için çok mutluyum. Evet hepimizin hayali belli ama hayırlısı neyse o olsun diyebiliyorum bu noktadan sonra en fazla.Buradan bir de bu yorucu süreçte gerek başlıklardan gerek mesajlardan bıkmadan yardımcı olan üye ve yöneticilere çok teşekkür ederim. Burada çok güzel arkadaşlıklar kazandım, umarım hepimiz için hayırlısı neyse o olur:)
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim
-
Herkese Merhabalar.
13.01.2026 tarihinde Bangkokta mülakatım girdim. Öncesinde hastanede tahlillerimi yaptırmıştım. Sonuçları 3 gün sonra çıkmış ve elden hastaneden almıştım. Yine elden mülakatta konsolosluğa açmadan teslim ettim. Memur lise diplomamı aldığım tarihi sordu. Ve ben yanlış cevap verdim. 2015 yerine 2017 dedim. Buna çok dikkat edin. Tüm bilgilerini gözden geçirip mülakata girin. Çünkü çok takıntı yaptı. Diploman sahte felan dedim. Bende çabaladım. Üniversite diplomamı ve 7 ayrı eğitim sertifikamı gösterdim. Sonunda ikna oldu. Ve AP kağıdımı verdi. Verirken de şöyle dedi. Ülke başkanımız tüm onayları durdurdu. Burda beklemenizi tavsiye etmem. Ülkenize dönün. Ve bizden bilgi bekleyin dedi. E posta göndereceklerini söylediler. Aynı gün türkiyeye geri döndüm. -
21 OCAK 2026 ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİM
Randevum 7.30daydı. Ben oraya arkadaşımla 6.50 gibi vardım gittiğimizde sadece 2 kişi vardı sıranın başında kaldık böylelikle. Kapıları 7.30da açıp hamile yaşlı ve çocuklular öncelikli olacak şekilde sırayla içeri aldılar. Burada kendimin aradığı anahtar kelimeleri de ekleyerek güncel olarak mülakat için eşya sınırlamasından da bahsedeyim(emanet, emanet eşya, izin verilen eşyalar :).) Elektronik hiçbir şeye izin verilmiyor bildiğiniz gibi, telefon akıllı saat, çakmak, büyük çantalar vs. Mekanik saat sorun çıkartmadı. Kontrol çok uzun sürmeden içeri veznelerin olduğu yere geçtik. Sistemde bir aksaklık olduğu için biz geç başladık 8.30 gibi ilk dosya alımına anca başladılar. İlk kişiden sonrasında ilginç şekilde ilk önce para ödememizi sonra dosyaları teslim etmemizi istediler. Kredi kartım yurt dışına açık olmasına rağmen veznedeki hanımefendi denedi ve olmuyor dedi. Neyseki buradan bakıp böyle durumlara karşı yanıma nakit almıştım. Bazı kişiler para üstünü alamadığını söylemişler ama beni biraz bekletip 70 dolar para üstü verdi. Evrak teslimi de sorunsuz geçti benden istediği evraklar
Pasaport
diploma ve fotokobisi
e devletten çıkan vukuatlı nufüs kayıt örneği, asker kaydı ve adli sicil kaydı
2 adet 5x5 cm vize fotosu
Maddi belgelerimin hepsi
https://www.usvisascheduling.com/tr-TR/(https://www.ustraveldocs.com/tr/en/) barkodlu belgesi(burada ben işlem tamamlandı sayfasına tıklayınca unknown tag 'endif') hatası alıyordum. Görevli sistemden baktı ve üyelik gerçekleştirdiğimi sorun olmadığını gördü.
Sonrasında numaram 2 olmasına rağmen önüme 4 kişi geçerek 6. sırada mülakata girdim. Bana dosya alma sırasında tercih ettiğim dili sormuşlardı fark etmez demiştim, görevli amerikan olduğu için ingilizce devam ettik ama türkçe de biliyordu. Çok fazla birşey sormadı görevli. dosyaları tek tek inceledi ve onlar ile ilgili soru sordu diplomam ve maddi durum üstünde durdu sadece. Gidersem nerede yaşayacağımı bile sormadan Sarı kağıdı verip 221g açıklamasını yaptı(ilk başta eli yeşil kağıda gider gibi oldu alışkanlığından sanırım ama başaramadık :(. ) Ben konsolosluktan çıktığımda saat 9.00 idi. Şimdi bekleme aşaması başladı bakalım umarım süreci yeniden aktif ederler de hiçbirimiz mağdur olmayız -
Bu ileti silindi! -
Herkese Merhabalar.
13.01.2026 tarihinde Bangkokta mülakatım girdim. Öncesinde hastanede tahlillerimi yaptırmıştım. Sonuçları 3 gün sonra çıkmış ve elden hastaneden almıştım. Yine elden mülakatta konsolosluğa açmadan teslim ettim. Memur lise diplomamı aldığım tarihi sordu. Ve ben yanlış cevap verdim. 2015 yerine 2017 dedim. Buna çok dikkat edin. Tüm bilgilerini gözden geçirip mülakata girin. Çünkü çok takıntı yaptı. Diploman sahte felan dedim. Bende çabaladım. Üniversite diplomamı ve 7 ayrı eğitim sertifikamı gösterdim. Sonunda ikna oldu. Ve AP kağıdımı verdi. Verirken de şöyle dedi. Ülke başkanımız tüm onayları durdurdu. Burda beklemenizi tavsiye etmem. Ülkenize dönün. Ve bizden bilgi bekleyin dedi. E posta göndereceklerini söylediler. Aynı gün türkiyeye geri döndüm.
Benzer Başlıklar
133
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum