ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
Bu sabah bizim de vizemiz onaylandı. sarı zarfı vermediler tek kafama o takıldı. pasaportla birlikte kargoyla mı gelecek acaba. Ayrıca iki saat sonra falan türkçe konuşan bir görevli konsolosluktan aradı ve askerliğimi nerede ve ne zaman yaptığımı sordu. bilgi verdim ve bir sorun mu var dedim sorun yok dedi. e devletten çıktı aldığım askerlik belgesini vermiştim orada ama onda detay yoktu belki o yüzden sordular. böyle bir soru ile karşılaşan var mı benden başka?
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
@yasinkoç Tebrikler
-
@gizlikodlar Sarı zarf pasaport ile birlikte teslim edilecek. Vizeniz hayırlı olsun.
-
ATS16
-
@Emre-m, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhaba sabah mülakatım vardı. Erken saatlerde yerimi aldım evrakları teslim ettim. Mülakatta birkaç soru sordular.
Ailen ne iş yapıyor
Nerde yaşayacaksın
Ne iş yapacaksınBu sorular geldi ve hepsini cevapladım.
Sonrasında bana 2 kağıt verdi eksik evrak dedi. Bana yeniden gelmene gerek yok dedi mail atın dediEdit: Gözden kaçırdığım bir konuyu atlamışım. “Eksik evrak” denmesinin asıl sebebi DS-260 formundaki adres kısmına verdiğim adresin yanlış girilmiş olmasıymış. Bu nedenle eksik evrak olarak değerlendirilip bana bu iki belge vermişler. Ancak bu konuyu Uğur abi ile özelden iletişime geçerek çözüyoruz. Yardımlarından dolayı Uğur abiye teşekkür ederim @gucarslan .
Farklı bir yanlış anlaşılma olmasın; sorun tamamen adres kaynaklı evrak eksikliğinden kaynaklanıyormuş. Küçücük bir hata bile büyük sorunlara sebep olabiliyor. Herkese dikkatli olmasını tavsiye ederim, umarım bu durum başkalarına da emsal olur. Herkese bol şans.
Bilgi Güncelleme
Yaşadığım bu olaydan sonra @gucarslan’ın özelden sağladığı destekle eksiklerimi tamamladım ve konsolosluk ile iletişime geçtim. 1 Aralık’ta evraklarımı gönderdim. Yaklaşık 15 gün sonra bana, vize işlemleri için pasaportumu göndermemi isteyen bir e-posta attılar. Ben de hemen gönderdim. Malum, saldırı sonrası alınan karardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Konsolosluk bugün beni aradı ve şöyle dedi:+Tüm Green Card sahipleri idari işlemden geçecek. Bu nedenle pasaportunuzu size geri gönderiyoruz.
- Bir sorun mu oldu? dedim.
- Size özel değil, tüm kart sahipleri için uygulanacak, dedi.
Kapattı.
Bu bilgiyi teyit etmek amaçlı mail attım. Haber bekliyorum.
-
Bangkok DV Mülakat Deneyimim (221(g) – AP / Pause Süreci)
Merhaba,
Sabah erken saatlerde uyanıp ABD Büyükelçiliği’ne gittim. Her DV mülakatında olduğu gibi standart adımları tamamladım: evrak teslimi, ödeme vb.
Bekleme Alanı ve İlk Gözlemler
Interview sırası için beklerken önümde başka bir Türk vardı, onun önünde ise Thailand vatandaşı bir kadın bulunuyordu. Bu detayı özellikle paylaşıyorum çünkü kafamda tam oturtamadığım bazı noktalar var. Bu kadının DV mi yoksa başka bir vize türü mü için başvurduğundan emin değilim; ancak vizesi onaylanınca çok mutlu oldu ve memur da kendisini tebrik etti. O an DV gibi görünmüştü (tek başına gelmişti).
Daha sonra forumdan tanıdığım, önümdeki Türk arkadaşımız tercümanı ile birlikte mülakata geçti. Ben de doğal olarak onları dinlemeye ve süreci gözlemlemeye başladım.
Benden Önceki DV Mülakatı
Memur, “Good morning” dedikten hemen sonra haberlerden bahsetti. Şu an DV sürecinin pause durumunda olduğunu, bu nedenle vize basamayacağını söyledi. Ancak mülakatı yapacağını ve ileride statü değişikliği olursa vizenin işlenebileceğini anlattı.
Mülakat sonunda kendisine 221(g) kağıdı verdi ve aynen şu cümleyi kurdu:
“It’s written refusal or whatever, but forget about it. If we get a green light, we will issue the visa.”
Başta pasaportu almayı düşünmedi; sürecin uzun sürebileceğini söyleyerek pasaportu geri verdi.
Bu noktada ben de büyük ihtimalle aynı süreci yaşayacağımı anladım.
Kendi Mülakatım
Daha sonra ben bankoya geçtim. Aynı memur beni karşıladı, evraklarımı ve pasaportumu aldı. Önündeki ekrana baktıktan sonra izin isteyip mikrofonu kapattı. Arkasında bulunan (muhtemelen supervisor olan) bir kişiye görüşmeye başlamadan önce soru sordu. Ardından “okay, okay” diyerek mikrofonu tekrar açtı.
Memur, “Haberleri takip ediyorsunuzdur” dedi. Ben de USCIS ile ilgili bir şeyler duyduğumu, önümdeki kişiyle konuşmalarını fark ettiğimi ama detayları çok bilmediğimi söyledim. Bunun üzerine bana zaman ayırarak DV sürecinin pause içinde olduğunu, şu an vize işleyemediğini ve elinden bir şey gelmediğini anlattı. Mülakatı yapacağımızı ama kısıtlamaların ne zaman kalkacağına dair hiçbir bilgi olmadığını söyledi ve bunun üzücü bir durum olduğunu ekledi.
Ben de bunun “kötü bir yılbaşı hediyesi” olduğunu söyledim. Kendisi üzgün olduğunu, kısıtlamaların kısa sürede kalkmasını umduğunu ama resmi olarak hiçbir bilgisi olmadığını belirtti.
Kendi kişisel görüşünü sorduğumda, geçmiş tecrübelere dayanarak bunun çok uzun süreceğini düşünmediğini, ancak official olarak yorum yapamayacağını söyledi. Bu cevabı vermesi bile benim için önemliydi.
Sorulan Sorular ve İnceleme
Mülakat sırasında dikkatimi çeken nokta şuydu:
- Eğitim
- Criminal record
- Askerlik durumu
- Doğum belgesi
Bunların dışında neredeyse hiçbir şeye bakmadı. Sadece mezun olduğum bölümü sordu, daha önce ABD’de bulunup bulunmadığımı sordu ve criminal record’u sözlü olarak teyit etti (“clean” dedim).
Normalde beklenen:
- Nereye gideceğim
- Tanıdık var mı
- Ne iş yapacağım
gibi sorular hiç sorulmadı. Benden önceki Türk adaya da bu sorular sorulmadı.
Sonunda benim için de bir form doldurdu ve şu ifadeyi kullandı:
“It is technically a refusal. However, if the restrictions are removed, we will let you know. You can post your passport and we can issue the visa.”
Tekrar bunun geçici bir süreç olup olmadığını sordum. Yine kişisel olarak çok uzun süreceğini düşünmediğini ama resmi bir bilgi olmadığını söyledi. Üzgün olduğunu belirterek iyi dileklerini iletti ve bol şans diledi.
Neden Ümidimin Az Olduğunu Düşünüyorum?
Mülakattan çıktıktan sonra “ümidim yok” gibi bir cümle kurmamın birkaç nedeni var:
-
Supervisor’a danışılması
Benim dosyam için supervisor görüşü alındı. Oysa benden önceki dosyada aynı işlem supervisor’a danışılmadan yapılmıştı. Ayrıca Thai vatandaşı olan başvuru sahibine onay verildi (DV olduğundan emin değilim ama o an öyle görünüyordu). -
Mülakatların çok kısa tutulması
Hem benim hem de benden önceki DV mülakatı oldukça kısa sürdü. Belirttiğim belge incelemeleri dışında detaylı bir mülakat yapılmadı.
Burada memurun söylemi ile eylemi arasında bir çelişki olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten bu sürecin biteceğine ve sonunda pasaportlarımızı gönderip vize basılacağına inanılıyor olsaydı, daha kapsamlı bir mülakat yapılır ve ardından 221(g) verilirdi diye düşünüyorum.
Kendi Değerlendirmem
Ben bu sürecin politik olarak getirildiğini düşünüyorum. “Güvenlik kontrolü” adı altında sürecin uzatılacağını ve deadline’a kadar bekletilerek vizelerin yanabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle işleme devam edileceğine dair inancım şu an düşük.
Elbette umarım yanılıyorumdur ve hepimiz süreçlerimizi olumlu şekilde tamamlarız.
**Her detayı aktaramamış olabilirim ama mülakat sürecinin her zerresi ve detayı aklımda soru sorarsanız seve seve yanıtlarım.
-
@koci çok çok üzgünüm, geçmiş olsun. Ben sadece şuna çok inanıyorum "gün doğmadan neler doğar".. İnşallah uzun sürmeden vizenize kavuşun diliyorum..
-
@koci sizin adınıza çok üzgünüm. Umarım en kısa sürede çözülür ve vizenize kavuşursunuz. Şu an için çok geçmiş olsun ama vizenizi alacağınızı düşünenlerdenim

-
@koci çok üzüldüm. Umarım en kısa sürede her şey çözülür, belirli hale gelir ve vizenize kavuşursunuz.
-
Herkese merhabalar,
Zorlu bir sürecin ardından Green Card Visa’larımızı bugün teslim aldık. Pasaportlarımızın elimize ulaşması biraz uzun sürdü. Günleri özellikle açıkça yazıyorum ki pasaportunu sabırsızca bekleyenler için bir gönül rahatlığı olsun.
Mülakat: 8 Aralık
Kargo takip numarası: 20 Aralık
“Konsolosluktan teslim alınmıştır” mesajı: 23 Aralık
UPS ile İstanbul teslimi: 24 Aralık
Yaşadığımız süreçte karşılaştığımız bazı zorlukları, belki de farkında olmadan biz kendimiz yarattık; gözden kaçırdığımız noktalar oldu. Forumda bu konulara dair örneklerin mutlaka mevcut olduğunu düşünüyorum; ancak spesifik bir arama ihtiyacı oluşmadığında, doğru bilgiye ulaşmak ya da bilginin kendiliğinden karşınıza çıkması her zaman kolay olmuyor. Duygusal ayrıntılara girmeden, bizden sonra benzer süreci yaşayacak kişilere faydalı olması amacıyla deneyimlerimizi paylaşmak istiyorum.
İlk mülakatımıza giderken tüm belgelerimizi eksiksiz hazırladığımızı düşünüyorduk. Eşim Avrupa’da doğmuş, ancak doğduğu ülkenin vatandaşı değil. Doğumdan hemen sonra Türk vatandaşlığına kaydı yapılmış ve 6 yaşına kadar o ülkede yaşamış. Biz de artık o ülkeyle herhangi bir bağı olmadığı için, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için gereken vukuatlı nüfus kayıt örneklerini alarak mülakata gittik. Açıkçası başka bir belge gerekebileceği aklımızın ucundan bile geçmedi.
Belgeleri sırayla teslim ettik, ancak bir noktada duraksama oldu ve eşim için doğduğu ülkeden birth certificate (doğum belgesi) olup olmadığı soruldu. Biz de T.C. vatandaşı olduğumuzu ve doğduğu ülkeyle hukuki bir bağ bulunmadığını anlattık. Bunun üzerine, bu belgeyi temin edemiyorsak bile alamadığımıza dair resmi bir belge getirmemiz gerektiği söylendi.
Bize, tekrar randevu almak için izlenecek adımların yazılı olduğu bir kâğıt verdiler; üzerinde eksik belgenin ne olduğu açıkça belirtilmişti. Randevuların açık olduğu ve kolaylıkla yeniden randevu alabileceğimiz de söylendi. Tüm belgelerimizi geri alarak konsolosluktan ayrıldık. Ancak ustraveldocs sisteminde daha önce yaşadığımız vaka numarası hataları nedeniyle, tekrar randevu almanın bu kadar kolay olmayacağını düşünerek açıkçası moralimiz bozuldu.
Hızlıca doğum belgesinin nasıl temin edilebileceğini araştırdık. Online bir sistem üzerinden başvurarak belgeyi Türkiye’deki adresimize postalattık. Uluslararası kargo ve PTT süreciyle birlikte yaklaşık 10 gün içinde belge elimize ulaştı.
Sonrasında ustraveldocs sistemine girerek tekrar randevu almak istedim. Randevu ekranına gelmeden önce, dilekçe yazılan bir sayfaya yönlendirildim. Buraya İngilizce olarak durumu anlattım: mülakata geldiğimizi, belgenin eksik olduğu söylendiğini ve şimdi belgeyi tamamlayarak yeniden randevu almak istediğimizi yazdım. Sayfanın alt kısmında dosya yükleme alanı vardı; buraya konsolosluğun verdiği eksik belge yazısını ve temin ettiğimiz doğum belgesini yükledim.
Ertesi gün e-posta ile randevu alabileceğimize dair onay geldi. Sisteme girip randevumuzu oluşturduk. Sonrası herkesin bildiği gibi: belge teslimi ve mülakat süreci sorunsuz şekilde tamamlandı.
Bir diğer önemli konu da sağlık raporlarıydı. Bizim sağlık raporlarımız konsolosluğa elektronik olarak teslim edilmişti ve bu nedenle “Unganlardan zarf almadan direkt konsolosluğa gelin” şeklinde bir e-posta almıştık. Biz de bu maile güvenerek zarf almaya gitmedik. Ancak sonradan bunun hatalı bir yönlendirme olduğu ve aslında böyle bir mailin hiç gelmemesi gerektiği söylendi. Neyse ki bizim durumumuzda ciddi bir sorun yaşanmadı. Yine de özellikle belirtmek isterim: Bu mail gelse bile riske girmeyin, mutlaka Unganlardan kapalı zarfınızı teslim alın.
Son olarak, bu süreçte bize destek olan Yeşilkartforum ekibine ve forumdaki tüm arkadaşlara teşekkür etmek isterim. Gerçekten bilgi paylaşımı ve yönlendirme konusunda çok kıymetli bir dayanışma var. Umarım bu yazı, benzer durumda olanlara yol gösterici olur.
Herkese bol şans. -
Merhaba,
Biraz gecikmeli oldu kusura bakmayın, son güncellemeleri sindirmek, seyahat vs. derken ancak fırsat bularak deneyimlerimizi paylaşabiliyorum.
Tüm deneyimi paylaşmadan önce direk sonucu vereyim, biz de 22 Aralık sonrasındaki herkes gibi maalesef 221g ile AP statüsünde kaldık. İlgili dokümanı bize iletirken mülakat yapan görevlinin söyledikleri şu şekildeydi:
Mülakatınız tamamlandı, daha fazla inceleme yapmamız gerekiyor. Size verdiğimiz dokümanda "refusal" olduğu yazıyor ancak bu bir red değil. Tekrar buraya gelmenize gerek olmayacak. Gerektiginde size instruction iletiriz.
221g ile ilgili olarak mülakata girmeden önce @koci'nin iletisini okumuştuk ve bu bizim için süpriz olmadı. (Teşekkürler @koci)
Şimdi gelelim konsolosluğa giriş aşamasından 221g'yi alana kadar geçen süreçte yaşadıklarımıza.
İLK GİRİŞ ve GÜVENLİK
İlk girişte bir güvenlik görevlisi bizden pasaportlarımızla birlikte fotoğraflarımızı talep etti. Akabinde isimlerimizi listeden kontrol etti. Yaklaşık 10 dk sonra içeri geçebileceğimizi belirtti. Cep telefonlarinizi kapatarak kilitleyebildiginiz küçük dolaplar bulunuyor. Bu aşama sonrasında evrak teslimi için konsolosluğa giriş yaptık.ÇOCUKLU AİLELER İÇİN
Bekleme aşamasında çocukların oyalanabileceği hiçbir şey yok konsoloslukta. Yanınıza alabileceğimiz şeyler de sınırlı olduğundan biz kitap ya da oyuncak götürmemiştik. O nedenle bekleme anında bir miktar zorlandık. Çocuklu aileler için ekstra bilgi olsun diye belirtmek istedim.BELGE TESLİMİ
Ben, eşim ve çocuğumuz için şu belgeleri talep ettiler:
- Pasaport: Güncel pasaport ve eğer varsa aktif Amerika vizesinin olduğu önceki pasaport ve fotokopileri.
- Fotoğraf
- Doğum Belgesi: Biz konsolosluktan aldığımız ıslak imzalı doğum belgemizin aslını, çeviri dokümanının aslını (çok dilli olmasına rağmen tercüme ettirmiştik) ve bunları fotokopilerini teslim ettim.
- Evlilik Cüzdanı: Evlilik cüzdanımızı, çevirisini, ve fotokopilerini verdim. Birebir aynı doküman olmasına rağmen eşim için de fotokopilerini istediler. Biz her ihtimale karşı iki kopya fotokopi yapmıştık o nedenle sorun olmadı.
- Askerlik: E-devletten aldığım askerlik durum belgesi, bunun çevirisi ve fotokopilerini teslim ettim.
- Eğitim Dokümanları: Benden sadece en yüksek eğitim durumunu gösteren diplomamı, bunun kopyasını (diplomam İngilizce olduğundan burada çevirisi gerekmedi) istediler. Checklist'te belirtilmemesi rağmen benden bu eğitimime ait transcriptleri vermem de talep edildi. Transcriptler yanımda olduğundan onların da hep orijinallerini hem de fotokopilerini teslim ettim. Son olarak, eğitim dokümanlarını sadece benden (asil talihli) talep ettiler, eşim için eğitim dokümanlarına gerek olmadığını söylediler. Ancak siz ne olur ne olmaz eşinize ait diploma ve transcriptleri de yanınıza alırsanız iyi olur.
Belge Kontrolleri bittikten sonra ödeme yapmam için bir bankoya yönlendirildim. Ben tam olarak 3 kişi için toplam 990 USD nakit ile gitmiştim ve ödeme işlemi çok hızlı oldu. Ancak önümdeki kişi nakit ödemek isteyip tam tutardan daha yüksek bir nakit verdiğinde bunun olamayacağını, para üstü veremeyeceklerini belirttiler. O nedenle tam tutarda para götürüp nakit ödeme yaparsanız çok hızlı bitiyor işlem.
Ödeme bittikten sonra parmak izi vermek üzere bir başka bankoya gittik. Eşimle birlikte parmak izlerimizi verdik. Sonrasında sıra numaramıza mülakat sırası gelmesi için beklemeye başladık.
MÜLAKAT
Önce yemin ettik ve sonrasında parmak izi verdik tekrar.Mülakat başladıktan sonra bana (asil talihli)
- En yüksek eğitim seviyem
- Herhangi bir yasal sürecim (dava vs.) olup olmadığı
- Amerika'da nerede yaşamak ve ne yapmak istediğimiz
- Kanada ve Türkiye dışında farklı bir ülkede daha önce yaşayıp yaşamadığım
- Daha önce Amerikaya seyahat edip etmediğim
Eşime ise:
- En yüksek eğitim seviyesi
- Herhangi bir yasal sürecinin (dava vs.) olup olmadığı soruldu.
Her şey tamamlandıktan sonra girişte belirttiğim gibi bize 221g formunu verdi ve pasaportlarimizi bize iade etti. Mevcut Amerikan turist vizelerimize herhangi bir işlem yapılmadı. Gerekli olursa bize instruction iletilecegini belirtti.
-
@tyln11 Şimdiden güzel dileklerimi iletiyorum size. Umarım vizenizi alıp tamamlarsınız bu süreci.
-
Geçmiş olsun çok ufak farklılıklar ile mülakatlarımız benzer geçmiş, yalnızca bana ne iş yapacagımı ve nereye yerleşeceğimi sormadılar çok ilginç. Herkese soruyorlar..
Neyse, umarım hepimiz bu sürecin sonunda vizelerimize kavuşuruz.
-
@Umut-P teşekkürler iyi dilekleriniz için, beklemek dışında şu aşamada yapılabilecek başka bir şey yok maalesef.
-
@koci her yerin farklı bir tarzı var belki de. Biz DS260 formunda adres daha sonra belirtilecek diye not düşmüştük (o dönemde henüz adresimiz belli değildi) belki de o yüzden sordular bize adres/yer konusunu. Sadece bir tahmin…
-
@tyln11 Geçmiş olsun, umarım tüm AP'ye kalan arkadaşlar ve herkes vizelerine kavuşur.
-
@hkos81
Teşekkur ediyorum -
gucarslan
-
Bu ileti silindi! -
Serapp
-
Merhabalar,
Biraz geç olacak ama biz de 14 Ekim'deki Doha deneyimimizi paylaşmak istiyoruz, yürekten umuyoruz ki bu duraksama kararı hızlıca kalkar ve hem 2026 mülakatlarına girecek mevcut talihliler hem de önümüzdeki yıllardaki yeni talihliler için bu deneyim bir nebze olsun fayda sağlar.Biz Doha'da yerleşik olduğumuz için mülakatımızı direkt buradaki konsolosluk üzerinde planladık. DS260 gönderimini Mayıs sonu gibi yapmamıza rağmen dosya numaramızın küçük olması mı yoksa buranın görece daha müsait olması sebebiyle mi bilmiyorum 14 Ekim tarihine mülakatımız geldi. Buradaki yetkili sağlık kurumunun raporu çıkarmasının uzun sürdüğünü öğrendiğimiz için bu tarihten 2 hafta öncesine de sağlık muayenelerimizi aldık. Kaldı ki raporumuz 1 hafta sonra hazırlanmış oldu. Emin olmamakla birlikte buradaki sağlık muayenesi bir tık daha pahalı olabilir. Hem başlangıçta kişi başı 55 dolar sadece giriş ücreti ödedik, hem de aşılar 55 - 70 dolar arası değişen bir banttaydı. Kızımın aşı kartı olduğu için ona hiç yapmadılar, bize su çiçeği geçirip geçirmediğimizi sordular, ben evet dediğim için bana aşı yapmadılar ancak eşim emin olamadığı için ona yapıldı. Kalanlar muhtemelen benzer prosedürler.
Mülakat tarihimizde ise Türkiye'deyken hazırladığımız belgeleri yanımızda götürdük. Önce ilk veznede sadece evrakları alıp dosyalayan bir görevliye tek tek teslim ettik. Banka hesap dökümleri hiç sorulmadı.
Sonrasında bizi yan bankoya parmak izi için yönlendirdi. Buradaki görevli gerçekten çok cana yakın biriydi, işlemlerimizi tamamladı.
Sonrasında mülakat için ortak alana geçtik, sıramız geldiğinde ikinci talihli olan eşimin mesleğini ve burdan hariç bir başka yerde yaşadınız mı diye sordular. Sonrasında "Tebrikler, vizeniz onaylandı" diyip VFS'den bilgi geldiğinde alabileceğimizi belirttiler.Son olarak biz DS-260'da adres belirtmemiştik, konsoloslukta da sorulmadı ve üzerine biz de belirtmeyi unuttuk. İlk girişte bildiririz diye düşünürken CBP polisi benimle alakası yok USCIS'e bak biz ayrıyız gibi bir yanıt verdiği için girişte de bildirememiş olduk. Sonrasında USCIS üzerinden adres bildirimlerimizi yaptık ve beklemedeyiz.
-
ATS16
-
@Can2026 öncelikle forum kullalarını okumalı, sorularınız için hangi başlıkları kullanmanız gerektiğini iyi anlamalısınız.
sonrasında; forumda cevabı yüzlerce kere verilmiş konular hakkında, aynı soruyu farklı kullanıcılara defalarca sormak yerine ilgili başlıkları okumalısınız.
forumda, süreçle alakalı bütün sorularınızın cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz.sizi bu kuralları iyice anlamanız için birkaç gün forumdan uzaklaştırıyorum.
iyi okumalar -
bkio -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: U ucangeyik
-
ATS16
-
Herkese Selamlar bu ilk paylaşımım umarım faydalı olur.
Öncelikle vizesini alan arkadaşlara başladıkları Amerika macerasında başarılar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun. Benim gibi henüz vizesini alamayan arkadaşlara da en kısa sürede green cardlarını almasını diliyorum.07.01.2026 UNGANLAR SAĞLIK MUAYENESİ DENEYİMİ
1 kişi 33 yaş;
07.01.2026 tarihinde Unganlar’da sağlık muayenemi tamamladım. Randevum 09:00’daydı, 08:30’da ulaştım.
İlk olarak 4. katta giriş işlemlerini yaptım (Görevli randevu saatine göre isminizi sesleniyor). Görevli önce Pasaportumu istedi sonra da hızlıca bir fotoğraf çekti. Aşı kartıma baktı ama geçmiş aşılar yoktu sadece covid aşıları olduğunu görünce gerekli olmadığını iletip geri verdi. Sadece pasaport yeterli oldu başka hiçbir şey almadı. Pasaportla birlikte 1-2 kâğıdı daha vererek 5. Kata yönlendirdi.
Sonra 5. kata, laboratuvar bölümüne geçtim. İlk sırada olduğumdan görevlilerin kahvaltılarını tamamlamalarını bekledim.
Görevlinin sisteme giriş sonrasında 2.040 TL ödeme talep etti ödemeyi yapıp sonrasında kan tahlili için 2 tüp kan alındı. Ardından röntgen çekimi için 3. Kata indim burada maksimum 5 dk beklemişimdir. Röntgen çekimi hızlıca tamamlandı.
İşlemleri tamamladıktan sonra tekrar ilk kayıt yaptığım yere (4. kata) gittim pasaport ile beraber kağıtları geri verdim.Görevli Fiziki muayene için 11.00’da tekrar 4. Kat’a gelmemi söyledi, yakında bir yerde kahvaltı yapıp saat 10:45 gibi tekrar gittim.
Yaklaşık olarak 15 dk bekledikten sonra tekrar ismimi seslendiler, görevli doktorun odasına kadar eşlik ederek önce boy/kilo ölçümü yaptı ve yapmam gerekenleri söyledi sonrasında doktorun gelmesini beklememi söyledi. Doktor hanımın şimşek hızındaki sorularına yanıt vermeye çalışırken tamamdır çıkabilirsiniz dedi ve ödeme için tekrar görevlinin masasına gittim. Sadece 2 adet aşı olduğu düşünürken aslında 6 adet aşı olduğumu öğrendim.
Bu işlem için de 18.968 TL ödeme yaptım. Görevli eğer röntgende bir sorun olursa saat 15:00’a kadar telefon/mail ile iletişime geçeceklerini iletti eğer mail gelmezse 08.01.2026 tarihinde yani bir sonraki gün saat 16:00-17:00 arasında raporu alabileceğimi iletti ve işlemler bitti.
Maksimum 10-15 dk sürmüştür bu süreç.
Toplamda 21.008 TL ile bütün süreç tamamlandı. İşlemler çok çok basit ve ödemeler için ister USD ister TL nakit ya da kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz.
08.01.2026 saat 16:00 da gittiğimde kapalı zarfımı aldım ve Unganlardaki süreç tamamlanmış oldu.Bu süreçte gerek forumda tecrübelerini paylaşarak gerekse şahsi mesajlarıma yanıt vererek yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Umarım bu yazıyla beraber benim de çorbada bir tuzum olur.
Herkese başarılar.
Benzer Başlıklar
133
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k