Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @excan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan kiymetli hocam anladigim bu sorusturma adayin arastirilmasi gecmisi temiz soy agacindakilerde temiz ak pak biri icin sizce sorun olurmu ? Yoksa vermemek icin bu arastirma bahanelerimi mali yil bitene kadar arastiracaklarmi ?

herhalde böyle bir şeyin cevabını bilsek şu ana kadar paylaşılırdı. bahane mi ? değil mi ? süreç ilerledikçe belli olacak şu an kimse bir şey bilmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@excan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan gecmisi temiz soy agacindakilerde temiz ak pak biri icin sizce sorun olurmu ?

"masum değiliz, hiçbirimiz.. "

• @excan soy ağacına bakmaz diye biliyorum. Bireysel araştırma yapacaklar. Ailesinden veya akrabalarından suçlu olanlar talihliyi etkilemez. Hukuken de bağlayıcılığı yoktur.

• Yasaklı

@gucarslan ne dersek diyelim, kimsenin bir şey bildiği yok. Neredeyse kesin olan bir sey var o da sürecin davalık olduğu 🙂 Umarım ona da gerek kalmaz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P valla ben bildiğim için konuşuyorum.
    başkalarını bilemem..

• @Umut-P dava süreci baslarsa cok bekleriz gibi..

• Herkese merhaba, Bugün UPS kargodan vize basılı pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım. Mülakatım 17 Aralıkta idi. Vize onayım ise 18 aralık olarak görünüyor. Yani DV durdurma kararından 1 gün önce vizemi aldım. Pasaportumda vize iptali veya yanlış bir bilgi yok kontrol ettim. Kargo süreci 6 iş günü sürdü. Türkiyedeki işlerimi ivedili bir şekilde hallederek Amerikaya giriş yapacağım. Bu süreçde bana destek olan başta @gucarslan olmak üzere herkeze teşekkür ederim. Sürecin devamımda öz kardeşime ve diğer talihlilere başarılar dilerim. İnşallah herkes vizesini alır.

• @yasinkoç, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, Bugün UPS kargodan vize basılı pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım. Mülakatım 17 Aralıkta idi. Vize onayım ise 18 aralık olarak görünüyor. Yani DV durdurma kararından 1 gün önce vizemi aldım. Pasaportumda vize iptali veya yanlış bir bilgi yok kontrol ettim. Kargo süreci 6 iş günü sürdü. Türkiyedeki işlerimi ivedili bir şekilde hallederek Amerikaya giriş yapacağım. Bu süreçde bana destek olan başta @gucarslan olmak üzere herkeze teşekkür ederim. Sürecin devamımda öz kardeşime ve diğer talihlilere başarılar dilerim. İnşallah herkes vizesini alır.

Tebrikler, bu şansınızın tüm hayatınız boyunca devam etmesini dilerim.

Vize onayı 18/12 demişsiniz, imzanızda 17 olarak görünüyor.

• @emels Emel Hanım çok sevindim. Dediğiniz gibi, bizim gibi karar sonrası girenlerin geliş süresi gerçekten çok önemli. Ama sizlerle ilgili işlemlere yavaşlatılmadan devam edilmesi de çok güzel haber. Dilerim iyiye işarettir.

Geçmiş olsun, bol şans 🍀

• @gucarslan

Peki, sosyal medyaları herkese açık yapalım mı? Diğer vize türlerinde inceliyorlar biliyorsunuz.

• @hkos81 merhabalar bir ser sormak istiyorum bende almanya dogumluyum 6-7 yaşlarıma kadar orda kaldım doğum belgemi temin ettim birde polis belgesi diyorlar ama 18 yaşından küçük olarak tc ye döndüğüm icin gerek yok dediler siz sadece dogum belgesinimi temin ettiniz birde aldığımız belge almanca ingilizceye yeminli tercüman ile ceviri yapmamız gerekiyor mu

• @yigit55 Muhakkak Tercüme ettirin Ankara sadece Türkçe ve İngilizce kabul ediyor mülakatta sadece adli sicil kaydını İngilizce e-devlet ten çıkarın diğer belgeler Türkçe kabul ediyor ama Almanca yı siz yine de İngilizce ye çevirtin.Bol şanslar

• @gucarslan Uğur Bey merhaba, ilk kararın ardından kalabilen green cardlarını alana kadar kalsın diye tavsiye vermiştiniz. En garanti ve mantıklı yolun ben de bu olduğunu düşünüyorum. Ancak yaşanan gelişmelerden sonra, damgalı vizelerimizle ikinci giriş konusunda sorun yaşanması ihtimaline dair bir öngörünüz var mı?

Kartların basılması fiilen yavaşlarsa yine ille kartla ikinci girişi yapamayım diyen için yine bir belirsizlik doğacak.

Biz hâla dönüş bileti almadık ama en azından birimiz kesinlikle dönmek zorunda. Burada birinin kalması da pek çok açıdan zorlayıcı olacak ne yapacağımızı hala netleştiremedik. Normalde gelişimizi şubat sonuna planlamıştık.

Biliyorum kimse net bir kanaat bildiremez ama bu yanıtınızı görünce şu anki düşüncenizi sormak istedim. (Özellikle fiziki green cardsız ikinci giriş konusunda)

• @yigit55 Almanya’da doğduğunuz için sizden her türlü polis sertifikası ve doğum belgesi istenecek. Zira siz bunu DS260 da belirttiniz. Size evrak maili atılacak orada da bu belgeler yazacak. Almanyadan alınan doğum belgesi formul B dir ve 3 dilli yazılmıştır Almanca,ingilizce,fransızca bu durumda ingilizcede yazıldığı için ekstra tercüme ettirmenize hiç gerek yok. Bende aldım ve ettirmedim. Polis sertifikası içinde aynı durum geçerli çok dilli bir evraktır ve tercümeye apostile ihtiyaç yoktur. Bu belgelerin süresininde bir önemi yoktur.

• Arkadaşlar dava konusunun mümkün ve haklı olduğunu düşünmüyorum.. sebebi ise, DV bir çekiliş ve mülakat da bu çekilişin aşamalarından biri. Her ikisi birlikte tamamlanınca hak kazanımından bahsedilebilir ! Kaldı ki, ulusal güvenlik bir çekilişe feda edilemeyecek kadar değerli bir konu. Şu an yapılan şey, ekstra inceleme ve denetleme; daha sıkı kontroller.. Bunlar henüz tamamlanmadı diyerek AP’ye kalan tüm dosyaları mali yılın sonuna dek bekletip süreci sonlandırabilirler. Örneğin Ben Turistik vizeden AP’ye kaldım, bir yılın sonuna dek beklettiler ! İtiraz dahi edemedim ! Çünkü yürütme yetkisi de onlar da ! Dolayısıyla, ben şahsen davaya falan umut bağlamıyorum; ama bağlayana saygı duyarım. Tüm imkanlar karşı tarafta. Onlar verirse alırız, yoksa yok !

• @bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Uğur Bey merhaba, ilk kararın ardından kalabilen green cardlarını alana kadar kalsın diye tavsiye vermiştiniz. En garanti ve mantıklı yolun ben de bu olduğunu düşünüyorum. Ancak yaşanan gelişmelerden sonra, damgalı vizelerimizle ikinci giriş konusunda sorun yaşanması ihtimaline dair bir öngörünüz var mı?

Kartların basılması fiilen yavaşlarsa yine ille kartla ikinci girişi yapamayım diyen için yine bir belirsizlik doğacak.

Biz hâla dönüş bileti almadık ama en azından birimiz kesinlikle dönmek zorunda. Burada birinin kalması da pek çok açıdan zorlayıcı olacak ne yapacağımızı hala netleştiremedik. Normalde gelişimizi şubat sonuna planlamıştık.

Biliyorum kimse net bir kanaat bildiremez ama bu yanıtınızı görünce şu anki düşüncenizi sormak istedim. (Özellikle fiziki green cardsız ikinci giriş konusunda)

https://yesilkartforum.com/forum/post/524498

• Yasaklı

@oktay3847 kesinlikle katılmıyorum. kongre 90’larda bu çekilişi ortaya attığında yürütmeyi bu çekilişi yapmakla yetkilendirdi. “senin yetkin sınırsız” demedi. Her sene bir çekiliş yapılıyor ve basması gereken belli sayıda vize var. yürütme süreçte bir incelemeye gidebilir ama bunu keyfi olarak holdda tutamaz. tutarsa dava açılır. açana da niye açtın, katılana niye katıldın diyemeyiz. mahkeme bir keyfilik görürse (o da yargıcın görüşü) talihlilerin lehine karar verebilir. Kongre > Yürütme > Yargı. ABD’de bu üçlü gücü paylaşıyor. Hiçbiri keyfi bir karar alamaz ve biri diğerini denetleyebilir. Böyle bir sistemde davaya güvenmiyorum demek mantıklı değil.

Ayrıca dv1 vizesinin turistik vizeyle de hiçbir alakası yoktur. Turistik vizelerde takdir yetkileri çok daha geniş. İsterse vermez, ap’de tutar bekletir. DV1 sürecinde böyle bir şey yok. Kongrenin koyduğunu yalnızca kongre kaldırabilir.

• @bravist Mulakat deneyimleri kısmına detayları yazdım

• @yigit55 merhaba asıl talihli eşim, bende Almanya doğumluyum, 6 yaşıma kadar orada yaşadım ama vatandaşlık olmadı. Viyanada girdik mülakata dogum belgesi ve polis raporu gibi bir belge istenmedi. Bu konu ile ilgili geçen sene çok paylaşım yapıldı. Arama yapar iseniz bolca bilgi çıkacaktır. Ankara için ayrı bir uygulama var ise bilemiyorum.

• @Umut-P bencede bu sekilde durum, ocak ilk haftalari mulakat verilecekmi izleyecegiz sonrasinda bazi seyler netlesir

Benzer Başlıklar

• 7344
  • 153
  • 83
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |