Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.2k 770
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Umut-P, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    "diyelim ki ağustos-eylül başında vize basmaya başladılarsa ilk ap iler eritilir ve bu normal randevulardan daha hızlı olur çünkü ap ler gerçek ap değil."

    6'lı kristal salon takımlarına yemin ederim ki AP'ler gerçek AP.
    onların beyanındaki daha sıkı güvenlik soruşturması eften püften bir yorum değil.
    gerçekten de bu soruşturmaları yapacaklar. eskisinden daha sıkı yapacaklar hem de.


  • @apexcruel hayır yok. sadece çıkış yapmadan önce sizi oraya bağlayacak ev kira sözleşmesi, banka hesabı vb işleri halletmeye çalışın.
    onun dışında pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.


  • @Umut-P Tiflis'te 10 haziran 25 te girdiğim mülakat sonrası güvenlik soruşturmasına kaldım ve yaklaşık 3 ay süren inceleme 2 eylül 2025 te pasaport istemiyle son buldu.


  • @gucarslan kiymetli hocam anladigim bu sorusturma adayin arastirilmasi gecmisi temiz soy agacindakilerde temiz ak pak biri icin sizce sorun olurmu ? Yoksa vermemek icin bu arastirma bahanelerimi mali yil bitene kadar arastiracaklarmi ?


  • @kucurizm bence bazı kişiler dosyayı nasıl kullanacağı hakim değiller, yanlış tuşlara basarak bilgileri siliyorlar sanırım.


  • @excan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan kiymetli hocam anladigim bu sorusturma adayin arastirilmasi gecmisi temiz soy agacindakilerde temiz ak pak biri icin sizce sorun olurmu ? Yoksa vermemek icin bu arastirma bahanelerimi mali yil bitene kadar arastiracaklarmi ?

    herhalde böyle bir şeyin cevabını bilsek şu ana kadar paylaşılırdı. bahane mi ? değil mi ? süreç ilerledikçe belli olacak şu an kimse bir şey bilmiyor.


  • @excan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan gecmisi temiz soy agacindakilerde temiz ak pak biri icin sizce sorun olurmu ?

    "masum değiliz, hiçbirimiz.. "


  • @excan soy ağacına bakmaz diye biliyorum. Bireysel araştırma yapacaklar. Ailesinden veya akrabalarından suçlu olanlar talihliyi etkilemez. Hukuken de bağlayıcılığı yoktur.


  • @gucarslan ne dersek diyelim, kimsenin bir şey bildiği yok. Neredeyse kesin olan bir sey var o da sürecin davalık olduğu 🙂 Umarım ona da gerek kalmaz.


  • @Umut-P valla ben bildiğim için konuşuyorum.
    başkalarını bilemem..


  • @Umut-P dava süreci baslarsa cok bekleriz gibi..


  • Herkese merhaba, Bugün UPS kargodan vize basılı pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım. Mülakatım 17 Aralıkta idi. Vize onayım ise 18 aralık olarak görünüyor. Yani DV durdurma kararından 1 gün önce vizemi aldım. Pasaportumda vize iptali veya yanlış bir bilgi yok kontrol ettim. Kargo süreci 6 iş günü sürdü. Türkiyedeki işlerimi ivedili bir şekilde hallederek Amerikaya giriş yapacağım. Bu süreçde bana destek olan başta @gucarslan olmak üzere herkeze teşekkür ederim. Sürecin devamımda öz kardeşime ve diğer talihlilere başarılar dilerim. İnşallah herkes vizesini alır.


  • @yasinkoç, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba, Bugün UPS kargodan vize basılı pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım. Mülakatım 17 Aralıkta idi. Vize onayım ise 18 aralık olarak görünüyor. Yani DV durdurma kararından 1 gün önce vizemi aldım. Pasaportumda vize iptali veya yanlış bir bilgi yok kontrol ettim. Kargo süreci 6 iş günü sürdü. Türkiyedeki işlerimi ivedili bir şekilde hallederek Amerikaya giriş yapacağım. Bu süreçde bana destek olan başta @gucarslan olmak üzere herkeze teşekkür ederim. Sürecin devamımda öz kardeşime ve diğer talihlilere başarılar dilerim. İnşallah herkes vizesini alır.

    Tebrikler, bu şansınızın tüm hayatınız boyunca devam etmesini dilerim.

    Vize onayı 18/12 demişsiniz, imzanızda 17 olarak görünüyor.


  • @emels Emel Hanım çok sevindim. Dediğiniz gibi, bizim gibi karar sonrası girenlerin geliş süresi gerçekten çok önemli. Ama sizlerle ilgili işlemlere yavaşlatılmadan devam edilmesi de çok güzel haber. Dilerim iyiye işarettir.

    Geçmiş olsun, bol şans 🍀


  • @gucarslan

    Peki, sosyal medyaları herkese açık yapalım mı? Diğer vize türlerinde inceliyorlar biliyorsunuz.


  • @hkos81 merhabalar bir ser sormak istiyorum bende almanya dogumluyum 6-7 yaşlarıma kadar orda kaldım doğum belgemi temin ettim birde polis belgesi diyorlar ama 18 yaşından küçük olarak tc ye döndüğüm icin gerek yok dediler siz sadece dogum belgesinimi temin ettiniz birde aldığımız belge almanca ingilizceye yeminli tercüman ile ceviri yapmamız gerekiyor mu


  • @yigit55 Muhakkak Tercüme ettirin Ankara sadece Türkçe ve İngilizce kabul ediyor mülakatta sadece adli sicil kaydını İngilizce e-devlet ten çıkarın diğer belgeler Türkçe kabul ediyor ama Almanca yı siz yine de İngilizce ye çevirtin.Bol şanslar


  • @gucarslan Uğur Bey merhaba, ilk kararın ardından kalabilen green cardlarını alana kadar kalsın diye tavsiye vermiştiniz. En garanti ve mantıklı yolun ben de bu olduğunu düşünüyorum. Ancak yaşanan gelişmelerden sonra, damgalı vizelerimizle ikinci giriş konusunda sorun yaşanması ihtimaline dair bir öngörünüz var mı?

    Kartların basılması fiilen yavaşlarsa yine ille kartla ikinci girişi yapamayım diyen için yine bir belirsizlik doğacak.

    Biz hâla dönüş bileti almadık ama en azından birimiz kesinlikle dönmek zorunda. Burada birinin kalması da pek çok açıdan zorlayıcı olacak ne yapacağımızı hala netleştiremedik. Normalde gelişimizi şubat sonuna planlamıştık.

    Biliyorum kimse net bir kanaat bildiremez ama bu yanıtınızı görünce şu anki düşüncenizi sormak istedim. (Özellikle fiziki green cardsız ikinci giriş konusunda)


  • @yigit55 Almanya’da doğduğunuz için sizden her türlü polis sertifikası ve doğum belgesi istenecek. Zira siz bunu DS260 da belirttiniz. Size evrak maili atılacak orada da bu belgeler yazacak. Almanyadan alınan doğum belgesi formul B dir ve 3 dilli yazılmıştır Almanca,ingilizce,fransızca bu durumda ingilizcede yazıldığı için ekstra tercüme ettirmenize hiç gerek yok. Bende aldım ve ettirmedim. Polis sertifikası içinde aynı durum geçerli çok dilli bir evraktır ve tercümeye apostile ihtiyaç yoktur. Bu belgelerin süresininde bir önemi yoktur.


  • Arkadaşlar dava konusunun mümkün ve haklı olduğunu düşünmüyorum.. sebebi ise, DV bir çekiliş ve mülakat da bu çekilişin aşamalarından biri. Her ikisi birlikte tamamlanınca hak kazanımından bahsedilebilir ! Kaldı ki, ulusal güvenlik bir çekilişe feda edilemeyecek kadar değerli bir konu. Şu an yapılan şey, ekstra inceleme ve denetleme; daha sıkı kontroller.. Bunlar henüz tamamlanmadı diyerek AP’ye kalan tüm dosyaları mali yılın sonuna dek bekletip süreci sonlandırabilirler. Örneğin Ben Turistik vizeden AP’ye kaldım, bir yılın sonuna dek beklettiler ! İtiraz dahi edemedim ! Çünkü yürütme yetkisi de onlar da ! Dolayısıyla, ben şahsen davaya falan umut bağlamıyorum; ama bağlayana saygı duyarım. Tüm imkanlar karşı tarafta. Onlar verirse alırız, yoksa yok !


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum