DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@hkos81 merhabalar bir ser sormak istiyorum bende almanya dogumluyum 6-7 yaşlarıma kadar orda kaldım doğum belgemi temin ettim birde polis belgesi diyorlar ama 18 yaşından küçük olarak tc ye döndüğüm icin gerek yok dediler siz sadece dogum belgesinimi temin ettiniz birde aldığımız belge almanca ingilizceye yeminli tercüman ile ceviri yapmamız gerekiyor mu
-
@yigit55 Muhakkak Tercüme ettirin Ankara sadece Türkçe ve İngilizce kabul ediyor mülakatta sadece adli sicil kaydını İngilizce e-devlet ten çıkarın diğer belgeler Türkçe kabul ediyor ama Almanca yı siz yine de İngilizce ye çevirtin.Bol şanslar
-
@gucarslan Uğur Bey merhaba, ilk kararın ardından kalabilen green cardlarını alana kadar kalsın diye tavsiye vermiştiniz. En garanti ve mantıklı yolun ben de bu olduğunu düşünüyorum. Ancak yaşanan gelişmelerden sonra, damgalı vizelerimizle ikinci giriş konusunda sorun yaşanması ihtimaline dair bir öngörünüz var mı?
Kartların basılması fiilen yavaşlarsa yine ille kartla ikinci girişi yapamayım diyen için yine bir belirsizlik doğacak.
Biz hâla dönüş bileti almadık ama en azından birimiz kesinlikle dönmek zorunda. Burada birinin kalması da pek çok açıdan zorlayıcı olacak ne yapacağımızı hala netleştiremedik. Normalde gelişimizi şubat sonuna planlamıştık.
Biliyorum kimse net bir kanaat bildiremez ama bu yanıtınızı görünce şu anki düşüncenizi sormak istedim. (Özellikle fiziki green cardsız ikinci giriş konusunda)
-
@yigit55 Almanya’da doğduğunuz için sizden her türlü polis sertifikası ve doğum belgesi istenecek. Zira siz bunu DS260 da belirttiniz. Size evrak maili atılacak orada da bu belgeler yazacak. Almanyadan alınan doğum belgesi formul B dir ve 3 dilli yazılmıştır Almanca,ingilizce,fransızca bu durumda ingilizcede yazıldığı için ekstra tercüme ettirmenize hiç gerek yok. Bende aldım ve ettirmedim. Polis sertifikası içinde aynı durum geçerli çok dilli bir evraktır ve tercümeye apostile ihtiyaç yoktur. Bu belgelerin süresininde bir önemi yoktur.
-
Arkadaşlar dava konusunun mümkün ve haklı olduğunu düşünmüyorum.. sebebi ise, DV bir çekiliş ve mülakat da bu çekilişin aşamalarından biri. Her ikisi birlikte tamamlanınca hak kazanımından bahsedilebilir ! Kaldı ki, ulusal güvenlik bir çekilişe feda edilemeyecek kadar değerli bir konu. Şu an yapılan şey, ekstra inceleme ve denetleme; daha sıkı kontroller.. Bunlar henüz tamamlanmadı diyerek AP’ye kalan tüm dosyaları mali yılın sonuna dek bekletip süreci sonlandırabilirler. Örneğin Ben Turistik vizeden AP’ye kaldım, bir yılın sonuna dek beklettiler ! İtiraz dahi edemedim ! Çünkü yürütme yetkisi de onlar da ! Dolayısıyla, ben şahsen davaya falan umut bağlamıyorum; ama bağlayana saygı duyarım. Tüm imkanlar karşı tarafta. Onlar verirse alırız, yoksa yok !
-
@bkio, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Uğur Bey merhaba, ilk kararın ardından kalabilen green cardlarını alana kadar kalsın diye tavsiye vermiştiniz. En garanti ve mantıklı yolun ben de bu olduğunu düşünüyorum. Ancak yaşanan gelişmelerden sonra, damgalı vizelerimizle ikinci giriş konusunda sorun yaşanması ihtimaline dair bir öngörünüz var mı?
Kartların basılması fiilen yavaşlarsa yine ille kartla ikinci girişi yapamayım diyen için yine bir belirsizlik doğacak.
Biz hâla dönüş bileti almadık ama en azından birimiz kesinlikle dönmek zorunda. Burada birinin kalması da pek çok açıdan zorlayıcı olacak ne yapacağımızı hala netleştiremedik. Normalde gelişimizi şubat sonuna planlamıştık.
Biliyorum kimse net bir kanaat bildiremez ama bu yanıtınızı görünce şu anki düşüncenizi sormak istedim. (Özellikle fiziki green cardsız ikinci giriş konusunda)
-
@oktay3847 kesinlikle katılmıyorum. kongre 90’larda bu çekilişi ortaya attığında yürütmeyi bu çekilişi yapmakla yetkilendirdi. “senin yetkin sınırsız” demedi. Her sene bir çekiliş yapılıyor ve basması gereken belli sayıda vize var. yürütme süreçte bir incelemeye gidebilir ama bunu keyfi olarak holdda tutamaz. tutarsa dava açılır. açana da niye açtın, katılana niye katıldın diyemeyiz. mahkeme bir keyfilik görürse (o da yargıcın görüşü) talihlilerin lehine karar verebilir. Kongre > Yürütme > Yargı. ABD’de bu üçlü gücü paylaşıyor. Hiçbiri keyfi bir karar alamaz ve biri diğerini denetleyebilir. Böyle bir sistemde davaya güvenmiyorum demek mantıklı değil.
Ayrıca dv1 vizesinin turistik vizeyle de hiçbir alakası yoktur. Turistik vizelerde takdir yetkileri çok daha geniş. İsterse vermez, ap’de tutar bekletir. DV1 sürecinde böyle bir şey yok. Kongrenin koyduğunu yalnızca kongre kaldırabilir.
-
@bravist Mulakat deneyimleri kısmına detayları yazdım
-
@yigit55 merhaba asıl talihli eşim, bende Almanya doğumluyum, 6 yaşıma kadar orada yaşadım ama vatandaşlık olmadı. Viyanada girdik mülakata dogum belgesi ve polis raporu gibi bir belge istenmedi. Bu konu ile ilgili geçen sene çok paylaşım yapıldı. Arama yapar iseniz bolca bilgi çıkacaktır. Ankara için ayrı bir uygulama var ise bilemiyorum.
-
@Umut-P bencede bu sekilde durum, ocak ilk haftalari mulakat verilecekmi izleyecegiz sonrasinda bazi seyler netlesir
-
@Umut-P bahsettiğiniz şeyler kâğıt üstünde kalıyor şu an. Yargının müdahalesi için belli bir sınır var mı, ben görmedim ! Örneğin 2026 temmuza kadar bu AP durumunu devam ettirse, kim hangi sebeple itiraz edecek ? Savunma tarafı, her DV talihlisini mülakata almak zorunda mıyım dediği anda biz ne diyeceğiz ? geçtiğimiz yıl binlerce basabileceği vizeyi basmadı, herhangi bir yaptırımı oldu mu ? Koca bir sıfır.. adamlar yıllarını orda geçirmiş kişinin vatandaşlık seromonisini bile iptal edip beklemeye alıyor.. ayrıca geçmişte açılmış davalardan üstat da bahsetti grupta, ben hiç olumlu bir sonuca rastlamadım. maalesef hep aleyhimize olmuş.
Benim bahsettiğim turist vizesi de öyle sıradan bir bekletme değildi. Devlet notası ile talep edilmiş bir vizeydi, adamlar onu bile bir yıl bekletti ! Devlet notasının manasını da her misyon gayet iyi bilir. Bu örnekten cihetle anlatmak istediğim şey; adamlar almıyorum derse almaz.. umarım alırlar da hepimiz vizemize kavuşuruz !
-
@Umut-P öncelikle basması gereken belli bir vize yok basabileceği maksimum vize sayısı var ikisi farklı şeyler. İsterse 3 vize basıp dönemi kapatır isterse 10k vize basıp kapatır isterse limitini doldurur isterse limitinin üstüne bile çıkar ama bu vizeleri basmak zorunda diye bir karar yok. Daha önce mahkemelerin olumlu sonuç vermediğini gördük ne yazıkki dv sürecinde ama dediğiniz gibi katılıp katılmamak kişinin kararıdır
-
Arkadaslar ds260 formunu doldururken Ankara disinda bir konsolosluk secenlerin tekrar KCC ile iletişime gecmesi gerekiyor mu?
DS260 doldurduğumuz sayfayı tekrar kontrol etmek istedim. vize görüşmeleri vatandaşlık sahibi olunan ülkede yapılacak , değiştirmek isterseniz oturumunuzu belirten evrakları iletmeniz gerekecek anlamında bir ek yapmislar aciklamalara. Bu ikisine de uymuyor benim durumum.( Ilk seferde Ankara'yi secmedim, dosya taşıma talebi yapmadım.) Teşekkürler -
Önce dosyanızın hangi konsolosluk için planladığını KCC’den teyit etmeniz diğer adımlar öncesi belirleyici olacaktır. KCC’ye gönderilecek email taslak ve detayları aşağıdaki iletide mevcut. KCC’nin ilk mesai günü 12/29/25 Pazartesi, Christmas tatili nedeniyle.
-
@koci DS260'da verdiğiniz hesapları açık bırakabilirsiniz.
-
@emels Emel Hanım çok sevindim, 1 ay gibi güzel bir sürede dv2026 talihlimizin kartını almış olması harika haber 🤩 şimdi sıra 19u itibariyle giriş yapmaya başlamıs bizlerde.. Darısı başımıza diyelim ⚘
-
@yasinkoç nihayet, tebrikler, biraz sınırda olmuştu sizinki zamanlama olarak, vfs de sağolsun hızlı davranmayınca merak etmiştiniz haklı olarak, neyseki artık elinizde pasaportlar 🤩 giriş haberinizi de bekliyoruz hayırlısıyla.
-
@aysegul Teşekkür ederim, sürecin devamında amerikaya giriş hakkında da bilgi vericem.
-
@uonur26, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaslar ds260 formunu doldururken Ankara disinda bir konsolosluk secenlerin tekrar KCC ile iletişime gecmesi gerekiyor mu?
DS260 doldurduğumuz sayfayı tekrar kontrol etmek istedim. vize görüşmeleri vatandaşlık sahibi olunan ülkede yapılacak , değiştirmek isterseniz oturumunuzu belirten evrakları iletmeniz gerekecek anlamında bir ek yapmislar aciklamalara. Bu ikisine de uymuyor benim durumum.( Ilk seferde Ankara'yi secmedim, dosya taşıma talebi yapmadım.) TeşekkürlerBen alttaki mail ile dosyamı Ankara'ya geri taşıdım ama sizin dosya numaranız yüksek, benimki hem yakın hemde ben zaten Ankara'dan taşıma yapmıştım ve uzun uçuş istemediğim için dosyamı taşıdım.
Özellikle diyorum ben taşıdım ama deneyimli forum üyeleri tavsiye etmiyor dosyanıza zarar vermek istemem epostayı bir örnek olarak ekliyorum okadar.
[email protected] < mail atılacak adresBaşlık : Case Transfer Request: 2026EU00011xxx
Dear KCC Officer,
I am writing to request the transfer of my DV-2026 case from the U.S. Embassy in Bangkok back to the U.S. Embassy in Ankara.
My case number is 2026EU00011xxx
I previously requested a transfer to Bangkok; however, my circumstances and rules have changed, and I am currently residing in Turkey. If posible, I would like to attend my visa interview at the Ankara post, which is my home country’s designated embassy.
Case Number: 2026EU00011xxx
Full Name: ad, soyad
Date of Birth: ay/gü/yıl (M,D,Y)Thank you for your assistance.
Best regards,
-
Yiğit Bey merhaba, öncelikle polis belgesi biz almadık. Çünkü polis belgesi sadece 16 yaşından büyük o ülkede yaşarsan isteniyor. Siz 6 yaşına kadar yaşadıysanız gerekmez hiç uğraşmayın.
Ben doğum belgesini CIEC belgesi olarak istedim. Bu belge uluslararası bir belge türüdür. 1inci sayfası yani ana sayfası sadece almanca ve fransızca yazıyor. İkinci sayfasında ise her bir başlığın ingilizce ifadeleri açıklanıyor. Bu belgeye sahipseniz tercüme ve onaya ihtiyacınız yok. Apostil de yaptırmadım. Ama belgeniz sadece almancaysa kesinlikle tercümeye ihtiyaç vardır.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum