Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @brucewayne evet haklısınız. ben ilk girişin önemli olduğunu vurgulamak istedim. pasaportunda damga olanların zaten endişe etmesine gerek yok damga tarihi itibariyle 1 yıl geçerli green card olmuş oluyor.

• Bizde planıızı erkene alanlardanız. Eşimle beraber 28 Aralıkta Los Angeles havalimanından giriş yapacağız. 1 hafta kalıp döneceğiz. Adres olarak yakın bir arkadaşımızın adresini vermiştik yine onun adresini vereceğiz. Umarım bir aksilik olmaz. Umarım hepimiz green cardlarımızı elimize kolayca alırız.

• ⭐⭐⭐⭐

@cantekin neden, ne icin ve nereye tekrar arkadasinizin adresini vereceksiniz?

• @vitruvius
    Kurtla kuzu aynı dereden su içiyorlarmış.
    Kurt kuzuya ‘suyumu bulandırma’ demiş.
    Kuzu da, ‘Aman efendim, siz yukarıdasınız, ben aşağıda; suyu nasıl bulandırabilirim ki?’ demiş.
    Bunun üzerine kurt, ‘Geçen sene bulandırmıştın’ demiş.
    Kuzu yine, ‘Aman efendim, mümkün değil; ben bu senenin kuzusuyum’ demiş.
    ‘Uzun etme lan, yiyecem seni işte’ diyerek kuzuyu mideye indirmiş Kurt.

Trump ilk başkanlığında da defalarca DV çekilişinin ABD için bir felaket olduğunu söyleyip durdu. Normalde Ekim ayında açılan DV başvurularının Aralık'ta hâlâ açılmamış olması zaten bir şeylerin değişeceğinin sinyalini vermekteydi. Yani Brown Üniversitesi’ndeki olay sadece işin bahanesi. Kurt kuzuyu yemeyi kafaya koymuş.

• @ATS16 Vize görüşmesi için verdiğimiz adresi girişte de vereceğiz. Yani green cardların ve SSN'lerin gelmesini istediğimiz adres.

• ⭐⭐⭐⭐

@cantekin, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ATS16 Vize görüşmesi için verdiğimiz adresi girişte de vereceğiz. Yani green cardların ve SSN'lerin gelmesini istediğimiz adres.

Tahmin ettiğim gibi ☺️ Kartlarınızın postalanması için DS260’da beyan ettiğiniz veya vize mülakatı öncesi konsoloslukta adres güncellemesi yaptıysanız (sarı zarf üzerinde bu adres yazıyordur zaten), bu adres hala geçerli ise girişte tekrar adres vermeyecekseniz.

Girişiniz yapacak CBP memuru size bu adres doğru mu, kim yaşıyor diye sorabilir. Sizde adresi doğrulayarak ve yaşayan kişinin yakınlık derecesini söyleyerek girişinizi tamamlayabilirsiniz.

• Yeni güncelleme bu şekilde resmi olarak. Özet olarak
    ABD Dışişleri Bakanlığı, Brown Üniversitesi ve MIT olayları sonrası güvenlik prosedürlerini incelemek amacıyla 23 Aralık 2025 itibarıyla tüm Green Card (DV) vize basımlarını durdurdu. Süreç boyunca mülakatlar ve randevular devam edecek olsa da, güvenlik incelemesi tamamlanana kadar onaylanan dosyalar için bile vize basılmayacak. Halihazırda pasaportuna vize basılmış olanlar ise bu karardan etkilenmiyor.

• @uonur26 Muğlak bir bilgilendirme yapılmış fakat yeni mülakatların planlanacağını söylemişler. Ben bunu olumlu bir haber olarak algılıyorum, çok uzun süre sürüncemede bırakacak olsalar daha da mülakat dağıtıp yüklerini arttırmazlardı. Umarım mülakatların sayısını azaltma yoluna gitmezler, o zaman kötü olur işte, söyledikleriyle yaptıkları aynı olmamış olur. Şu şekliyle tablo çok karanlık değil.

Bakalım bu ay 2NL'ler gelecek mi current olanlara.

• @Arthur-Morgan çok karamsar bi açıklama değil aslında mülakatlar devam sadece ap olarak beklicek bağzı düzenlemelerden sonra süreç tamamlanabilir ayrıca mevcut vizelere henüz dokunmadılar ancak dokunmayacakları anlamına gelmez aşşağıda tam çevirisini bırakıyorum açıklamanın.
    Not: talihli olmasamda şahsi fikrimi söylememin mahsuru yoktur umarım ilk haberler çıktığı gibi ilk uçağa atlar giderdim kartım elime ulaşana kadarda yerimden kımıldamazdım ne kadar para kaybedeceğim umurumda olmazdı süreç tekrardan yoluna girse dahi en fazla birkaç bin dolar kaybederdim zira gc ı kaybetme ihtimali ile kıyaslanamaz bile @gucarslan ın dediği gibi hiç birşeyin garantisi yok süreç normalede dönebilir hepten berbat bir hal alabilir zira 2020 talihsiz talihli arkadaşlarımızın yaşadıkları dün gibi aklımda

Diversity Visa (Çeşitlilik Vizesi) Verilmesine İlişkin Güncellenmiş Rehber
    Son Güncelleme: 23 Aralık 2025

Derhal geçerli olmak üzere, ABD Dışişleri Bakanlığı çeşitlilik göçmen vizesi (DV) başvuru sahiplerine yönelik tüm vize düzenlemelerini durdurmuştur.

Sıkça Sorulan Sorular – Güncellenmiş Diversity Visa (DV) Rehberi
    Diversity vizelerinin verilmesi neden durduruluyor?
    ABD Dışişleri Bakanlığı, vize sürecinin ABD ulusal güvenliği ve kamu güvenliği açısından en yüksek standartları karşılamasını sağlamaya kararlıdır. Bu karar; Brown Üniversitesi’ndeki silahlı saldırı ve bir MIT profesörünün öldürülmesi olaylarıyla ilgili olarak, saldırının Diversity Visa programı aracılığıyla ABD’ye kabul edilmiş bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine dair endişeler ışığında alınmıştır.

Bu duraklama, DV programındaki tarama ve güvenlik soruşturması (vetting) prosedürlerinin gözden geçirilmesine olanak sağlayacaktır. İnceleme; DV çekilişi yoluyla seçilen yabancıların kimliklerinin yeterince doğrulanmasını, başvuru sahiplerinin vizeye uygunluğunun net şekilde tespit edilmesini ve ulusal güvenlik ya da kamu güvenliği açısından bir tehdit oluşturmadıklarının güvence altına alınmasını amaçlamaktadır.

Vize mülakat randevuma ne olacak?
    DV başvuru sahipleri vize başvurularını sunabilir ve mülakatlara katılabilir. Dışişleri Bakanlığı randevu vermeye devam edecektir; ancak hiçbir Diversity Visa düzenlenmeyecektir. Mevcut DV mülakat randevuları genel olarak yeniden planlanmayacak veya iptal edilmeyecektir.

Herhangi bir istisna var mı?
    Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir istisna bulunmamaktadır.

Bu durum, hâlihazırda geçerli olan vizemi etkiler mi?
    Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir diversity vizesi veya başka bir vize iptal edilmemiştir.

ABD’ye girişle ilgili sorular için İç Güvenlik Bakanlığı’na (DHS) yönlendirilmektesiniz.

• Yasaklı

Devam ettirmeyecek olsalar mülakat verip backlog oluşturmak istemezlerdi. Bu son bildirinin bizim adımıza olumlu olduğunu düsünüyorum.

• @Umut-P mevcut başkanın bir önceki dönemde yaşattıklarına bakılırsa hala risk devam ediyor aslında,
    pasaportunda vizesi olanları uçaktan indirdiklerini tecrübe ettik umarım korkulan olmaz ve herkes hayalini kurduğu günleri görür ancak riskleri bilerek aksiyon almayı pas geçmemek gerek

• Yasaklı

@ugurksknbck kesinlikle. ama mülakat vermeye devam edeceğiz diye beyan etmeleri iyi anlamda beni şaşırttı. bakalım inşallah sadece review edilir süreç ve hem 2026 hem de 2027 olağan şekilde ilerler.

• ⭐⭐

@uonur26, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Yeni güncelleme bu şekilde resmi olarak. Özet olarak
    ABD Dışişleri Bakanlığı, Brown Üniversitesi ve MIT olayları sonrası güvenlik prosedürlerini incelemek amacıyla 23 Aralık 2025 itibarıyla tüm Green Card (DV) vize basımlarını durdurdu. Süreç boyunca mülakatlar ve randevular devam edecek olsa da, güvenlik incelemesi tamamlanana kadar onaylanan dosyalar için bile vize basılmayacak. Halihazırda pasaportuna vize basılmış olanlar ise bu karardan etkilenmiyor.

Sonunda resmi bir açıklama geldi:

Does this affect my current valid visa?
    No diversity or other visas have been revoked as part of this guidance. For questions relating to U.S. admission, we refer you to DHS.*

Pasaportunuzda DV vizeniz varsa gözünüz aydın. Başka bir karar alınmadığı sürece, bu açıklamadan sonra bu vizeyle ülkeye giriş yapmanızda da, yeşil kartınızı teslim almanızda da bir sorun yaşamamanız beklenir.

Durdurma kararı kaldırılmadığı sürece yeni bir DV vizesi basılmayacak ve kararın ne zaman kaldırılacağı belli değil. Mevcut şartları dikkate aldığımızda ben yakın bir tarih için iyimser olmakta zorlanıyorum. Her ihtimale hazırlıklı olmakta yarar görüyorum. Herkes için hayırlısı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@saulgoodman, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@uonur26, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Yeni güncelleme bu şekilde resmi olarak. Özet olarak

Sonunda resmi bir açıklama geldi:

Does this affect my current valid visa?
    No diversity or other visas have been revoked as part of this guidance. For questions relating to U.S. admission, we refer you to DHS.*

Pasaportunuzda DV vizeniz varsa gözünüz aydın. Başka bir karar alınmadığı sürece, bu açıklamadan sonra bu vizeyle ülkeye giriş yapmanızda da, yeşil kartınızı teslim almanızda da bir sorun yaşamamanız beklenir.

Durdurma kararı kaldırılmadığı sürece yeni bir DV vizesi basılmayacak ve kararın ne zaman kaldırılacağı belli değil. Mevcut şartları dikkate aldığımızda ben yakın bir tarih için iyimser olmakta zorlanıyorum. Her ihtimale hazırlıklı olmakta yarar görüyorum. Herkes için hayırlısı olsun.

Size katılıyorum, resmi açıklama olması hiç açıklama olmamasından daha iyi veya tahminler ile sürecin yönetilmesinin önüne geçiyor.

Tek bir konu var, resmi açıklamanın sonunda “For questions relating to U.S. admission, we refer you to DHS” cümlesi ile Department of Homeland Security’e (DHS) atıfta bulunulması. Bu alınan kararın hemen akabinde ABD’ye giriş yapan talihlilerin permanent resident kartlarının basım süreci sonuçlanınca bu atıfta aydınlanacak zira göçmenlik dosyasının kontrolü ve kartın basım süreci DHS’e bağlı olan USCIS’in kontrolünde.

• ⭐⭐⭐⭐

@saulgoodman bir de uçağa binmeyi beklerken bu haberi almak.. Kendimiz için sevinirken, bekleyenler için üzülmek..
    Degerlendirme için teşekkürler, abd de olan forum üyelerinden bu tip durumlarda yorum duymak çok kıymetli, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 dhs ye atıfta bulunmasalarmış eyiymiş 😏

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

Tam tercümesi “ABD’ye giriş (kabul edilme) ile ilgili sorular için sizi DHS’ye yönlendiriyoruz”, resmi açıklama olarak DOS yasal olarak görev alanına girdiği kadarıyla üzerine düşen açıklamayı yapmış an itibariyle ve DHS’e topu atmış . İyi yolculuklar, süreçte beklemek ve görmekten başka bir çare yok şu an. Bol şans 🍀🧿

• @ATS16 DoS mulakat dagitimina devam edecek ama surec vulnerability tesbiti acisindan review altinda. Yani DoS ben isimi yaparim ama vize basma inisiyatifi Homeland Security de demis.

AP harici baska bir statu var mi beklemeye alma acisindan? Bunu devam edecek tum mulakatlar AP ile sonuclanacak seklinde mi anlamaliyiz?

• ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ATS16 DoS mulakat dagitimina devam edecek ama surec vulnerability tesbiti acisindan review altinda. AP harici baska bir statu var mi beklemeye alma acisindan? Bunu devam edecek tum mulakatlar AP ile sonuclanacak seklinde mi anlamaliyiz?

Benim kişisel naçizane anladığım DoS üzerine düşeni yapacak, bülteni ilerletmeye devam edecek (ilerletmek istediği kadar), mülakat dağıtımı yapacak (sayısı DoS’un kararına kalmış) tüm mülakatlar AP ile sonuçlanacak gerekli/yeterli güvenlik soruşturma ihtiyaçları yerine getirilinceye kadar. DV kategorisi süreli bir kategori olduğu için 30.09.2026 mesai bitimine kadar basılamayan vizelerin akıbeti belli.

Sn. @gucarslan analiz edecektir ancak gerçekten ileri düzeyde tarama ve inceleme protokolleri alt yapısını güçlendirmek için yapılan bir duraklamamı veya kurumun yasal statüsü gereği açıklama yapmış olmak için yapılan bir açıklamamı zaman gösterecek. Talihlilere gönülden kolaylıklar, sabırlar ve bol şans diliyorum 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |