@Arthur-Morgan çok karamsar bi açıklama değil aslında mülakatlar devam sadece ap olarak beklicek bağzı düzenlemelerden sonra süreç tamamlanabilir ayrıca mevcut vizelere henüz dokunmadılar ancak dokunmayacakları anlamına gelmez aşşağıda tam çevirisini bırakıyorum açıklamanın.
Not: talihli olmasamda şahsi fikrimi söylememin mahsuru yoktur umarım ilk haberler çıktığı gibi ilk uçağa atlar giderdim kartım elime ulaşana kadarda yerimden kımıldamazdım ne kadar para kaybedeceğim umurumda olmazdı süreç tekrardan yoluna girse dahi en fazla birkaç bin dolar kaybederdim zira gc ı kaybetme ihtimali ile kıyaslanamaz bile @gucarslan ın dediği gibi hiç birşeyin garantisi yok süreç normalede dönebilir hepten berbat bir hal alabilir zira 2020 talihsiz talihli arkadaşlarımızın yaşadıkları dün gibi aklımda
Diversity Visa (Çeşitlilik Vizesi) Verilmesine İlişkin Güncellenmiş Rehber
Son Güncelleme: 23 Aralık 2025
Derhal geçerli olmak üzere, ABD Dışişleri Bakanlığı çeşitlilik göçmen vizesi (DV) başvuru sahiplerine yönelik tüm vize düzenlemelerini durdurmuştur.
Sıkça Sorulan Sorular – Güncellenmiş Diversity Visa (DV) Rehberi
Diversity vizelerinin verilmesi neden durduruluyor?
ABD Dışişleri Bakanlığı, vize sürecinin ABD ulusal güvenliği ve kamu güvenliği açısından en yüksek standartları karşılamasını sağlamaya kararlıdır. Bu karar; Brown Üniversitesi’ndeki silahlı saldırı ve bir MIT profesörünün öldürülmesi olaylarıyla ilgili olarak, saldırının Diversity Visa programı aracılığıyla ABD’ye kabul edilmiş bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine dair endişeler ışığında alınmıştır.
Bu duraklama, DV programındaki tarama ve güvenlik soruşturması (vetting) prosedürlerinin gözden geçirilmesine olanak sağlayacaktır. İnceleme; DV çekilişi yoluyla seçilen yabancıların kimliklerinin yeterince doğrulanmasını, başvuru sahiplerinin vizeye uygunluğunun net şekilde tespit edilmesini ve ulusal güvenlik ya da kamu güvenliği açısından bir tehdit oluşturmadıklarının güvence altına alınmasını amaçlamaktadır.
Vize mülakat randevuma ne olacak?
DV başvuru sahipleri vize başvurularını sunabilir ve mülakatlara katılabilir. Dışişleri Bakanlığı randevu vermeye devam edecektir; ancak hiçbir Diversity Visa düzenlenmeyecektir. Mevcut DV mülakat randevuları genel olarak yeniden planlanmayacak veya iptal edilmeyecektir.
Herhangi bir istisna var mı?
Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir istisna bulunmamaktadır.
Bu durum, hâlihazırda geçerli olan vizemi etkiler mi?
Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir diversity vizesi veya başka bir vize iptal edilmemiştir.
ABD’ye girişle ilgili sorular için İç Güvenlik Bakanlığı’na (DHS) yönlendirilmektesiniz.