Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.1k 770

• İyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım hepimiz vizelerimize kavuşuruz. Detaylı yazıyı yazdım deneyimler bölümünden paylaşıyorum.(Sağlık hariç) Aklında ekstra soru işareti olan varsa her detay aklımda hepsini aktarabilirim sormanız yeterli

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@koci, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan ve haber bekleyen bütün arkadaşları bilgilendireyim, az önce mülakattan çıktım maalesef memur mülakat başlamadan haberlerden bahsedip mülakatı yapacağını ancak vize basamayacağını belirtti mülakat sonunda da 221g belgesi verip altına AP yazdı ve bunun teknik olarak bir red olduğunu ancak kısıtlamalar kalkarsa pasaportumu mail yoluyla iletmemi îsteyeceklerini ve vize işleneceğini belirtti.

Tabi hepiniz biliyorsunuz butun bu sürecin 6 aydan önce tamamlanması gerekiyor dolayısıyla benim kendi adıma çok ümidim kalmadı.

Detayları otele geçince aktaracağım, hepinize teşekkür ederim.

sn. @koci öncelikle sürecinizin geri kalanı için kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın.
    şimdilik geçmiş olsun diyorum ancak; 30 eylül'e kadar size ve dosyası bu sebepten AP'de kalanlara özelden destek olmaya devam edeceğim.

DV2026 Mülakatı için Tarih Almış Talihlilerin Dikkatine!

mülakat tarihi almış ve yakın zamanda mülakata girecek arkadaşlarımızın dikkatine.
    görünen o ki; konsolosluklar DOS herhangi bir karar yayınlamamış olsa bile USCIS'in kararını uygulamaya başladı.
    bu da önümüzdeki aylar için mülakat almış dosyaların, ucu tamamen açık bir AP süreci yaşayacağı anlamına geliyor.
    ilk günden beri dediğim gibi, DOS kararı olmasa da konsolosluklar, ABD'den gelen emirleri (mecburen) uygulamak zorunda.
    bunu da size vize vermiyorum diyerek değil, AP'ye bırakarak yapıyor. kısaca, güvenlik soruşturması yapmam gerek diyor. olası bir mahkemede de bunu kullanacak..
    buna hakları var mı?
    var..
    yasal dayanakları var mı peki?
    kural kitabına göre evet var. 221g kuralı bunun için var zaten..

yeni bülten sonrası halen verilmeyen mülakatlar da buna işaret.
    boş yere mülakat verip AP'ye bırakması, kendine iş yükü ve olası bir davada karşılarına çıkacak.

tavsiyem; ocak ayı için mülakat almış arkadaşlarımızdan, sağlık muayenesi olmamış olan varsa sağlık muayenesi olmadan mülakata katılabilirler.
    bu, hem maddi olarak sağlık muayenesi ücretinden tasarruf, hem de 6 aylık sürelerinin başlamamasına vesile olur.
    mülakata elbette gitsinler!

verdiğim bu tavsiye, konsolosluk bazlı değerlendirin lütfen. mülakatınız öncesi aynı konsoloslukta sizden önceki mülakatlar eğer aynı şekilde sonuçlanıyor, dosyalar AP'ye bırakılıyorsa verdiğim bu tavsiyeyi uygulayabilirsiniz.

süreci yakın takip edin lütfen.
    anlık değişklikler süreci baştan sonra değiştiriyor görüyorsunuz.

görünen o ki; yeni bir DV2020 / DV2021 süreci başlıyor.
    açılacak davalar, mahkemelere hazırlıklı olun.

herkese bol sabırlı beklemeler diliyorum.

• @tolga-ozfidan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bildiğim kadarıyla 221g verildikten sonra ek bilgi istenirse 1 yıl içerisinde işlem yapılması lazım diyor. Bu da bu mantıkla 23.12.2026 tarihine kadar bir süre var anlamına geliyor. Bu mantıkla örneğin durdurma kararı 10.10.2026 da kalktı malı yıl bitmesine rağmen bu 221g belgesi olduğu için vize hakkı saklı kalmış olmaz mı?

olmaz. bu durum DV için geçerli değil.
    221g kuraları sadece dv için kullanılmıyor, süre sırını olmayan diğer vize türleri için de bu statü var.
    dv süreci yasal olarak 30 eylül'de biter, sonrasında işlem yapılamaz. ( @koci )

• @gucarslan Teşekkürler eksik olmayın zaten forumda da aktifim iletişimde kalır süreci hep beraber titizlikle takip ederiz. Benim anladığım DOS'dan sınırları net bir cable bekliyorlar bu bir ayda da gelebilir süreç bitince de bakalım umalım ocak ortası gibi bu sorunlar çözülsün.

• @koci gerçekten çok üzüldüm o kadar emek boşa gitmez umarım bu karardan bir an önce dönülebilir

• @koci ümidinizi kaybetmeyin, siz üzerinize düşeni yaptınız. bundan sonrası için şans yanımızda olsun...

• Biz de eşimle 18 Ocak tarihli Houston biletlerimizi aldık. Oradan Austin'e geçeceğiz.
    Bazı özel gerekçeler ile daha erkene çekemedik tarihi. Önümüzdeki 1 aylık süreçte, olan bitenleri değerlendirip, ona göre bir yol çizeceğiz.
    Hepimiz için hayırlısı olsun.

• @koci Geçmiş olsun, dileğim kısa sürede vizenize kavuşmanız.

• @koci @Figen Benzer bir olay da ben ve eşim yaşadık. Medical Report ve Mulakat gayet normal geçti. Visa Officer vizeniz onaylandı dedi. Fakat bir eksik evrak vardı. Pasaportlarımızı geri verdi. Eksik evrak ve pasaportlarınızı beraber posta ile geri yollayınız vizenizi basıp gönderelim dedi. 7-8 gün içinde eksik evrak ve pasaportları yolladık. Ancak dün Ankara konsolosluktan aradılar ve vizenin basılmayacağını söylediler. Durum değişirse bize ulaşın dediler. Bu arad asıl işlem yapılacak pasaport Iran ama TC pasaportum da mevcuttu. TC Pasportumda halen 10 yıllık B1/B2 vizem var ve o iptal olup olmadığından da emin değilim. İş yaptığım için Amerika ile o vize çok önemli benim için.

CN: 2026EU006XXX
    DS-260 Gonderimi: 21/09/2025
    Mülakat Yeri: Ainkara
    Saglik Muayenesi: 1/12/2025
    Vize Mulakati: 3/12/2025
    Eskisk evrak gönderimi: 10/12/2025
    Evrak konsolosluğa ulaşma tarih: 12/12/2025
    Konsolosluk telefonla arayıp ve vize basılmayacağı söyleme tarih: 22/12/2025

• @koci Üzücü bir durum fakat bazen her şey göründüğü gibi olmayabilir. Bu durdurma işi açıklanmasa oradaki memurun size de vize vereceğine emindim (diğer thai li kişinin dv vizesi aldığına emin değiliz). Nereye gideceğim, tanıdık var mı, ne iş yapacağım gibi sorular zaten prosedür icabı soruluyor. Süreç bittiği takdirde size bilgi vereceğiz ve posta yoluyla pasaportunuza vize basacağız demeleri bence iyi niyet ve bir umut göstergesi. Dileğim en kısa sürede bu belirsiz sürecin sona ermesi herkesin vizesine kavuşması.

• @koci bangkokta sanirim hepsi her vizeyi aliyordu, en azindan bankolarda yazan buydu emin degilim. O yüzden dediğiniz Thailand vatandaşinin vizesi farkli olabilir. Mulakatin kisa olmasi da bir gosterge degil zira bizimki de cok kisa surdu ve neredeyse bir sey sorulmadi

• @Akrap Geçmiş olsun şuan maalesef birçok kişi bu durumda, durumun değişmesi için beklemekten başka yapılabilecek pek bir şey yok gibi.

• @gucarslan peki 2020 /2021 dönemi gibi current olma olasılığı sizce var mıdır ? eğer olaki bu olumsuz süreç ortadan kalkarsa.

• https://yesilkartforum.com/forum/post/524078

"tavsiyem; ocak ayı için mülakat almış arkadaşlarımızdan, sağlık muayenesi olmamış olan varsa sağlık muayenesi olmadan mülakata katılabilirler.
    bu, hem maddi olarak sağlık muayenesi ücretinden tasarruf, hem de 6 aylık sürelerinin başlamamasına vesile olur.
    mülakata elbette gitsinler!"

@Guven4627 @Seraptrkylmz @cemmehdi @UfukD @seçilmişkişi @wizzie @utku-pehlivan @Bugra0666 @osmanatasoy00

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tolga20 şu an bültenin ilerlemesinden daha büyük sorunlarımız olduğunu düşünüyorum açıkçası..

• Edittttt

• Nereden nerelere geldik endişe ve korku içinde okuyorum. Bu pause umarım 9 ay içerisinde çözümlenir. DV20/21 sürecinde kaç ay almıştı acaba ?

• @koci çok çok üzgünüm oraya kadar gidip bunu yaşadığınız için. umarım ilerleyen günlerde güzel haberler alırız.

• @koci adınıza çok üzüldüm. Umarım mali yıl bitmeden bir gelişme olur ve vizenize kavuşursunuz inşallah.

• @koci dilerim en kısa sürede bu sorun ortadan kalkar ve en başta da siz vizenize kavuşursunuz !

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k