Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tulay teşekkür ederim 🙂

• @gucarslan ve haber bekleyen bütün arkadaşları bilgilendireyim, az önce mülakattan çıktım maalesef memur mülakat başlamadan haberlerden bahsedip mülakatı yapacağını ancak vize basamayacağını belirtti mülakat sonunda da 221g belgesi verip altına AP yazdı ve bunun teknik olarak bir red olduğunu ancak kısıtlamalar kalkarsa pasaportumu mail yoluyla iletmemi îsteyeceklerini ve vize işleneceğini belirtti.

Tabi hepiniz biliyorsunuz butun bu sürecin 6 aydan önce tamamlanması gerekiyor dolayısıyla benim kendi adıma çok ümidim kalmadı.

Detayları otele geçince aktaracağım, hepinize teşekkür ederim.

• @koci geçmiş olsun

• @gucarslan herkese iyi dilekleri icin tesekkur ederiz. yarın guzel haberler verebilmek dilegiyle.

• @koci umarım her şey gönlünüzce olur.

• @koci ne yazacağımı bilemedim. Gerçekten çok üzgünüz ama sizin oraya kadar gidip bunu doğrudan deneyimlemeniz de ayrıca üzdü beni. Her şey gönlünüzce olsun.

• @koci hayallerimiz yıkıldı bu haberle, belki bir geri adım atarlar bir an önce. Geçmiş olsun…

• ⭐⭐⭐⭐

@koci çok geçmiş olsun. Büyük hayal kırıklığı yaşadığınıza eminim, ümidinizi kaybetmemeniz dileğiyle 🙏🏻

• @koci İnanamıyorum geçmiş olsun.Umarım tez zamanda düzelir.Elim ayağıma dolaştı.

• @koci Gecmis olsun, zor bir durum ama sikmayin caninizi. Elinizden geleni yapmis oldunuz en azindan. Ne yazik ki bu boyle bir surec bazilarimizin basina cok yorucu seyler gelebiliyor. Emin olun benzer seyleri yasamis biri olarak çok iyi anliyorum. Umarim durum ilerleyen gunlerde degisir.

• @koci gecmis olsun dostum hem sana hem hepimize. Her iste bir hayir var. Yapacakta pek birsey yok beklememiz disinda. Sıkmayın canınızı

• @koci geçmiş olsun.Sen üstüne düsen görevi yaptın eminim ki kazanan tüm talihlierde aynı şeyi yapacak gerisi takdiri İlahi biz elimizden geleni yapalım, gerisini Allah a bırakalım nasibimizde varsa AP dan sonra vizeler basılır yoksada ağzımızla kuş tutsakda olmaz.Önemli olan elimizden geleni yapacak olmamız.Kimse canını sıkmasın nasip den ötesi yok zaten sağlıcakla kalın

• @koci çok üzücü bir durum. Neler hissettiğini anlayabiliyorum. Sıklıkla şer gibi görünen şeyler aslında hayırdır, hepimiz en az bir kere tecrübe etmişizdir. Bildiğim kadarıyla 221g verildikten sonra ek bilgi istenirse 1 yıl içerisinde işlem yapılması lazım diyor. Bu da bu mantıkla 23.12.2026 tarihine kadar bir süre var anlamına geliyor. Bu mantıkla örneğin durdurma kararı 10.10.2026 da kalktı malı yıl bitmesine rağmen bu 221g belgesi olduğu için vize hakkı saklı kalmış olmaz mı?

• @tolga-ozfidan sizin dediğiniz gibi olursa içimiz bir nebze de olsa rahatlar

• İyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım hepimiz vizelerimize kavuşuruz. Detaylı yazıyı yazdım deneyimler bölümünden paylaşıyorum.(Sağlık hariç) Aklında ekstra soru işareti olan varsa her detay aklımda hepsini aktarabilirim sormanız yeterli

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@koci, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan ve haber bekleyen bütün arkadaşları bilgilendireyim, az önce mülakattan çıktım maalesef memur mülakat başlamadan haberlerden bahsedip mülakatı yapacağını ancak vize basamayacağını belirtti mülakat sonunda da 221g belgesi verip altına AP yazdı ve bunun teknik olarak bir red olduğunu ancak kısıtlamalar kalkarsa pasaportumu mail yoluyla iletmemi îsteyeceklerini ve vize işleneceğini belirtti.

Tabi hepiniz biliyorsunuz butun bu sürecin 6 aydan önce tamamlanması gerekiyor dolayısıyla benim kendi adıma çok ümidim kalmadı.

Detayları otele geçince aktaracağım, hepinize teşekkür ederim.

sn. @koci öncelikle sürecinizin geri kalanı için kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın.
    şimdilik geçmiş olsun diyorum ancak; 30 eylül'e kadar size ve dosyası bu sebepten AP'de kalanlara özelden destek olmaya devam edeceğim.

DV2026 Mülakatı için Tarih Almış Talihlilerin Dikkatine!

mülakat tarihi almış ve yakın zamanda mülakata girecek arkadaşlarımızın dikkatine.
    görünen o ki; konsolosluklar DOS herhangi bir karar yayınlamamış olsa bile USCIS'in kararını uygulamaya başladı.
    bu da önümüzdeki aylar için mülakat almış dosyaların, ucu tamamen açık bir AP süreci yaşayacağı anlamına geliyor.
    ilk günden beri dediğim gibi, DOS kararı olmasa da konsolosluklar, ABD'den gelen emirleri (mecburen) uygulamak zorunda.
    bunu da size vize vermiyorum diyerek değil, AP'ye bırakarak yapıyor. kısaca, güvenlik soruşturması yapmam gerek diyor. olası bir mahkemede de bunu kullanacak..
    buna hakları var mı?
    var..
    yasal dayanakları var mı peki?
    kural kitabına göre evet var. 221g kuralı bunun için var zaten..

yeni bülten sonrası halen verilmeyen mülakatlar da buna işaret.
    boş yere mülakat verip AP'ye bırakması, kendine iş yükü ve olası bir davada karşılarına çıkacak.

tavsiyem; ocak ayı için mülakat almış arkadaşlarımızdan, sağlık muayenesi olmamış olan varsa sağlık muayenesi olmadan mülakata katılabilirler.
    bu, hem maddi olarak sağlık muayenesi ücretinden tasarruf, hem de 6 aylık sürelerinin başlamamasına vesile olur.
    mülakata elbette gitsinler!

verdiğim bu tavsiye, konsolosluk bazlı değerlendirin lütfen. mülakatınız öncesi aynı konsoloslukta sizden önceki mülakatlar eğer aynı şekilde sonuçlanıyor, dosyalar AP'ye bırakılıyorsa verdiğim bu tavsiyeyi uygulayabilirsiniz.

süreci yakın takip edin lütfen.
    anlık değişklikler süreci baştan sonra değiştiriyor görüyorsunuz.

görünen o ki; yeni bir DV2020 / DV2021 süreci başlıyor.
    açılacak davalar, mahkemelere hazırlıklı olun.

herkese bol sabırlı beklemeler diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tolga-ozfidan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bildiğim kadarıyla 221g verildikten sonra ek bilgi istenirse 1 yıl içerisinde işlem yapılması lazım diyor. Bu da bu mantıkla 23.12.2026 tarihine kadar bir süre var anlamına geliyor. Bu mantıkla örneğin durdurma kararı 10.10.2026 da kalktı malı yıl bitmesine rağmen bu 221g belgesi olduğu için vize hakkı saklı kalmış olmaz mı?

olmaz. bu durum DV için geçerli değil.
    221g kuraları sadece dv için kullanılmıyor, süre sırını olmayan diğer vize türleri için de bu statü var.
    dv süreci yasal olarak 30 eylül'de biter, sonrasında işlem yapılamaz. ( @koci )

• @gucarslan Teşekkürler eksik olmayın zaten forumda da aktifim iletişimde kalır süreci hep beraber titizlikle takip ederiz. Benim anladığım DOS'dan sınırları net bir cable bekliyorlar bu bir ayda da gelebilir süreç bitince de bakalım umalım ocak ortası gibi bu sorunlar çözülsün.

• @koci gerçekten çok üzüldüm o kadar emek boşa gitmez umarım bu karardan bir an önce dönülebilir

• @koci ümidinizi kaybetmeyin, siz üzerinize düşeni yaptınız. bundan sonrası için şans yanımızda olsun...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |