@akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru
amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ?
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
Merhaba;
21 yaş altı oğlumuz için Green Cart başvurusu yaptık. Şöyle bir mektup geldi. Benim mi ( sponsor benim) başvuru yaptığımız oğlumunmu doğum belgesi mi isteniyor?
IMPORTANT: THIS NOTICE CONTAINS YOUR UNIQUE NUMBER. THE ORIGINAL
NOTICE MUST BE SUBMITTED WITH THE REQUESTED EVIDENCE.
On January 13, 2024, you filed a Form I-130, Petition for Alien Relative, with U.S. Citizenship and
Immigration Services (USCIS) on behalf of ARDA ARTUC (the beneficiary). We are writing to
inform you that we need more information from you to make a decision on your case. Please read this
letter carefully, follow all of the instructions, and provide the requested evidence and information in
order for us to make a final decision on your case.
What You Need to Do
You must provide the following information in order for us to make a final decision on your case:
Photocopy of Original Birth Certificate
Your application or petition requires the submission of a translated birth certificate. The birth
certificate you provided was not accompanied by a translation. Please review the requirements below
to ensure your submission meets USCIS standards.
What You Need to Do
Submit a copy of the original birth certificate for Arda Artuc. Please ensure it meets the following
birth certificate standards
The birth certificate must be issued by the government agency authorized to issue such
documents.
It must include:
Timely registration of the birth.
The date and place of birth.
The names of both parents.
What to Do If a Birth Certificate Is Not Available
1 of 4 www.uscis.gov
If you cannot obtain a birth certificate, you must provide a letter from the government agency
authorized to issue the document confirming that it is unavailable. Only after submitting this letter can
USCIS accept alternative evidence.
Secondary Evidence
If the birth certificate is unavailable, you must submit secondary evidence. Examples of acceptable
secondary evidence include:
Baptismal Certificate: A certificate under the seal of the church where the baptism occurred,
showing:
Date and place of birth.
Date of baptism.
Names of the godparents, if known.
Census Records: State or Federal census records showing:
Name(s) and place(s) of birth.
Date(s) of birth or age(s) of the person(s) listed.
Other Church Records:
Certificates issued under the seal of the church, parish, or diocese.
Records must include official seals to signify their authenticity and legal validity.
These records may be obtained from the church itself, local archives, or online
genealogy websites.
School Records: A letter from school authorities (preferably the first school attended) showing:
Date of admission to the school.
Date of birth or age at admission.
Place of birth.
Names and places of birth of parents, if available.
Other Records:
Medical records or financial records that reference the marital relationship.
Affidavits
If both the required document and secondary evidence are unavailable, submit two or more notarized
affidavits from individuals who have direct personal knowledge of the event or circumstances you are
trying to prove. Each affidavit must include:
The full name and address of the person signing.
Their date and place of birth.
Their relationship to you (if any).
Full details about the birth.
A complete explanation of how they know about the event.
Note: Affidavits from you or the beneficiary are not acceptable.
Country-Specific Documentation
For information about acceptable documentation based on the beneficiary's country of birth, visit
www.travel.state.gov and follow these steps:
1.
2.
3.
Enter "Visa Reciprocity and Civil Documents by Country" in the search box.
Select Civil Documents And How To Use Them from the search results.
Choose the country of birth and review the “Birth, Death, Burial Certificates” section for2 of 4 www.uscis.gov
3.
Choose the country of birth and review the “Birth, Death, Burial Certificates” section for
specific requirements.
Your response must be received in this office by February 18, 2026.
@Cavidan biz oğlumun apostilli doğum belgesini yollamıştık. Evraklarında da mevcut.
Acaba tercümeli doğum belgesimi istiyorlar.
@Oguz-Talan merhaba bizimde 27 Aralık 2022 başvuru tarihimiz. Bekliyoruz bizde. Dosyamız California da umarım hızlıca onayımız gelir.
@ulgen merhaba sizin başvuru tarihiniz neydi.
@ftkaya1 Bu excel aktif değil mi yoksa 20242den beri başvuran yok mu 
Herkese merhaba. Su anda ortalama I-130 onayi (sadece partner icin) ne kadar suruyor.
@Oguz-Talan uscis onayınız gelince buradan bilgi verir misiniz
bizimde denemeler 2022 hala bekliyoruz
Selamlar f2a başvurduktan ne kadar süre sonra ortalama sonuçlanıyor ilk başvuru ve ABD’ye geliş olana kadarki süreç?
@misha90 bizde 3.5 sene sürdü şimdi daha kısaldı diye düşünüyorum I-130 onaylanma süresi ve bültende aktif olma durumu kaç senede gerçekleşiyor ona göre tahmini söylenebilir
Fikir vermesi açısından yazıyorum. 2023 Eylül ayında başvurumuzu yaptık. Bültende sıramız Ekim ayı itibariyle geldi falan henüz onay almadık. Forumu ara sıra takip ediyorum umarım onay alanlar buradan bilgi verir.
Bizde eylül 2024'te başvurumuzu yaptık hala beklemekteyiz. Başvuru yapmadan önce bize söylenen zaman 3-4 yıl arası ama şuan sanıyorum ki greencardlı eşten başvuru süreci daha da kısaldı.
@Metellica bizim 3 yılı geçti henüz uscis onayı gelmedi ama eli kulağındadır diye düşünüyorum
@beso Tabi bilgilendiririm sizide. Umarim bir an once onaylar gelir.
@efsun bizde 07.2023de başvurduk asagi yukarı aynı zamanlarda basvurmusuz. Dediğiniz gibi halen ilk aşamada bekliyoruz. Umuyorum ki bu sene içerisinde en azından konsolosluk aşamasına gelelim
@beso Başvurulan eyalete göre de bekleme sürelerin değişebileceğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum siz hangi eyaletten başvurunuzu göndermiştiniz?
@beso Tam 3 yil 20 gun sonra i-130 onayimiz geldi. Sizinkininde onumuzdeki haftalarda gelecegini dusunuyorum.
@Oguz-Talan, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@beso Tam 3 yil 20 gun sonra i-130 onayimiz geldi. Sizinkininde onumuzdeki haftalarda gelecegini dusunuyorum.
gözün aydın olsun
başvuru tarihiniz yaklaşık olarak 2022 12. ay mıydı?
@cgokhan tesekkur ederim
Evet basvuru tarihimiz 10 Aralik 2022
@Oguz-Talan Tebrik ederim. Umarım bundan sonraki süreciniz su gibi akıp geçer. Ve darısı bizim başımıza
@efsun Tesekkur ederim, umarim tum bekleyen arkadaslarimizinda onaylari yakinda gelir.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum