Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• Giriş haberlerini bekleyenler için San Francisco havalimanından 1 saat önce girişimi yaptım, ne yapacağım, taşıdığım para ve yiyecekler soruldu. Sıkıntısız geçiş yaptım. Ancak şöyle bir olay yaşadım verdiğim adresi görevli okudu (il ilçeyi okumadı) ben de doğru olduğunu teyit ettim ama sonra burası manhattan'da mı diye sordu ve bende o an evet dedim ama çıktıktan sonra fark ettim ki syracuse'taymış. Ama herhangi bir değişiklik yapmak istediğimi söylememiştim. Acaba manhattan olarak değiştirmiş midir bu konuda ne yapabilirim? Yani yeni bir adres vermedim aslında ama acaba önceki görevli ilçeyi yazmamış mıydı, değiştirdi mi ya da bilgi ekledi mi bilemiyorum. Adresi görüntüleyebileceğim bir yer var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@ceyda01

Kartların gönderileceği adresi mülakat öncesi konsoloslukta değiştirmiş miydiniz veya ilk doldurduğunuz DS260 forma girdiğiniz adres ile aynı adres mi?

DS260’daki adres ile aynıysa, doldurduğunuz formu ve girdiğiniz bilgileri CEAC’dan görüntüleyebilirsiniz diye biliyorum. Çok takılmayın detaylara artık 🙏🏻

Hoşgeldiniz 🍀

• Bu ileti silindi!

• ABD’de yerleşik üçüncü yılımız ve biz bile tedirgin olurken hali hazırda vize veya taşınma sürecinde olan arkadaşların stresini hayal edemiyorum. Hepinize iyi şanslar ve kolaylıklar dilerim. Trump hükümeti ultra zenginler ve az sayıda nitelikli insanlar dışında her türlü göçmenlik sürecini sabote etmek için elinden geleni yapıyor, yapacak. Mahkemeden döneceği kesin olan kararları bile sırf insanları rahatsız etmek, korkutmak, sindirmek için imzalıyorlar. İki yılın ardından artık greencardı cüzdanımda taşıyorum. Bir köşe başında sebepsiz gözaltına alınmak işten bile değil. Yeni vize alan arkadaşlarımız umarım tüm imkanlarını seferber eder ve en kısa sürede fiziki kartlarını alırlar. Bence bu hükümet gidene kadar Türkiye’ye gidiş gelişleri bile minimuma indirmek iyi olur. Cumhuriyetçilerin güçlü olduğu eyaletlerden, göçmen yoğunluğu olan, ice polislerinin dolaştığı bölgelerden mümkün olduğu kadar uzak durmak gerektiğini düşünüyorum. Ben upstate new york bölgesinde yaşıyorum. Buralar fazla göçmen akını almadığı için biz biraz daha gözden uzak rahat yaşıyoruz. ABD yapı olarak Türkiye’den farklı. Gözden uzak olan sistemden de uzak olur. Yolda olan, yola çıkacak olan, mülakata hazırlanan tüm arkadaşlara tekrardan bol şanslar.

• Arkadaşlar merhaba, LAX’ten az önce sorunsuz giriş yaptık. İlk giriş başlığında detay yazarım ancak ekstra bir soru vs. olmadı. Polis gayet sıcak bir şekilde karşıladı.

Herkese çok teşekkür ederim. Bir şey sorulduysa ilk fırsatta yanıtlayacağım, şu an girişi hemen güncellemek istedim.

Herkesin yolu açık olsun.

• @bkio hayırlısı olsun ☺️ Çok sevindim adınıza 💕

• Selam arkadaslar, ben de Seattle'dan sorunsuz giris yapabildim. Detayları sonra paylasirim

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio gözümüz aydın, çok sevindim 🥰 hayırlı olsun, inşallah bundan sonrası da kolaylıkla hallolsun 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz sizin girişiniz de bambaşka bir yerden olmuş ve yine sorunsuz çok şükür👍🏻 hayırlı olsun, inşallah bir an önce mâaile birarada yeni hayatınıza başlayabilmenizi diliyorum 🙏🏻

Yine başka bir talihli arkadaşımız Houston dan giriş yaptı gece ve sorunsuz geçmiş o da, çok da hızlı geçmiş 👏

• @guners74 Kaynak paylaşabilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio @mhmtkz tebrikler, hoşgeldiniz 🍀

• @aysegul selamlar biz de dün Atlanda’dan hiç soru sorulmadan giriş yaptık ancak adres bildirimini almadılar bizden. Adres bildirimi için uscis ten yapabilirsin dendi.
    Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.

• @mhmtkz hoş geldiniz, geçmiş olsun 💐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mirac-Skellrod, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Arkadaslar selamlar son memodan sonra ne yapmam gerektigi konusunda biraz kararsizim,Su anda amerikadayim AoS yapacagim diye hep planlamistik avukatimla numaram da yuksek ankarada isler nasil ilerliyor hic takip etmedim. Turkiyeye gelip konsolosluktan alabiliyorum diye anladim bu dokumandan, ama 26k gibi bir numaranin Ankarada greencard almasi mumkun mu? Her yorumunuz icin tesekkurler simdiden.

benim merak ettiğim avukatınız ne diyor bu konuda?
    sonuçta bütün parayı bir form doldurmak için almamış olsa gerek değil mi.. size bir tavsiye vermeli, yönlendirmeli, konsoloslukların performansına bakmalı.
    açıklanan bültenler sonrası da yorumunu merak ediyorum açıkçası. sonuçta AOS için de bülten önemli.
    bu kadar yüksek bir case için AOS dosyası almak da büyük cesaret.
    avukatınızın yorumunu öğrendikten sonra ben de bir kaç yorum yapmarım dilerseniz.

• Merhaba, Sosyal medyada okuduğum, bugün Addis Ababa ve Kahire'de herkes 221G'ye kalmış. Kafam gerçekten çok karıştı ve kararsız kaldım; bu yüzden fikirlerinizi almak istiyorum.
    Son gelişmelerden, özellikle de bu durdurma durumundan sonra mülakata girip 221G’ye kalırsam, ilerleyen tarihlerde vize basımı yeniden başladığında dosyam Approved olabilir mi? Eğer olursa bu süreç 2–3 ay gibi uzun bir süre alır mı?

Ayrıca sağlık muayenesinin ücretini tekrar ödememek adına, muayeneyi mülakattan sonra, mülakatın sonucuna göre yaptırmak daha mantıklı olur mu? yoksa bu belirsizlik tamamen ortadan kalkana kadar mülakatı ertelesem mi?

• @aysegul case im enteresan olunca girisi de enteresan bir yerden yapayim dedim 🙂 sagolun iyi dilekler icin

• @zakaria Kaynak belirtiniz lutfen. Zaten Afrika ve Asya bolgelerinde 221G oranlari yuksek.

• @zakaria Belirsizlik ortadan kalkana kadar mülakatı ertelemek gibi bir seçenek olduğunu sanmıyorum, öyle olsa hiçbir İranlı mülakata girmezdi. Yüksek ihtimalle konsolosluk erteleme talebi yaptığınızda "yeniden randevu verebileceğimi garanti edemem" gibi bir dönüş yapacaktır. Tabii en iyi yöntem bunu konsolosluğa sormak.

• @bkaraca Şimdilik kaynak sosyal medya 🙂 ama ben de gördüm.

USCIS memosunu görünce anlamıştım, AOS başlatılıp sürecin sonuna kadar gidilebiliyor ama karar çıkmıyor. Bizdeki karşılığı 221g'ye kalmak. Umarım işin siyasi şov kısmındalardır, mülakatlar durmazsa aslında bu iyi bir gelişme, 1 Ekim'e kadar zaman olacak demektir.

• @bkaraca Resmi kaynak yok, sosyal medyada okuduğumu belirttim. Bu ret/onay istatistikleri zaten şuanda hiç bir resmi kaynağı olmaz, mülakata katılan kişilerin tecrübelerinden sadece öğrenebiliriz. Keşke Avrupa'da katılan birinin tecrübesine ulaşabilsem.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |