Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

  • Giriş haberlerini bekleyenler için San Francisco havalimanından 1 saat önce girişimi yaptım, ne yapacağım, taşıdığım para ve yiyecekler soruldu. Sıkıntısız geçiş yaptım. Ancak şöyle bir olay yaşadım verdiğim adresi görevli okudu (il ilçeyi okumadı) ben de doğru olduğunu teyit ettim ama sonra burası manhattan'da mı diye sordu ve bende o an evet dedim ama çıktıktan sonra fark ettim ki syracuse'taymış. Ama herhangi bir değişiklik yapmak istediğimi söylememiştim. Acaba manhattan olarak değiştirmiş midir bu konuda ne yapabilirim? Yani yeni bir adres vermedim aslında ama acaba önceki görevli ilçeyi yazmamış mıydı, değiştirdi mi ya da bilgi ekledi mi bilemiyorum. Adresi görüntüleyebileceğim bir yer var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ceyda01

    Kartların gönderileceği adresi mülakat öncesi konsoloslukta değiştirmiş miydiniz veya ilk doldurduğunuz DS260 forma girdiğiniz adres ile aynı adres mi?

    DS260’daki adres ile aynıysa, doldurduğunuz formu ve girdiğiniz bilgileri CEAC’dan görüntüleyebilirsiniz diye biliyorum. Çok takılmayın detaylara artık 🙏🏻

    Hoşgeldiniz 🍀


  • Bu ileti silindi!

  • ABD’de yerleşik üçüncü yılımız ve biz bile tedirgin olurken hali hazırda vize veya taşınma sürecinde olan arkadaşların stresini hayal edemiyorum. Hepinize iyi şanslar ve kolaylıklar dilerim. Trump hükümeti ultra zenginler ve az sayıda nitelikli insanlar dışında her türlü göçmenlik sürecini sabote etmek için elinden geleni yapıyor, yapacak. Mahkemeden döneceği kesin olan kararları bile sırf insanları rahatsız etmek, korkutmak, sindirmek için imzalıyorlar. İki yılın ardından artık greencardı cüzdanımda taşıyorum. Bir köşe başında sebepsiz gözaltına alınmak işten bile değil. Yeni vize alan arkadaşlarımız umarım tüm imkanlarını seferber eder ve en kısa sürede fiziki kartlarını alırlar. Bence bu hükümet gidene kadar Türkiye’ye gidiş gelişleri bile minimuma indirmek iyi olur. Cumhuriyetçilerin güçlü olduğu eyaletlerden, göçmen yoğunluğu olan, ice polislerinin dolaştığı bölgelerden mümkün olduğu kadar uzak durmak gerektiğini düşünüyorum. Ben upstate new york bölgesinde yaşıyorum. Buralar fazla göçmen akını almadığı için biz biraz daha gözden uzak rahat yaşıyoruz. ABD yapı olarak Türkiye’den farklı. Gözden uzak olan sistemden de uzak olur. Yolda olan, yola çıkacak olan, mülakata hazırlanan tüm arkadaşlara tekrardan bol şanslar.


  • Arkadaşlar merhaba, LAX’ten az önce sorunsuz giriş yaptık. İlk giriş başlığında detay yazarım ancak ekstra bir soru vs. olmadı. Polis gayet sıcak bir şekilde karşıladı.

    Herkese çok teşekkür ederim. Bir şey sorulduysa ilk fırsatta yanıtlayacağım, şu an girişi hemen güncellemek istedim.

    Herkesin yolu açık olsun.


  • @bkio hayırlısı olsun ☺️ Çok sevindim adınıza 💕


  • Selam arkadaslar, ben de Seattle'dan sorunsuz giris yapabildim. Detayları sonra paylasirim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bkio gözümüz aydın, çok sevindim 🥰 hayırlı olsun, inşallah bundan sonrası da kolaylıkla hallolsun 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mhmtkz sizin girişiniz de bambaşka bir yerden olmuş ve yine sorunsuz çok şükür👍🏻 hayırlı olsun, inşallah bir an önce mâaile birarada yeni hayatınıza başlayabilmenizi diliyorum 🙏🏻

    Yine başka bir talihli arkadaşımız Houston dan giriş yaptı gece ve sorunsuz geçmiş o da, çok da hızlı geçmiş 👏


  • @guners74 Kaynak paylaşabilir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bkio @mhmtkz tebrikler, hoşgeldiniz 🍀


  • @aysegul selamlar biz de dün Atlanda’dan hiç soru sorulmadan giriş yaptık ancak adres bildirimini almadılar bizden. Adres bildirimi için uscis ten yapabilirsin dendi.
    Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.


  • @mhmtkz hoş geldiniz, geçmiş olsun 💐


  • @Mirac-Skellrod, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    Arkadaslar selamlar son memodan sonra ne yapmam gerektigi konusunda biraz kararsizim,Su anda amerikadayim AoS yapacagim diye hep planlamistik avukatimla numaram da yuksek ankarada isler nasil ilerliyor hic takip etmedim. Turkiyeye gelip konsolosluktan alabiliyorum diye anladim bu dokumandan, ama 26k gibi bir numaranin Ankarada greencard almasi mumkun mu? Her yorumunuz icin tesekkurler simdiden.

    benim merak ettiğim avukatınız ne diyor bu konuda?
    sonuçta bütün parayı bir form doldurmak için almamış olsa gerek değil mi.. size bir tavsiye vermeli, yönlendirmeli, konsoloslukların performansına bakmalı.
    açıklanan bültenler sonrası da yorumunu merak ediyorum açıkçası. sonuçta AOS için de bülten önemli.
    bu kadar yüksek bir case için AOS dosyası almak da büyük cesaret.
    avukatınızın yorumunu öğrendikten sonra ben de bir kaç yorum yapmarım dilerseniz.


  • Merhaba, Sosyal medyada okuduğum, bugün Addis Ababa ve Kahire'de herkes 221G'ye kalmış. Kafam gerçekten çok karıştı ve kararsız kaldım; bu yüzden fikirlerinizi almak istiyorum.
    Son gelişmelerden, özellikle de bu durdurma durumundan sonra mülakata girip 221G’ye kalırsam, ilerleyen tarihlerde vize basımı yeniden başladığında dosyam Approved olabilir mi? Eğer olursa bu süreç 2–3 ay gibi uzun bir süre alır mı?

    Ayrıca sağlık muayenesinin ücretini tekrar ödememek adına, muayeneyi mülakattan sonra, mülakatın sonucuna göre yaptırmak daha mantıklı olur mu? yoksa bu belirsizlik tamamen ortadan kalkana kadar mülakatı ertelesem mi?


  • @aysegul case im enteresan olunca girisi de enteresan bir yerden yapayim dedim :) sagolun iyi dilekler icin


  • @zakaria Kaynak belirtiniz lutfen. Zaten Afrika ve Asya bolgelerinde 221G oranlari yuksek.


  • @zakaria Belirsizlik ortadan kalkana kadar mülakatı ertelemek gibi bir seçenek olduğunu sanmıyorum, öyle olsa hiçbir İranlı mülakata girmezdi. Yüksek ihtimalle konsolosluk erteleme talebi yaptığınızda "yeniden randevu verebileceğimi garanti edemem" gibi bir dönüş yapacaktır. Tabii en iyi yöntem bunu konsolosluğa sormak.


  • @bkaraca Şimdilik kaynak sosyal medya :) ama ben de gördüm.

    USCIS memosunu görünce anlamıştım, AOS başlatılıp sürecin sonuna kadar gidilebiliyor ama karar çıkmıyor. Bizdeki karşılığı 221g'ye kalmak. Umarım işin siyasi şov kısmındalardır, mülakatlar durmazsa aslında bu iyi bir gelişme, 1 Ekim'e kadar zaman olacak demektir.


  • @bkaraca Resmi kaynak yok, sosyal medyada okuduğumu belirttim. Bu ret/onay istatistikleri zaten şuanda hiç bir resmi kaynağı olmaz, mülakata katılan kişilerin tecrübelerinden sadece öğrenebiliriz. Keşke Avrupa'da katılan birinin tecrübesine ulaşabilsem.


Benzer Başlıklar

  • DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

    Gündem
    93
    1
    16 Oy
    93 İleti
    4k Bakış
    B
    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025 10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım... Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim. Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde; “10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim. Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı: P(10) = \frac{1}{10} Gelmemesi olasılığı: P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10} Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı: P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım: Atış sayısı (n) En az 1 kere 10 gelme olasılığı 1 0.1 → %10 2 1 − (0.9)² = 0.19 → %19 5 1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95 10 1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13” Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65. Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65 Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde. Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95 Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄 Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
  • 1 Oy
    84 İleti
    3k Bakış
    smartcellsS
    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek. ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu. Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak. ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor. ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
  • Green Card Başvurusunda Pasaport Şartının Kaldırılması Kararı (Şubat 2022)

    Gündem
    158
    25 Oy
    158 İleti
    11k Bakış
    caner92C
    @Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
  • Green card başvuruları her geçen yıl artmakta...

    Gündem
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    FamelF
    Merhaba, uzun yıllar önce Kıbrıs’ a göç etmiş biri olarak malesef ülkenin içinde bulunduğu şartları gördükçe üzülerek ve çocuklarımın geleceği için başka arayışlar içinde olan bir ebeveynim. Çünkü burasıda Türkiye nin aynası. Buraya ilk geldiğimiz zamanlarda arkadaşımın bahçıvanın mesleğinin aslında doktorluk olduğunu ve diplomasının bu ülkede geçmediğini öğrendiğimde ilk şokumu yaşamıştım. Malesef ülkesinde doktorluk yaparak kazandığı paradan daha çok kazanabildiği için bahçıvanlık yaptığını anlatmıştı. Daha sonra bu deneyimleri daha çok yaşadım işe aldığım birçok yabancı ülke vatandaşı ya avukat ya hemşireydi ülkelerinde ve burada temizlik yada servis elemanı olarak çalışıyorlardı. Malesef artık bizler aynı durumdayız. Göç ettiğimiz yada etmeyi düşündüğümüz ülkelerde kendi mesleklerimiz yerine basit işler yaparak daha kaliteli bir yaşam istiyoruz. Çünkü bir çoğumuzun ülke geleceğinden bir beklentisi kalmadı. Umarım bu çaba içinde olan herkes en kısa sürede hayal ettiği ve en önemlisi hak ettiği yaşam kalitesine ulaşır. Son bir not son 6 ayda bahsettiğim çalışan kişiler ülkelerine geri dönüyor. Çünkü kendi para birimleri tl ile karşılaştırıldığında daha değerli olmuş :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum