DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@aysegul araç kiralama işlemini hangi firma üzerinden yaptınız ayşegül hanım, bizde araç kiralamayı istiyoruz ve karasız kalmıştık.
-
@kucurizm dün gece yaptık, 11 gün için alamo dan rezervasyon yaptık biz. Budget, sixt vs biraz daha pahalı kaldı. Bu arada alamo amerika sitesinden yaptık, türkiye sitesinden bakınca çok daha pahalıya geliyor neden bilmiyorum.
-
@aysegul tamamdır teşekkür ederim. Dönüş bileti olmayanlar için biraz yüksek depozito ve zorluk çıkarıyorlarmış six felan, bizde rezervasyon yapacağız bakalım. Umarım kiralayabiliriz, her yer kapalı bir konumda inmiş olacağız boston'a sizden bir gün sonra.
-
@kucurizm Hangi havalimanına ineceksiniz bilmiyorum ama Christmas ve Thanksgiving gibi ülkenin en önemli 2 tatil gününden birinde, açık bir araç kiralama bankosu beklememenizi öneririm. Bir şirketi nöbetçi bırakırlar, o şirket de genelde Avis (çok nadiren de Sixt) olur, diğerleri kapalı olur. Ben rezervasyon yapmıştım ama derseniz, muhatabanız aracı tuttuğunuz aplikasyondur, Expedia, Booking vs. paranızı iade istersiniz, sonra orada Avis’ten havaalanı fiyatından aracı tutmak zorunda kalabilirsiniz. Bunlar başıma geldi ordan biliyorum.
Hatta Christmas Eve için bile teyit etmekte fayda var çalışıyor musunuz diye. -
@erenotti teşekkür ederim bilgilendirme için sanırım hızlıca uber veya taksi ile otele geçip daha sonra kiralama işlemi yapmak daha mantıklı olacak bizim için.
-
@kucurizm Boston’a inecekmişsiniz, iletinizdeki ayrıntıyı okumayı atlamışım, eğer şehrin merkezi kısımlarında kalacaksanız orada arabaya çok bir ihtiyacınız olmayabilir zaten. Duruma göre şehir içi araç kiralama ofislerinden de tutabilirsiniz, lakin havaalanında aracı tutup, oraya geri bırakıp sonrasında uçmak en zahmetsiz ve en rahatı tabi.
-
Arkadaşlar DOS yetkilisi Rubio’nun vizelerin bir süre askıya alınacağını söylüyor. Vizeyi alanlar şimdilik şanslı. Ama GC basımı da malesef artık muallak..
-
Giriş haberlerini bekleyenler için San Francisco havalimanından 1 saat önce girişimi yaptım, ne yapacağım, taşıdığım para ve yiyecekler soruldu. Sıkıntısız geçiş yaptım. Ancak şöyle bir olay yaşadım verdiğim adresi görevli okudu (il ilçeyi okumadı) ben de doğru olduğunu teyit ettim ama sonra burası manhattan'da mı diye sordu ve bende o an evet dedim ama çıktıktan sonra fark ettim ki syracuse'taymış. Ama herhangi bir değişiklik yapmak istediğimi söylememiştim. Acaba manhattan olarak değiştirmiş midir bu konuda ne yapabilirim? Yani yeni bir adres vermedim aslında ama acaba önceki görevli ilçeyi yazmamış mıydı, değiştirdi mi ya da bilgi ekledi mi bilemiyorum. Adresi görüntüleyebileceğim bir yer var mı?
-
Kartların gönderileceği adresi mülakat öncesi konsoloslukta değiştirmiş miydiniz veya ilk doldurduğunuz DS260 forma girdiğiniz adres ile aynı adres mi?
DS260’daki adres ile aynıysa, doldurduğunuz formu ve girdiğiniz bilgileri CEAC’dan görüntüleyebilirsiniz diye biliyorum. Çok takılmayın detaylara artık

Hoşgeldiniz

-
Bu ileti silindi! -
ABD’de yerleşik üçüncü yılımız ve biz bile tedirgin olurken hali hazırda vize veya taşınma sürecinde olan arkadaşların stresini hayal edemiyorum. Hepinize iyi şanslar ve kolaylıklar dilerim. Trump hükümeti ultra zenginler ve az sayıda nitelikli insanlar dışında her türlü göçmenlik sürecini sabote etmek için elinden geleni yapıyor, yapacak. Mahkemeden döneceği kesin olan kararları bile sırf insanları rahatsız etmek, korkutmak, sindirmek için imzalıyorlar. İki yılın ardından artık greencardı cüzdanımda taşıyorum. Bir köşe başında sebepsiz gözaltına alınmak işten bile değil. Yeni vize alan arkadaşlarımız umarım tüm imkanlarını seferber eder ve en kısa sürede fiziki kartlarını alırlar. Bence bu hükümet gidene kadar Türkiye’ye gidiş gelişleri bile minimuma indirmek iyi olur. Cumhuriyetçilerin güçlü olduğu eyaletlerden, göçmen yoğunluğu olan, ice polislerinin dolaştığı bölgelerden mümkün olduğu kadar uzak durmak gerektiğini düşünüyorum. Ben upstate new york bölgesinde yaşıyorum. Buralar fazla göçmen akını almadığı için biz biraz daha gözden uzak rahat yaşıyoruz. ABD yapı olarak Türkiye’den farklı. Gözden uzak olan sistemden de uzak olur. Yolda olan, yola çıkacak olan, mülakata hazırlanan tüm arkadaşlara tekrardan bol şanslar.
-
Arkadaşlar merhaba, LAX’ten az önce sorunsuz giriş yaptık. İlk giriş başlığında detay yazarım ancak ekstra bir soru vs. olmadı. Polis gayet sıcak bir şekilde karşıladı.
Herkese çok teşekkür ederim. Bir şey sorulduysa ilk fırsatta yanıtlayacağım, şu an girişi hemen güncellemek istedim.
Herkesin yolu açık olsun.
-
@bkio hayırlısı olsun
️ Çok sevindim adınıza 
-
Selam arkadaslar, ben de Seattle'dan sorunsuz giris yapabildim. Detayları sonra paylasirim
-
@bkio gözümüz aydın, çok sevindim 🥰 hayırlı olsun, inşallah bundan sonrası da kolaylıkla hallolsun

-
@mhmtkz sizin girişiniz de bambaşka bir yerden olmuş ve yine sorunsuz çok şükür
hayırlı olsun, inşallah bir an önce mâaile birarada yeni hayatınıza başlayabilmenizi diliyorum 
Yine başka bir talihli arkadaşımız Houston dan giriş yaptı gece ve sorunsuz geçmiş o da, çok da hızlı geçmiş

-
@guners74 Kaynak paylaşabilir misiniz?
-
-
@aysegul selamlar biz de dün Atlanda’dan hiç soru sorulmadan giriş yaptık ancak adres bildirimini almadılar bizden. Adres bildirimi için uscis ten yapabilirsin dendi.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur. -
@mhmtkz hoş geldiniz, geçmiş olsun

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum