Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

• @bkio deneyimli üyeler bu konuda daha bilgilidir. Ancak uluslararası kanunlar gereği bunlar imkansız. CBP memuru kanunda yazmayan bir nedenden sizi red etmemesi lazım. Velev ki, sizi daha fazla sorguladı, ikinci sorgu için odaya aldı, hal ve hareketlerinizden şüphelendi bir kulp buldu ve red etti. INAD yolcu olursunuz ve geldiğiniz hava yolu şirketi sizi tekrar ülkenize getirmek zorunda kalır.

• ABD Başkanı Trump'ın talimatıyla, Yeşil Kart çekilişi olarak bilinen Çeşitlilik Vize Programı (DV), DHS tarafından askıya alındı. Sebep: Brown Üniversitesi ve MIT'deki saldırılar; MIT saldırganı 2017'de DV ile girmiş. Süresiz mi yoksa geçici mi net değil, yasal itirazlar bekleniyor. Kongre onayı yok, yürütme kararı. Resmi sitede henüz güncelleme yok.

• @bkio girişte göz altı çok işlerine yarar gibi gelmiyor kulağa, girişte sorun çıkartıp sınırdan çevirirler mi derseniz ona bir şey diyemem ama göz altı durumu işlerine gelmez bence

• Hakkımızda hayırlısı olsun. Bekleyip görecegiz

• Şuan hala türkiyedeyim abd girişim şubat ayında olacaktı elim ayağım titriyor bana bir akıl verin acil giriş yapıp çıkış yapmalımıyım kararı mı beklemeliyim 17 ocakta düğünüm var kafayı yiyeceğim bütün sürecin mahvolması demek bu

• Pasaportuma green kart vizesini işlettirdim ancak henüz abd'ye giriş sağlamadım. Bu durumda kazanmış olduğum hak halen geçerli mi ?

• @brucewayne, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Pasaportuma green kart vizesini işlettirdim ancak henüz abd'ye giriş sağlamadım. Bu durumda kazanmış olduğum hak halen geçerli mi ?

Bunun cevabını öğenmem gerek

• ⭐⭐

Buda mı gol değil demek istiyorum sadri alışık gibi bu sene ne güzel ilerliyordu ücret geldi pasaport gelecek dendi bir çok ülke programdan çıkarıldı daha sonra bir açıklama dv27 ile ilgili gecikmenin en kısa sürece çözecekleri ve planan tarihler içinde olacağına dair resmi açıklama da yapıldı sabırsızlıkla beklerken süreci durdurma kararı alıyorlar.

• @ozangules62 Evet, havalimanından geri göndermesinler sonra. Haberden anladığım ise çekilişin iptal edildiği yönünde. Ayrıca abd'ye ilk defa yakın zamanda gidecekler varsa özelden konuşabiliriz.

• @ismailipek iyi hoşta ilk giriş için zaten bir tarih not edilmiş durumda pasaport sayfasında. Yani sınırdan koşarak atlayarak gitmekten ne farkı kalıyor plansız programsız üstelik kazanılan bir hak varken.

• @gucarslan sonuçta tüm süreçler tamamlandı green card pasaporta işlendi. ben sahiden anlamıyorum güncel durumu ve bilet bakın tavsiyelerini.

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Pasaportuma green kart vizesini işlettirdim ancak henüz abd'ye giriş sağlamadım. Bu durumda kazanmış olduğum hak halen geçerli mi ?

Bu başlığın ilk iletisinden sonrasını okuyun bu sorunuzun cevabı var.

• @brucewayne bende 28 aralıkta biletim var fakat erken gitmeyi planlıyorum yaşanan olaylardan

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@gucarslan sonuçta tüm süreçler tamamlandı green card pasaporta işlendi. ben sahiden anlamıyorum güncel durumu ve bilet bakın tavsiyelerini.

Pasaporta işlenen green card değil vize! O sadece bir vize. O vizeyle ABD'ye giriş yaptıktan sonra GC basıma geçer ve fiziki olarak elinize almanız gerek.

• 12 ocakta uçak biletim var. 23 gün nasıl geçecek şimdi.... zaten stres hali var. Erken (1-2-3-4) gün içinde giriş durumumuz da yok...

• @brucewayne ırkçı Trump’ın ve ekibinin yasayı nasıl ve hangi detaylarla onayacağı bilinmediği için veriliyor tavsiyeler. Risk alıp sorunsuz da girebilirsiniz, tam tersi durum da yaşanabilir. Gri bir alan var şu an. Kararname 2027 çekilişi itibariye de diyebilir, mevcut giriş yapmayan ve stamp basılmamış pasaportlar için de diyebilir. Trump’a ne kadar güveniyorsanız, ona göre hareket etmelisiniz.

• @Serapp anlıyorum ne zaman gerçek kararname yayınlanacak sizce ? varsayımlar üzerine insanlar planlar yapamaz. kazanılan hakkı kolayca alacaklar ise boş yere kürek çekmeninde anlamı yok. ıce polislerinin normal vatandaşlarını bile yakaladığı bir gündemden bahsediyoruz. dediğim gibi uçak bileti almak bile maliyetli hem zaman olarak hem de para olarak. kesinleşmeden şansa doğru yolculuk yapmak akıllı gelmiyor

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @swadze Aynen oyle hocam. Ben de mart icin gitme plani yapıyodum simdi apar topar 12-13 ocak icin bilet almaya calisiyorum. Daha erkene alalım desek Christmas ve yilbasi sebebiyle maliyeti cok artiyor ama bir taraftan hak da yanar mi korkusu var. Gercekten kabus gibi bir surec oldu, dedikleri kadar varmış esas olay kazandıktan sonra basliyormus. Umarim bu sene hak kazanan herkes sorunsuz bir sekilde Amerika'da bulabilir kendini bu kadar stresin uzerine

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k