Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @eceslc umarım sorunsuz bir şekilde girişinizi tamamlarsınız.

• @sencansinaygun tabiki de paylaşacağım 🙂 inşallah olumlu olur her şey

• @tumra önce herkes için sonra kendi özelimde dilek diledim. Yanlış anlaşılma olmuş.

• 10 küsur yıldır çıkmasa da her yıl beklemesi, çıkarsa diye hayaller kurması keyifliydi. bir devir bitti. hey gidi green card. en güzel duygularımın katili. trump gittikten sonra tekrar açılır umarım. yine çıkmasın ama hayatımda o küçük heyecan olsun.

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığına yazdığım tavsiyem,

Bu süreçte acil giriş yapacak fakat fazla uzun süre kalamayacak tüm arkadaşlara tavsiyem, greencard ların basılıp gönderileceği adresleri tanıdığı olan bir adres olarak güncellemeleri (ilk girişte güvenlik görevlisine yeni adres beyanı yapılabiliyor).

TR'ye geri dönüp bir sonraki giriş yapacağınız tarihe kadar kartlarınız basılırsa, tanıdığınız size (TR'ye) posta yolu ile kartları yollar. Kartlar elinizde olduğu için (pasaporta vurulan 1 yıllık vizeye bağlı kalmadan) rahatça giriş yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@drbaykal anladım.
    durumunu en doğru siz biliyorsunuz. bol şans..

• Bu seneden pek de umudum yoktu. Yine de pasaport ve ücret şartı söylentisi umut veriyordu... Öte yandan 2020 sonrası peak yapan isteğim her geçen sene azalmıştı açıkçası. Neden bilmiyorum, yaşlılık diyelim... 2018,19 yılında çıksa bana bambaşka olabilirdi. Şimdi içimden kazanmak da gelmiyor açıkçası. Hoş şimdilik o şansım da kalmadı ya neyse...
    Trump ve Trumpçıların derdi "DEI" ileydi zaten bunu biliyorduk ama bu çekiliş çok da kimsenin umrunda değildi açıkçası ABD'de. ABD'nin ve abdlilerin kendi dertlerini sıralarken kimsenin bu çekilişi umursadığını sanmıyorum...
    Son saldırı da bu işin bahanesi oldu. 50 bin vizeliyi engelle ama hergün binlerce sınırdan kaçak gireni engelleyeme. Bir tarafta elekten geçen gelen insanlar diğer tarafta kafasına göre sınırdan girenler. Politikacıların amacı eyyam...
    Tekrar buraya gelecek olursak,
    Ben bu yasağın çok kalıcı olacağını düşünmüyorum ama kısa süre (1-2 sene) için GC'yi engelleyeceği, yavaşlatacağı aşikar. Yine de genç arkadaşlar enseyi karartmasınlar...
    Hali hazırda vizesini almış ya da Gc'yi kazanmış arkdaşlar çok büyük bir telaş içindedir diye düşünüyorum. Onları etkileyeceğini düşünmüyorum ve ummuyorum da. İnşallah öyle olur. Dualarım sizinle. Müsterih olunuz.
    Edit: Gürcan beyin yazdıklarını okuduktan sonra kazanmış ve mülakatı geçmiş olanların elini çabuk tutmasında fayda var. Diğer insanlar da sakin kalıp beklemek en iyi çözüm. Hayırlısı olsun...

• bence bunlarin ajandasinda zaten dv programini iptal etmek vardi da sebep ariyorlardi

• Arkadaşlar bu gelişme bizleri derinden etkiledi 😳 lakin işin buraya geleceğini hepimiz tahmin edebiliyorduk, inşallah kısa sürede bu belirsizlik sonuçlanır ve başvuru formlarına güvenlik amaçlı güvenlik soruşturması sabıka kaydı vb eklenerek süreç devam eder,

• Peki bu karar ardından giriş yapmak olumsuz bir şeye sebebiyet verebilir mi?

Edit: panik ile olumsuz yorum yazdığım için ilgili kısmı kaldırdım.

• @bkio karar geriye dönük işletilemez ama resmi kanal açıklamalarını takipte kalın.

• @bkio deneyimli üyeler bu konuda daha bilgilidir. Ancak uluslararası kanunlar gereği bunlar imkansız. CBP memuru kanunda yazmayan bir nedenden sizi red etmemesi lazım. Velev ki, sizi daha fazla sorguladı, ikinci sorgu için odaya aldı, hal ve hareketlerinizden şüphelendi bir kulp buldu ve red etti. INAD yolcu olursunuz ve geldiğiniz hava yolu şirketi sizi tekrar ülkenize getirmek zorunda kalır.

• ABD Başkanı Trump'ın talimatıyla, Yeşil Kart çekilişi olarak bilinen Çeşitlilik Vize Programı (DV), DHS tarafından askıya alındı. Sebep: Brown Üniversitesi ve MIT'deki saldırılar; MIT saldırganı 2017'de DV ile girmiş. Süresiz mi yoksa geçici mi net değil, yasal itirazlar bekleniyor. Kongre onayı yok, yürütme kararı. Resmi sitede henüz güncelleme yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio girişte göz altı çok işlerine yarar gibi gelmiyor kulağa, girişte sorun çıkartıp sınırdan çevirirler mi derseniz ona bir şey diyemem ama göz altı durumu işlerine gelmez bence

• Hakkımızda hayırlısı olsun. Bekleyip görecegiz

• Şuan hala türkiyedeyim abd girişim şubat ayında olacaktı elim ayağım titriyor bana bir akıl verin acil giriş yapıp çıkış yapmalımıyım kararı mı beklemeliyim 17 ocakta düğünüm var kafayı yiyeceğim bütün sürecin mahvolması demek bu

• Pasaportuma green kart vizesini işlettirdim ancak henüz abd'ye giriş sağlamadım. Bu durumda kazanmış olduğum hak halen geçerli mi ?

• @brucewayne, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Pasaportuma green kart vizesini işlettirdim ancak henüz abd'ye giriş sağlamadım. Bu durumda kazanmış olduğum hak halen geçerli mi ?

Bunun cevabını öğenmem gerek

• ⭐⭐

Buda mı gol değil demek istiyorum sadri alışık gibi bu sene ne güzel ilerliyordu ücret geldi pasaport gelecek dendi bir çok ülke programdan çıkarıldı daha sonra bir açıklama dv27 ile ilgili gecikmenin en kısa sürece çözecekleri ve planan tarihler içinde olacağına dair resmi açıklama da yapıldı sabırsızlıkla beklerken süreci durdurma kararı alıyorlar.

• @ozangules62 Evet, havalimanından geri göndermesinler sonra. Haberden anladığım ise çekilişin iptal edildiği yönünde. Ayrıca abd'ye ilk defa yakın zamanda gidecekler varsa özelden konuşabiliriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |