DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Green card başvuruları durdurulmayacaktır veya iptal edilmeyecektir çünkü saldırgan Portekizli ve yaşamını yitiren 2 öğrenciden biri Özbekistanlı Muhammed'dir. Yani bu durum Trump'ın daha önce söylediği "Norveçliler, Danimarkalılar vb. ülkemize yeşil kartla gelmiyor. Gelenler hep 3. Dünya ülkelerindendir." benzeri söylemini haksız çıkaran bir durumdur. Saldırgan Özbekistanlı ve ölen Portekizli olsaydı Green Card başvuruları kesinlikle iptal edilirdi diyebilirdik. Bu nedenle Green Card iptal edilmeyecektir, boş yere üzülmeyin (İptal etmesi kendisini iç siyasette daha da zor duruma sokar, zaten yeterince zor durumda Trump.).
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Vizesi basılmış ama giriş yapmamış kişiler acele davranmak isterlerse bence İrlanda gibi preclearance a dahil olup amerika için pasaport kontrolü o ülke sınırlarında yapılan ülkelerden giriş yapabilirler . Bu sayede direkt abd de inip valizinizi alıp çıkabiliyorsunuz.
-
@bkio neden gözaltına alınacağınızı düşünüyorsunuz ki?
hakkınızda kırmızı bülten çıkartılmamışsa buna sebebiyet verecek bir konu yok ortada. -
Elimizde fiziki olarak greencard olduğu sürece ve 6 aylık süreci aşmadığımız sürece girişlerde buna yönelik bir sorun çıkarmaz değil mi? Zaten 1 yıl yaşadım sonrasında iki haftalığına tekrar giriş yaptım yeni Türkiye’ye geldim.
-
https://www.instagram.com/p/DScVlz-kkxL/?igsh=MWs5OHNpYzRsbjBhdQ==
İkinci görselde dv1 girişlerinin de askıya alındığı yazılıyor. Kazananlar için imkanları varsa ilk ucaga atlayıp gelin
-
Arkadaşlar Reddit'te şöyle bir entry gördüm:
From what I read and how is interpret it, the program is now fully suspended and I’d assume so is the entry to the US on a DV1 visa given it is part of the program.
''Okuduklarımdan ve yorumlama şeklimden anladığım kadarıyla, program tamamen askıya alındı ve programın bir parçası olduğu için DV1 vizesiyle ABD'ye girişin de askıya alındığını varsayıyorum.''
-
vizemi aldım şubat ayında girişimi yapmayı düşünüyordum ancak sabah çıkan haber ile önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum. halihazırda çalışıyor olduğum için acil olarak işten çıkış işlemlerimi halledip amerika'ya ilk giriş yapmak için bilet alacağım. hedefim salı gününe yetiştirmek kendimi.
-
@swadze tamamen spekülatif, korku verici, kaynaksız bir reddit yorumu olmuş
-
@okokok vizesi basılanlar, giriş-çıkış yapanlar nasıl engellenebilir ki? Ben giriş-çıkış yaptım. Evimi bile tuttum. Eşyalarımı aldım. Zararımı kim karşılayacak?
-
@okokok her yazılana inanmak ne kadar doğru şu an o tartışılır. Açıklamalar genelde kuranın kaldırıldığı yönünde ancak dv1 vizesiyle ilgili girişler durduruldu gibi bir şey yok gibi. Redditte de bazı Amerikalılar bu kararın kongre tarafından alınmadığı için kongreden geçmeden uygulanamayacağını, sadece AOS yapacakları engelleyebileceğini yazıyor. Bazıları da ulusal güvenlik sebebiyle bu kararın uygulanabileceğini yazıyor. Birkaç saat ya da birkaç gün daha beklemeden net bir bilgi öğrenemeyeceğiz gibi duruyor şu an. Bilet alıp bileti yakmak zorunda da kalmayız umarım her şey çok karıştı bir anda
-
@Bora-Çiçek merhabalar bende biletimi Salı gününe çekeceğim ama sosyal medyada askıya alındı tarzında haberler okuyoruz ülkeye girişte sorun yaşar mıyız?
-
@Göktuğ-Yılbaşı avukat yazdığı için yazmıştım ancak dediğiniz gibi net bilgi kimsede yok sanki.
-
Hemen giriş yapmamız her ne kadar resmi sosyal medya hesaplarından duyurulsa da, henüz yasal bir kaynaktan duyurulmadığı için öneriliyor değil mi? 2020'deki süreçte nasıl bir durum yaşanmıştı?
Gidip kapıdan girememe riski, girip GC alamama riski, bunların hepsi yolunda gitse bile çıktıktan sonra tekrar GC ile giriş yapamama riski çok can sıkıyor. -
@gucarslan haklısınız doğru ifade edemedim, ülkeye alınmama gibi bir durum olur mu diye sormam gerekirdi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum