@aysegul, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

İlk haberler çekilişi durdurdu gibiydi, ve biraz daha relaxtım açıkçası, bakanın duyurusunu okuduğumda biraz panikledim ben de..
dv2027 veya lottery yazmadığı sürece tedirgin olmalıyım diye düşünüyorum haksız mıyız? Yani doğru mu algılıyorum acaba? Yani yeni çekilişleri askıya alıyoruz falan demiyor kadın, dv1 programını durdurmaktan bahsediyor direk. USCIS, dv vizesiyle alınacak greencardların basımını bugünden itibaren durdurabilir gibi mi yani, kafam çorba oldu
Bilet alacağız gibi sanki ama giriş yaptıktan sonra da uscis yok kartları basmıyoruz diyebilir mi?
Edit : Ya kimse yanlış anlamasın tabiki dv2027 de yazmasın, isterim ki hiç karışmasınlar, normal düzeninde devam etsin herşey.. kendi açımızdan değerlendirince doğru sonucu çıkarabilmek adına ifadeleri irdelemek için yazdım. Kimseyi üzmek istemem 
Daha önce olanı özetleyeyim.
Trump ilk kez böyle bir karar aldığında (2020) bülten ilerlemeye devam etti, hatta gelecek senenin (2021) çekiliş sonuçları bile açıklandı. Ama farklı olarak, Pandemi zamanı olduğu için sadece konsolosluklar değil, ülkeye girişler bile zaten herkese kapalıydı. Yazın ülkeye genel girişler açıldıktan sonra bile DV için yasak devam etti bir süre daha ve yeni vize basmaya devam etmediler (dava için olan kısa bir dönem var ama o istisna) çünkü 2020 yılı sonuna kadar DV için ülkeye giriş olmayacak demişti Trump. Ama aynı yıl (2020) Ekim-Kasım arasında yine çekiliş (DV2022) yapıldı.
Bu süreçte konsolosluklar vize basmadılar çünkü vizeyi bassalar bile yasak ne kadar sürecek belli değildi ve bu vize, son kullanma süresi olan bir vize türü olduğu için, Pandemi yüzünden olan kısıtlı kapasitelerinde bunu DV’ye ayırmak istemediler.
2020 yılının sonuna kadar DV ile ülkeye girişleri durduran Trump, Biden seçildiği için başkanlığını devretmesine 20 gün kala bile bu karardan dönmeyerek, durdurma kararını bir 6 ay daha bile uzattı.
Bu karar süresince sadece bazı vizelere düşmanlık gütmekle kalmadı, konsolosluk bütçelerini kıstı, eleman azalttı, hepsine de Pandemi bahanesi oldu.
Şu an önümüzdeki 3 yıl daha Trump başkanlığına devam edecek. Başkanlığın son 20 gününde, sonraki 6 ayı etkileyecek karar alarak bu vizeye nefretini belirten bir başkandan bahsediyoruz.