Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

• @Umut-P

@Umut-P evet bende öyle okudum sadece Green Card çekilişini hep kaldırmak için bunu bahane edecekler gibi ama yine bilgisi ve tecrübesiyle bizi hocamlarımız aydınlatırsa sevinirim

• barisakkayaB barisakkaya bu başlıktan bahsetti

• I iibrahimd bu başlıktan bahsetti

• Bir iki gün içerisinde giriş çıkış yapıp 12 ocakta tekrardan giriş yapacağız. İkinci gidişimizde kartlarımızı teslim alacağımızı ümit ederek gitmeye çalışacağız. Güncelleme yapacağız duruma göre.

• @drbaykal bu kadar kısa sürede neden giriş çıkış yapıyorsunuz?

• @aysegul abla selamlar çocukların yaşı kaç eğer lise ya da ortaokuldaysa düşünmeden gidin elbet alışırlar hatta ben yerinizde olsam ilkokul anaokulda olsa bile bir an önce giderdim

• dv26 da vizesini alan veya mülakatını bekleyen herkes umarım hak kaybı yaşamadan süreci tamamlar. dv27 nin başlamayan çekilişi için bile bu kadar sarsıldıysam; para enerji ve en önemlisi zamanını ayıran dostlar umarım bu süreci olumlu bir şekilde sonlandırıp yeni hayatlarına kavuşurlar.

• M mod55 bu başlıktan bahsetti
  • barisakkayaB barisakkaya bu başlıktan bahsetti
  • A aysegul bu başlıktan bahsetti

• @gucarslan işlerimizden izin almamız yeterince sıkıntılı. Nöbetlerimi devredip hızlıca giriş çıkış yapmam daha mantıklı gözüküyor şu süreçte. En azından cardlar basım aşamasına geçer. Yarın kalkıp malum kişi kararnameyi imzalasa activate olmadığı için hakkımızı kaybedersek diye geriliyorum.

• Kapıda CBP memurunun direk vizeyi iptal edip bizi ülkeye almama ihtimali de var sanırsam. Ortada böyle bir karar yok ama bakanın açıklaması var, sosyal medya üzerinden talimatı var. Tek korkum bu ancak bir yandan da hafta sonuna bilet ayarlamaya çalışıyorum. Hakkımızda hayırlısı diyorum.

• @drbaykal Bu yaklaşım biraz sadece kendi durumuna odaklanmak gibi geliyor. 12 Ocak’tan sonrası ne olacak, henüz vize almamış veya süreci devam eden binlerce insan ne yapacak? Sorunun sadece “ben girdim, gerisi önemli değil” noktasına indirgenmesi için yazmanız pek adil değil

• Biz yarın akşam için biletimizi aldık. Newyork tan ilk girişi yapacağız. Planımız şubat sonuna doğru gitmekti ama ne olacağı belirsiz olduğu için ilk girişi yapalım istedik. Bir hafta kalıp geri döneceğiz. İşlerimizden izin aldık. Umarım herkes için olumlu ilerler süreç

• @eceslc giriş sonrasında deneyimlerinizi bizlerle paylaşmanızı dört gözle bekliyoruz.

• @eceslc umarım sorunsuz bir şekilde girişinizi tamamlarsınız.

• @sencansinaygun tabiki de paylaşacağım :) inşallah olumlu olur her şey

• @tumra önce herkes için sonra kendi özelimde dilek diledim. Yanlış anlaşılma olmuş.

• 10 küsur yıldır çıkmasa da her yıl beklemesi, çıkarsa diye hayaller kurması keyifliydi. bir devir bitti. hey gidi green card. en güzel duygularımın katili. trump gittikten sonra tekrar açılır umarım. yine çıkmasın ama hayatımda o küçük heyecan olsun.

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığına yazdığım tavsiyem,

Bu süreçte acil giriş yapacak fakat fazla uzun süre kalamayacak tüm arkadaşlara tavsiyem, greencard ların basılıp gönderileceği adresleri tanıdığı olan bir adres olarak güncellemeleri (ilk girişte güvenlik görevlisine yeni adres beyanı yapılabiliyor).

TR'ye geri dönüp bir sonraki giriş yapacağınız tarihe kadar kartlarınız basılırsa, tanıdığınız size (TR'ye) posta yolu ile kartları yollar. Kartlar elinizde olduğu için (pasaporta vurulan 1 yıllık vizeye bağlı kalmadan) rahatça giriş yapabilirsiniz.

• @drbaykal anladım.
    durumunu en doğru siz biliyorsunuz. bol şans..

• Bu seneden pek de umudum yoktu. Yine de pasaport ve ücret şartı söylentisi umut veriyordu... Öte yandan 2020 sonrası peak yapan isteğim her geçen sene azalmıştı açıkçası. Neden bilmiyorum, yaşlılık diyelim... 2018,19 yılında çıksa bana bambaşka olabilirdi. Şimdi içimden kazanmak da gelmiyor açıkçası. Hoş şimdilik o şansım da kalmadı ya neyse...
    Trump ve Trumpçıların derdi "DEI" ileydi zaten bunu biliyorduk ama bu çekiliş çok da kimsenin umrunda değildi açıkçası ABD'de. ABD'nin ve abdlilerin kendi dertlerini sıralarken kimsenin bu çekilişi umursadığını sanmıyorum...
    Son saldırı da bu işin bahanesi oldu. 50 bin vizeliyi engelle ama hergün binlerce sınırdan kaçak gireni engelleyeme. Bir tarafta elekten geçen gelen insanlar diğer tarafta kafasına göre sınırdan girenler. Politikacıların amacı eyyam...
    Tekrar buraya gelecek olursak,
    Ben bu yasağın çok kalıcı olacağını düşünmüyorum ama kısa süre (1-2 sene) için GC'yi engelleyeceği, yavaşlatacağı aşikar. Yine de genç arkadaşlar enseyi karartmasınlar...
    Hali hazırda vizesini almış ya da Gc'yi kazanmış arkdaşlar çok büyük bir telaş içindedir diye düşünüyorum. Onları etkileyeceğini düşünmüyorum ve ummuyorum da. İnşallah öyle olur. Dualarım sizinle. Müsterih olunuz.
    Edit: Gürcan beyin yazdıklarını okuduktan sonra kazanmış ve mülakatı geçmiş olanların elini çabuk tutmasında fayda var. Diğer insanlar da sakin kalıp beklemek en iyi çözüm. Hayırlısı olsun...

• bence bunlarin ajandasinda zaten dv programini iptal etmek vardi da sebep ariyorlardi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k