Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

Tahminlerdense, kişi analizi ve kehanetlerdense resmi duyuruların neleri getireceğini, yayınlanacak resmi kararnamede ne gibi şartlar konulacağı, bu karar sonrası hızlı reaksiyon göstererek ABD’ye hemen giriş yapacak ve bu ilk giriş sonrası resmi göçmen statüsü kazanacak kişilerin Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş konu başlığında ilk giriş deneyimlerini detayları ile okumak bu konu başlığını takip eden sizin gibi henüz ilk girişini yapmamış olan DV2025 ve DV2026 talihlilerinin daha çok yararına olacaktır.

• Biraz naif olacak ama biz henuz current olmayanlar icin federal mahkemenin bu karari iptal etmesini beklemekten baska bir sey kalmiyor.

Genelde bu davalari Amerikan Gocmen Avukatlari Birligi aciyormus, recent posting icin link su sekilde. https://www.aila.org/recent-postings

• Zaten son yıllarda gitmek çok zorlaşmıştı. Hayaller başka evrenlerde artık ...

• ⭐⭐⭐⭐

@eni-vici-vokke, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

trump imzaladıktan sonra iptal edilme ihtimali olabilir mi?

Evet zaten bu kaldirilma karari degil, durdurma. Trump bir onceki sefer bu cekilise engel olmak istediginde Joe Biden baskan secilmis ve onun kararlarini iptal etmisti. Trumptan sonraki yeni baskan da ayni sekilde Trump'in durdurma kararlarini iptal edebilir. Ama sahsi gorusum, Trump basta oldugu surece engel olmaya devam edecek.

• @dogukan-altn biz de 26 ekimde giriş yaptık ssn hemen geldi ama greencardlarımız bu gün elimize ulaştı. Hükümetin kapalı olması ve resmi tatiller işleri çok yavaşlattığı için öyle oldu merak etmeyin gelir

• @melisbasdurmus toparlanmayı bırakın hemen uçak bileti alın bence riske atmayın ne olacağı hiç belli değil daha sonra burada greencardlarınızı aldığınızda döner toparlarsınız ne gerekiyorsa

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Herkes gibi biz de şok olduk, hemen bilet baktık, bilet fiyatları Mart ayının 2-2,5 katı çıkıyor noel mevsimi ondan herhalde, 4 kişiyiz bir de, OMG..
    Hadi ülkeye girişleri yasaklamazlar diyelim ama bir adım sonrası USCIS e greencard basımlarını durdurun demeleri gibi birşey olabilir mi diye sorular uçuşuyor kafamızda.. Oturduk masanın iki ucuna eşimle, senaryolar havada uçuşuyor, herşey ne güzel gidiyorken nazar değmese olmazdı zaten..

Eger imkaniniz varsa 2026'dan once giris yapmaya calisin derim.

• @EzgiLera Bahsedilem durdurma kararı Derhal mi yoksa DV27 itibariyle mi olucağı hakkında bilgimiz yok değil mi Ezgi Hanım

• ⭐⭐⭐⭐

@sencansinaygun, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@gucarslan bu yazdıklarınız giriş-çıkış yapanlar için de geçerli mi?

Giris cikis yapip, kartiniz basildiysa, kartiniz geldiginde size ulastiracak biri varsa ve ikinci girisinizi greencard ile yapacaksaniz sizin icin iyi olur. Kart elinizde olmadigi surece risk. Giris cikis yaptiysaniz hala riski atlatmis sayilmazsiniz ama riski epey dusurmus, sorunsuz giris ihtimalinizi arttirmis olursunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@drbaykal, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@swadze bizim biletlerimiz de 12 Ocak tarihinde. O kadar tedirginim ki şu anda. Keşke daha önceye alsaydık diyorum 😔 bi an önce gidip gelseydik hayırlısıyla 🥺

Keske dememek icin elinizden geleni yapin bence.

• Şu anda süreci henüz tamamlanmamış olan talihliler adına gerçekten üzgünüm. Belirsizlik çok zor ve yıpratıcı bir durum. Naçizane önerim, yarın ilk uçakla Amerika’ya gelebilecek durumda olanların bunu ertelememeleri yönünde.

• @Buse-Demir-0 Teşekkür ederim Buse hanım bilgilendirdiğiniz için bende öyle düşünüyordum aslında

• Devleti yönetenler elindeki verilerle nasıl bir karar gerekiyorsa onu uygulayacaklardır.Afgan göçmenin saldırısını yapılması istenenlerin altını doldurmak için kullanılan bahaneler olarak görüyorum.
    Lakin var olan gidişat gösteriyor ki , ABD 🇺🇸 'nin son zamanlarda giderek içine "yavaş yavaş" kapanmaya başladığını görüyoruz.İptal politikasıda bunların sadece bir parçası.Dünya başka bir döneme giriyor.Bunlarda Amerika ayağı
    Herkes için hayırlısı neyse o olsun...

• ⭐⭐⭐⭐

dvv.png

İlk haberler çekilişi durdurdu gibiydi, ve biraz daha relaxtım açıkçası, bakanın duyurusunu okuduğumda biraz panikledim ben de..
    dv2027 veya lottery yazmadığı sürece tedirgin olmalıyım diye düşünüyorum haksız mıyız? Yani doğru mu algılıyorum acaba? Yani yeni çekilişleri askıya alıyoruz falan demiyor kadın, dv1 programını durdurmaktan bahsediyor direk. USCIS, dv vizesiyle alınacak greencardların basımını bugünden itibaren durdurabilir gibi mi yani, kafam çorba oldu
    Bilet alacağız gibi sanki ama giriş yaptıktan sonra da uscis yok kartları basmıyoruz diyebilir mi?

Edit : Ya kimse yanlış anlamasın tabiki dv2027 de yazmasın, isterim ki hiç karışmasınlar, normal düzeninde devam etsin herşey.. kendi açımızdan değerlendirince doğru sonucu çıkarabilmek adına ifadeleri irdelemek için yazdım. Kimseyi üzmek istemem 😞

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Eşimle birlikte hemen bilet alıp giriş yapsak, sonra eşim buradaki işleri toparlamak için dönse yeniden girişindi sorun yaşar mı?

Fiziksel greencardi size ulastiracak biri varsa evet olabilir. Ama yoksa kartlariniz gelene kadar bekleyip sonra donun derim donecekseniz.

• @aysegul ben de girip tweeti okuduktan sonra çekilişin kaldırıldığına dair bi ibare aradım ama dv1 programını durdurduğunu yazdığı için tedirgin oldum. Açıklayıcı başka hiçbir şey yok

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@gucarslan abi sence DV26 için nasıl olucak kararname sonrası ya Bülten hiç ilerlemiycek girenler dışında başka talihli alınmıycak yada DV26 olağan seyrinde devam edip DV27 için geçerli olucak ama milli güvenlik sorunu olduğu için DV26 dan gelicek kişinin de sorunlu olmadığını nerden bileyim diyip havaalanı kapısından bile dönebiliriz sanırım

Bulten ilerlemeye devam eder ancak mulakatlarin devam edip etmeyecegi konsolosluklarin kararina kalmis gorunuyor su an.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aysegul giriş yaptıktan sonra kimse bişey diyemez,
    giriş yapın, giriş yapın, giriş yapın.
    bir an önce..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@gucarslan abi sence DV26 için nasıl olucak kararname sonrası ya Bülten hiç ilerlemiycek girenler dışında başka talihli alınmıycak yada DV26 olağan seyrinde devam edip DV27 için geçerli olucak ama milli güvenlik sorunu olduğu için DV26 dan gelicek kişinin de sorunlu olmadığını nerden bileyim diyip havaalanı kapısından bile dönebiliriz sanırım

bülten sadece dv için açıklanmıyor.
    açıklanacak ama ilerleyip ilerlememesi kararını kimse yorum yapamaz.
    bekleyip görmemiz gerek..

• @bkio kararname henüz imzalanmadığı için Uğur beyin dediği gibi saatler bile çok önemli. Şu an ortada dönen tweetler, ABD başkanının emri ve bakanın sert açıklaması var. Ve Trump’ın katı -faşist politikası. Kararnamenin içeriğine göre riskli durumları özetleyecek olursak:
    -Mülakat tarihi belli olup henüz mülakata girmemiş olanlar
    -Mülakat tarihi belli olmayıp mülakat tarihi almayı bekleyen kişiler
    -Mülakatı geçip pasaportunu teslim almış olanlar ancak giriş yapmayanlar

ABD’ye ilk girişini yapmış olup stamp i pasaportunda olan ve şu an TR’de olanlar ise yukarıdaki gruplara göre ve şahsi fikrime göre risksiz gözüküyor ancak yine Uğur bey’in dediği gibi burada herkes kendi kararını vermekle yükümlü. Fiziksel olarak green cardın elde olması şu an en net çözüm gözüküyor.

Yukarıda geçtiğim özete ek olarak sorunuza gelecek olursak, girişinizi kısa sürede kesinlikle yapın ve yine şahsi düşünceme göre green card elinize ulaşana kadar ülkede kalın. Ya da girişinizi bir an önce yapın ve kararnamenin içeriğine göre aksiyon alın. Ama biletinizi bir an önce alın ve giriş yapın. Hatta belki boşuna acele ettik, kararname hiç de o kadar katı değilmiş diyecek bile olsanız risk almayın.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |