Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ozcancavus Öncelikle merhaba aynı durumda olan bir kişi olarak sorunuza yanıt vermek istedim öncelikle İlk etapta I-130 başvurusunda önemsenen tek şey Evliliğin var olup olmadığı ve gerçek olup olmadığı o yüzden bunların ilk etapta I-130 başvurusunda düşünmenize gerek yok. Sadece eşinize ait bilgiler evlilik bilgileriniz ve detaylı olarak dosyaları yüklemelisiniz 11-15 Ay süren bir incelemenin ardından onay alıcaksınız ve NVC yani vize aşamasına geçtiğinizde bu konular gündeme gelicektir.

Bu noktadada eşinizin ABD'de hayatının olmaması bir sorun değil buradaki en önemli kıstas maddi bir sponsordur Green card veya ABD vatandaşlığına sahip geliri yeten ve amerikada aktif olarak yaşayan herhangi birini seçip sponsor olmaya ikna ederseniz ilerleyebilirsiniz. Domicile eşinizin ABD'deki yerleşikliği soruluyor bunun içinde Re-Establish Domicle yani tekrardan ABD'de bir ikamet kurucağına dair eşinizin iş arama kayıtları yazdığı mektup ve detaylı niyetini belirtmesi durumunda onay alırsınız ve süreç sorunsuzca tamamlanır.

Sizin şu aşamada en öncelikli yapmanız gereken şey Hemen evlenip I-130 formunu doldurmak. I-130 formunu online doldurmanızı tavsiye ediyorum daha sonrasında sistem üzerinden kanıt eklemeye ve daha fazlasına izin verir böylelikle. Evlenip I-130'u doldurun ve doldurduktan sonra zamanla kanıt ekleyebilir ve süreci gözlemleyebilirsiniz inanın bana bu sonraki aşama şuan bunları düşünmek için erken I-130'u bir an önce doldurun süreç zaten 11 ay ila 15 ay arasında sürüyor bu form için ve ne kadar geç doldurursanız o kadar çok bekleyeceğiniz anlamına gelir. Ben evlilikten 1 hafta sonra doldurmama rağmen tam 5 ay geçirdim ve hala bekliyorum çile gibi bir süreç

(Ek olarak tüm bu anlattıklarım Online I-130 doldurma ve Konsolosluk üzerinden vize alarak gidiceğinizi hesaplayarak yaptığım yorumlar. Eğer ABD İçinden statü değiştirme gibi bir amaç taşıyorsanız onun için maalesef yüzeysel bilgiye sahibim ve anlattıklarım buna göre değişiklik gösterebilir saygılarımla.)

• Kıymetli; Umutmuftahi, Seyduna ve Ekto Oktan arkadaşlarım ilginiz için teşekkür ederim, eşimin soyadı değiştiği için yeni pasaportunun elimize ulaşmasını bekliyoruz. Ulaştığı gün başvurumuzu yapıp aranıza katılacağız. Umarım sizlerin bekleyişi bir an önce son bulur da bize uzaklardan el sallarsınız :)))

• @Ekto-Oktan Merhabalar, tecrübelerinize ve bilginize dayanarak size bir iki sorum olacaktı, bir yakınım Amerikalı biri ile nişanlı önümüzdeki sene sonuna doğru evlenmeyi planlıyorlar, Amerikaya yanına gidebilmek için turist vizesine başvurmuştu ancak red aldı, aynı zamanda şu anda üniversite öğrencisi, nişanlısı ortalama 6 ayda bir Türkiyeye geliyor, sorum şu olacaktı, Evlilik yolu ile green card başvurusunda bulunması için Türkiyede evlenmeleri yeterlimi ve prosedürler, işleyiş ne şekilde ilerliyor birde evlenmeden bu sene green card lottery çekilişine başvurması ileride evlilik ile green card başvurusunu etkilermi, bu konuda ne önerirsiniz. Teşekkürler.

• @Umayalp07 Evlilik yoluyla vize başvurusu için iki türlü yol bulunmakta.

1 ) Türkiye'de evlenip başvurmak kişiler Türkiyede evlenir Türkiyedeki evlilik cüzdanının çevirisi yaptırılı noter onaylı bir şekilde sonrasında mümkünse apostil'de alınabilir belgenin geçerliliğini kuvvetlendirir. Akabinde kişiler I-130 Formunu internet üzerinden veya kağıt olarak tercihe bağlı online olarak doldurur ve USCIS'e yollar bu form 12-15 ay arasında güncel durumda onay süresi olan bir formdur. Finansal hiçbir belgeye bakılmaz tek esas aldıkları şey kişilerin evliliğinin gerçek olup olmadığına karar vermektir. Akabinde bu form için gelen onaydan sonra dosya NVC'ye aktarılır ve burada sizden pasaport fotoğrafları DS-260 göçmen vize formu gibi ekler istenir ve burada finansal konuşur Amerikalı eşin maddi durumu yeterliyse I-864 finansal destek formunu o doldurabilir yeterli değilse yeterli maddi gücü olan bir tanıdığı bu formu doldurabilir. Akabinde görüşme verilir sağlık testine gidilir vize alınır ve Amerikaya Green card sahibi olarak gidilir Bu yol biraz uzun bir yoldur ortalama 16-24 ay total bir süreç söz konusu. Daha kısa bitirenlere şanslı bakıyoruz.

2 ) Eğer kişiler hala tam olarak evli değillerse yani bir evlilik cüzdanı yok ise I-129F formu doldurularak K1 vizesi istenir bu vize göçmen olmayan bir vize türüdür onay süresi 8-9 ay civarında değişiyor bu aralarda Kişiler bu vizeyi alır Amerikaya daha erken giderler ve gittiklerinde 90 Gün içinde Amerika içinde resmi evliliklerini yapıp I-485 ile amerikanın içinden Green card'a geçiş yaparlar sürecin ABD'den devam ettirilen versiyonu sadece daha hızlı bir fiziksel kavuşma sağlanır biraz masraflı ve çetrefilli bir süreç daha fazla form kağıt formlar ve USCIS ofislerinde mülakatlar gibi detaylar söz konusu olabiliyor. Maddi durumu elveren herkesin izlemesi gereken yol bence bu. Ben maalesef şuanda ABD'ye gidicek maddiyata henüz tam olarak sahip olmadığım için ilk yol ile ierliyorum eğer maddiyatım yeterli olsaydı kesinlikle K1 yoluyla başlardım herşeye.

Özetle iki ana yol bu şekilde hocam. Tamamen kişilerin maddiyatına ve detaylarına göre değişiyor İlk süreç hakkında daha bilgiliyim içinde bulunduğum için ama ne yalan söyleyeyim ikinci süreç yani K1 süreci hakkındaki bilgim biraz yüzeysel kalabilir. Saygılarımla.

Ayrıca dipnot düşeyim DV lottery yani GC Çekilişi ile Evlilik üzerinden GC ikisi farklı yollardır ve hiçbiri bir ötekini etkilemez mesela bir kişi hayal edelim Hem GC çıkmış olsun hem evlilik üzerinden Green card dosyası NVC'ye ulaşmış olsun bu kişi 2 farklı kategoriden GC hakkı kazanmış olur isterse evlilik üzerinden aldığı kart için DS-260 doldurur ve beklemeye geçer isterse DV üzerinden. Benim bu konuyla alakalı bildiğim tek şey aynı anda 2 farklı kategori için DS-260 doldurulamayacağıdır. Yani teoride iki farklı hakka bile aynı anda sahip olabilirsiniz. Ama pratikte DS-260 formunu sadece tek bir kategori için doldurup vize talep edebilirsiniz. Benim bildiğim bu şekilde. Özetle DV lottery evlilik üzerinden başvurunuza etki etmez veya tam tersi evlilik lottery için etki yaratmaz.

• Arkadaşlar bugün güzel olduğunu düşündüğüm bir haberi vermek için yazıyorum. Bildiğiniz üzere ağustosta senatör aracılığıyla NVC'ye inquiry oluşturmuştuk dosyamız için. Gelen cevap: ''October 2024 DQ lu dosyaları inceliyoruz şu anda'' şeklinde olmuştu. Kaldı ki IV Scheduling Status Tool'da hala böyle diyor. Ancak geçen hafta sizlerle anlaşıp konsolosluğa mail atarken bir yandan da eşimle yine senatör aracılığıyla inquiry oluşturduk. Dün gelen mailde 2025 Nisan DQ lu dosyalara geçtiklerini söylemişler. Her ne kadar IV Tool hala October dese de mail çok umut verici!!!! Umarım sizlere de biraz olsun umut ve moral olur bu 🙂

• @beta83 bu harika bir haber biz de mayıs olduğumuza göre önümüzdeki ay başı alacağız

• @rock İnşallah.Öyle olacağına inanmak istiyorum ben de. Bu arada sizlerin maile konsolosluktan cevap geldi mi?

• @beta83 dönüş gelmedi

• @beta83 Bana herkese attıkları yanıttan geldi. Özetlemek gerekirse "We cannot predict how long it will take to schedule your appointment"

• @beta83 selam bende hızlandırma verdim tekrardan hızlandıramayız dediler ve artı direkt tool bakın dediler bu kadar saçmalık olamaz 2 aydır güncellemedikleri tool bize bakın diyorlar

• Bence yabancıları 2024 octoberda bıraktılar sıra bize geldi şuan yazışmaları yapıyorlar 10 15 güne bize mailler gelir. Ay sonuna kadar mail atcaklarına inanıyorum

• @Ekto-Oktan Teşekkür ederim bilgilendirme için, sizin de süreciniz en kısa sürede tamamlanır umarım.

• Israrla herkese October demelerine çok şaşırıyorum. Bize gelen maili sizlerle paylaşıyorum şimdi. Senatörün ofisine verdikleri bilgi günceldir herhalde.

WhatsApp Image 2025-11-07 at 10.50.08.jpeg

• @burak2344 Olabilir ama çok uzun zamandır October 2024 görünüyor. Hiç güncellemediler aylardır.

• @beta83 anlamadım ben de ben expitade verdim tekrardan bana nvc tool gönderildi ve onaylamadılar

• @beta83 2 eylülde october diye güncellediler, geçen ay yine october diye güncelleme yapıldı. Ondan sonra hiç dokunulmadı. Bu ay sonuna kadar bize mailleri atıp Aralık sonu ocak başı gibi tarihleri bize verirler diye düşünüyorum. Öyle inanmak istiyorum. 1 defa akıllarına gelsek yeter. Gerçekten bittik psikolojik olarak. Eziyet resmen

• @Seyduna Hiçte öyle değil biz dosyayı orda başlattık Türkiye'ye bizimde 22 aydır süreç sürdü ve maalesef hala randevu yok

• Benim yolladığım maillerim hiçbirine cevap gelmedi. Sizler hangi adreslere yollamıştınız mailleri? Israrla mail atmaya devam edeceğim. Ayrıca hızlandırma nasıl oluyor?

• @beta83 Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bir nebze umut oldu... Umarım kısa sürede randevularımız gelir de hayatımıza devam ederiz artık

• @yeşim-yıldırım
    Emaillere yanıt vermiyorlar sanırım. NVC aşamasındaysanız oraya public inquiry form gönderin isterseniz. Ben o şekilde yanıt aldım fakat senato ile göndermedim. Herkese gönderdikleri şablondan yolladılar bana

Benzer Başlıklar

• 16
  • 2
  • 3116
  • 41
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |