Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @rock İnşallah. Bizim de 13ünde 6 ay olacak. Neredeyse 2 yıldır vize bekliyoruz.Bu hafta da mail gelmezse artık ne yaparız bilmiyorum. Konsolosluğa da yazdık,hiç mi etkisi olmuyor bu şikayetlerin? ABD vatandaşı ile evlenmenin bir artısı olur,kendi vatandaşlarına böyle yapmazlar diyorsunuz,hiçbir vize türü bu kadar bekletilmiyor. Korkunç bir şey bu.

• Dün evlilik yıldönümümüzdü 2.yılımızı doldurduk, kahredici bekleyiş devam ediyor.

• Bu ileti silindi!

• @Refiks Öncelikle, nice güzel yıllarınız olmasını temenni ediyorum 🙂 CEAC sistemini kontrol etme şansınız oldu mu? Vize kategoriniz CR1'den IR1'e döndü mü? yoksa bunun için inquiry mi göndermek gerekiyor? Bizim de 2. evlilik yıl dönümümüz geliyor da 🙂

• @Seyduna you don’t need to submit any public inquiry

It will automatically change to ir1. Just log in to check your CEAC now

• @Refiks Hocam hem evliliğinizin 2.yılını kutluyorum hem dolaylı yoldan IR1'e geçişinizi kutluyorum diyeyim an itibariyle dolaylı olarak IR1 geçmiş oldunuz ^^ Bu bekleyiş konusunda zaten yorum artık yapsakta bir şey değişmiyor umarım bir an önce mülakatlarını alır herkes..

• Nice mutlu yıllarınız olsun hepinizin 🙂 Arkadaşlar dua edelim de hemen gelsin randevu maillerimiz. Çünkü aralık sonu, ocak başı Noel, New Year, Martin Luther King Day derken hep tatil olacak.

• @rock selamlar. daha çok araştıracaklarmış hocam. belgenin ismi eDS-5535. doldurdum gönderdim. bekliyorum 😞 araştırsınlar. ajan değiliz sonuçta!!!

• @yeşim-yıldırım Yeşim hanım evet ama 3 sene oldu ya. Ben bilsem Meksika üzeri giderdim. adamlar gitti dönecek oldu ya. ayıptır. bekliyorum bakalım. Doldurdum gönderdim.. Bu exel dosyasında yazıyorum güncel olarak. saygılar.

• Ben artık hiç bir şeyi kontrol etmiyorum 🙂 @Seyduna

• Ektocum teşekkür ederim, artık pek umursamıyorum, bu süreci unuttum bile gün içinde hiç aklıma bile gelmiyor artık, ne oldu ne bitti vsvsv. 🥲 İtalik yazı@Ekto-Oktan İtalik yazı

• @Refiks anlıyorum 🙂 Koyverme kendini az kaldı inşallah 🙂

• @uniquenessO Thank you 🙂

• Düşünsenize bir sabah uyanıp bu konuyu kontrol etmek için foruma giriyorsunuz ve bir gecede toplam 4-5 sayfa ileti yazılmış randevular dağıtılmış herkes sonunda başladılar randevuları dağıtmaya diyip sevinçlerini birbirleriyle paylaşmış falan :))
    Her gün bu anı yaşarım belki diyerek giriyorum buraya. 😁 Kimsede en ufak bir gelişme olmaması can sıkıcı tabi…

• @erncndr valla bende aynı umutla giriyorum bakıyorum ki herkes şikayette yine hemen cıkıorum 😂 allah sabır versin hepimize

• @Refiks tebrikler, rabbim ne size nede kimseye boyle sacma sapan ayriliklar gostermesin bir daha insallah. Eli kolu bagli olmak cok zor.

• Arkadaşlar merhabalar, bildiğim kadarıyla ABD'deki hükümet kapanmasının 36. günü. Yani tarihteki en uzun hükümet kapanmasını yaşıyor ABD. Bu kapanma bizim vize işlemlerini etkiliyor mu bilmiyorum ama Cumhuriyetçiler Aralık ve 2026'nın ilerleyen günlerinde sunulmak üzere bazı bütçeler hazırlıyormuş. Yani bunun anlamı bu kapanma 2026'a sarkabilir.

• Merhaba, eşimin Amerikada aktif bir hayatı yok. Akrabaları orada ve gel burada ev kirala banka hesabı aç gibi tavsiyeler veriyor. Sadece bu iki işlem için başvurumuzu 1-2 ay ötelememiz sizce mantıklı mıdır? İlişkimizi kanıtlayabilecek yeterince belgemiz var (kendimizce). Amerikadaki kira sözleşmesi ve banka hesabı bu süreçte yardımcı olacak mıdır?

• @ozcancavus Oradaki süreci bilmemekle birlikte, imkanınız varsa sürece Amerika'da başlamanızı tavsiye ediyorum. Türkiye'deki başlatılan süreçler saçma bir şekilde 2 yılı aşmaya doğru gidiyor. Ya da hangi ülkede yaşamak istiyorsanız, süreci o ülkede başlatmanız daha mantıklı

• @ozcancavus merhaba , daha öncede yazdım herkesin hikayesi farklı.İ130 başvurusunu başlatmanız için abd de banka hesabı gibi şeyler gerekli değil.Örnek biz hiç bunları yapmadan dq olduk mülakat bekliyoruz.Benim eşiminde abd ile bağı yok.Zaten ilk süreç 14-16 ay sürüyor.Gerekirse NVC aşamasında yaparsınız.Tavsiyem siz süreci başlatın …. Kervan yolda düzülür :)şimdiden kolay gelsin

Benzer Başlıklar

• 965
  • 2
  • 148
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |