Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@kübra-kırmacı @nacrumates bende sizin kadar bilgi sahibiyim zira ben bu sureci kendim ve ailem adina yaklasik 2 yil once bitirdim. USCIS'in X'de yaptigi paylasim sonrasi surecini devam ettiren talihlilerin dikkatli olmasi ve bilgi sahibi olmasi adina paylasim yaptim. Resmi sitenin ve odemenin gerceklestirildigi web sitesindeki resmi yonlendirmeleri takip etmeniz ve deneyimleriniz sonrasi bu baslikta gelecekteki forum kullanicilarina fikir vermesi icin deneyimlerini paylasmaniz yararli olacaktir. Bol sans

• @Nacrumates merhaba, bu konuyla alakalı yeni bir bilgi edinirseniz eğer beni de etiketler misiniz rica etsem? Teşekkürler 🙏

• @mas Merhaba bende de her şeyi denememe rağmen aynı uyarı çıkıyor. Size confirmation geldi mi? Uyarıya rağmen ödemeyi yapabilir miyiz?

• Merhaba, iki sorum var, iletileri okudum ama gözümden kaçmış olabilir bazı şeyler kusura bakmayınız şimdiden. Ödeme ekranına gelmeden önce isim soyisim adres mail istiyor daha sonra diğer sayfaya geçtiğimizde kart bilgilerini gireceğimiz yerde tekrar adres bilgiler vs var. Önceki sayfaya asıl talihli eşimin adını ve mailini yazıp, kart bilgilerinin olduğu yere kendi kartımdan ödeyeceğim için kendi bilgilerimi mi yazacağım yoksa önceki sayfaya da ödemeyi yapacak kişinin bilgisini mi yazacağım?bir de ds 260 ta verdiğimiz adresten taşındık biz başka şehire, current mailing adres kısmına yeni adresi yazınca sıkıntı olmaz değil mi?

• @Kübra-Kırmacı

İlerleme sağlayabildiniz mi acaba? Bende daha bakamadığım için yazamadım 25inde biletimiz var artık iyice öğrenip ödemek kalıyor geriye.

• @Nacrumates merhaba, yok henüz ödeme yapmadım, belki tecrübe edinen birisi yazar diye bekledim ama kimse yazmadı. Yukarıda sorduğum soruların cevabını henüz bulamadım. Yarın bir gün tekrar deneyeceğim. Ama web sitesinde herhangi bir form yok ekstra, göremedim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kübra-Kırmacı, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Merhaba, iki sorum var, iletileri okudum ama gözümden kaçmış olabilir bazı şeyler kusura bakmayınız şimdiden. Ödeme ekranına gelmeden önce isim soyisim adres mail istiyor daha sonra diğer sayfaya geçtiğimizde kart bilgilerini gireceğimiz yerde tekrar adres bilgiler vs var. Önceki sayfaya asıl talihli eşimin adını ve mailini yazıp, kart bilgilerinin olduğu yere kendi kartımdan ödeyeceğim için kendi bilgilerimi mi yazacağım yoksa önceki sayfaya da ödemeyi yapacak kişinin bilgisini mi yazacağım?bir de ds 260 ta verdiğimiz adresten taşındık biz başka şehire, current mailing adres kısmına yeni adresi yazınca sıkıntı olmaz değil mi?

Ödeme ekranına gelince kart kime aitse onun bilgileri yazılır bu konu bu başlığın ilk mesajında yer alıyor:

Step-8A" "Please provide Credit or Debit card information below" kismindaki bilgileri dolduracaksiniz (kartin kime ait oldugu onemli degil, bir yakininizdan yardim alirsaniz onun bilgi ve adresini gireceksiniz).

Posta adresi olarak Ds260'taki adresinizi veya yeni taşındığınız adresi de yazabilirsiniz bu soruların cevabının çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta ABD'ye giriş yaptıktan sonra greencardın basım işleminin başlaması için yatırılan para, önemli olan paranın yatırılmış olması.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba,
    Bu konunun ilk iletisinden faydalanarak USCIS FEE ödemesini gerçekleştirdim. Siteyi başta açamadım. Telefonumun internetini PC ile paylaşarak mobil veri ile siteye erişebildim. İkinci karşılaştığım durum Alien Number'ın hatalı olduğu yönünde kırmızı bir uyarı yazısı çıkmasıydı. Dikkate almadan ekranı ilerlettim ve kaydı tamamladım. Çünkü numara doğruydu. Eşimde de kendimde de aynı hatayı aldığımdan ve neticede sistemin tamamlamama izin vermesinden ötürü sistemsel bir sorun olduğunu düşündüm. Bu başlıkta bir kişinin daha böyle ilerlediğini gördüm bu bana cesaret verdi açıkçası.

Sorulan adresi ödemeyi yapacak kişinin adresi olarak algıladım mevcutta Türkiye'de olduğum için ve kendi kredi kartımla ödeme yaptığım için Türkiye'deki adresimi yazdım. ABD adresi yazmamı gerektiren hiçbir durum oluşmadı. Bu durumda DS-260'taki adres geçerli olacaktır sanırım GC gönderimi için bu konuda biraz kafam karışsa da adımları uygulayıp işlemi tamamladım. Ödemeyi gerçekleştirdiğime dair e-posta ulaştı.

Gerisi ABD'ye giriş yaptığımız zaman belli olur artık. 🙂 Herhangi bir sorun/güncelleme/ek bilgi gibi bir durum oluşursa buradan yine bilgi vermeye çalışacağım.

• @emels Emel Hanım merhabalar, hayırlısı olsun öncelikle ☺️ bir aşama daha ilerlemiş olmak insanı rahatlatıyor 😌benim bir sorum var. sistemde bir değişiklik olmuş deniyordu en son. Onunla ilgili bir şey yaptınız mı? Sanıyorum yeni bir form vs doldurmak gerekiyordu. Yoksa direkt ilk sayfadaki adımları mı takip ettiniz?

• @eceslc Merhaba, o değişiklik anlayabildiğim kadarıyla ABD bankalarından ödemek için yapılan bir şeydi (çok da bir şey anlamadım :)) Kendi kartımla ödedim ben ek bir şey gerekmesin diye n'olur n'olmaz. Rahat oldu bu şekilde ek bir şey doldurmadım adres dışında.

• @emels ben de çok bir şey anlayamamıştım ondan merak ettim. Kredi kartınızla mı ödediniz direkt

• @eceslc Evet direkt kendi kredi kartımla ödedim ödeme aşamasında bir sorun olmadı.

• @emels merhaba, ödeme bilgileri sayfasından önceki sayfada ad soyad adres istiyor, daha sonra ödeme sayfasına geçince önce bilgileri otomatik dolduruyor. Sizde de öyle oldu değil mi? Adres ve isim bilgisine asıl talihli olan eşimi yazıp, ödeme bilgilerini kendime göre dolduracağım, benim kartımı kullanacağımız için. Umarım sıkıntı olmaz, adreslerimiz aynı zaten.

• @Kübra-Kırmacı Merhaba,

Ben asıl talihliyim o yüzden bu hususa dikkat etmedim garanti olsun diye kendi ad soyadımla eşleşsin istedim ödeme bilgileri. Keşke ekran görüntüleri ile not alsaymışım daha faydalı olabilirmişim. Ama ödeme sayfasında ödeme yapacak kişinin bilgileri isteniyor iki ayrı kayıt ile iki kişiyi de ekleyip ödemesini aynı anda yapıyorsunuz sonuçta ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sanırım bu başlıkta okumuştum herhangi birinin kartıyla da ödeme yapabilirsiniz diye.

• Merhaba, USCIS HESABINI AÇTIKTAN SONRA,
    MYACCOUNT KISMINDAN PAY A FEE ONLİNE SEÇİYORUZ.

4afb14d1-f463-41e7-bf81-95d67f7153f9-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.47.12 (2).jpeg

SONRASINDA BU EKRANDAN EN ÜSTTEKİNİ SEÇİYORUZ.
    İ NEED TO PAY MY İMMİGRANT VİSA FEE

e381565d-7e87-4d41-b26e-cb69a8c60f98-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.47.12 (3).jpeg

NEXT NEXT DEDİKMİ KARŞIMIZA ADD ENTRY GELİCEK BASIYORUZ

c4a82fa4-d610-4215-a2cd-1493d7c78ac3-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.47.12 (1).jpeg

SONRASINDA BİZDEN KONSOLOSLUKTAN YOLLANAN ZARFIN ÜSTÜNDEKİ A İLE BAŞLAYAN NUMARAYI GİRİYORUZ. CASE İD Yİ GİRİYORUZ, A NUMARASININ BAŞINA OTOMATİK 0 ATTI BENDESANKİ UYARI VERİR GİBİ OLDU AMA NUMARA DOGRU OLDUGUNDAN SAVELEDİM
    6fe88a54-226c-4279-b2f1-acc23dfe42b6-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.47.12.jpeg

SONRADA BÖYLE ÇIKTI
    e85ae50f-7e9a-4b64-a25c-032d27d036f6-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.47.13 (1).jpeg

NEXT DEDİM VE İSİM SOYİSİM MAİL VE ADRES KISMI CIKTI. GREENCARDIN YOLLANACAĞI ADRESİ YAZDIM
    f82a9586-2468-42a4-af87-babd80d3d20f-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.47.13 (2).jpeg

SONRA KREDİ KARTINI SEÇTİM.
    177b4a57-3e92-4e15-a95d-8a39a48a47b4-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.40.32.jpeg

ADRESİ AMERİKA ADRESİ YAZDIM KART BİLGİLERİNİ GİRDİM VE ÖDEDİM.
    92bcbf1a-fbe4-4d62-8963-0a5dd918dfd6-WhatsApp Image 2025-11-13 at 12.47.13.jpeg

ÖDEME TAMAMLANDI. UMARIM SORUN CIKMAZ SİZDE ÖDERSİNİZ.

• Merhaba ben de dün akşam ödemeyi yaptım. Bilgisayar üzerinden telefonumun mobil verisini paylaşarak google chrome'a uscis immigrant fee yazdım, web sitesine girdim. Orda how to pay fee yazan başlık altında ödeme sayfasına yönlendiren linke tıkladım. Sırayla add entry kısmından aile üyelerimi A number ve Dos ıd yazarak ekledim. A number ve dos ıd konsolosluktan bize verilen bilgi kağıdında da sarı zarfların üzerinde de yazıyor. A numberların son rakamı değişiyor. Dos ıd ise bizim case number. 0 kullanmadan yazıyoruz dos ıdleri. A number yazdıktan sonra uyarı veriyor ama yine de sıkıntı olmuyor ilerliyor. İkinci sayfada ad soyad mail adresi ve güncel adresi yazdım, diğer sayfada ödeme bilgilerini yazıp ödemeyi gerçekleştirdim. Ödeme başarıyla tamamlandı yazdı ve IO ile başlayan receipt number
    en sonda hepimiz için göründü. Ve mail de geldi hemen. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

• Anladığım kadarı ile ile site direk bilgisayardan girdiğinizde linki açmıyor,bu problemi telefeonunuzun mobil verisini paylaşarak aşıyorsunuz.

• @Gokhan-Gec aslında diğer arkadaşlar hep problem yaşadığını söylediği için ben direkt olarak mobil veri paylaşarak yaptım hiç problem yaşamadım. Belki diğer türlü de problem yaşamazsanız bilemiyorum.

• Merhaba sevgili forum üyeleri
    Az önce uscis ödememizi gerçekleştirdik. Yukarıda belirtilen adımları uyguladık. Önce hesap oluşturduk asıl talihli ben olduğum için benim adıma. Daha sonra ad kısmından aile üyelerini ekledik. Ödeme için ilk sayfada kendi bilgilerimi adres bilgilerini girdik. Ödeme için kart bilgilerini istediği sayfada eşimin kartı ile ödeme yapacağımız için otamatik gelen bilgilerden sadece benim adımı silip eşimin adını yazdık ve kart bilgilerimizi yazdık. Daha sonra da ödemeyi tamamladık.

• @Kübra-Kırmacı merhabalar, siz hesap oluşturdunuz mu, yoksa hesap oluşturmadan mı ilerlediniz? Sanırım sonrasında hesap oluşturup numarayla hesap eşleştirme yapmaya çalışınca sorun yaşayanlar olmuş. O sebeple merak ettim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |