Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

• @Megadeth, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Herkese merhaba
    Green card ucretini asagidaki adresten oduyoruz degil mi?Bir de deneme maksatli belli bir yere kadar gelip biraktim.Odeme yapana kadar ABD icinden bir adres sormadi.Yanlis birsey yapmiyorum degil mi?Odeme yaptiktan sonra mi benden ABD icinde bir adres isteyecek?Sunu da belirteyim simdi DS260 formumu inceledim.Orada "permanent adress" diye bir kisim var.Orada ABD icinden bir adres vermistim.O kisimda "ingilizce olarak "bu adres green cardinizin yollanacagi adres mi"diye bir soru var ben oraya yes demisim.Sanirim odeme yaptiktan sonra ABD'ye girince green cardim o adrese gidecek.
    https://my.uscis.gov/accounts/pay-fees

Hiçbir değişiklik yapmazsan görüüşmede verdiğin adrese gelir. Sanırım doğru site 235 dolar gibi bir ödeme yapacaksın, sana IOE ile başlayan bir numara verecek ödemeden sonra mutlaka kaydet onu bir yere. Çünkü benim oluşturduğum UCIS hesabına bağlayamadım green card işlerini. Sana da aynısı olursa diye belirteyim dedim ama dediğim gibi sadece ödeme yaptıktan sonra aldığın o numara ile hesabına giriş yapmadan green card basım vs sürecini takip edip, sorgulama yapabiliyorsun

• A aysegul bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Merhaba arkadaşlar uscis immigrant fee ödemesi yapacağım uscis hesabı oluşturdum lakin daha hesaba a-number ve case id mi bağlamadım. bağlamaya çalıştım oradan a-number ile receipt number istiyor. Acaba ödemeyi hesap üzerinden değilde direkt yönlendirdiği linkten mi yapacağız? Grupta birkaç şey gördüm biraz karışık geldi. Önce ödemeyi yapıp sonradan mı o receipt number maille geliyor.
    Arkadaşlar sonradan bağlayamamış sorun olmaz büyük ihtimalle de sağlıklı ilerlemek istedim.

• Ödemeyi yaptım receipt number tarafıma iletildi, dosyamı uscis e bağlamam için "online acces code" isteniyor bunu nereden temin edebilirim?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

USCIS, ABD'deki bir banka hesabından elektronik ödeme kullanarak ücret ödemelerinin gerçekleştirilmesi ile ilgili yeni bir uygulama yürürlüğe koydu 28 Ekim 2025 itibariyle geçerli olmak üzere. İşlem yapacak olan kişiler Form G-1650, Authorization for ACH Transactions formunu doldurarak işlemlerini tamamlayabilecek.

ABD'de bir banka hesabınız yoksa Form G-1650 yerine Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions formu gönderebilir ve dosyalama ücretlerini ödemek için ön ödemeli kredi kartları kullanabilirsiniz şeklinde bir bilgi paylaşılmış. Bu değişikliğin dolandırıcılık, fraud ödeme ve hırsızlık risklerini azaltılması için yapıldığı ifade edilmiş.

Konu değişiklikten etkilenmesi muhtemel kişilerin konuyu takip etmeleri yararına olacaktır. Çok yeni bir açıklama, @gucarslan veya tecrübe edecek diğer forum kullanıcılarından da güncellemeler gelecektir.

https://www.uscis.gov/newsroom/news-releases/uscis-to-modernize-fee-payments-with-electronic-funds

• @ATS16 merhaba bugün yarın ülkeye giriş yapmadan yapmamız gereken ödemeyi yapacaktım ben de, şimdi nasıl bir yol izlemeliyim kafam karıştı, nerden başlayacağım yardımcı olur musunuz?

• Bu formu gönderebilir derken cıktısını alıp el ile doldurup mu göndereceğiz ve nereye göndereceğiz acaba? Bizde önümüzdeki ay giriş yapacağız. Cok inceleme fırsatım olmadı ama hafta sonu üzerine biraz yoğunlaşmam gerekecek sanırım. Gitmeden artık son işlem bu :)

@ATS16

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kübra-kırmacı @nacrumates bende sizin kadar bilgi sahibiyim zira ben bu sureci kendim ve ailem adina yaklasik 2 yil once bitirdim. USCIS'in X'de yaptigi paylasim sonrasi surecini devam ettiren talihlilerin dikkatli olmasi ve bilgi sahibi olmasi adina paylasim yaptim. Resmi sitenin ve odemenin gerceklestirildigi web sitesindeki resmi yonlendirmeleri takip etmeniz ve deneyimleriniz sonrasi bu baslikta gelecekteki forum kullanicilarina fikir vermesi icin deneyimlerini paylasmaniz yararli olacaktir. Bol sans

• @Nacrumates merhaba, bu konuyla alakalı yeni bir bilgi edinirseniz eğer beni de etiketler misiniz rica etsem? Teşekkürler 🙏

• @mas Merhaba bende de her şeyi denememe rağmen aynı uyarı çıkıyor. Size confirmation geldi mi? Uyarıya rağmen ödemeyi yapabilir miyiz?

• Merhaba, iki sorum var, iletileri okudum ama gözümden kaçmış olabilir bazı şeyler kusura bakmayınız şimdiden. Ödeme ekranına gelmeden önce isim soyisim adres mail istiyor daha sonra diğer sayfaya geçtiğimizde kart bilgilerini gireceğimiz yerde tekrar adres bilgiler vs var. Önceki sayfaya asıl talihli eşimin adını ve mailini yazıp, kart bilgilerinin olduğu yere kendi kartımdan ödeyeceğim için kendi bilgilerimi mi yazacağım yoksa önceki sayfaya da ödemeyi yapacak kişinin bilgisini mi yazacağım?bir de ds 260 ta verdiğimiz adresten taşındık biz başka şehire, current mailing adres kısmına yeni adresi yazınca sıkıntı olmaz değil mi?

• @Kübra-Kırmacı

İlerleme sağlayabildiniz mi acaba? Bende daha bakamadığım için yazamadım 25inde biletimiz var artık iyice öğrenip ödemek kalıyor geriye.

• @Nacrumates merhaba, yok henüz ödeme yapmadım, belki tecrübe edinen birisi yazar diye bekledim ama kimse yazmadı. Yukarıda sorduğum soruların cevabını henüz bulamadım. Yarın bir gün tekrar deneyeceğim. Ama web sitesinde herhangi bir form yok ekstra, göremedim.

• @Kübra-Kırmacı, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Merhaba, iki sorum var, iletileri okudum ama gözümden kaçmış olabilir bazı şeyler kusura bakmayınız şimdiden. Ödeme ekranına gelmeden önce isim soyisim adres mail istiyor daha sonra diğer sayfaya geçtiğimizde kart bilgilerini gireceğimiz yerde tekrar adres bilgiler vs var. Önceki sayfaya asıl talihli eşimin adını ve mailini yazıp, kart bilgilerinin olduğu yere kendi kartımdan ödeyeceğim için kendi bilgilerimi mi yazacağım yoksa önceki sayfaya da ödemeyi yapacak kişinin bilgisini mi yazacağım?bir de ds 260 ta verdiğimiz adresten taşındık biz başka şehire, current mailing adres kısmına yeni adresi yazınca sıkıntı olmaz değil mi?

Ödeme ekranına gelince kart kime aitse onun bilgileri yazılır bu konu bu başlığın ilk mesajında yer alıyor:

Step-8A" "Please provide Credit or Debit card information below" kismindaki bilgileri dolduracaksiniz (kartin kime ait oldugu onemli degil, bir yakininizdan yardim alirsaniz onun bilgi ve adresini gireceksiniz).

Posta adresi olarak Ds260'taki adresinizi veya yeni taşındığınız adresi de yazabilirsiniz bu soruların cevabının çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta ABD'ye giriş yaptıktan sonra greencardın basım işleminin başlaması için yatırılan para, önemli olan paranın yatırılmış olması.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Merhaba,
    Bu konunun ilk iletisinden faydalanarak USCIS FEE ödemesini gerçekleştirdim. Siteyi başta açamadım. Telefonumun internetini PC ile paylaşarak mobil veri ile siteye erişebildim. İkinci karşılaştığım durum Alien Number'ın hatalı olduğu yönünde kırmızı bir uyarı yazısı çıkmasıydı. Dikkate almadan ekranı ilerlettim ve kaydı tamamladım. Çünkü numara doğruydu. Eşimde de kendimde de aynı hatayı aldığımdan ve neticede sistemin tamamlamama izin vermesinden ötürü sistemsel bir sorun olduğunu düşündüm. Bu başlıkta bir kişinin daha böyle ilerlediğini gördüm bu bana cesaret verdi açıkçası.

Sorulan adresi ödemeyi yapacak kişinin adresi olarak algıladım mevcutta Türkiye'de olduğum için ve kendi kredi kartımla ödeme yaptığım için Türkiye'deki adresimi yazdım. ABD adresi yazmamı gerektiren hiçbir durum oluşmadı. Bu durumda DS-260'taki adres geçerli olacaktır sanırım GC gönderimi için bu konuda biraz kafam karışsa da adımları uygulayıp işlemi tamamladım. Ödemeyi gerçekleştirdiğime dair e-posta ulaştı.

Gerisi ABD'ye giriş yaptığımız zaman belli olur artık. :) Herhangi bir sorun/güncelleme/ek bilgi gibi bir durum oluşursa buradan yine bilgi vermeye çalışacağım.

• @emels Emel Hanım merhabalar, hayırlısı olsun öncelikle ☺️ bir aşama daha ilerlemiş olmak insanı rahatlatıyor 😌benim bir sorum var. sistemde bir değişiklik olmuş deniyordu en son. Onunla ilgili bir şey yaptınız mı? Sanıyorum yeni bir form vs doldurmak gerekiyordu. Yoksa direkt ilk sayfadaki adımları mı takip ettiniz?

• @eceslc Merhaba, o değişiklik anlayabildiğim kadarıyla ABD bankalarından ödemek için yapılan bir şeydi (çok da bir şey anlamadım :)) Kendi kartımla ödedim ben ek bir şey gerekmesin diye n'olur n'olmaz. Rahat oldu bu şekilde ek bir şey doldurmadım adres dışında.

• @emels ben de çok bir şey anlayamamıştım ondan merak ettim. Kredi kartınızla mı ödediniz direkt

• @eceslc Evet direkt kendi kredi kartımla ödedim ödeme aşamasında bir sorun olmadı.

• @emels merhaba, ödeme bilgileri sayfasından önceki sayfada ad soyad adres istiyor, daha sonra ödeme sayfasına geçince önce bilgileri otomatik dolduruyor. Sizde de öyle oldu değil mi? Adres ve isim bilgisine asıl talihli olan eşimi yazıp, ödeme bilgilerini kendime göre dolduracağım, benim kartımı kullanacağımız için. Umarım sıkıntı olmaz, adreslerimiz aynı zaten.

Benzer Başlıklar

• USCIS I-765 yanıt süresi

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    534 Bakış
    T
    @TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi @TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba? Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler. Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar? Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim. Kendi soruma kendim yanıt veriyorum :) Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
  • 4 Oy
    2 İleti
    417 Bakış
    crazycellsC
    @bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu: https://egov.uscis.gov/processing-times/ Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
  • 🇳🇱 Hollanda Gocmenligi - Ankara Anlasmasi

Taşındı Avrupa hollanda gocmenlik gocmen vize ankaraanlasmasi
    65
    1
    4 Oy
    65 İleti
    8k Bakış
    MySeaM
    Almanya'dan sonra Hollanda da kara sinirlarina kontroller getiriyor. https://nltimes.nl/2024/11/11/netherlands-implement-land-border-controls-dec-9
  • USCIS Randevulari (InfoPass Appointment)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler uscis
    58
    2 Oy
    58 İleti
    6k Bakış
    Recep ToramanR
    @gucarslan teşekkür ederim bebeğimiz türkiyede doğdu be 2 aylıkken ABD ye giriş yaptık girişteki memur Na3ve 551 mührünü pasaporta basmış fakat Anumber ve receipt number yok buyüzden randevu almakta zorlanıyoruz birde sağlık sorunu sebebiyle 1 ay sonra türkiyeye dönecek randevu için acelemiz de bu yüzden uscisden greencard başvurusunda yapıp işimizi garantiye almamız gerekiyor yardımlarınız için teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k