Dün 2 kedimiz ile Kanada Vancouver’dan Atlanta’ya West Jet direkt uçuşla seyahat ettik. Kanada’daki veterinerimizden salı günü olacak uçuş için cuma günü uçuşa uygun olduklarına dair belge aldık. Son kez muayene ettikten sonra düzenledi. Bu belgeler international health certificate ve certificate of vaccination olarak düzenlendi. Ayrıca her 2 kedimizin kilosuna uygun olarak ayarlayarak yanımıza ağızdan alınan sıvı, yatıştırıcı ilaç verdi. Hafif ilaçlardı, uyutmuyor sakinleştiriyor. Uçuş öncesi gece ve uçuştan 1 saat önce 2 doz verdik. Akşam 11 civarında da mama ve suyu kaldırdık. Seyahatte tuvalet kullanma imkanı olmayacağı için önlem aldık diyelim 
Gelelim havalimanı deneyimine. Her 2 kedim için ayrı tür taşıma çantası almıştım. Çünkü kiloları birbirinden çok farklı. Bagaj kontrolü bölümünde çok ciddi bir taşıma çantası boyut kontrolü vardı. Bir kedimin çantasının yüksekliği 2cm fazlaymış. Çanta soft olsa bile kabul etmiyorlar. Güç bela kabul ettirdik. Her hava yollarının taşıma çantasının boyutları farklı oluyor. Biletinizi aldıktan sonra mutlaka uçağınızın hangi boyutlarda çantaya izin verdiğini kontrol etmenizi öneriyorum. Görevli bunun sebebinin koltuk altı büyüklüğü ile uçağın tipinin farklı olması olarak açıkladı. Gerçekten de o çantayı zor sığdırdık koltuk altına. Bu strese girmek hoş değildi. Sonrasında güvenlik kontrolünde kedileri çantadan çıkartmamızı istediler. Çok kalabalık ve gürültülü bir ortam olduğunu, korktuklarını ve bu işlemin bizim için çok zor olacağını söyledik. Anlayışla karşıladılar ve hemen çözüm ürettiler. Eşyalarımızla kontrolden geçtik bu sırada kedilerimizi bir görevliye çantalarında teslim ettik. Küçük bir odaya alındık tek tek kedileri çantalarından çıkarttım ve görevli gidip çantaları güvenlik bölümünde tarattı. Bu bizim için çok konforlu bir geçiş oldu. Ardından uçağa geçtik. Girişte yaşlılar, tekerlekli sandalye kullananlar, çocuklu aileler ve evcil hayvanları olanlar için öncelikli giriş anonsu yapıldı. Hızla uçağa geçtik. Uçakta yan koltuklarımız boş olmasına rağmen kedilerin uçuş sürecinde çantalarıyla yan koltuğumuzda olmasına izin verilmedi. Eşimle biz aynı sıra koridor koltukları alıyoruz her zaman. Aramızda koridor oluyor. Yanyana oturmaktan daha konforlu. Tavsiye ederim. Ara sıra miyavladıklarında fermuardan içeri elimizi sokarak sevdik, rahatlattık. Atlanta’ya indiğimizde ekstra bir işlem yapmadık. Ne binişte ne de varış noktasında çip, pasaport, aşı belgesi, uçuşa uygunluk sağlık belgesi vb hiçbir kontrol olmadı. Tek kontrol edilen çanta boyları oldu
Herkese kolay seyahatler dilerim.