Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Refiks her biri ayrı ayrı taşıma çantası ile birlikte 8kg mı gecmemeli. 7kg olan kediniz için 1 kglık en hafif soft case cantalardan almanızı öneririm. Çantayla beraber 8.3 kg civarı çıktığında sorun etmezler fakat 9kg a yaklaşırsa thy sorun cıkarıyor.

• @binnur eşim turist vizesi ile kedimizi getirmişti, hiçbir aşamada hiçbir şey sormadılar.

• @bernat Guvenilir olur mu emin degilim tanimadiginiz birinin siz yokken evinize girip cikmasi ve kusunuzu emanet etmeniz. Tecrube ettiniz mi daha once siz bilgi verir misiniz?

• @misha90 ben kedilerim için arada kullanıyorum. Öncelikle güvenilir, çünkü kişiler hakkında yazılan yorumları ve ratingleri görebiliyorsunuz. Star sitterlar var daha tecrübeli ve işini genelde çok düzgün yapan. Ayrıca herkes uygulamaya kabul edilmeden önce background check ten geciyor, onaylanırsa uygulamaya dahil olabiliyor. Ve önden bir görüşme yapabilirsiniz. Hem tanışmış olursunuz, hem de güvenebilecekmisiniz içiniz kişiyle rahat edecek mi onu görmüş olursunuz. Her ziyaretinde uygulama üzerinden eve girdiği anda ziyareti başlatıyor, böylece siz de uygulamadan eve ne zaman girdiğini görebiliyorsunuz. Ayrıca fotoğraflar ve bilgi kartı size iletiyor. Ziyaret bittiğinde de uygulama üzerinden yine ziyaretini sonlandırıyor. Ben şu ana kadar kötü bir durumla karşılaşmadım hiç hatta gelen pet sitter ı o kadar sevdik ki düzenli olarak onunla ilerliyoruz. Ayrıca evin farklı noktalarına pet camera da koyabilirsiniz böylece izleyedebilirsiniz. Yani eğer bakacak birini bulamazsanız komşu vs, bence en güvenilir alternatif bu.

• ⭐⭐⭐⭐

@binnur sadece kedi / kopekten dolayi giriste bir sorun cikaracaklarini dusunmuyorum. ama tabii ki giristeki tum yetki sinir gorevlisine ait ve verecegi karar bir cok parametreye bagli.

Biz de Haziran da turist vizesiyle kedimizi sorunsuz bir sekilde ABD ye getirdik. sinir gorevlisi kediye ve belgelere bakmadi bile. Bununla ilgili detayli bir deneyim paylasacagim ama henuz firsatim olmadi.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Hale-Goztur Merhabalar, köpeğinizi Amerika'ya götürebildiniz mi ? Süreçle ilgili bizleri güncelleyebilirseniz çok güzel olur.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   nsercan nsercan 

• Dün 2 kedimiz ile Kanada Vancouver’dan Atlanta’ya West Jet direkt uçuşla seyahat ettik. Kanada’daki veterinerimizden salı günü olacak uçuş için cuma günü uçuşa uygun olduklarına dair belge aldık. Son kez muayene ettikten sonra düzenledi. Bu belgeler international health certificate ve certificate of vaccination olarak düzenlendi. Ayrıca her 2 kedimizin kilosuna uygun olarak ayarlayarak yanımıza ağızdan alınan sıvı, yatıştırıcı ilaç verdi. Hafif ilaçlardı, uyutmuyor sakinleştiriyor. Uçuş öncesi gece ve uçuştan 1 saat önce 2 doz verdik. Akşam 11 civarında da mama ve suyu kaldırdık. Seyahatte tuvalet kullanma imkanı olmayacağı için önlem aldık diyelim 🙂

Gelelim havalimanı deneyimine. Her 2 kedim için ayrı tür taşıma çantası almıştım. Çünkü kiloları birbirinden çok farklı. Bagaj kontrolü bölümünde çok ciddi bir taşıma çantası boyut kontrolü vardı. Bir kedimin çantasının yüksekliği 2cm fazlaymış. Çanta soft olsa bile kabul etmiyorlar. Güç bela kabul ettirdik. Her hava yollarının taşıma çantasının boyutları farklı oluyor. Biletinizi aldıktan sonra mutlaka uçağınızın hangi boyutlarda çantaya izin verdiğini kontrol etmenizi öneriyorum. Görevli bunun sebebinin koltuk altı büyüklüğü ile uçağın tipinin farklı olması olarak açıkladı. Gerçekten de o çantayı zor sığdırdık koltuk altına. Bu strese girmek hoş değildi. Sonrasında güvenlik kontrolünde kedileri çantadan çıkartmamızı istediler. Çok kalabalık ve gürültülü bir ortam olduğunu, korktuklarını ve bu işlemin bizim için çok zor olacağını söyledik. Anlayışla karşıladılar ve hemen çözüm ürettiler. Eşyalarımızla kontrolden geçtik bu sırada kedilerimizi bir görevliye çantalarında teslim ettik. Küçük bir odaya alındık tek tek kedileri çantalarından çıkarttım ve görevli gidip çantaları güvenlik bölümünde tarattı. Bu bizim için çok konforlu bir geçiş oldu. Ardından uçağa geçtik. Girişte yaşlılar, tekerlekli sandalye kullananlar, çocuklu aileler ve evcil hayvanları olanlar için öncelikli giriş anonsu yapıldı. Hızla uçağa geçtik. Uçakta yan koltuklarımız boş olmasına rağmen kedilerin uçuş sürecinde çantalarıyla yan koltuğumuzda olmasına izin verilmedi. Eşimle biz aynı sıra koridor koltukları alıyoruz her zaman. Aramızda koridor oluyor. Yanyana oturmaktan daha konforlu. Tavsiye ederim. Ara sıra miyavladıklarında fermuardan içeri elimizi sokarak sevdik, rahatlattık. Atlanta’ya indiğimizde ekstra bir işlem yapmadık. Ne binişte ne de varış noktasında çip, pasaport, aşı belgesi, uçuşa uygunluk sağlık belgesi vb hiçbir kontrol olmadı. Tek kontrol edilen çanta boyları oldu 🙂 Herkese kolay seyahatler dilerim.

• Herkese merhabalar,

Köpeğimizle birlikte Amerika'ya geldik. Süreç boyunca özellikle de köpeklerle ilgili bilgi bulmakta çok zorlanmıştık. Yaşadığımız her şeyin yer aldığı bir video paylaştık. Tüm süreç videoda yer alıyor ayrıntılarıyla birlikte. Umarım sizlere de faydası olur. Bu yolculukta sizlere bol şans ve kolaylık diliyoruz. Sevgiler.. 🙂

• @thellc 2-3 gün önce videonuzu izledim, detaylı anlatımınız için çok teşekkürler. Biz mülakat günü bekliyoruz ancak titre testini yaptırdık 10 gün kadar önce, bugün sonuçlar geldi. Mülakatımızı sorunsuz atlatırsak videonuzu da referans alarak check list ile ilerleyeceğim. Ancak bir sorum var, güncel bir başka videoda Kennel Club rezervasyonu akabinde broker ( gümrükçü) ile anlaştıklarını söylüyorlar. Siz ayrıca bir broker ile de anlaştınız mı?

• @bkio selamlar, takıldığınız her noktada sorabilirsiniz süreç içinde, seve seve yardımcı oluruz.

Evet bazı havalimanlarında (örneğin miami) broker gerekiyor. Ama bizim anlaştığımız tesis brokerı kendileri hallediyorlardı o yüzden biz ekstra broker bulmakla uğraşmadık. Siz de tesislerle iletişime geçerken broker gerekip gerekmediğini sorun, biz de sorduk. Bize gerek olmadığını kendilerinin hallettiğini söylemişlerdi. Biz Pender Pet Retreat ile anlaşmıştık.

• @Hsndlr merhaba CDC nin web sitesinde ABD’de aşılanmış köpekler için bir sayfa var. Eğer köpeğiniz ABD’de aşılandıktan sonra yüksek riskli ülkeye gidip tekrar dönüş yapıyorsanız o sayfadaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Sayfayı buldum: https://www.cdc.gov/importation/dogs/us-vaccinated-high-risk-countries.html

• @thellc çok teşekkürler 🌸

• Merhabalar. Kedilerimle Amerika'dan Türkiye'ye geri gelmem gerekirse titrasyon testi gerekiyormuş diye bir bilgi aldım. Amerika'ya girişlerini gerçekleştirmeden önce Türkiye'de titrasyon testlerini yaptırıp o şekilde gelsek işimize yarar mı acaba?

• @nazlihande
    Merhaba, bu sorunuz ozelinde daha once bu baslikta paylastigim bu gonderiyi ve ona verilerin cevaplara goz atabilirsiniz. Size ve kedi dostunuza iyi yolculuklar dilerim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• Bu ileti silindi!

• 7 ocakta dört tane küçük ırk köpeğimle Miami’ye uçacağım.2’sinin kabin ikisinin de aşağıda kargo kısmında ön rezervasyonunu yaptırdım Thy’ye.Kendi biletimi de aldım tabii.7 aralıkta evrak süreçlerine başlıycam.Stresten uyku düzenim bozuldu ya bir problem çıkar da götüremezsem diye.

• @ugursway Çok teşekkür ederim, inceliyorum hemen.

• @stek Merhabalar, Frankfurt aktarmalı uçuşunuzda transit vize almış mıydınız? Araştırdığımda transit vize gerekli diyenler olduğu kadar gerekmiyor diyenler de var. Ben de 2 kedimle Lufthansa ile uçmak istiyorum, vize gerekmiyorsa gerçekten kolaylık olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@nazlihande

Geçerli bir göçmen olmayan ABD vizeniz veya ABD permanent resident kartınız var ise, Avrupa Birliği ülkeleri şehirlerinden transit vize olmaksızın, her iki biletinizde aynı PNR üzerinden tek bilet ile biletlenmişse ilave vize olmaksızın seyahat edebilirsiniz. Detayları için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz, geçmiş Frankfurt bağlantılı seyahat deneyimlerini arama butonu yardımıyla bularak okuyabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/105760

• @ATS16 Çok teşekkür ederim, inceliyorum. Kedilerim için titrasyon testine gerek oluyor mu acaba Avrupa aktarmasında, bilginiz var mı?

Benzer Başlıklar

• 106
  • 7
  • 66
  • 85
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |