Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
Dün 2 kedimiz ile Kanada Vancouver’dan Atlanta’ya West Jet direkt uçuşla seyahat ettik. Kanada’daki veterinerimizden salı günü olacak uçuş için cuma günü uçuşa uygun olduklarına dair belge aldık. Son kez muayene ettikten sonra düzenledi. Bu belgeler international health certificate ve certificate of vaccination olarak düzenlendi. Ayrıca her 2 kedimizin kilosuna uygun olarak ayarlayarak yanımıza ağızdan alınan sıvı, yatıştırıcı ilaç verdi. Hafif ilaçlardı, uyutmuyor sakinleştiriyor. Uçuş öncesi gece ve uçuştan 1 saat önce 2 doz verdik. Akşam 11 civarında da mama ve suyu kaldırdık. Seyahatte tuvalet kullanma imkanı olmayacağı için önlem aldık diyelim :)
Gelelim havalimanı deneyimine. Her 2 kedim için ayrı tür taşıma çantası almıştım. Çünkü kiloları birbirinden çok farklı. Bagaj kontrolü bölümünde çok ciddi bir taşıma çantası boyut kontrolü vardı. Bir kedimin çantasının yüksekliği 2cm fazlaymış. Çanta soft olsa bile kabul etmiyorlar. Güç bela kabul ettirdik. Her hava yollarının taşıma çantasının boyutları farklı oluyor. Biletinizi aldıktan sonra mutlaka uçağınızın hangi boyutlarda çantaya izin verdiğini kontrol etmenizi öneriyorum. Görevli bunun sebebinin koltuk altı büyüklüğü ile uçağın tipinin farklı olması olarak açıkladı. Gerçekten de o çantayı zor sığdırdık koltuk altına. Bu strese girmek hoş değildi. Sonrasında güvenlik kontrolünde kedileri çantadan çıkartmamızı istediler. Çok kalabalık ve gürültülü bir ortam olduğunu, korktuklarını ve bu işlemin bizim için çok zor olacağını söyledik. Anlayışla karşıladılar ve hemen çözüm ürettiler. Eşyalarımızla kontrolden geçtik bu sırada kedilerimizi bir görevliye çantalarında teslim ettik. Küçük bir odaya alındık tek tek kedileri çantalarından çıkarttım ve görevli gidip çantaları güvenlik bölümünde tarattı. Bu bizim için çok konforlu bir geçiş oldu. Ardından uçağa geçtik. Girişte yaşlılar, tekerlekli sandalye kullananlar, çocuklu aileler ve evcil hayvanları olanlar için öncelikli giriş anonsu yapıldı. Hızla uçağa geçtik. Uçakta yan koltuklarımız boş olmasına rağmen kedilerin uçuş sürecinde çantalarıyla yan koltuğumuzda olmasına izin verilmedi. Eşimle biz aynı sıra koridor koltukları alıyoruz her zaman. Aramızda koridor oluyor. Yanyana oturmaktan daha konforlu. Tavsiye ederim. Ara sıra miyavladıklarında fermuardan içeri elimizi sokarak sevdik, rahatlattık. Atlanta’ya indiğimizde ekstra bir işlem yapmadık. Ne binişte ne de varış noktasında çip, pasaport, aşı belgesi, uçuşa uygunluk sağlık belgesi vb hiçbir kontrol olmadı. Tek kontrol edilen çanta boyları oldu :) Herkese kolay seyahatler dilerim.
-
Herkese merhabalar,
Köpeğimizle birlikte Amerika'ya geldik. Süreç boyunca özellikle de köpeklerle ilgili bilgi bulmakta çok zorlanmıştık. Yaşadığımız her şeyin yer aldığı bir video paylaştık. Tüm süreç videoda yer alıyor ayrıntılarıyla birlikte. Umarım sizlere de faydası olur. Bu yolculukta sizlere bol şans ve kolaylık diliyoruz. Sevgiler.. :)
-
@thellc 2-3 gün önce videonuzu izledim, detaylı anlatımınız için çok teşekkürler. Biz mülakat günü bekliyoruz ancak titre testini yaptırdık 10 gün kadar önce, bugün sonuçlar geldi. Mülakatımızı sorunsuz atlatırsak videonuzu da referans alarak check list ile ilerleyeceğim. Ancak bir sorum var, güncel bir başka videoda Kennel Club rezervasyonu akabinde broker ( gümrükçü) ile anlaştıklarını söylüyorlar. Siz ayrıca bir broker ile de anlaştınız mı?
-
@bkio selamlar, takıldığınız her noktada sorabilirsiniz süreç içinde, seve seve yardımcı oluruz.
Evet bazı havalimanlarında (örneğin miami) broker gerekiyor. Ama bizim anlaştığımız tesis brokerı kendileri hallediyorlardı o yüzden biz ekstra broker bulmakla uğraşmadık. Siz de tesislerle iletişime geçerken broker gerekip gerekmediğini sorun, biz de sorduk. Bize gerek olmadığını kendilerinin hallettiğini söylemişlerdi. Biz Pender Pet Retreat ile anlaşmıştık.
-
@Hsndlr merhaba CDC nin web sitesinde ABD’de aşılanmış köpekler için bir sayfa var. Eğer köpeğiniz ABD’de aşılandıktan sonra yüksek riskli ülkeye gidip tekrar dönüş yapıyorsanız o sayfadaki bilgileri inceleyebilirsiniz.
Sayfayı buldum: https://www.cdc.gov/importation/dogs/us-vaccinated-high-risk-countries.html
-
@thellc çok teşekkürler 🌸
-
Merhabalar. Kedilerimle Amerika'dan Türkiye'ye geri gelmem gerekirse titrasyon testi gerekiyormuş diye bir bilgi aldım. Amerika'ya girişlerini gerçekleştirmeden önce Türkiye'de titrasyon testlerini yaptırıp o şekilde gelsek işimize yarar mı acaba?
-
@nazlihande
Merhaba, bu sorunuz ozelinde daha once bu baslikta paylastigim bu gonderiyi ve ona verilerin cevaplara goz atabilirsiniz. Size ve kedi dostunuza iyi yolculuklar dilerim. -
U ugursway bu başlıktan bahsetti
-
Bu ileti silindi! -
7 ocakta dört tane küçük ırk köpeğimle Miami’ye uçacağım.2’sinin kabin ikisinin de aşağıda kargo kısmında ön rezervasyonunu yaptırdım Thy’ye.Kendi biletimi de aldım tabii.7 aralıkta evrak süreçlerine başlıycam.Stresten uyku düzenim bozuldu ya bir problem çıkar da götüremezsem diye.
-
@ugursway Çok teşekkür ederim, inceliyorum hemen.
-
@stek Merhabalar, Frankfurt aktarmalı uçuşunuzda transit vize almış mıydınız? Araştırdığımda transit vize gerekli diyenler olduğu kadar gerekmiyor diyenler de var. Ben de 2 kedimle Lufthansa ile uçmak istiyorum, vize gerekmiyorsa gerçekten kolaylık olacak.
-
Geçerli bir göçmen olmayan ABD vizeniz veya ABD permanent resident kartınız var ise, Avrupa Birliği ülkeleri şehirlerinden transit vize olmaksızın, her iki biletinizde aynı PNR üzerinden tek bilet ile biletlenmişse ilave vize olmaksızın seyahat edebilirsiniz. Detayları için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz, geçmiş Frankfurt bağlantılı seyahat deneyimlerini arama butonu yardımıyla bularak okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/post/105760
https://www.frankfurt-airport.com/en/flights-and-transfer/transferring-at-fra.html -
@ATS16 Çok teşekkür ederim, inceliyorum. Kedilerim için titrasyon testine gerek oluyor mu acaba Avrupa aktarmasında, bilginiz var mı?
-
Merhaba.
Eşim ve ben Greencardımızla ocak ortası gibi Amerika, California'ya gitmeyi planlıyoruz. Fakat 2 yaşında tekir kedimiz var. Onun da bizimle gelmesi için işlemlere başladık.
Bugün ilçe tarıma gidip mikroçip taktırdık ve hemen sonrasında kuduz aşısını yaptırıp pasaportuna işlettik. Fakat bundan sonraki işlemler ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyoruz. İlçe tarımda en net bilgiyi alabiliriz demiştik fakat oradaki veteriner de bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu konuda büyük bir bilgi kirliliği var. Çoğu kişi AB ve ABD süreçlerini karıştırıyor ve muallak cevaplar veriyor. İlk etapta titre testi yaptırmamız gerektiğini düşünmüştük. Fakat sonra Amerika'ya kedi götüren insanlarla konuşunca ve forumdan okuyunca buna gerek olmadığını düşünmeye başladık. Yine de en iyi cevabı alırız diye bugün ilçe tarımdaki veterinere sorduk. Bize Amerika'nın prosedürlerini tam olarak bilmediğini ama herhalde titre testi yaptırmamıza gerek olmadığını söyledi. Yine de tatmin edici bir netliği yoktu. Bu konuda kafamız hala karışık. Aranızda böyle bir tecrübe yaşamış arkadaşlar varsa bilgilendirebilirseniz çok seviniriz.
Onun dışında ilçe tarımdaki veteriner sanırım Amerika'dan yazılı izin almamız gerektiğini, eğer almazsak kedimizin California'da 21 gün karantinada kalabileceğini söyledi. Bunu ilk defa duydum. Bu izin nedir? Nasıl alabiliriz hiçbir fikrimiz yok.
Son olarak da biz şu an İzmir'deyiz ve kedimizi de ikametgah adresimizin bulunduğu ilçe tarım müdürlüğe götürdük. Fakat uçuştan 48 saat önce almamız gereken belgeyi İstanbul'dan almamız gerekecek. Oradaki ilçe tarımlar yardımcı olurlar mı? Yoksa ikametgah adresiniz burada değil deyip almamız gereken belgeyi vermezler mi? Yine İstanbul'daki bazı ilçe tarımları arayıp bu durumu sormayı düşünüyoruz ama son anda da bir sorun çıksın istemiyoruz. Benzer süreçlerden geçmiş kişiler varsa ve bizi bilgilendirebilirlerse çok memnun oluruz.
Sevgiler
-
@efemu35 merhaba, öncelikle kediniz için biletleme işlemini gerçekleştirdiniz mi ya da uçuştaki yerini rezerve ettirdiniz mi? Bu kısım tüm prosedürlerden önce garantiye almanız gereken, öncelikli ilk adım. Kedilerden titraston testi kesinlikle istenmiyor, bu konuda herhangi bir kural değişikliği yapılmadı. Kediniz ile ABD ye giriş yapmak için ABD den herhangi bir izin almanız gerekmiyor ve kedinizin buradan giderken, gerekli aşıları (kuduz) pasaportuna işlenmişse, yurtdışı çıkış izinleri verilmişse herhangi bir karantinaya alınma durumu söz konusu değil. Yurtdışı seyahat izni zaten kedinizin seyahat edebilecek kadar sağlıklı ve sorunsuz olduğunun onayı. Son sorunuza gelince, benzer soruyu daha önce soran bir arkadaş olmuş mu o sebeple araştırmıştım. Yurtdışı çıkış izni, maalesef ikametinizin kayıtlı olduğu ilçe tarım müdürlüğünden alınabilir. Fakat yine de bu konuyu durumunuzu anlatarak “İL tarım müdürlüğü”ne danışın isterseniz. Onlar daha sağlıklı bilgi verebilirler. İlçe tarım detay bilmeyebilir.
-
@Megadeth merhaba, aylarca aynı şeyleri yaşadım resmen psikolojim bozuldu. Bir dosya dolusu evrak topladım ya bir şey olursa, aksilik çıkarsa diye. Ama hepsi boşunaymış 😄 görevliler benim kadar detaycı değildi, doğru düzgün bakmadılar bile evraklara. 13 yaşındaki köpeğimi kargo bölümünde chicagoya getirdim, korktu şoka girdi ama anında toparladı kendini. Süreci korkunç hale getiren biziz maalesef. Umarım kolaylıkla geçer
-
@flapjack merhaba, 9 yaşında iki köpeğimiz var bizim de. Çok korkuyorum kargo bölümünde bir şey olursa diye. Çok sevindim sorunsuz varmanıza 🙏🏻
-
@bkio inanın 10 yıl yaşlandım, İstanbul’dan chicagoya kadar durmadan ağladım. Benimki 13 yaşında, toplasanız 5-6 defa arabaya binmiştir. Ama inanılmaz iyi atlattı. 11 saat uçtuk, uçuştan 2 saat önce kafesine sokup başka bir bölüme aldılar. İndiğimizde vize kontrolündeki polislerin öğle molasına denk geldik, 2-3 saat de orada bekledi. Gördüğümde şoka girmiş çok korkmuş bir haldeydi ama akşam hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etti. Bizden daha iyi tolere edebiliyorlar. Veterinerinizden bitkisel içerikli bir sakinleştirici alırsanız çok daha kolay olabilir.
-
@flapjack çok iyi anlıyorum. Ben talihli olduğumu öğrendiğim andan beri köpeklerimiz için ne yapmam gerektiğini araştırıyorum ve onlar için stres oluyorum.
Çok geçmiş olsun, çok sevindim hızlıca atlatmasına. Yeni kıtada musmutlu bir hayatı olsun tüylü dostumuzun 🖤
Bizimkiler arabaya alışkın, birbirlerini görecek şekilde yerleştirilirlerse biraz daha da kolay olur diye düşünüyorum. Yine de çok zor tabi.
Sizden ricam forumu lütfen unutmayın. Sıkıştığımız yerlerde daha önce gidenlere danışmak gerçekten iyi oluyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum